Laitakarin kehityssuunnitelma

Kyseliääää

Mitä mieltä SK:n printtiversiossa esitetystä kehityssuunnitelmasta?

Mun mielestä aika hieno suunnitelma, olisi hieno saada sinne yhtenäinen kaava. Nyt on kaikki palvelut vähän levällään eikä vierasveneilijöille ole tarvittavia palveluita tarjolla.

Ainoa mikä isommin ihmetytti oli se ponttoonilaituri Leppäkarin ja aallonmurtajan välissä. Se on ihan mahdoton paikka pitää paattia. Parempi olisi aallonmurtajan jatke, ja jättää aukko pienveneille (silta yli). Isommille paateille väylä Leppäkarin toiselta puolelta.

21

954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • komiaa

      Totisesti hieno suunnitelma kun rahaa vaan löytyy.

      • vainelämääonkaikkitää

        Katsoin animaation Luvian kuntasivuilta, suuruudenhullulta tuntui. Kyllä jonkinverran "fiiraa" niidenkin politiikkojen päässä jotka tuonkin hyväksyvät ja siihen vielä uskovat, eihän Yyteriä, Reposaarta ja Merikarvian Krookaakaan ole moiseen malliin pystytty kehittämään, vaikka on paremmat rannat, kauniimmat merimaisemat ja rahaakin varmaan helpommin saatavilla. Raumalle jokin kylpylä on vissiin suunnitteilla, ans kattoa miten sujuu jatkossa. Arkkitehti tosin on tehnyt hienon työn, saahan hän siitä tosin palkkansakin ja vieläpä hyvän. Luulisi Luvialla olevan tärkeämpääkin kehittämistä kuin järjestää paikallisille ja seutukunnan porvareille huorittelu ja venepaikkoja, kyllä Laitakarissa jo on riittävästi öljyä, sinilevää ja muitakin saasteita sekä roskaa vedessä, kesäviikonloppuisin juopot möykkäävät läpi yön ja kuseskelevat parkkeerattuja autoja vasten, saattaapi joku päästää vahvempaakin pötköä katajapusikossa. Luulisi ennenkaikkea teollisten työpaikkojen saamisen kuntaan olevan kunnan tärkein asia, sillä niiden varaan rakentuu, koulutus, terveydenhuolto ja muu hyvinvointi. Ajakaa Rauman suuntaan ja katsokaa mitä 8 tien varteen on viimevuosina rakennettu Eurajoen ja Rauman välille, siinä on Luviankin politiikoille haastetta ja tavoitetta. Ei Luviaa pidä rakentaa nukkumalähiöksi jossa on kolmena kesäkuukautena elämää, kun kesäasukkaat tulevat ja muuna aikana toimivat vain ne 54 "maatilaa" verovaroilla ja EU tuilla, sekä vihannes ja kalakauppias torilla yhtenä päivänä viikossa.


      • Luviankukkeli

        Asiaa puhut. Täysin suuruudenhullua. Jokainen voi suunnitelmia tehdä, mutta toteutus on eri. Ei minkäänlaista realismia.


    • Mut.tuo

      Mut tuo noi ni kyl se olis hieno käyd kattomas ko sitä rakenneta,tuo noi ni ko ruppe kyllästyttämä tuo noi ni tuo kive kiertämine. Kyl määki kerra tuo noi kävisi tuo noi siel tulkkilaises saunas.

      • Olenrpotti

        Mustasukkast touhuu ol kateelline ku toisel o vähä paremp visio rauma uurest suurest tulevaisuurest ko toisel. Voitanees sanos et vit...s män täski kohtaa josei jokku>nkoht allkais katuma päälle heti ja vaste. Joulukaletriski o yks luokku avaamati. Se runsain udensarvi.


    • HongKong-Luvia

      Jos ei hotellit (vaikka just Yyteri) ja kylpylät (Naantali, Turun Caribia) kannata isommillakaan paikkakunnilla, miten ihmeessä ne voisi kannattaa maaseutujen pikkukylissä, kuten Luvia/Eurajoki?
      Luvia on nähty 2 tunnissa, ei sinne kukaan halua aikaa viettämään tai yöpymään.
      Laitakarissa on hiljaista, kun huopatossutehtaassa 9kk vuodessa ja kesäkuukaudet ajetaan rallia pikkuteillä.

      Veneilykin on tehty Suomessa niin kalliiksi, ettei meidän tavisperheiden (meillä insinööri/hoitsu 3 lasta) ole sitä varaa enää harrastaa. Toisin se oli meidän vanhemmilla, jotka duunaripalkoilla rakensivat talon lisäksi mökin ja ostivat ison paatin ja sillä huristelivat joka kesävkonloppu.
      Ihmiset on pätkätöissä ja työttömiä ja tuollaiset utopistiset suunnitelmat ei työllistä ketään (paitsi kunnan päättäjiä, konsultteja ja arkkitehtejä, rakentajia).
      Hanke jää veronmaksajien ristiksi ja sitten itketään tuhottua luontoa (veden alle jäävä Leppäkari, Laitakarin niemen katko jollain liejuojalla, ympäri jo nyt leviävät roskat, kaljapullot jne).

      Mikä muuten on nykyinen myynti Laitakarin kaikissa ravintoloissa, kun ei edes jätskikisa ole auki koskaan, kun ohi menee.
      Kun se ei kannata. Luvia on Luvia, ei HongKong.

      • Hiekatjameri

        Kyllä. Samaa mieltä. Katsotaan nyt Yyterin suuntaan vaikka. Ei tänne turistit tule kun ei sinnekään. Älkää oliko naurettavia.


    • Järki.käteen

      Vielä kun laitakarin edustalle tulee se mahtava kalankasvatuslaitos niin tulee sellaiset kalanpaskat kylpylän iloksi,tai voi olla että tekevät kasvonaamioita kalanpaskasta.

    • Hehhehehehe

      Mä luulin että se on hyvä aprillipila :)
      Naurutti kyllä

    • Kylpylähotelli

      Ei oo aprillia kun kylpylähotelli tulee ja matonpesijät saavat jatkossa mennä muualle, ehkä tanssilavakin puretaan ja purjeveneilijät voivat viedä purtensa muualle...

    • Jepjeb

      Joo ja barPurje voi sulkea ovensa, samoin tanssilava. Ei tuollainen perähikijä montaa elätä.

    • totuuskunniaan

      Pitäähän noiden virkamiesten edes vaalivuonna tuoda itsensä jotenkin esille että työsuhde jatkuisi . Siihen kelpaa minkälainen printtiversio tahansa kun se vaan saa julkisuutta . Ihme että Jari Sarasvuota tai Jyrki Kataisen ystävää Pekka Himasta ei ole kutsuttu visioimaan tulevaisuutta . Konsultit ja bisnesmiehet taas tekevät tulospalkkansa eteen mitä tahansa , vaikka pyramidi huijauksen kunhan vain taaloja tai euroja tulee , mieluiten verotta .

    • puhutaantotta

      Ei Laitakariin mitään kylpylää tarvita ja mihin se alueella mahtuisikaan ? . Nykyinen palvelutaso on ihan riittävä kun vielä Bar Purje saa remonttinsa valmiiksi . Laitakarissa on Luvian ainoa yleinen uimaranta jossa voi uida koko kesän puhtaassa vedessä tai lähes puhtaassa . Merihelmi taas ihan hyvä talviuimareille ja kesälläkin vaikkakin älyttömän kallis vähävaraisille joiden on pakko käydä Porin uimahallissa ja maauimalassa joihin sentään saa kunnalta alennuslippuja tosin ei yksityistä saunayritystä pidäkkään kunnan tukea . Ainoa kehityksen kohde olisi kunnon "nuotiopaikka" vaikkapa laavu jossa voisi turvallisesti paistaa makkarat ja juoda nokipannu-kahvit mattojen pesun lomassa . Pidetään Laitakari vapaana rahastavista yrityksistä ja kunnan väestön virkistyskeitaana johon kaikilla on vapaa pääsy , muillakin kuin kuntalaisilla jos luontoa ja kaunista rantamaisemaa haluaa ihailla . Eikä Luvialla kylpylä kannattaisikaan , kyllä Yyterin hiekkarannat vievät voiton siinä kisassa . Eipä näytä mitään suurta tunkosta olevan tuonne Vartioasemallekaan vaikka pidän sitä parempana virkistymis paikkana kuin Laitakarin maisemia .

      • Luvilainen

        Asiaa puhut


    • Anonyymi

      Kyllä nyt on juottoloita Laitakarissa tarpeeksi , mutta missä asiakkaat ? kukahan siitäkin porukasta ensin putoaa pois . Sinne on paha tulla 5km matkaa keskustasta , julkista liikennettä ei ole ja poliisi pitää rysää Kuivalahdentiellä . Taksitkin ajelevat nykyisin milloin huvittaa kun päivystyspakkoa ei ole . Hannus suunnittelee uutta kaavaa ja kylpylän paikkaa , vaikka tyhjä lomakyläkin on jo olemassa , tienaa kai rahojaan takaisin jotka menetti eduskuntavaali kampanjassa ja Eurajokiset kuntapoliitikot ovat senverran maalaistomppeleita että suosiolla maksavat vaikka mistä Luvian parlamentaarikoista puhumattakaan .

      • Anonyymi

        Sitä tyhjää lomakylää ei ole ehkä markkinoitu/kehitetty kuten olisi voinut. Maalaistomppeleiksi en lähtis nimittelemään. Potentiaalia on kehittämiseen kaikin puolin. Paljon vaaan tapahtumia.


    • Anonyymi

      Jo on laitakari kehittynyt, löylynlyömät luvialaiset ajelevat ympäri laitakaria autoillaan, ei ole kaikki muumit laaksossa noillakaan vesipäillä.
      Kevyenliikeenteen tie voisi unohtaa ja laittaisi nekin rahat kaksikaistaiseen tiehen, autothan tuota tietä käyttää eikä pyöräilijät. Kovia veneilijöitä nämä luvialaiset ovat melkein kaikki veneet on laiturissa kiinni, paikkakunnalta mistä tänne muutin oli veneet vesillä ja laiturit tyhjiä.
      Hyvää kesää vaan luvialaiset nahjukset.

      • Anonyymi

        Taisi jäädä fiksumpi porukka sinne, mistä muutit, eikä täällä Luviallakaan taso ainakaan noussut muuttosi vuoksi.


    • Anonyymi

      Näitä kehityssuunnitelmia oikein ymmärrä , mutta tyhjää näyttää olevan Laitakarissa . Varsinkin arkisin päivällä ei muita kuin se ukkoporukka siellä laivalaiturilla ja matonpesijöitä . Kirkossakin enemmän porukkaa Sunnuntaina .

    • Anonyymi

      Vaatii tuokin oman taitonsa kun tuhoaa laitakarin totaalisesti. Messi oli pitkään ihmisten silmätikkuna ja kukaan ei siellä käynnyt, sitten tuli uusi yrittäjä ja satsasi paljon rahaa, miten kävikään nyt on laitakari samanalan yrittäjiä täynnä, karaoge lavoja pystytetään kunnan uimarannalle, voi miten ääliömäistä toimintaa. Saatte nähdä kun koittaa aika kun laitakari hiljenee ja yrittäjät häipyy.

    • Anonyymi

      Sitä vaan ihmettelen jos kylpylä tulisi , missä olisi ne autojen parkkipaikat kun nytkin jo joutuu parkkeeramaan maantien viereen kun ei kenenkään pihaankaan pysäköidä voi ?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe