Rintakipu, poltto ja puristus

tutkimuksiinko

Tuossa kymmenen aikaan alkoi rintakipu, poltin ja puristuksne tunne, joka sijoituu noin rintalastan keskelle ja heijastuskipua molemmin puolin, joskin hieman enempi vasemmalla. Aiheutti lievää heikotuksen tunnetta. Puristava kivun tunne edelleen jatkuu.

Viime viikolla heräsin vastaavaan noin viiden aikaan amulla, muistaaksnei selinmakulta ja käännyin vasemamlle kyljelle ja jossakin vaiheessa alkoi hieman helpottaa. Refluksi ei ole ollut ongelmana, joka voi antaa saman kaltaisia oireita.

Kynnys on korkea sairaalareissuihin, mutta en tiedä josko kuitekin pitäisi mennä tutkimuksiin. Mutta näkykö nissä mitää jos akuutti ongelma ehtii mennä ohi?

Vastaavia on ollut aika ajoin, enempi vähempi harvakseltaan, nyt jo vuoden parin aikana, joskus siihen on liittynyt myös huimasta, heikotusta ja pahaa oloa. Saattaa tulle melkein milloin vain, aamulla, päivällä tai illalla.

7

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutkimus.ok

      Minun mielestäni kannattaisi käydä lääkärillä, varmuuden vuoksi. Kuulostaisi vähän sydänperäiseltä.

    • sydänsydänsydän

      Kai jo olet sairaalassa? Ja pallolaajennus tehty?

    • nythoitoon

      Ehdottomasti lääkäriin. Ahtaita suonia epäilen. Ei kannata odottaa seuraavaa kohtausta,

    • tutkimuksiinko

      Oireet kestivät melko sitkeästi noin neljä tuntia ja välillä vaikutti kevenyneen, mutta kyllä vain pysyi. Vitkuttelin ja jäi lähtemättä tutkimuksiin. Yleislääkäri on mielestäni ajanhukkaa, vaan pitäisi suunnistaa suoraan sairaalaan jossa on kaikki tarpeellinen tieto-taito ja laitteisto.

      Mutta millä ja mitä voivat jälkikäteen todentaa, kun nuo oireet ovat yleensä menneet ohi ajassa jolloin niiden aikana ei edes olisi ehtinyt tutkimuksiin? Lähin iso sairaala on tosin noin 10 minuutin ajon takana, eli ei kaukana, mutta pysäköinnit ja varsinaisiin tutkimuksiin pääsy vie aikansa.

      Hieman hankala kun ovat olleet tähän mennessä osin vaivihkaisia, tulevat ja menevät ja epäillyt josko ne johtuisivat vain väsymyksestä ymv. mutta kuitenkin samalla fiilis ettei se kyllä linjassakaan ole, eli ei normaaleja oireita. Toisinaan oireisiin on kevyen huimauksen lisäksi liittynyt jonkin asteinen hengästymisen tunne, ilman minkään asteista ponnistusta.

      Ainoina mahdollisten sydänongelmien syinä näkisin iän ja liiaan vähäisen liikunnan, hieman liikaa verenpainetta, sekä kroonisesti huono unenlaatu vaikeiden selkävaivojen aiheuttamien kipujen vuoksi (syynä vanhat tapaturmaiset nikamamurtumat, joita luudutettu ja titaanilla sidottu).

      Ruokailutottumukset kohtuullisen hyvät (toki parantaa voisi), ei juurikaan roskaruokaa, huonoja rasvoja tai lisäsokeria, vain vähän alkoholia ja ei lainkaan savukkeita, ei liikapainoa.

      Jo kauan on ollut extrana Omega3, D-vitamiini, magnesium jne. ja nyt hiljattain myös K2 Menokinon7 (MK7), joka fiksaa kalsiumin luihin suonten ja sydämen sijaan.

      • huolehdi-itsestäsi

        Sydämen oireet näkyvät verikokeissa. Mene lääkäriin- päivystykseen heti, jos olet vielä hengissä.
        Tuo kyllä osittain ehkä selviäisi nitro pillerilläkin, mutta sekin lääkärin määräämänä. Nitro nimittäin vie kivut, jos sydämestä on kyse.


    • 100prosahtauma

      "Sydämen oireet näkyvät verikokeissa. Mene lääkäriin- päivystykseen heti, jos olet vielä hengissä.
      Tuo kyllä osittain ehkä selviäisi nitro pillerilläkin, mutta sekin lääkärin määräämänä. Nitro nimittäin vie kivut, jos sydämestä on kyse. "

      Ei todellakaan näy välttämättä verikokeissa eikä EKG:ssä jos on epästabiili angina. En meinannut millään päästä hoitoon.
      Käytännössä ensin oireet ilmenevät rasituksessa varsinkin kun on kantamuksia kävellessä. Tilanteen pahentuessa tulee aamuöisiä heräilyjä kun verisuonet supistuu ja sydämessä ei veri kierrä.

      Nitro on ihmelääke se auttaa noihin kaikkiin oireisiin laajentamalla sepelvaltimoita sen verran että veri edes vähän kiertää. Vaikutus on hämmästyttävä. Mutta se kestää vain vajaa puoli tuntia.

      Puhun kokemuksesta kun oli 100%:n ahtauma.

    • parastaktiikka

      - tilaat vaan ambulanssin ,kyllä ne huolehtii lopusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1706
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1317
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1275
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1017
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      880
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      871
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      856
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      108
      821
    Aihe