Hometta löytyi, vanhan omistajan vastuu..?

Lissulitalo

Kyselen täältä kun ollaan jo jonkun aikaan ihmetelty kun vaatteet haisee ummehtuneelle sekä ystäviemme vaatteet kun he ovat käyneet meillä. Olemme asuneet nyt 4 vuotta tässä ja nyt homekoirat kävivät (3kpl ammattilaisia).
Muovimaton alta löytyi hometta, tai siis koirat merkkasivat alueen jossa muovimatto takkahuoneessa monesta kohtaan.
Oma epäilys oli myös takkahuone ja sehän se sitten olikin.
Voiko vanhaa omistajaa vielä pyytää takuuseen kun avaamme rakenteet? Täytyisi varmaan pystyä todistamaan että home on ollut siellä yli 4 vuotta myös. Kokemuksia?

27

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NickNailer

      Riippuu siitä onko kyse kiinteistöstä vai osunto-osakeyhtiöstä. Jälkimmäisessä myyjä ei enää vastaa muuta kuin korkeintaan puhelimeen.

      Kiinteistöissäkään asia ei ole selvä. 4 vuotta on pitkä aika. Mikäli home on voinut johtua nykyisten asukkaiden elintavoista yms., ei myyjä enää vastaa. Myös kiinteistön kunnosta annetut tiedot vaikuttavat siihen, onko kyseessä piilevä vika vai ei. Vaurion suuruus euroissa vaikuttaa siihen, voiko kauppaa vaatia purettavaksi vai onko kyseessä vain pieni hinnanalennus.

      Oikeuslaitos vastaa rulettipöytää. Käräjäoikeudet ovat kunnostautuneet jakamalla samanlaisissa tapauksissa erilaisia tuomioita. Tuomarit tuppaavat olemaan naisia, joilla ei ole rakennusalan kokemusta tai tietoa. Käräjäoiketeen palaa 6.000 - 10.000 euroa noin minimissään. Hovioikeudesta selviää noin 5.000 ja korkeimpaan oikeuteen ei pääse, mutta valitusluvan hakemiseen mene tonni pari. Jos on vakuutus, se korvaa osa käräjäoikeiden kuluista muttei koskaan vastapuolen kuluja, jos sattuu häviämään. Jos ei satu olemaan ylimääräistä 100.000 euroa, niin oikeuteen ei yleensä kannata mennä. Vaatimuksen lähettäminen myyjälle ei sen sijaan maksa juuri mitään.

      Tarvitset luultavasti asianajajan. Osa AA-porukasta keskittyy lähinnä oman asiakkaansa lypsämiseen. Lompakkosi on auki seuraavat 2 vuotta.

    • KuplaTaukkiOsa2

      Vedä kunnolla sitä tuoksua sisään ja nauti! Sinähän olet omistaja ja ylpeä siitä kun omistat homeloukon mistä maksoit sika kalliin hinnan!

      • oo77

        Kateellinen vuokralla asuja täällä tas itkee :)


    • JäiKäsiinSe

      Ihanko hometta löytyi,oho!Hahaaaahaahaaaaaaahaaa....paljonkos maksoit? Hahaaahaa..(paskaista räkätystä)...

      • hörhöjäkin-nähty-paljon

        Ei kaikki ole rakennehometta, on niitä vuokralaisia joilta akvaariot-kiljupöntöt-huumeissahörhöiliät ovat sotkeneet asunnon ja miten ne saa vastuuseen ???????


    • Lissutalo

      Ihanaa panettelua täällä :)
      Talo on hienolla alueella ja todella mieluinen meille. Avaamme tänään lattian ja varmasti vanha lattiamatto on kostunut (jotenkin...?) alta ja homehtunut. Tai sitten se on syvemmällä.
      Täytyy tutkia ja katsoa sen laajuus ja sitten mahdollisesti vain soittaa vanhoille omistajille. Mukava vanha pariskunta kyseessä joiden kanssa saatu sovittua jo monta asiaa.

      Kyseessä omakotitalo.
      Kitos asiallisista vastauksista ;)

    • Tätämieltätästä

      Vai vielä neljän vuoden jälkeen meinaat vanhaa pariskuntaa pompottaa. Suosittelen opettelemaan käytöstapoja ja korjaamaan vanhaa taloa, ethän uutta ole ostanutkaan.

    • Tellmeemoore

      minkä ikäinen talo, millaiset perustukset ja onko puu- vai betonilattia?
      Vähän on suppeat lähtötiedot, varmaan ihan tarkoituksella.

