Rintakipu, poltto ja puristus

tutkimuksiinko

Tuossa kymmenen aikaan alkoi rintakipu, poltin ja puristuksne tunne, joka sijoituu noin rintalastan keskelle ja heijastuskipua molemmin puolin, joskin hieman enempi vasemmalla. Aiheutti lievää heikotuksen tunnetta. Puristava kivun tunne edelleen jatkuu.

Viime viikolla heräsin vastaavaan noin viiden aikaan amulla, muistaaksnei selinmakulta ja käännyin vasemamlle kyljelle ja jossakin vaiheessa alkoi hieman helpottaa. Refluksi ei ole ollut ongelmana, joka voi antaa saman kaltaisia oireita.

Kynnys on korkea sairaalareissuihin, mutta en tiedä josko kuitekin pitäisi mennä tutkimuksiin. Mutta näkykö nissä mitää jos akuutti ongelma ehtii mennä ohi?

Vastaavia on ollut aika ajoin, enempi vähempi harvakseltaan, nyt jo vuoden parin aikana, joskus siihen on liittynyt myös huimasta, heikotusta ja pahaa oloa. Saattaa tulle melkein milloin vain, aamulla, päivällä tai illalla.

7

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutkimus.ok

      Minun mielestäni kannattaisi käydä lääkärillä, varmuuden vuoksi. Kuulostaisi vähän sydänperäiseltä.

    • sydänsydänsydän

      Kai jo olet sairaalassa? Ja pallolaajennus tehty?

    • nythoitoon

      Ehdottomasti lääkäriin. Ahtaita suonia epäilen. Ei kannata odottaa seuraavaa kohtausta,

    • tutkimuksiinko

      Oireet kestivät melko sitkeästi noin neljä tuntia ja välillä vaikutti kevenyneen, mutta kyllä vain pysyi. Vitkuttelin ja jäi lähtemättä tutkimuksiin. Yleislääkäri on mielestäni ajanhukkaa, vaan pitäisi suunnistaa suoraan sairaalaan jossa on kaikki tarpeellinen tieto-taito ja laitteisto.

      Mutta millä ja mitä voivat jälkikäteen todentaa, kun nuo oireet ovat yleensä menneet ohi ajassa jolloin niiden aikana ei edes olisi ehtinyt tutkimuksiin? Lähin iso sairaala on tosin noin 10 minuutin ajon takana, eli ei kaukana, mutta pysäköinnit ja varsinaisiin tutkimuksiin pääsy vie aikansa.

      Hieman hankala kun ovat olleet tähän mennessä osin vaivihkaisia, tulevat ja menevät ja epäillyt josko ne johtuisivat vain väsymyksestä ymv. mutta kuitenkin samalla fiilis ettei se kyllä linjassakaan ole, eli ei normaaleja oireita. Toisinaan oireisiin on kevyen huimauksen lisäksi liittynyt jonkin asteinen hengästymisen tunne, ilman minkään asteista ponnistusta.

      Ainoina mahdollisten sydänongelmien syinä näkisin iän ja liiaan vähäisen liikunnan, hieman liikaa verenpainetta, sekä kroonisesti huono unenlaatu vaikeiden selkävaivojen aiheuttamien kipujen vuoksi (syynä vanhat tapaturmaiset nikamamurtumat, joita luudutettu ja titaanilla sidottu).

      Ruokailutottumukset kohtuullisen hyvät (toki parantaa voisi), ei juurikaan roskaruokaa, huonoja rasvoja tai lisäsokeria, vain vähän alkoholia ja ei lainkaan savukkeita, ei liikapainoa.

      Jo kauan on ollut extrana Omega3, D-vitamiini, magnesium jne. ja nyt hiljattain myös K2 Menokinon7 (MK7), joka fiksaa kalsiumin luihin suonten ja sydämen sijaan.

      • huolehdi-itsestäsi

        Sydämen oireet näkyvät verikokeissa. Mene lääkäriin- päivystykseen heti, jos olet vielä hengissä.
        Tuo kyllä osittain ehkä selviäisi nitro pillerilläkin, mutta sekin lääkärin määräämänä. Nitro nimittäin vie kivut, jos sydämestä on kyse.


    • 100prosahtauma

      "Sydämen oireet näkyvät verikokeissa. Mene lääkäriin- päivystykseen heti, jos olet vielä hengissä.
      Tuo kyllä osittain ehkä selviäisi nitro pillerilläkin, mutta sekin lääkärin määräämänä. Nitro nimittäin vie kivut, jos sydämestä on kyse. "

      Ei todellakaan näy välttämättä verikokeissa eikä EKG:ssä jos on epästabiili angina. En meinannut millään päästä hoitoon.
      Käytännössä ensin oireet ilmenevät rasituksessa varsinkin kun on kantamuksia kävellessä. Tilanteen pahentuessa tulee aamuöisiä heräilyjä kun verisuonet supistuu ja sydämessä ei veri kierrä.

      Nitro on ihmelääke se auttaa noihin kaikkiin oireisiin laajentamalla sepelvaltimoita sen verran että veri edes vähän kiertää. Vaikutus on hämmästyttävä. Mutta se kestää vain vajaa puoli tuntia.

      Puhun kokemuksesta kun oli 100%:n ahtauma.

    • parastaktiikka

      - tilaat vaan ambulanssin ,kyllä ne huolehtii lopusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4859
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1228
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      61
      879
    Aihe