Mitä tapahtuu jos jää kiinni rattijuopumuksesta ja

apuax

Mitä tapahtuu jos jää kiinni rattijuopumuksesta toisen kerran? :(

Olen jäänyt jo kerran kiinni. Ensimmäisellä kerralla 2,63 promillea, olin naapurin luona, 200m. Toinen kerta 2,54 kosketin kaverin rattia + virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Joudunko vankilaan? En juo enää ikinä.

36

2321

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mmggffdd

   Riippuu paljon. Koska jäit kiinni ensimmäisen kerran, koska paloit kiinni toisen kerran, ehtikö ensimmäisestä keissistä tulla rangaistusta ja jos ehti niin kuinka paljon?

  • äläpäkuule

   Se on paskapuhetta, jos oot kerran jo toisen kerran kärähtäny. Oliko saman vuoden aikana, jos kyllä niin paskapuhetta.

  • jurristi

   Ns. viiden vuoden säännön mukaan ainakin ajokortti lähtee vähintään vuodeksi.
   Jos rikokset ovat samaan aikaan tuomiolla, niin linnaan lähtö on lähellä. Sen jälkeen päihdeseuranta.

   • selvinpäin

    Jurristi on jurristi, eli jurrissa.


  • apuaxap

   Joudunko vankilaan?
   Ensimmäinen kerta vuonna 2013 koeaika päätyi 23.08.2016, toinen kerta 06.07.2016
   Kuolen ahdistukseen :(

   • htygre

    Toivottavasti. Saattaisit saada elämääsi vähän järjestykseen. Ihan jo pelkästään nuo promillemäärät kertovat alkoholiongelmasta, vaikka asiaan nyt ei sotkisikaan muille aiheutettua vaaraa.


  • apuaxap

   Huoh!!!!
   En juo, korkeintaan kaksi kertaa vuodessa otan.
   Ap

   • htygre

    Juu et....
    Jos joisit vain kahdesti vuodessa, et pääsisi lähellekään noita promilleja siinä kunnossa, että pääsisit edes autolle asti.


   • miksipäätäyteen

    No, kannattaisiko tehdä mieluummin vaikka niin, että juot useamman kerran vuodessa, mutta vähemmän kerralla? Etkä sitten lähde autoilemaan missään tapauksessa? Mikä oli nyt syy, että piti tarttua kaverin kuljettaman auton rattiin? Eikö tullut mieleen, että tuommoisesta olisitte voineet päätyä vaikka vastaantulevan rekan eteen ja henki pois? Ja ilmeisesti ihan kunnolla pistit hanttiin poliisille, jos väkivaltaisesta vastustamisesta syytetään.

    Eli, vaikka juot harvoin, niin eihän sitä tarvitse päätä ihan täyteen juoda, eihän? Nuo promillemäärät ovat kovia, eli jos olisit lopettanut juomisen vaikkapa kahden drinksun/oluen jälkeen, niin ei olisi ollenkaan tuommoinen morkkisolo. Tää vaan neuvoksi seuraavalle bilekerralle....


   • eibiisii

    "Mitä tapahtuu jos jää kiinni rattijuopumuksesta toisen kerran? :( Olen jäänyt jo kerran kiinni."

    Hmm.. puhut "kiinni jäämisestä". Rattijuopumuksesta ei yleensä jää kiinni. Ehkä kerran 50:stä tai kerran sadasta. Juot vain kaksi kertaa vuodessa reippaat 2,5 promillen kännit, molemmilla kerroilla tartuit rattiin ja molemmilla kerroilla jäit epäonneksesi kiinni. Äärimmäisen epätodennäköistä kaikin puolin.

    Eiköhän todennäköisempää ole, että kännit vedetään melkein päivittäin ja autolla ajellaan ainakin viikoittain ja siksi tullut se pari käryä. Kahdesta ratista joutuu sitten päihdeseurantaan, jos ne ovat tapahtuneet viiden vuoden sisään. Niin siis jos on ajokortti ja mielii sen pitää voimassa, tai jos aikoo hankkia sellaisen.


   • smen
    eibiisii kirjoitti:

    "Mitä tapahtuu jos jää kiinni rattijuopumuksesta toisen kerran? :( Olen jäänyt jo kerran kiinni."

    Hmm.. puhut "kiinni jäämisestä". Rattijuopumuksesta ei yleensä jää kiinni. Ehkä kerran 50:stä tai kerran sadasta. Juot vain kaksi kertaa vuodessa reippaat 2,5 promillen kännit, molemmilla kerroilla tartuit rattiin ja molemmilla kerroilla jäit epäonneksesi kiinni. Äärimmäisen epätodennäköistä kaikin puolin.

    Eiköhän todennäköisempää ole, että kännit vedetään melkein päivittäin ja autolla ajellaan ainakin viikoittain ja siksi tullut se pari käryä. Kahdesta ratista joutuu sitten päihdeseurantaan, jos ne ovat tapahtuneet viiden vuoden sisään. Niin siis jos on ajokortti ja mielii sen pitää voimassa, tai jos aikoo hankkia sellaisen.

    Päihdeseurannassa se totuus tulee viimeistään julki. Lääkäri kyselee ensin, että mites toi sun alkoholin käyttösi on, kuinka usein juot noin keskimäärin?

    AP vastaa: kaksi kertaa vuodessa!

    Myöhemmin saapuvat verikokeiden tulokset, mistä selviää, että maksa-arvot ylittävät kolmin- nelinkertaisesti normaaliarvot.

    Mihin lääkäri toteaa lakonisesti: kuulit varmaan kysymykseni väärin, kysyin kuinka usein juot, en sitä, että kuinka usein vuoden aikana pidät taukoa juomisesta.


  • apuaxap

   htyge.
   Juon korkeintaan kaksi kerta vuodessa, niin kuin jo sanoin. Alkoholi ei sovi minulle :(

   • htyge

    Älä nyt viitsi jatkaa. Tavallinen, alkoholia normaalilla tavalla säännöllisestikin käyttävä ihminen putoaa jo ennen noita promilleja, puhumattakaan jostakusta lähes absolutistista. Väitätkö todella, että vaikka juot selvästi keskimääräistä suomalaista vähemmän alkoholia, kestät silti alkoholia paremmin kuin ihan kohtuullisen aktiivinen harrastaja?


  • mitäähääsää

   No mikä oli ensimmäisen kerran tuomio? Kyllähän tuossa ehdoton haisee yhdyskuntapalvelun muodossa, jos olet siihen soveltuvainen, muussa tapauksessa perinteistä linnaa. Häh?

  • 20-8

   Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen on vakavampi rikos kuin törkeä rattijuopumus. Törkyratista tulee korkeintaan 2v vankeutta, 2,5 promillesta käytännössä kolmisen kuukautta vankeutta. Virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta voi tulla korkeintaan 4 vuotta, mutta kuitenkin vähintään 4 kuukautta vankeutta.

   Koska olet jo kärähtänyt kerran, et ole enää ensikertalainen. Tai riippuu kuinka kauan sitten kärysit ensimmäisen kerran ja mitä siitä tuli käräjillä. Koventamisperuste on voimassa ja saat luultavasti ehdottoman vankeusrangaistuksen joko ykp:n tai valvontarangaistuksen muodossa.

  • s-viiri

   "En juo enää ikinä" - tuota kutsutaan kankkusmorkkikseksi.

   Olet tainnut saada ensimmäisestä ratista ehdollista, kun et maininnut kortitta-ajoa? Asia lienee siis jo käsitelty oikeudessa ja olit saanut kortinkin takaisin?

   Jos ehdollisessa oli koeaika päällä, muunna se ehdottomaksi (lienee kolmisen kuukautta?), lisää päälle virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta noin 6kk (keskiarvo on noin 6,2kk ja mediaani noin 5,5kk vankeutta ko. rikoksesta) ja sitten päälle vielä n. 1kk törkeästä ratista. Saat alennuksen jälkimmäisestä, jos em. teot tapahtuivat samalla kertaa.

   Jos arvaus on oikein, vankeutta tulee noin 3+6+1=10kk. Huonot uutiset: vankeus tuomitaan todennäköisesti ehdottomana, koska olit syyllistynyt jo aiemmin törkeään rattijuopumukseen. Jos olit koeajalla edellisestä ratista ja mikäli vankeusrangaistuksen kuukausien lukumäärä ylittää kahdeksan, vankeutta ei voida tuomita yhdyskuntapalveluna. Valvontarangaistus on joka tapauksessa poissa kyseestä, koska siinä maksimi on 6kk. (Mikä nyt on sinänsä irvokasta, kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla vähintään yhtä pitkä kuin maksimi ykp, koska jälkimmäinen on lievempi rangaistuksen muoto)

   Kyllä tuossa ihan oikean linnatuomion mahdollisuudet ovat olemassa. Eipä voi muuta sanoa kuin, että suosittelen asianajajaan yhteyden ottamista.

   • Näbbärää

    Aphan sanoi jo, että oli koeajalla toisessa viestissään:

    "Ensimmäinen kerta vuonna 2013 koeaika päätyi 23.08.2016, toinen kerta 06.07.2016"

    Näppärää. Et ihan malttanut odottaa koeajan loppuun asti, joten ehdollinen vankeus oli voimassa jälkimmäisen rikoksen tapahtumahetkellä.

    S-viiri laski tuossa n.10kk tuomiota. Sanotaan näin, että alle 5kk et pääse millään, kun pelkästään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta tulee vähintään 4kk.

    Syyllistyit uudestaan vastaavaan rikokseen kuin aiemmin (törkeä ratti) alle 3v aikana. Koventamisperuste on voimassa.

    Jos oikeus on armollinen, ne eivät välttämättä muuta ehdollista ehdottomaksi kokonaan tai ollenkaan. Voit tuurilla selvitä 6-8kk yhdyskuntapalvelulla.

    Päihdeseuranta on lähes varma nakki, jos omistat ajokortin. Vaihtoehtona on alkolukko ja valvottu ajo-oikeus.


  • Ristikkotie

   Oma veikkaus on ehdotonta 14kk ja kortti pois vuodeksi. Inssi ja kirjalliset uusiksi.
   Rattijuppous on merkki henkisestä heikkoudesta.

   • gammalpha

    Tjaa. Enpä usko noin kovaan rangaistukseen. Vaatisi sitä, että virkamiehen väkivaltainen vastustaminen olisi ollut poikkeuksellisen väkivaltaista. Yleensä käytetään tuomittavan rangaistuksen maksimin ensimmäistä kolmannesta ja sieltäkin alinta päätä mieluummim kuin ylintä.

    Myöskään kuljettajantutkintoa ei määrätä uusiksi kuin poikkeustapauksissa. Päihdeseuranta sen sijaan on paljon todennäköisempää.

    Asiassa voi olla myös lieventäviä haaroja, kuten rikoksen tapahtuminen ehdollisen koeajan lähes lopussa, mitä rattiin tarttuminen käytännössä tarkoitti ja minkälaista vaaraa siitä aiheutui ja voiko virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen saada pudotettua perusmuotoiseksi vastustamiseksi, eli mitä siinäkin lopulta tarkalleen ottaen tapahtui.

    Tuossa on vielä mahdollisuudet jopa toiseen ehdolliseen tuomioon ehdottoman sijasta. Sitä on aina helppoa olla tuomiopäivän pasuuna.


   • Rqw

    Osuit kyllä about oikeaan ajokiellon pituudesta, se on nimittäin _vähintään_ vuosi, jos 5v aikana syyllistyy kahdesti törkeään rattijuopumukseen. Tosin, jos ottaa alkolukon niin sitäkään ei tartte kärsiä.


  • Takariviturpakii

   Pidelkääs taas hevosianne hetken aikaa.. aloittaja mainitsi, että toinen kerta tapahtui 6.7.2016. Siitähän on jo viis kuukautta.

   Oletko saanut haasteen kouraasi ja jos olet, niin mitä siellä sanotaan loppupuolella kohdassa "Syyttäjän vaatimukset" ??

  • apuaxap

   Joudunko vankilaan, ihantko totta? :(
   Olen raskaana ja käyn töissä. Pitääkö tehdä keskeytyksen.
   Sain kirjeen tänään:
   Vastaaja on tuomittava ehdottomaan vankeusrangaistukseen tai sen sijasta yhdyskuntapalvelurangaistukseen, mikäli on siihen halukas ja sovelias!
   Vankilaanko????? Ehkä itsemurha on paras ratkaisu!

   AP

   • 65hytgfn

    No siinähän tuo seisoo. Joko ehdotonta tai sitten työpalvelusta. Nyt kun hoidat vielä asiasi yhtä hyvin kuin tähän asti, niin et hoksaa mennä yhdyskuntapalveluksen soveltuvuusarviointiin, ja häkki heilahtaa varmasti.

    Synnytä se lapsi ensin ennen kuin itsesi teilaat. Se on syytön hölmöilyysi.


   • krusse

    Tuosta voi päätellä aika paljon. Kun syyttäjä kerran tarjoaa yhdyskuntapalvelun selvitystä ehdottoman vankeusrangaistuksen muotona, se on silloin ensisijainen rangaistusmuoto. Se tarkoittaa myös sitä, että vankeusrangaistus on korkeintaan kahdeksan kuukauden mittainen. Soveltuvuusselvitys tapahtuu ennen käräjiä.

    Katso RISEn sivuilta lisätietoa yhdyskuntapalvelusta. Sinut kutsutaan sinne haastatteluun. Mene ajoissa, selvinpäin ja skarppina. Siinä on tasan yksi mahdollisuus: jos sinut todetaan soveltuvaksi, pääset yhdyskuntapalveluun. Jos taas et, joudut kivitaloon.

    Mikäli syyttäjän vaatimus menee käräjillä läpi eikä tuomiosta valiteta, sinut kutsutaan uudelleen RISE:n aikaisintaan kuukauden päästä tuomiosta. Yleensä kestää 2-6 kuukautta tuomion jälkeen, ennen kuin kuuluu mitään. Risessä selvitetään sinulle sopiva palveluspaikka, jossa käyt kaksi kertaa viikossa 3-4 tuntia kerrallaan, ei peräkkäisinä päivinä, työajan ulkopuolella. Allekirjoitat viikkoaikataulun, mitä sitoudut noudattamaan.

    Voit siis jatkaa töitä normaalisti. Yhdyskuntapalvelu kestää yhtä kauan kuin tuomion pituus on, mutta yksi tunti vastaa yhtä vankeuspäivää ja kokonaiskesto on suurinpiirtein sama kuukausina kuin tuomiokin.

    Yhdyskuntapalveluun tulee mennä ajoissa ja selvinpäin. Jos sen kryssii, loppuosa ykp:sta muunnetaan vankeudeksi.


  • apuax

   Hyvästi!

  • apuaxap

   Kiitos kävin jo Soveltuvuusselvitykseen ja olen sovelias. EN JUO ALKOHOLIA ja raskaana olen. Kerroin jo, juon korkeintaan pari kerta vuodessa, huono tuuri.
   Mitä tarkoitat? Mikäli syyttäjän vaatimus menee käräjillä läpi eikä tuomiosta valiteta?
   Toinen rattijuoppomuus ei ollut minun vikani, kyseinen henkilö yritti raiskata. Siksi oli päästävä pois autosta. Olimme hääjuhlissa.

   Kiitos!

   • krusse

    Niin, oletuksena on siis se, että syyttäjän vaatimus menee läpi. Lukeeko haasteessa kuinka pitkää vankeusrangaistusta syyttäjä esittää seuraamuskannanotossa? Syyttäjät eivät aina laita sitä näkyviin haasteeseen, mutta selvää on, että yli 8kk tuomiota sinulle ei haeta, koska se on maksimipituus yhdyskuntapalvelussa. Käytännössä on siis varmaa, että sen kovemmaksi tuomio ei muutu.

    Sen sijaan sinun kannattaisi ainakin harkita asianajajaa käräjille, jos noissa tapauksissa on mitään epäselvää. Siinä on aina mahdollisuus saada tuomiota pudotettua syyttäjän vaatimuksesta alaspäin.

    Hyvä muistaa seuraavat: syyttäjä hakee siis korkeintaan 8kk ehdotonta vankeusrangaistusta, ensisijaisesti ykp:n muodossa ja olet jo soveltuvuusselvityksessä käynyt. Hovioikeus ei nykyisin automaattisesti myönnä jatkokäsittelylupaa, ellei vankeusrangaistus ole yli 8kk (siinä menee raja). Lähde siis siitä oletuksesta, että asia tullaan ratkaisemaan lopullisesti heti käräjillä. Pidä peukkuja, että käräjätuomari ei ole huonoissa sokereissa ja harkitse vakavasti sitä asianajajaa.

    Laki yhdyskuntapalvelusta muuttui viime vuoden toukokuussa: aiemmin ykp oli 20-200 tuntia, nykyisin se muutettiin vastaamaan vankeusrangaistuksen todellista pituutta ja on siten 14-240 tuntia. Yksi kuukausi on siis tuossa laskelmassa 30 päivää ja maksimimäärä on 8x30=240 (aiemmin oli epäloogisesti, että 8kk vastaa 200 tuntia)


  • apuaxap

   Kiitos kiitos!
   Ei lue haasteessa.
   Menen ensi viikolla lakimiestoimistoon :(

  • EskoA58

   Olisin sanonut että tuskin tarvit asianajajaa mutta virkamiehenväkivaltainen vastustaminen on varsinkin lain ja poliisien silmissä se pahin, empä sen puolesta muista juuri hyvistä rikoksista kuulleeni ja ei tuo sinun tekosi edes suomentörkein vakavin ole, onneksi ei sattunut onnettomuuksia.
   Mutta kun aikanaan ajokielto päättyy (minimi todellakin 1 vuosi, luulen että 15 kk + / - 2 kk) ja menet hakemaan korttia, on poliisilla ajokorttiviranomaisena oikeus peruuttaa (toki pienemmästäkin syystä) ajo-oikeutesi toistaiseksi ja kirjoittaa perusteella "3 vuoden kuluessa syyllistynyt toistamiseen törkeään rattijuopumukseen. Kovat promillet" eli pelkkä päihdeseuranta ei vielä automaattisesti korttia palauta sinulle eikä niitä aina automaattisesti vaadita vaikka siltä tuntuukin, poliisi harkitsee jokaisen tapauskohtaisesti, tuttavani, jolla on alko-ongelma ja helvetin paha, kärähti 4 kerran törkeästä ratista ja vasta sen jälkeen tuli soitto että alkaa olla liian konkari alkon käyttäjä autoilijaksi kun hänetkin tunnetaan miehenä joka ottaa pari kertaa vuodessa mutta joka kerta se kortti päätyy poliisille.
   Poliisi totesi kuten asia kyllä onkin, että hänellä on hyvin aikaa raitistua ja todistaa lääkärinlausunnolla raitistuminen kun ajokielto n. 1,5 vuoden kuluttua päättyy., enkä sano tätä kuin ihan neutraalisti totean miten usein on käynyt ja on käynyt niinkin että riippuen virkamiehen saaman väkivallan asteesta, asia on sovittu ja kannattaa ehdottomasti sopia erikseen kyseisen poliisin kanssa, on mukavampi ajella, kortilla tai ilman :)

   • Göyfyskyerself

    Vittu mitä aivotonta paskaa!


  • lullabumbuu

   Laitetaan omakin kysymys jonon jatkoksi, kun en oikein mistään ole löytänyt tietoa.

   Päihdelinkissä kirjoitetaan seuraavaa;
   Tavallisesti (päihdeseurannassa) käyntejä on yhteensä kolme jaksottuen n. 3-4 viikon välein. Seurantaan vaikuttaneet syyt ilmenevät poliisin määräyksestä, jonka poliisi on toimittanut asiakkaalle.

   Kysymykset:
   - Milloin poliisi toimittaa määräyksen päihdeseurantaan? Ajokorttia poliisilta kuivumasta hakiessa, ajokiellon aikana, vai joskus myöhemmin?
   - Joutuuko kahdesta ratista automaattisesti seurantaan?
   - Saako vakinaisen ajokortin takaisin seuraavana päivänä kun ko:n päätökseen on kirjoitettu?

   Kiitos jo etukäteen.

   • Shitandgoldhappens

    "Kysymykset:
    - Milloin poliisi toimittaa määräyksen päihdeseurantaan? Ajokorttia poliisilta kuivumasta hakiessa, ajokiellon aikana, vai joskus myöhemmin?"

    Vastaus: Yleensä vasta ajokiellon päätyttyä. Syy: Ei ole mitään syytä eväänsä heilauttaa aiemminkaan. Asiakkaan omalla vastuulla on se, jos haluaa käydä p-seurannan läpi etukäteen.

    "- Joutuuko kahdesta ratista automaattisesti seurantaan?"

    Vastaus: Ei. Ohjeistus on: yksi ratti riittää, jos ajokortti on uusi (alle 2v vanha). Muussa tapauksessa 2 rattia 3v sisään. Mutta jokainen poliisilaitos toimii oman harkintansa pohjilta, ohjeistus ei ole sitova mihinkään suuntaan. Toisessa ääripäässä pari kertaa juoppoputkaan joutuminen voi johtaa päihdeseurantaan määräämiseen, vaikka teoilla ei olisi ollut mitään tekemistä ajamisen kanssa. Ja toisessa ääripäässä seurantaan ei välttämättä laiteta henkilöä, joka on kärähtänyt ratista kolme kertaa vuodessa. Poliisi päättää täysin omien halujensa mukaan.

    "- Saako vakinaisen ajokortin takaisin seuraavana päivänä kun ko:n päätökseen on kirjoitettu?"

    Poliisi päättää tämänkin. Mitään automaattia ei ole.


   • Buutters

    Tämän voi typistää näin: Ajokortti ei ole kansalaisoikeus, vaan virkamiesten ja osittain lääkäreiden päättämä oikeus ajaa tai olla myöntämättä ajo-oikeutta.

    Eri syitä olla myöntämättä oikeutta on lukematon määrä versus se, että on syy antaa oikeus määräajaksi (vanhentumiseen/tarkastukseen X/tai muuhun syyhyn vedoten) kuljettaa luokkaan ABCDEFGHIJKLMNT ajoneuvoa laillisesti.


  • aptäällä

   Sain 4kk ehdollista ja 1v ajokieltoa

  • Anonyymi

   Vittu sä olet tyhmä. Aja vaikka 100 kertaa kännissä ilman korttia ja et muuten varmana joudu linnaan

   • Anonyymi

    Vaikka Suomi tunnetaan maana, missä on maailman lievimmät rangaistukset, niin kyllä 100:sta rattijuopumuksesta ja 100:sta kortitta-ajosta linnaan joutuu.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   5272
  2. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   90
   2310
  3. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   277
   2013
  4. 228
   1868
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   5
   1610
  6. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   358
   1475
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   286
   1231
  8. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   282
   1069
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   182
   1033
  Aihe