    • Porno-Jalmari

      Kyllähän myyjän pitää takuuseen korjata kaikki virheet ikuisesti, mitäs myi talonsa,

      Kannattaa vielä pyytä korvaukseksi uusi auto ja etelänmatka.

    • Lissutalo

      Lukekaa LAKIPYKÄLÄT niin tiedätte että on sitten vanha tai nuori myyjä niin hän on aina 5 vuotta vastuussa talosta.
      Avasimme lattian ja alimmat puut ovat ihan mustana homeesta (hiiltyneen näköiset jo). Kuivat olivat jo eli on varmasti yli 4 vuotta vanha kosteusvahinko. Lattiamatot olivat samoin homeessa. Niitä oli laitettu hienot 3 kerrosta...

      Keneen ottaa ekana yhteyttä että tulevat katsomaan ja arvioimaan kohteen? Kuvia olemme kokoajan ottaneet purkamisen kohdalla.

      Ja saatte ihan rauhassa provota tätä. Ei häiritse :) Tiedän oikeuteni niinkuin kaikkien talojen ostajien pitäisi tietää.

      • NickNailer

        Ensin pitää arvioida vanhingon suuruus ja miettiä miten itse haluaa elää seuraavat vuodet. Tuo nimittäin päätyy hovioikeuteen käräjäoikeuden kautta.

        Jos haluaa ryhtyä oikeus nimistä rulettia pelaamaan, täytyy hankkia lausuntoja vahingosta, sen mahdollisista syistä ASIANTUNTIJALTA. Oikeus uskoo esimerkiksi Keskuskauppakamarin tavarantarkastajia, yms.

        Tavarantarkastaja tutkii ja arvioi vahingot noin 4.000 - 6.000 hinnasta. Koska kyseessä on home, lienee paikallaan hankkia oikeita lausuntoja. Homekoira ei ole oikeudessa yhtään mitään. Koiralla ei ole titteleitä yhtään sen enempää kuin "tutulla rakennusmiehellä", jonka hölinöillä oikeudessa on tuomarille vain viihdearvoa.

        Sitten on syytä miettiä haluaako kauppaa purettavaksi vai katsooko virheen niin suureksi, että vaatii hinnanalennusta.

        Tässä viheessa kannattaa hankkia asianajaja, joka velottaa yleensä noin 200 euro per tunti ALV.

        AA laatii kanteen käräjäoikeuteen. Siihen vastapuoli vastaa. Sitten käydään käräjäoikeudessa pakollisessa istunnossa sovittelemassa asiaa. Jos sopua ei löydy, pidetään pääkäsittely. Siellä kantajana vaadit korvausta vastaajalta. Pääkäsittelyssä istutaan pulpetissa. Pääkäsittelyssä asianajaja sotekee selvän asian ja selvittää sotkun, kumpi nyt sattuu olemaan asiakkaan edun mukaista. Pääkäsittelyn jälkeen kuluu toiset puoli vuotta ja oikeus lähettää päätöksen.

        Käräjäoikeuden päätös ei ole juuri koskaan lainvoimainen, koska hävinnyt osapuoli valittaa. Hovioikeus eroaa käräjäoikeudesta siinä, että sinne ei mennä itse, vaan asiat hoidetaan kirjallisesti.

        Hovioikeuden päätöksestä voi siitäkin valittaa anomalla lupaa korkeimpaan oikeuteen.Sitä ei kyllä yleensä saa, mutta onpahan oikeushauskaa ja jännää kaikilla koko rahan edestä. Potti on tässä vaiheessa 100.000 ja melkein aina miinusta. Kas, oikeudessa voi "voittaa", mutta oikeaa rahaa "voittaja" näkee harvoin.

        Realisti pistää käräjäoikeuden ja hovioikeuden väliin kalenterimerkinnän toistakin käräjäoikeutta varten, nimittäin avioeroa. Harva liitto kestää rassaavaa okeidenkäyntien sarjaa.


        Noin se noin yleensä menee. Noin niinkuin pähkinänkuoressa.


    • Lissutalo

      Nonnii.. Ihanaa että täältä saanut kysymykseen vastauksia. Eli osaan juu ja osaan en :)

      Soitin vanhalle omistajalle. Hän oli hyvin harmissaan ja kyseli miten korvaus asiat menevät.
      Sanoin että tällä hetkellä en vaadi mitään, ja että lattia pitää avata enemmän. Vasta osa alueesta näkyy. Luultavasti päästään noin 5000 euron rempalla koska takka (3000e) pitää uusia.

      On 100 % varmaa että emme oikeuteen joudu. He korvaavat mielellään kuluja (osat, koska emme halua että he kaikki korvaavat) joten eipä tämä mene niinkuin kaikissa tapauksissa mukamas menisi. Kiitos vain kaikille "avusta" :)

      Joskus asiat osataan sopia ja ne menevät niinkuin jokseenkin sopuisasti. He ovat meille tuttuja ja suht läheisiä joten heitä ei haittaa vaikka meille joutuisivat korvaamaan jotain. Tutustuimme kun ostimme talon. Heistä tuli kuin isovanhemmat meille.

      Yhdistettävissä vanhaan kylpyhuoneen kosteusvahinkoon joten syykin on selvä mistä tullut.

      • NickNailer

        "eipä tämä mene niinkuin kaikissa tapauksissa mukamas menisi."

        Ei mukamas, vaan kokemuksen mukaan.

        Viimeksi olin käräjäoikeudessa viime viikolla.



        Tuo on hinta-arvion perusteella aivan liian pieni juttu oikeuteen vietäväksi. Kanteella on muutoskielto. Silläkin, että on ilmoittanut olevansa vaatimatta mitään, on oikeusvaikutus. Taidatte kaikesta huolimatta tarvita asianajajan.


      • Lissutalo
        NickNailer kirjoitti:

        "eipä tämä mene niinkuin kaikissa tapauksissa mukamas menisi."

        Ei mukamas, vaan kokemuksen mukaan.

        Viimeksi olin käräjäoikeudessa viime viikolla.



        Tuo on hinta-arvion perusteella aivan liian pieni juttu oikeuteen vietäväksi. Kanteella on muutoskielto. Silläkin, että on ilmoittanut olevansa vaatimatta mitään, on oikeusvaikutus. Taidatte kaikesta huolimatta tarvita asianajajan.

        Voin vakuuttaa että Oikeuteen emme ole menossa :) Ihme hinku ihmisillä vetää porukka oikeuteen... Mummo lupasi maksaa jos tarvitaan, sanoin etten vielä vaadi mitään koska ei vielä edes tiedetä suuruutta. Ihmeellistä porukkaa täällä kyllä..


      • NickNailer

        Kokemus puhuu. Kun riittävästi puuduttaa itseään käräjäoikeuden kovilla penkeillä, ei usko juuri mihinkään, vähiten ihmisten hyvään tahtoon.

        Mummon kannattaa viedä asia oikeuteen, koska mummon lypsäminen loppuu siihen. Saapahan ainakin tuomarin hyväksymän ja sellaisena lopullisen sovinnon, jos ei muuta. Mikäähän ei hänelle takaa sitä, että te ette katso "piikin olevan auki".

        Kas, olen myös nähnyt sen, kuinka vanhoille ihmisille lähetetään perusteettomia alkuperäisen ostajan, sittemmin myyneen, ostajan remonttilaskuja. Taloa voi aina remontoida ja sitä on mukavampi tehdä muiden rahoilla.

        Näin siis yleisellä tasolla. Poikkeuksia voi olla. Niitä harvoin näkee. Tässä reissussa rähjääntyneelle ja kyynistyneelle on turha puhua mistää hyvästä tahdosta. En sellaiseen enää usko.


      • Olen aivan samoilla linjoilla NickNailerin kanssa, vain viiden vuoden määräaika on se rajaava tekijä piilovirhevastuun päättymisen osalta. Asia, jota ostajat hyödyntävät antaen oikeasti aikaisemmin tiedossaan olevan vian pahentua ennen reklamaationtekoa. 12 vuotta kiinteistönvälitysalalla tekee kenet tahansa kyyniseksi, etenkin kun lisätään muutama vuosi sivutoimista kiinteistöjuridiikan riitatapauksten hoitamista. Aina kannattaa muistaa, että ihminen aina hakee oman etunsa parantamista muiden kustannuksella. Vanha sanonta, että "ihminen on ihmiselle susi" pitää aina paikkansa.

        P.S. Aloittajahan myöntää ihan itse jo aikaisemmin kusettaneensa rahaa eläköityneeltä eläkeläispariskunnalta ja aikovansa tehdä niin jatkossakin.


    • CaicenCocenut

      Alunperin kysyit "kokemuksia". Kokemusta on ja voin sanoa että on syytä ilmoittaa asiasta myyjille ja heti kun vika havaitaan vaikka korvauksia ei tulisikaan. Jos aikaa kuluu puoli vuotta niin asia on vanhentunut korvausten kannalta. Korvauksista sen verran että korjauskustannusten pitää olla vähintään 5%:in verran kiinteistön ostohinnasta niin sitten voidaan keskustella. Pikkujuttuja ei kannata esittää korvattavaksi. Vikoja ei myöskään voi niputtaa yhdeksi isommaksi viaksi. Esim. vakuutukset piileviä vikoja varten korvaavat vian kerrallaan ja aina maksat omavastuuosuuden jokaisesta erikseen. Eli ei vakuutuskaan ole myyjälle mikään rahallisen vastuun poistaja, ainakaan pikku jutuissa, isommissa helpottaa kummastikin oloa.
      Suosittelen sopuratkaisua ja suhteiden kunnossapitoa, nukut itsekin paremmin yösi.

    • mahdollisuuksiaon

      Ehdottomasti ei käräjille eikä asianajajia sotkemaan juttua jos tunnette hyvin myyjän ja hän on valmis sopuratkaisuun.

      Ei ole mitään järkeä hankkia asianajajaa laskuttamaan ja suututtamaan toista osapuolta. Tiedän tämän kun hyvä kaveri on vastaavassa suossa tällä hetkellä, mutta entisenä omistajana. Heihin otti uusi omistaja yhteyttä ja yritti sopuratkaisua. Kaverini pihinä miehenä kielsi heti ja ei suostunut korvauksiin kun katsoi että ei kuulu hänelle. Välit kuitenkin oli hyvät vielä silloin myyjän ja ostajan välillä. Hetken päästä tuli haaste käräjille ja kaverini joutui hommaamaan oman lakimiehen. Sen jälkeen alkoi lakimiesten ja omien asiantuntijoiden välinen nokittelu, kuka aiheutti vaurion ja milloin ja millä tekemisillä tai tekemättä jättämisellä. Nyt välit on täysin tulehtuneet ja oikeusprosessista tulee hyvin pitkä ja kallis.

      En sano että oikeuteen ei kannattaisi mennä. Jos kokee että on kokenut suurta vääryyttä ja kustannus on huomattava, niin ilman muuta.
      Mutta jos asia on sovittavissa ilman järjettömän kalliita tutkimuksia, asiantuntijoita ja asianajajia, niin siihen kannattaa heti tarttua.

      Mitä nopeammin saatte tilanteen korjattua ennen muuta vaurion, niin sen parempi teille.

      • Lissutalo

        Kiitos. Eka fiksu vastaus. Vauriota löytyi lisää. Jatkuu makuuhuoneeseen . Aijon ehdottaa että mamma maksaisi lattian ala materiaalit ja me muun. Teemme itse työn koska mies vapaalla ja mulla hyvin aikaa iltasin auttaa.
        Voin tulla kertomaan kuinka kävi. Ja kumota teidän negatiivisten ihmisten puheet lakimiehistä.
        Ihan vinkkinä teille muille. Kannattaa pitää oikeuksistaan kiinni :)


      • kysyn..vaan

        Kuka maksaa lattian kuivauksen/kosteusmittauksen? Vai laitatteko uutta päälle vaan? Mistä tiedätte ettei kosteus ole pilannut muita rakenteita, esim. seiniä? Vaihdatteko samalla alapohjan eristeet? Oletteko varmoja ettei alapohjaan jää piiloon hometta?


      • rahatpois_tyhmiltä

        Veikkaanpa että että 50000-100000 tulee kustannukset jos ammattilaiset tekee oikein. Vai onko isäntä kaikkien alojen ammattilainen ja leikkaa oman umpi-suolensakkin tarvittaessa ?

        Mutta pappahan ( ei kun siis mummelihan) betalar...


      • älkäämenköoikeuteen

        "mahdollisuuksiaon"

        Jos myyjä on järkevä ja käsittää ajoissa kokonaisuuden niin se on etu kaikille,jos on pihi niin se piheys ei kannata, se tulee näkyviin ihan kaikille ja sitten tulee kaliiksi.(oikeudessa ja mahdollisesti jälkeenpäin muille)

        Kyseessä on hölmö myyjä, jolloin se ottaa kaikista eniten takkiin.

        Piheys kostaantuu sillä ettei älynnyt ja hallunnut neuvotella,se on sairaus jo tuossa tapauksessa,mutta siihen ei ole lääkettä.

        Useimmat joiden piheys on pitkälle viety ovat eronneet tai heidän perhe elämä ei ole hääviä koska se peilaa kaikkeen,se voi olla pahempaa kuin alkoholistin elämä.

        Pihit kaverit eivät ole yleensä pidettyjä ihmisiä,he saattaavat satuttaa itseään pahoinkin fyysisesti ja silti ne ei älyä,jotkut voi hermostua niin lujaa että antavat elämänsä opeteuksen pihille kaverille ja sitten on terveys mennyt lopullisesti.

        Rajan pinnassa on aika tyypillistä koijarien suhteen että ne saa opetuksen,homman hoitaa järjestäytynyt porukka niin ettei mitään tunteita ole,kaveri voidaan hakea mistä vaan jopa kotoa tai töistä.

        Lisäksi medialla voidaan nykyisin tuhota täysin koko elämä.

        Itse en suostuisi oikeuteen ,vaan kaivaisin joka euron ettei asia tulisi kaikkien tietoon,mediassa voi vahingoittaa niin pahoin ettei samassa läänissä ole asumista enään.

        Pitää olla todella hölmö joka ei älyä korvata ajoissa ennen kuin koko elämä on tuhottu.


      • Lissutalo
        kysyn..vaan kirjoitti:

        Kuka maksaa lattian kuivauksen/kosteusmittauksen? Vai laitatteko uutta päälle vaan? Mistä tiedätte ettei kosteus ole pilannut muita rakenteita, esim. seiniä? Vaihdatteko samalla alapohjan eristeet? Oletteko varmoja ettei alapohjaan jää piiloon hometta?

        Lattia on kuiva. Betonin päällä on purua ja se on rutikuiba. Lattialle on joskus päässyt vettä mutta kuivunut ajan saatossa.
        Kosteusvahingot näkee ja ne ovat rajoittuneet vain ja ainoastaan betonilattian päällä kulkeviin lankkuihin jotka poistetaan.

        Mieheni on monen erialan ammattilainen joten se pelastaa paljon.

        Tällä hetkellä maksamme kulut vanhan omistajan kanssa puoliksi. He ala pohjan ja me päällipuolen materiaalit.

        Emme tarvitse rakennus asioihin neuvoja. Ja kun olemme jo kustannukset jo saaneet sovittua vanhan omistajan kanssa niin emme tarvitse siihenkään neuvoja (jota täältä ei saanut).

        Kustannus arvio on n. 10 000e takan kanssa. Työt teemme itse (alapohja, tulirakenteet, valu, lattialämmitys ja laatat. Virosta materiaalit. Säästää n. 30-40%)
        Ikävä tuottaa pettymys teille jotka toivoitte meidän uusien omistajien kärsivän :)


      • peruspentti-
        Lissutalo kirjoitti:

        Lattia on kuiva. Betonin päällä on purua ja se on rutikuiba. Lattialle on joskus päässyt vettä mutta kuivunut ajan saatossa.
        Kosteusvahingot näkee ja ne ovat rajoittuneet vain ja ainoastaan betonilattian päällä kulkeviin lankkuihin jotka poistetaan.

        Mieheni on monen erialan ammattilainen joten se pelastaa paljon.

        Tällä hetkellä maksamme kulut vanhan omistajan kanssa puoliksi. He ala pohjan ja me päällipuolen materiaalit.

        Emme tarvitse rakennus asioihin neuvoja. Ja kun olemme jo kustannukset jo saaneet sovittua vanhan omistajan kanssa niin emme tarvitse siihenkään neuvoja (jota täältä ei saanut).

        Kustannus arvio on n. 10 000e takan kanssa. Työt teemme itse (alapohja, tulirakenteet, valu, lattialämmitys ja laatat. Virosta materiaalit. Säästää n. 30-40%)
        Ikävä tuottaa pettymys teille jotka toivoitte meidän uusien omistajien kärsivän :)

        Tuntuu kyllä vähän ihmeelliseltä kosteusvauriolta, jos on rajoittunut vain lankkuihin. Onko ne lankut pinnaltaan vain tummuneet, vai onko niissä selviä lahovaurioita? Onko betonin päällä pikikerros, vai mitenkä lankut on eristetty irti betonin pinnasta. Maksaako vanha omistaja myös uuden lattialämmityksen? Tässä on kyllä paljon kysymyksiä, jotka ei kyllä minulle aukene. Kustannusarvio kyllä tuntuu vähän alakanttiin lasketulta. Muuraatteko takan itse, vai mitenkä se toteutetaan? On kuitenkin hieno asia, kun teiltä löytyy omaa ammattitaitoa. Olisi kuitenkin suotavaa, että tekisitte kirjallisen sopimuksen myyjän kanssa kustannusten jaosta.


      • Jäitähattuun
        älkäämenköoikeuteen kirjoitti:

        "mahdollisuuksiaon"

        Jos myyjä on järkevä ja käsittää ajoissa kokonaisuuden niin se on etu kaikille,jos on pihi niin se piheys ei kannata, se tulee näkyviin ihan kaikille ja sitten tulee kaliiksi.(oikeudessa ja mahdollisesti jälkeenpäin muille)

        Kyseessä on hölmö myyjä, jolloin se ottaa kaikista eniten takkiin.

        Piheys kostaantuu sillä ettei älynnyt ja hallunnut neuvotella,se on sairaus jo tuossa tapauksessa,mutta siihen ei ole lääkettä.

        Useimmat joiden piheys on pitkälle viety ovat eronneet tai heidän perhe elämä ei ole hääviä koska se peilaa kaikkeen,se voi olla pahempaa kuin alkoholistin elämä.

        Pihit kaverit eivät ole yleensä pidettyjä ihmisiä,he saattaavat satuttaa itseään pahoinkin fyysisesti ja silti ne ei älyä,jotkut voi hermostua niin lujaa että antavat elämänsä opeteuksen pihille kaverille ja sitten on terveys mennyt lopullisesti.

        Rajan pinnassa on aika tyypillistä koijarien suhteen että ne saa opetuksen,homman hoitaa järjestäytynyt porukka niin ettei mitään tunteita ole,kaveri voidaan hakea mistä vaan jopa kotoa tai töistä.

        Lisäksi medialla voidaan nykyisin tuhota täysin koko elämä.

        Itse en suostuisi oikeuteen ,vaan kaivaisin joka euron ettei asia tulisi kaikkien tietoon,mediassa voi vahingoittaa niin pahoin ettei samassa läänissä ole asumista enään.

        Pitää olla todella hölmö joka ei älyä korvata ajoissa ennen kuin koko elämä on tuhottu.

        Se on myös ostajan puolelta käsittämätöntä, että ostaa vanhan talon vanhan talon hinnalla ja sitten alkaa kyykyttämään myyjää.
        Oikeudessa ei muuten sitten menekkään niin. Siellä tutkitaan mitä on myyty ja mihin hintaan. Ainoat varmat tienaavat ovat molempien tuomarit ja nämä tuomarit, jotka päätöksiä tekevät.
        Siinä sivussa seteleitä menee helposti runsaasti myös eri alojen asiantuntijoille ja se voittaa henkisesti kuka on paras puhumaan.
        Jos talossa on sahanpurua lattian eristeenä, täytyy sen olla melko vanha ja kymmeniä vuosia vanhoissa taloissa on varmasti vikoja.
        Tänne kirjoittelee paljon noita ahneita ruinaajia, jotka kuitenkin tuhoutuvat vaatteisiinsa ja lopulta syyttävät yhteiskuntaa kärsimästään vääryydestä.
        Silloin kun on taloa ostamassa, tulee verrata hinnan ja laadun kohtaamista, jälkikäteen sitten käy vaikeaksi ja yhteiskunnalle kalliiksi. Tämä taas aiheuttaa verotuksen tarvetta, kun näitä lakitupaan ylläpidetään ja kansa senkun köyhtyy.


    • Porno-Jalmari

      Hienoa, että talokaupoissa on ostajan markkinat, voi ostella silmät kiinni mitä vain ja myöhemmin vuosienkin kuluttua vaatia korjauksia myyjän piikkiin.

      Mahtavaa on myös se, että myyjän pitää ehdottomasti tietää kaikki piilevät viat ja ostajan, vaikka olisi kaikkien alojen asiantuntija, ei tarvitse tietää mitään eikä ottaa vastuuta mistään.

      • NickNailer

        Vielä ikävämpi on tilanne, jos on itse rakennusalalla ja tehnyt omat talonsa.

        Vaikka kuinka pinnistelen, en kykene röntgennäköön ja havaitsemaan rakenteen sisällä olevia piileviä vikoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1163
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      820
    5. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      819
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      794
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe