Kuuba, pesot, turistipesot, eurot.....

Jalmari

Kertokaahan kokemuksia, miten reppumatkaajan rahahuolto hoituu Kuubassa. Taala on vissiin out, ja euro ok, mutta ottaako paikalliset myös euroja maksuna niinkuin taaloja ennen, vai onko parempi ostaa "turistipesoja". Entäs vaihtorahapolitiikka? Ymmärrän ,että turistipeso on n. 26 kertainen paikalliseen verrattuna, eli kun maksan jotain, minkä hinta on 26 paikallista, saanko sen 1:llä turistipesolla?

2

1017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chiquita

      Hei! Enemmän tietoa Kuubasta löydät Väli-Amerikka ja Karibia- keskustelun alta!
      Katsohan sieltä viestejä, niin saat paljon tietoa. Laitan tähän kuitenkin nyt jotain, mutta jatketaan ko. keskustelua sitten siellä toisella foorumilla...! : )

      Eli: en ole tuon valuuttasysteemin muutoksen jälkeen vielä ehtinyt käydä Kuubassa, mutta olen kyllä kuulolla alueen asioista jatkuvasti. Turistipesoja joudut käytännössä vaihtamaan joka tapauksessa. Jos maksat "suoraan euroissa", lähes aina häviät hinnassa. Joissain paikoissa siis hyväksytään suoraan euroja maksuna, mutta millä kurssilla; se on jo toinen asia... Vaihtelee hyvin paljon.

      Toisaalta myös juomarahojen yms. antaminen euroina on ongelmallista, koska (käsittääkseni) paikalliset eivät voi vaihtaa KOLIKKOeuroja muuksi valuutaksi kuin vain turistien kanssa.

      Tuntuu heidän puheiden perusteella, jotka ovat kokeneita Kuuban kävijöitä ja ovat käyneet siellä valuuttauudistusten jälkeen, että peson ja turistipeson (katu)kurssi ei ole vielä niin "vakaa" kuin mitä oli aikoinaan dollarin ja peson. Mutta voisin hyvin kuvitella, että yhdellä CUC:llä saisi suunnilleen noin monta pesoa, kuin mitä sanoit.

      Oletko muuten ollut aikaisemmin Kuubassa? Jos et, katsohan sieltä Kuuba-foorumilta tuosta rahanvaihdosta, majoituksesta yms. lisää infoa...! :)

    • Heffalump

      Kuubaan tullessa pitää vaihtaa EUROJA turistipesoihin eli Peso Convertable (CUC).

      Lentokentällä on esim. Cadeca-vaihtopisteitä, joissa voi vaihtaa valuuttaa. Vaihda nimenomaan euroja ÄLÄ dollareita, koska dollarilla saat vähemmän turistipesoja kuin eurolla. CUC:n kurssi vastaa USD:n kurssia, paitsi jos vaihdat itse dollareita pesoiksi, silloin 1 CUC = 0,90 USD. (Muista pyytää valuutanvaihdosta kuitti, ettei sinua huijata. Älä vaihda valuuttaa kaduilla, vaan nimenomaan Cadeca-vaihtopisteessä tai pankissa)

      Turistipesoilla pärjää mainiosti ja kuubalaiset haluavatkin, että turistit maksavat niillä ostoksensa (kuubalaiset tarvitsevat nimittäin turistipesoja itse, esim. hygieniatarvikkeiden ostoon). Eurot tai dollarit eivät käy maksuvälineenä. Kun kuubalainen puhuu dollareista, hän itseasiassa tarkottaa turistipesoa (CUC), ei siis dollaria.

      Vaikka sinulla olisikin paikallisia pesoja, en usko, että paikalliset myisivät sinulle tavaroita/palveluja halvemmalla kuin turistipesoilla. Nimittäin turisteille on omat hintansa ja paikallisille omat, huolimatta siitä mikä on valuutta. Kuulemma paikalliset pesot käyvät joissakin pikkubaareissa, mutta muuten turistin tulee käyttää turistipesoa (CUC).

      Niin ja hinnat merkitään turistipeson hinnalla, ei paikallisten pesojen hinnalla. Eli jos jossain lukee, että jokin maksaa esim. 2 $, se tarkoittaa, että hinta on 2 turistipesoa (ei paikallisia pesoja).

      Tulin juuri toissapäivänä takaisin Kuubasta, joten kokemukseni ovat aivan tuoreita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      106
      2466
    2. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1995
    3. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      46
      1980
    4. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      45
      1913
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      179
      1424
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1379
    7. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      50
      1208
    8. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      105
      1176
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      7
      1014
    10. Melankolian kosketus

      Olet ihana enkä saa sinua öisinkään mielestäni; olet se nouseva aurinko joka minua valvottaa. Rintaani pakottaa ja silmi
      Ikävä
      59
      963
    Aihe