Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Annettu vesi ei kelpaa

hämmentävää

Miksi kissalle ei kelpaa annettu vesi?
Kissa saa päivittäin raikasta vettä ruokailupaikalleen. Miksi se ei juo tätä vettä, vaan etsii esimerkiksi vettä saunan kiulusta tai tiskipöydän astioista?

18

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miukumaukunaukuu

      Tuttu juttu, mutta pääasia, että juo! Hakeeko vain vaihtelua ja jännitystä! ;) Minulla oli kissa, joka joi vaan tiskialtaassa istuen,suoraan hanasta! Kissat ovat niin jänniä tyyppiä, siinäpä se niiden viehätys piilee!

    • Kisumisupisu

      Sama meillä, kissa lopetti juomisen keittiössä ruokakupin vieressä olevasta vesikupista ja meni aina suihkun jälkeen juomaan vesipisaroita kylppärin lattialta. Yritin estellä ja kuivasin huolella lattian ettei kissa saa esim.saippuan jäämiä suuhunsa. Siirsin sitten kissan vesikupin sinne ja sieltä se nykyisin vetensä juo onnellisena. eikä juo enää pisaroita lattialta. Kai se ajatteli että suihku on vesilähde, vesi virtaa ja on aina tuoretta ja sieltä kuuluu juoda mistä vesi tulee/virtaa...?? Laita sinäkin vesikuppi sinne mistä kissa vetensä etsii...

    • velikultia

      Meidän Minttu kantaa kaikki lelunsa ja sanomalehtipallerot juomakuppiinsa! Siksi mekin pidämme kuppia pesuhuoneessa, ja korjaamme lelut kuivumaan, tilalle puhdasta vettä. Vekkuleita ovat!

      • kisumisupisu

        Joo meillä kissa joskus myös leikkii vesikupillaan, tönii sitä käpälällä ja katsoo kun vesi läikkyy.. niin senkin takia se kuppi on hyvä pitää kylppärissä..


      • Timo3T

        Meikäläisen katti taas tarjoo aina leluilleen lounaan! :P
        Eli ton lelut löytyy sit aina ton murokupista! :D

        Noh! Eipähän tartte haeskella pitkin huushollia!

        Ja tohon alkuperäseen vesiongelmaan palatakseni: Täällä taas iha ykköshyvä vesilähde on ku laittaa keittiön hanan valumaan silleen hiljasella niin siitä vasta on hyvä (niskat melkeen nurin) lotkottaa tota vettä, et koitappas sitä?


    • kuppikenties

      Jos kissa ei tykkää siitä kupista? Tiedän kissan jolle ei kelpaa muovisesta tai metallisesta kupista vesi, mutta syvältä ruokalautaselta kelpaa

    • eikelpaakaikille

      Jotkut muoviset kupit tuoksuu kissan nenään vahvasti muovilta,ja niistä voi makukin veteen tulla.Muoveistahan irtoaa ruokaan sekä juomaan ties mitä,siksi ei ne ole hyviä ihmisillekkään.Jotkut kissat juo mieluiten jälkiruokakulhoista,sellaisesta lasisista, jotka voi päivittäin laittaa pesukoneenseen,ja toisen tilalle.
      Jos kupista tulee tuoksua,makua, veteen,ei se kissalle kelpaa.
      Kokeile erillaista kuppia,josta ei makua hajua veteen tulisi.
      Muovikuppi ei ole ruokakipponakaan paras.

    • enrapsuta

      Tuo juontaa juurensa ihan siitä että luonnossa kissa pyrkii juomaan vain virtaavaa vettä vältelläkseen saastunutta vettä. Yleisestikkin suositellaan ettei vesikuppi olisi lähellä vessa-astiaa tai ruokakuppia, myös vesikuppeja pitäisi olal useammassa paikassa.

    • kokeilensiis

      Kokeilen vaihtaa muovin lasiin tai posliiniin.

      • kokeilemallaselviää

        Toivotaan että sitten kelpaa ;)


    • kissejä

      Oon kuullut että kissojen mielestä on kuvottavaa juoda vettä joka on ruokakupin lähettyvillä. Jos ei oo mistään kummemmasta kyseni niin luulisin että kupin siirtäminen auttaa.

    • eijanota

      Kissa on vekkuli eläin. Itsellä on maine cooneja, ja yksi niistä "kylpee" joka aamu vesikupissa, eli läträä tassuin siinä. Tai jos kattilassa on vettä, niin siinä.
      Yksi kissa joi kukkamaljakosta, ihmettelin, kun sidottu kimppu makasi aamulla pöydällä. Kissa nosti sen pois ja joi maljakosta. Mutta ei tietenkään silloin jos sitä tarjosi vesikupiksi. Jos yöpöydällä on lasi, siitä käy kissa myös juomassa.

      • Timo3T

        Juu, ja jos pöydällä on kissan OMA vesilasi, ja sun oma kuppis vettä, niin: Arvaas kummasta se haluu juoda, ja kummasta ei sit millään, vaikka kuin koittaa työntää sitä sen nenän eteen! :/


    • kissake

      Oltiin kissan kanssa mökkiranassa kesällä, kissa joi järvestä vesirajassa.

      • Timo3T

        Juu se liikkuu, se on hyvä!

        Must tuntuu et toi vesihomma liittyis jollain lailla kissojen suht huonoon lähinäkökykyynki?
        Mä oon pitäny tolle tos pöydällä vesilasia (viel tollai läpinäkyvä, ni oisko toi sit tuplasti vaikeempi nähä?) , ja vaihan siihe joka aamu ja ilta veet, ni varsinki aamulla se vaa tuijottaa sitä lasia välil pitkänki aikaa, mut jos vähä hölskäyttää sitä vettä siinä, ni sen jälkee se on heti työntää nokkaasa siihe!? ... entiiä?! :/ Vähä sellai fiilis tost kyl tulee.


    • kpjl

      Kissan nenä on herkkä hajuille ja vesi voi haista ruualle ruokakupin vieressä. Minun kissa joi vaan kapeasta metalli mukista vettä ja se oli kaukana ruokakupista.

    • saunaaemparista

      Kissa saa tarvitsemansa nesteytyksen pääosin suoraan ravinnosta eli siitä märkäruoasta. Kissat ei yleisestikään juo paljoa. Raksuja jos antaa niin silloin meillä kissat juo enemmän.

      Kaikenmaailman härveleitä toki on piristämään kissan juomista jos tarve vaatii. Juoma-altaita, water fountain jne.

    • kokeilkaatätä

      Jos kissa on veden suhteen nirppanokka, niin se yleensä liittyy veden puhtauteen hajujen ja makujen suhteen. Toisille juomaongelmaisille käy, jos vesi on virtaavaa, joten lemmikkieläinliikkeestä voi ostaa erikoiskupin, jossa vesi virtaa.

      Halvempi ja ehkä parempikin ratkaisu on hankkia iso, lasinen juomakippo, esim. meillä on lasinen uunivuoka. Isommassa, lasisessa astiassa vesi pysyy nirppanokkienkin mielestä puhtaana. Parhaiten se vielä kelpaa kun vesiastian nostaa ylemmäs esim. lipaston tai kirjahyllyn päälle. Kokeilkaapas!

      Ja EI astianpesukonetta! Siitä jää aina myrkkyjä lasiinkin ja kissa sen haistaa. Paras on kun astiaa pesaisee ihan vain veden ja sienen avulla joka päivä vettä vaihtaessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe