Wallaksen puhallusputket

suuntaisuus

Vanhassa Wallaksessani puhallusputket lähtevät laitteen vasemmalta puolelta kohti veneen keulaa, ja se on asennettu styyrpuurin puolelle perään. Sitä uudempien Wallaksien puhalluspuoli näyttää kuvissa kuitenkin olevan laitteen oikealla puolella, onko Wallaksia molempikätisiä vai voiko ne asentaa kummin päin vaan vanhan tilalle? Vanhaa ei ainakaan voisi asentaa väärinpäin koska alhaalla etupuolella on avattava luukku.

14

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin wallakset, kuin muutkin lämmittimet voidaan asentaa kummin päin vaan.

    • kkuteds

      Mikä ihmeen luukku?

      • kohta_saa_avata

        joulukalenterin luukku?


      • MitaanTietamaton

        1800B:ssa on alaosassa huoltoluukku, josta pääsee käsiksi polttimeen ja pumppuun.


      • 1800B
        MitaanTietamaton kirjoitti:

        1800B:ssa on alaosassa huoltoluukku, josta pääsee käsiksi polttimeen ja pumppuun.

        Aivan niin, ja se luukku on vain toisella puolella.


    • Optiikkaa

      Valokuva on otettu toiselta puolelta.

    • sepe..teus

      Onhan siellä se pyöreä luukku oikealla puolella (puhallusaukot katsojasta vasemmalle) mutta siitä reiästä polttimen huoltaminen vaatii oravan kätöset. Pumppuun ei siitä pääse ollenkaan käsiksi. Jos mahdollista on parempi irrottaa koko toosa että pääsisi tekemään huollot vasennan kyljen alaosan luukun kautta. Siinähän on ne pikasalvatkin. Valitettavasti usein lämmittimet joudutaan tunkemaan veneessä siihe viimeiseen epätoivon loukkaaseen mikä muilta vempaimilta jää ja silloin voipi irroittaminenkin olla manausten takana.

      • Etupuoli

        Wallas 1800B ei tosiaan ole tarkoitettu väärinpäin käytettäväksi, siitä takapuolen pienestä pyöreästä luukusta ei pääsisi koputtelemaan polttoainepumppuakaan hereille keväisin. Etupuolen pikasalvoista irtoavan leveän luukun alta sitävastoin paljastuu koko lämmittimen etupuolen alaosan sisuskalut.

        Entä sitten tuo malli 1800 Sail, onkohan siinä mallimerkinnät teksteineen eli etupaneeli molemmilla puolilla jos se on tarkoitettu asennettavaksi kummin vain päin?


    • Mikäli ymmärsin oikein aloittajan tekstin, hän on heivaamassa vanhaa 1800B mallia sinne minne se kuuluukin (Kuusankoskelle) ja suunnittelemassa uutta mallia tilalle. Kaikkien uusien mallien mainoskuvissa ne on kuvattu peilikuvana asiakkaan omaan asennustapaan nähden ja kysymys oli, voiko lämmittimen asentaa puhaltamaan oikealle tai vasemmalle. Kaikki UUDET lämmittimet voi laittaa puhaltamaan oikealle ja vasemmalle.

      • pilkunn-sija

        Kuusakoskelle, ei KuusaNkoskelle!


    • säätötaulukytkimet

      Wallaksen käyttö-ohjeissa sanotaan 1/3 osatehon syntyvän siten että lämmitin kytketään puoliteholle ja puhallin täysteholle, eikös se siten kuluta paljon sähköä ja puhaltaa häiritsevän kovaa? En oikein ymmärrä kuinka lämmitysteho pienenee lisäämällä puhallusta täysille? Lämmittimessä ei ole muutenkaan paljon säätömahdollisuuksia.

      • Nuo vanhat pehrooliwqllakset alkuperäisellä ohjauksella nyt vaan on tuollaisia. Ei siitä kovaäänistä virtasyöppöä saa tekemälläkään.


      • säätötaulukytkimet

        Wallas 1800 Sailissä puhallukselle ei ole kuin kaksi asentoa, samoin lämmölle on vain kaksi asentoa, ja 1/3 osateho pitäisi tulla laittamalla puhallus niistä kahdesta vaihtoehdosta suurimmalle ja lämpö sille pienemmälle? Tuleeko pienellä puhalluksella kuumempaa, ja saadaanko maksimilämpö lämpökytkin kuumemmassa asennossa ja puhallin pienemmässä asennossa, entä kuinka noilla kahdella kytkimellä saadaan puoliteho, käännetäänkö molemmat kytkimet silloin suurempaan asentoon?

        Wanhassa 1800B pelti-Wallaksessa on säätötaulussa sentään portaaton puhalluksensäätö.


    • Otetaanpa alusta... perusasetukset teholle ovat lämpökytkin täysille tai pienelle. Kolmas teho saadaan yhdistelmällä pieni teho - vent-kytkin täysille. Tällöin poltin toimii edelleen sillä pienellä teholla mutta pääpuhallin pyörii täysillä. Saadaan siis enemmän ilmavirtausta mutta se on pienestä tehosta johtuen haaleampaa. Muita kombinaatioita ei tässä mallissa ole, siis EI ole mahdollisuutta että täysi poltto ja pieni puhallus. Sama juttu myös W2400 ja W3200:ssa. W1300:sahan taas ei ole kuin yksi tehoasento ja tuuletusta (vent.) ei lainkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      917
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe