Aihe

reunakivet/kanttikivet

Pinojen-pohjustaja

8
Saako Suomesta mistään 0,8 - 1,0 m pituisia reunakiviä?

Tarvitsen sellaisia kuormalavojen alle, joiden päälle rakennan eräänlaisen puukatoksen. Näitä on jo minulla valmiina kaksi kappaletta. Käytän kuutta EUR-lavaa ns. pinoryhmän alla, 2 x 3 kpl. Kuvaa en tähän juuri nyt saa. Pohja-alueen pituusmitaksi tulee kolmella peräkkäisella lavalla 3 x 1,2 m = 3,6 m. Näitä kun laitetaa toiset 3 kpl rinnalle, on pinopohjien leveys 2 x 0,8 m, jolloin kuormalavoille sopii 4 pinoa vierekkäin ja pinon pituus siis 3,6 m. Teen 35 - 37 cm klapeja, ja pinojen keskikorkeus lavoilla on 2 m. Käytettyä peltiä katontapaiseksi, pelleille kaatoa. 7 kpl 3,5 m x 1,05 m kattopeltejä riittää, tulee riittävän suojaavat "räystäät" myös. Tähän saa ängettyä 10 pinokuutiota klapeja, kunhan pohja kuormalavoille on kova ja suora.
Toivottavasti rakennelmia ei tulkita oikeiksi katoksiksi. Rakennuspaikka on kaukana asutuskeskuksista. Veroja en halua polttopuiden suojaamisesta maksaa.
Nämä olisivat parempia kuin aiemmat aluskiveni. Yhdessä lavassahan on alla 9 tuettavaa kohtaa. 3 kpl reunakiviä menee sopivasti yhden lavan alle.

https://www.baumax.ee/fi/piha/pihakivet/reunakivet/soidutee-aarekivi.html
Tuossa ovat eo. turhan painaviakin, olen ottamassa selvää niiden painosta ja rahdista Suomeen.

Tässä ehkä riittävät aluset:
https://www.baumax.ee/fi/piha/pihakivet/reunakivet/konnitee-aarekivi-rae.html

Nyt olen saanut kaikenlaisia aluskiviä (betoni) vaimon kakkosasunnon (OKT) pihalta. Hän halusi päästä kivistä eroon. Ne on jo melkein kaikki käytetty.

Olen alustavasti kysellyt em. kivien painosta Baumax:n asiakaspalvelusta. Odottelen sähköpostia.
Suomessa löytyy kohtuuhintaan esim. kevytsoraharkkoja, mutta pituus niissä on aina 59 cm, ei 80 cm. EUR-lavan pohjamitat ovat 80 cm x 120 cm. Noissa Baumaxin kivissä pituus on yksi metri. Ne saa hyvin sovitettua lavan alle niin, että 20 cm jää yli ulommilla reunoilla.

1

84

  Vastaukset

  • Bauhausissa on... 100x25x8, n 45kg/kpl, alle 6€/kpl. Nettisivuilta en löytänyt mutta juuri n. viikko sitten hain.

   Itse olen käyttänyt aiemminkin talon reunuksilla sekä nyt tein pienet portaat.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1760