Ameeba uuraisilla?

ameeba-ali

Onko jo levinnyt sinne?

7

195

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • housutpoisjahoitoon

   perseessäs on ameeboita, ota tikulla näyte ja vie labraan, nauravat siellä

  • siimahäntä-prinssinakki

   Tervatehtaantielle on kuulemma jo ameebat levinneet. Nyt ei auta syödä eikä juoda sillä suunnlla mitään etenkään huutokaupoissa, että ei saa amebatartuntaa.

  • OlioitaVaiEliöitä

   Vieläkö siellä vilisee niitä piskuisia?

  • hyllyväammmeeba

   iskeek se niiihin, joilla on paljon tatskoja?

  • Ameepa

   Ameepan nimi on Kuuskaista!

  • vrun

   Mikäpä vahinko lie sattunut yöaikaan kun yhden kadun tienvarressa oli isohko veripirskeläntti hangella? Aamuyöstä heräsin kesken unien - kuulin kuin naisen kirkumista ja melkoista nopeutta ajavien autojen ääntä tällä 40km- nopeusrajotusalueella.?

  • Postilaatikkomies

   Kannattaisiko kaivella postilaatikoiden ympäryksiä?

   lltalehti
   Operaattori pyysi yrittäjältä 135 000 euroa valokuituyhteydestä - valmis kaapeli löytyi postilaatikon alta
   Maanantai 19.12.2016 klo 15.29
   Joroisissa toimivalle yrittäjä Pekka Viljakaiselle ehdittiin sanoa monta kertaa, että hän ei tule ikinä saamaan valokuituyhteyttä hänen kotonaan sijaitsevalle yritykselleen.
   Yrittäjä Pekka Viljakaiselle sanottiin, että hänen haja-asutusalueella sijaitsevalle yritykselleen ei voi saada valokuituyhteyksiä.
   Väännön jälkeen hän sai tarjouksen kaapelista. Hintalappu oli 135 000 euroa.
   Lopulta hänen postilaatikkonsa alta löytyi valmis kaapeli ja yhteyden asennus kesti kaksi tuntia.

   Pekka Viljakainen toimii yrittäjänä Etelä-Savossa Joroisissa. (JOONAS SALMELA)
   Viljakaisen taistelu valokuituyhteydestä kuulostaa uskomattomalta, mutta lopulta hän sai kuin saikin haluamansa. Viljakainen kertoo, että hyvä yhteys on hänen yrityksensä liiketoiminnan kannalta äärimmäisen tärkeää. Viljakainen tunnetaan myös Venäjän hallituksen neuvonantajana.
   Hän kirjoitti valokuituyhteystaistelustaan avoimen kirjeen liikenneministeri Anne Bernerille, joka julkaistiin maanantain Kauppalehdessä.
   - Itse sain jo haluamani, mutta kirjoitin auttaakseni muita yrittäjiä. Olen saanut tänään jo 300 sähköpostiviestiä, jossa annetaan positiivista palautetta siitä. En selvästi ole ollut ongelmani kanssa yksin, Viljakainen kertoo puhelimitse Iltalehdelle.
   Viljakainen kirjoittaa Kauppalehdessä kysyneensä tarjousta valokaapelista Joroisissa haja-asutusalueella sijaitsevalle yritykselleen kaikilta kolmelta isolta suomalaiselta operaattorilta. Operaattorit ilmoittivat, ettei alueella ole tarjolla valokaapeliyhteyksiä.
   Hurja hintalappu
   Lopulta hän oli yhteydessä erään operaattorin hallituksen puheenjohtajaan. Puhelun jälkeen hän lopulta sai tarjouksen kaapelista. Hintalappu 13 kilometrin mittaiselle valokaapelille oli 135 000 euroa ja päälle arvonlisäverot.
   Sen jälkeen hän sai kuulla eräältä paikalliselta asiantuntijalta, että Suomeen, myös luultavasti Joroisiin, on 80- ja 90-luvuilla kaivettu lankapuhelinverkkojen digitalisoinnin yhteydessä valokaapeleita laajasti. Operaattorit kertoivat, ettei alueella kaapeleita ole, mutta Viljakainen ei antanut periksi.
   Lopulta hän tilasi paikalle kaivinkoneet, joiden avulla hänen postilaatikkonsa alta löytyi ei pelkästään yhden, vaan kahden kotimaisen operaattorin valokuitukaapelit. Matkaa hänen kiinteistönsä kulmalle laskettiin lopulta 60 metriä.
   - Lopulta asennus kesti kaksi tuntia. Se tuntuu vähän hassulta, koska monta kertaa oli jo tullut ilmoitus, että yhteyden saaminen on täysin mahdotonta, Viljakainen sanoo.
   Miljoonahankkeet halvemmaksi
   Viljakainen sanoo, että teleoperaattorien tulisi selvittää se, minne kaikkialle valokuituverkkoja on vedetty. Siihen hän pyytää avuksi liikenneministeri Berneriä. Viljakaisen mielestä valtion tulisi velvoittaa operaattorit tekemään ja julkaisemaan kartoituksensa.
   - Vielä nykyisinkin monissa paikoissa tehdään alueverkkohankkeita, joille haetaan valtiolta rahaa. Ne maksavat aina miljoonia. Jos runkoyhteydet tulisivat näin helposti, hinta olisi varmasti alhaisempi, Viljakainen perustelee.
   Operaattorit tarjoavat nykyisin lähes poikkeuksetta mobiiliyhteyksiä, varsinkin haja-asutusalueilla. Niin tehtiin myös Joroisissa toimivalle yrittäjälle. Viljakainen kuitenkin sanoo, että mobiiliyhteydet eivät läheskään aina riitä nykypäivän tarpeisiin. Kaapelin löytymisen myötä hänen yhteytensä latausnopeus on 400 megatavua, jollaisesta mobiilimaailmassa ei voi edes unelmoida.
   - Ihmisillä on käsitys, että koko laajakaista voidaan hoitaa matkapuhelinverkolla. Se onkin ihan riittävä surffailuun ja Youtuben katselemiseen. Yrityksissä, joissa tarvitaan esimerkiksi jatkuvia videoneuvotteluyhteyksiä, tulee ongelmia, Viljakainen toteaa.
   JANI SAVOLAINEN
   [email protected]

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   2
   1671
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   10
   938
  3. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   49
   830
  4. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   817
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   10
   770
  6. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   52
   752
  7. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   751
  8. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   38
   708
  9. Kolme parasta piirrettä sinussa

   1 Huumorintaju 2 Turvallisuus 3 Sait minun parhaat puolet esiin Miehelle
   Ikävä
   17
   664
  10. Minua nainen vaivaa vähän yksi asia.

   No se vaan kun pidät minua epäilyttävänä ja jotenkin minulla on sellainen olo että kiinnität tekemisiini huomiota vähän
   Ikävä
   25
   653
  Aihe