Koneella muistoja existä

olenaikarikki

Löysin avovaimon koneelta tiedostoja joissa hän ja hänen exiään on ikuistettu. Kuvissa ei ole alastomuutta. Lähinnä suukkoja, sylissä istumista yms. Aluksi suutuin, sitten järkeilin asiaa hetken josta tulin mustasukkaiseksi. En enää osaa nähdä avokkia samalla tavalla.
Tämä mustasukkaisuus vaikuttaa jo petipuuhiin asti. Vaimolla ei ole ongelmia, mutta minä en saa ajatuksiani kasaan. Mietin vain avokkiani exänsä kanssa ja niitä syitä miksi hän pitää näistä kuvista kiinni. Miksi hän haluaa niitä säilyttää.. Aikooko hän pyöritellä niitä hääpäivämme jälkeen? Vilauttaa lapsille ja sanoa, että tuollainenkin mies on joskus äitiä tuuppinut? Vanhainkodissa ajatuksiinsa uppoutuneena puristaa kuvia rinnallensa ja huokaista haikeasti? Miksi exästä säilytetään kuvia?

9

222

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • siveysvyökö

   En itse ajattelisi noin. Jokaisella on oma menneisyys ja siihen kuuluneet ihmiset. Eri asia jos exiä on hyvinkin useita. Kiertopalkinnon tai jakorasian maineessa ollut...

  • Näinsemeneekokemuksella

   Älä ole mustasukkainen menneestä. Todella typerää. Toki olet mustasukkainen ja tunnet niin muita kohtaan. Silloin olet aidosti rakastunut. Älä kerro löydöstäsi vaan keskity nykyhetkeen. Osoita olevasi sille oikea ja ainoa jota se voi rakastaa. Mustasukkaisuus on tietyssä mielessä hyväkin olla olemassa. Mutta sitä ei saa olla liikaa. Aikanaan kun tunnet "harmaata" suhteessasi niin muistuta itseäsi että kelpaa se toisillekin mutta sinä sen sait. Joten älä likaa typeryyksiin sorru. Reaalisesti on näytettävä toiselle aidot tunteet. Toki voit sanoa toiselle että olet mustasukkainen ja tunnet sen uhaksi. Keskustelemalla varmaan osaa sinulle kertoa tunteistaan. Entisyyttä ei voi kukaan muuttaa mutta se ollutta ja mennyttä. Keskity nykyhetkeen ja nauti puolisostasi.

  • se.mitään.entisyyttä

   ole, jos ne kuvat ovat nytkin olemassa,
   ap on oikeassa, kaikki ei ole kohdallaan, eikä koskaan muutukkaan sellaiseksi,

   asia ei ole monimutkainen, vaan yksinkertainen , tiedät sen itsekin ap

   I'm very sorry

  • itsokaytobeafriendofex

   Moikka !

   Minä suosittelisin sinua puhumaan asiasta avovaimosi kanssa :) Parisuhteen yksi tärkeimpiä asioita on puhuminen, meinaan kukaan meistä ei ole selvännäkijä - ei hän osaa vastata kysymyksiisi tai toimia jos hän ei tiedä epäröinnistäsi. Avovaimosi entinen poikaystävä on syystä entinen, hän on nyt parisuhteessa sinun kanssa omasta vapaasta tahdostaan !

   Melkein meillä jokaisella on entisiä parisuhteita, mihin on sisältynyt enemmän tai vähemmän hyvää - historia ei katoa. Ehkä avovaimosi muistelee kyseistä miestä lämmöllä, tai lähinnä sitä heidän yhteistä historiaansa. Minun mielestäni siinä ei ole mitään väärää, jos ei vihaa entistä seurustelukumppaniaan eikä yritä haudata häntä kokonaan elämästä poies.

   Minä olen tosiaan tällä hetkellä ensimmäisessä seurustelusuhteessani ja jos meidän suhteemme kohtalo on loppujen lopuksi ero, niin minä toivoisin sen tapahtuvan aikuismaisesti eikä mitään jäisi jälkikäteen hampaankoloon - toivoisin, että hän muistelisi minua parhaimpina hetkinämme vaikka emme olisikaan yhteyksissä toisiimme eron jälkeen.

  • kasiplusysi

   Juttele hänelle niistä kuvista ennen kuin alat murehtimaan, syyllistämään ja kenties pilaamaan liittosi. Ne ovat vain kuvia. Et voi vaatia niiden poistamista, mutta kerro hänelle että sinulle tulee vähän epävarma olo niistä. Kysyä, onko hän jättänyt menneet taakseen vai onko jotain selvittämättömiä asioita.

   Itselläkin on menneisyydestä jonkun verran kuvia tallessa. Olen säilyttänyt ne muistutuksena itselleni siitä, etten tekisi nykyisessä liitossani samoja virheitä.

   Syyt vanhojen kuvien säilyttämiseen voivat olla lähes mitä vain. Et saisi vetää johtopäätöksiä keskustelematta niistä.

   Minulla on esimerkiksi yksi itsestäni erittäin onnistunut kuva (en ole linssilude, vierastan kameraa). Samassa kuvassa on exä ja näytän siinä kuvassa tosi onnelliselta. En haikaile kuitenkaan exän perään, vaan tutkailen välillä sitä kuvaa ja vertailen nykykuviin. Kuvat eivät valehtele. Vanhassa kuvassa olin nuori, kokematon ja viaton. Nykyisissä kuvissa olen kypsempi, kokeneempi mutta onnellisuuteni näkyy myös ny, mutta vähän erilaisena. Vahvana, varmana ja kestävänä.

   Tässä vain vähän ajatuksia tasoittamaan mustasukkaisuuttasi. Keskustele.

  • askalf

   Mä olisin paljon huolestuneempi, jos puolisollani ei olisi mitään vanhoja kuvia jäljellä, vaan menneisyys olisi jostain syystä lakaistu maton alle. Kun eksän kuvaa pystyy vaikkapa kerran viidessä vuodessa vilkaisemaan ilman, että se herättää mitään suuria tunteita, menneet on todella käsitelty.

  • pipopoispäästä

   Sinä et kuulunut puolisosi menneisyyteen, sinä kuulut tähän päivään ja se miten toisen ihmisen elämään ja valintoihin suhtaudut määrittelee sen kuulutko myös tulevaisuuteen.
   Henkilöhistoria on hyvä säilyttää mukana, vanhempana katuu, jos on näin ei ole tehnyt.

  • jotainrajaapliis

   Olen 42 vuotias. Minulla on paljon valokuvia lapsuudestani, kavereistani, on myös runsaasti kuvia kahdesta aiemmasta seurustelusuhteesta ja vielä enemmän kuvia nykyisestä miehestänikin :).

   Kiersin ensimmäisen poikakaverin kanssa yhden kesän ympäri Suomea telttailemassa. Siltä reissulta on napsittu pokkarikuvia vaikka huru ja mycket. Olin tämän poikakaverin kanssa 2 vuotta ja kuvia on tallella esim. hänen sukulaisistaankin. Erottiin sovussa ja yhteisellä päätöksellä, nähdään silloin tällöin.
   Toisen poikakaverin kanssa interrailattiin kolmena vuonna ympäri Eurooppaa, asuttiin yhdessä 2 vuotta,reilausreissuilta ja parisuhteen ajalta kuvia varmaan yli sata tallella. Minulta löytyy noita sinun kammoksumia pusukuvia, sylissä istumista, sun muuta, onpa naku-uinniltakin kuvia jossain. Kuvista välittyy hyvin silloiset tunnetilat. Tämän kaverin kanssa minulla oli yhteinen koirakin. Koiraa hoidettiin vuorotellen monta vuotta vielä eronkin jälkeen ja hänenkin kanssaan erottiin yhteisesti sopien ja ollaan kavereita vieläkin, moikataan ja vaihdetaan kuulumisia kun satutaan samaan kaveripiiriin.

   Pointti edelliselle selitykselle tulee tässä.
   Minä olin eronnut toisesta poikakaveristakin jo yli 2 vuotta aiemmin ennen kuin tapasin nykyisen aviomieheni. Aviomiehelläni oli ollut myös seurustelusuhteita ennen minua ja hänelläkin on valokuvia omista suhteistaan tallella yhtälailla.

   Kaikille ihmisille kertyy muistoja elämän varrelta. Minä ja mieheni olemme sinut menneisyytemme kanssa ja voimme hyväksyä sen, että jokainen meistä elää elämäänsä ennen parisuhdetta ja parisuhteen aikanakin.
   Säilytän kuvia sen vuoksi koska ne kertovat minusta ja minun elämästäni. Nämä kaksi poikakaveria olivat elämässäni hyvin tärkeitä minulle ja se elämä mitä heidän kanssaan elin, oli minun nuoruuttani ja ne tunteet mitä heitä kohtaan aikoinaan tunsin, olivat minun tunteitani ja minulla on oikeus muistella myös sitä aikaa. Samalla tapaa miehelläni on oikeus muistella omaa nuoruuttaan, elämää ennen minua, ei siinä ole mitään väärää eikä minulla ole mitään syytä loukkaantua.

   Olisi tosi raskasta elää sellaisessa parisuhteessa jossa pitäisi koko ajan peitellä menneisyyttään, vuosien takaisia tunnetilojaan tai aikaisempia tekemisiään.

   Minusta sinä olet täysin turhasta mustasukkainen ja jos jatkat turhien asioiden pyörittelemistä päässäsi, se tulee aiheuttamaan ikävyyksiä parisuhteeseenne.

  • hyise

   Pengotko puolisosi tietsikan lisäksi hänen kännykkäänsä, taskuja tms... kummallista kyttäämistä ja vaanimista. Muikun kannattais ottaa jalat alleen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   124
   1405
  2. Mikä sai ihastumaan?

   Mikä teillä muilla on hänessä (kaivatussasi) saanut ihastumaan itseensä? Muhun vetosi miehessä rehellisyys ja se että o
   Ikävä
   55
   1215
  3. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   45
   1201
  4. Nainen, minne olet piiloutunut

   Jäätyykö nenä pakkasella ja et uskalla pistäytyä ulkopuolella, vai pelkäätkö törmääväsi minuun? Voi olla tosiaan kiusall
   Ikävä
   59
   997
  5. Torikahvila R.I.P

   "Torikahvilan ylläpito ei vastannut MunFoorumin yhteydenottoon parin viikon kuluessa. Foorumi on suljettu, koska sillä e
   Yhteiskunta
   112
   917
  6. Mikä fiilis tänään

   Ystävälläni. Ei minua meidän ikäero edelleenkään haittaa ja olet ollut positiivinenkin. Kaikilla on hyviä ja huonoja päi
   Ystävyys
   124
   864
  7. Kiitos päättäjät Kytölehdon päätöksestä

   Nyt saimme positiivisen uutisen Hyrynsalmelle. Edistykselliset ja kokonaisuutta laajasti katsovat päättäjät ymmärsivät t
   Hyrynsalmi
   67
   849
  8. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   82
   677
  9. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   34
   670
  10. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   664
  Aihe