2017 Design vai Kastelli

Design ja Kastelli olis nyt hyvin samoissa hinnoissa, kiinnostais tuoreet kokemukset näistä vaikka 2010 jälkeen rakennetuista.
Onko näissä oikeasti eroa? Onko asiointi ollut helppoa vai vaikeaa kaupan jälkeen?
Ilmoita


Jätä Design-talon (puu/suurelementti) ja Kastellin (puu/precut) lautamajat muille ja tee hirsitalo. Hirsitalo vähän kalliimpi, mutta saat isältä pojalle kestävän talon. Myyntiarvokin on hirsitalossa korkeampi kuin lautamajassa. Samoin sisäilma on terveempi hirsitalossa kuin lautamajassa. Parhaat hirsitalot tekee Honkarakenne ja Finnlamelli.
1 VASTAUS:
Kurkkaappa pirruuttas kuka omistaa Finnlamellin?
+Lisää kommentti
Pyydä viimeiset 10 kohdetta aikajärjestykssä niin saat sieltä oikean tiedon
Ilmoita
Design ei hoida työnjohtoa eikä laadunvalvontaa, lähettelee vain miehiä jotka hosumalla peittelee edellisen porukan virheet.
Ns "työpäällikkö" on käytännössä puhelinvaihde joka ei ole kiinnostunut sun talosta.
D motto "Ei tätä itelle rakenneta". Timpurit sanoi suoraan että omassa tehtäis moni asia eri tavalla.

Kastellista ei tietoa, tuskin voi surkeampi olla. Vai voisiko sittenkin?
2 VASTAUSTA:
hometaloja intohimolla - designtalo. tätä se on. ikävä kyllä.
Olen paljon nähnyt rakennusalaa, mutta kyllä Kastelli yhtiön työpäälliköt olivat aivan pohjanoteeraus. Samoin heidän ulkolaiset alihankkijat. Koko hommasta puuttui Niinistön peräänkuuluttma rakentamisen vastuu ja ylpeys omaan ammattitaitoon.
+Lisää kommentti
Molemmat Lestadiolaisten tuotteita, hinnat heille kohillaan.
Rakenna kivitalo ja jätä pahvitalot.
Ilmoita
Meidän perhe rakensi hengittävän ja ekologisen hirsitalon. Honkarakenne ja Finnlamelli parhaat.
3 VASTAUSTA:
Minkä kokoinen ja paljonko tuli maksamaan?
Isäntä65 syö kakkaa pahvilautaselta. Finnlamelli on täyttää sontaa ja hirsitalot ovat muutenkin rumia huuhuu-mökkejä
Isäntä 65
Hirsitaloissa ei mitään järkeä, mökkeiksi soveltuu. Vuotaa kuin seulat, pakkasella höyryää kuin lämmin pas.. Hirsitaloilla oma E-luku en ymmärrä miksi.
+Lisää kommentti
Design ilmanmuuta, kastelli pudonnut ihan kelkasta, ei pysty toimittaan kun ulkoseiniä, ja niidenkin laatu kaukana hyvästä
Ilmoita
älä missään tapauksessa ota Desing taloa.Rahalla saa vain paskaa.Aivan alaarvoista työtä.Ensin alkaa sisäilma ongelmat ja sitä riittää.Meillä esimerkki tapaus 5vuotta vanha Desintalo jossa ei voi asua.Nyt haluavat sopia eivät uskalla lähtee käräjille.Tuomme asia julkisuuteen.Tutkimus aineestoo kilo kaupalla.Lestadiolaista laatu työtä.Laittakaa s.posti osoite voidaan joskus laittaa postia.Kohtalo toverit voivat nykiä sit oikeista naruista.Jukka talot on kuulemma parhaita.Niistä tulee vähiten reklamatioita.
4 VASTAUSTA:
Perläpi: missä vaiheessa ilmoittivat sovintohalukkuudesta? Kävittekö käräjäoikeuden sovintoneuvotteluissa? Meillä oli DT:n halukkuudesta neuvottelut ja ne oli kaikkea muuta kuin sovintoneuvottelut. Nyt juttu etenee tuomioistuimeen ja haaste jätetään piakkoin kun eivät myönnä rakennusvirhettä vaikka näyttö on kovaa ja syy selvä. Meinataan myös tehdä tästä julkinen asia.
Minkälaisia rakennusvirheitä DT teki 5 vuotta sitten? 2015 ja 2016 sokkelin ja elementin liitos on tehty väärin eli jätetty solumuovi osittain pois ja puuhan siinä lahoaa kun on betonissa kiinni.
DT ei limitä seinän muovia betonilaatan alle vaikka rakennekuvissa näin on. Todella huolimatonta puuhastelua.
Aiheuttaa ilma vuotoa lattia rajassa ja myöhemmin home ongelmia.
Mulla on paljon valokuvia aiheesta, aion julkaista kesällä pienen tarinan.
lähetäppä postia ja kerro tarkemmin asiasta. Kiinnostaa meinaan aika kovasti.. tikkataulu@luukku.com
+Lisää kommentti
Kannattaa tehdä harkko talo. Itse tein 200 neliöö ja hintana 250 tuhata. Itsekun tekee niin säästöä tulee !
3 VASTAUSTA:
Sinä et ole hiekkalinnaa kummempaa tehnyt. Tuhata harkko talo made by Kepardi. Tee ainoa oikea ratkaisu ja rakenna Finnlamelli kuten meidän "perhe" teki.
Harkko talo aina arvokkampi myydessä ! Mieti sitä. Ennen kun rupeet tekemään puusta !

Kepardi
Mestari65 kirjoitti:
Sinä et ole hiekkalinnaa kummempaa tehnyt. Tuhata harkko talo made by Kepardi. Tee ainoa oikea ratkaisu ja rakenna Finnlamelli kuten meidän "perhe" teki.
Ei finnlamellia. Siellä on samat takana kuin designtalossa. Ainoa mikä merkitsee on tulos, millään muulla ei ole väliä. Tarkoittaa siis että myyjä kertoo ruusunpunaisia asioita ja kaikki menee hyvin. Kun ja jos tulee ongelmia ja reklamaatioita niin johdossa on asenneongelma ja eivät hoida asioita kuntoon kun se maksaa. Ainoa mikä merkitsee on tuotto ja tulos yritykselle, ihmisten terveydellä ei niin väliä. En suosittele. Valkoinenkin muuttuu mustaksi kun asioita aletaan käsittelemään johdossa.
+Lisää kommentti
desingtalo aivan alaarvoinen.Tekevät pienissä pilkottuissa. uransskoissa.Peittelevät toistensa virheitä.Mistään. ei. oteta vastuuta.Lestaadiolainen. paskatalo.,,Kuinka moni on tän talotehtaan kans ollut. käräjillä?Kertokaa paikkakunnat osaan etsiä asiakirjoja
Ilmoita
Ei missään nimessä Designtaloa, meille 6v vanha talo ja asumiskelvoton ollut nyt 1.5v. Pinnoittivat märälle ja tuplex alkoi reakoida märän betoni kanssa. Lapset sai astman. Nyt prosessi etenee tuomioistuimeen jos eivät korvaa vahingonkorvauksia. Meilläkin iso pino faktaa asiasta mutta vielä eivät ole tulleet vastaan. Juuri mietitään oisko nyt jo iltasanomien paikka. Designtalo pilaa perheiden elämän ja ennen kaikkea kauheinta että pienet lapset sairatuu.
1 VASTAUS:
Moi. Miten tilanne edennyt?
+Lisää kommentti
Vuosia on tiedetty, ketkä tekevät sutta ja sekundaa ja vesivahinkoja. Tee hengittävä hirsitalo, kuten mekin teimme ja lapset saavat hengittää terveellistä ilmaa.

Myös Muurame-, Design- ja Kannustalojen laatuongelmista on tehty ilmoituksia Asumisterveysliittoon. Lehden mukaan Älvsbytalon ja Finndomon talopaketeissa on käytetty määräysten vastaista rakenneratkaisua.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/talovalmistaja-homeesta-mitaan-ongelmia-ei-ole/Caj6zQjt

Finndomolle ja Muurametalolle kävikin jo hassusti:). Kuka ryhmästä on seuraava?
Ilmoita
Jos haluaa ongelmia itselleen niin ilmanmuuta design talosta kannattaa kaupat tehdä! Eipä niistä taloista ole hyvää kuulunut ja sisäilma ongelmien kanssa saa taistella vielä moni...
Ilmoita
Aiemmat kommentit lienevät puolalaisten pakumiesten kirjoittamia kun ei teksitistäkään saa millään selvää.

Tässä ensimmäinen todellinen kokemus DT:stä: Alussa kilpailussa oli Kastelli ja Jetta, kastelli jäi pois muunneltavuuden puutteen vuoksi ja Jetta taas osaprojektoinnin vuoksi. Tilattiin oman arkkitehdin kuvien mukaan kellarillinen talo, DT oli ainoa joka pysyi sellaisen tarjoamaan avaimet käteen.

Timuprit oli ihan hyät, työnjohto otti vastuunsa ja oli tavoitettavissa kuten pitikin. Laattaporukka ja listoittajat olivat todella hyvät, viimeistelyporukka ihan hyvä kanssa. Kaikki pikkurypyt mitä on löydetty on DT korjannut tässä parin vuoden takuun aikana. Myös sellaista joka on paperilla ostajan vastuulla. Eli jälkimarkkinointi on heidän vahva puolensa.

Kustannuspuolella aika paljon saa laittaa lisää että pääsee nykyajan "standardiin" saunan lasiseinineen, lasikaiteineen, kivitasoineen, nykyajan kiintokalusteineen jne. Eikä meille edes tullut KNX:ää tai muita hienouksia. Tähän merkittävään lisämenoon kannattaa varautua alkuinnostuksessaan,.

Kokonaisuudessa teetätettävää jäi vaikealla tontilla aika paljon itselle, eilaisia maanrakentajia tarvittiin 3-4 kpl. Ynnä jumppa kaupungin kanssa vesien, sähköjen jne kanssa. Jos nämä haluaa sivuuttaa, kannattaa katsoa grynderin tekemää taloa. Kustannuksetkin näissä näyttävät olevat aika kilpailukykyisiä välillä kun pieniä kivitaloja saa PKI seudulla puoleen miljoonaan sisältäen tontin.

Huomiona talon rakenteesta yleensä, muuten tyytyväinen mutta peltikatto paukkuu tuulisella mäennyppylällä huolimatta puolen metrin villoista välikatossa. Alakertaan se toki ei kuulu betonilattian alle. Vaikka seinissä on 25 cm villaa, en suosittelisi tällaista taloa meluisaan paikkaan. Tehdas antaa seinille korkeat eristysarvot olikohan 55 dB. Kuitenkin tuntuu että normaali MSE ikkuna eristää ainakin saman, paremminkin. Mutta jos vieressä on tie niin varmasti kuuluu läpi.
Ilmoita
EI desing taloa,? Säästytte monelta MURHEELLTA.
Ilmoita
Me teimme hirrestä, emmekä tarvitse mitään eristeitä. Vanhemmilla jo oli 1891 rakennettu hirsitalo ja yhä ryhdikkäästi pystyssä. Rakastakaa lapsianne terveyttä tarpeeksi ja rakennuttakaa heille parasta. Jättäkää ne eristeet ja muut homepommit muille. Finnlamelli tekee laadukasta kuusesta.

Jompi kumpi näistä kannattaa valita.
http://www.honka.fi/hirsivaihtoehdot
ja
http://www.finnlamelli.fi/tuotetietoa/hirsivalikoima

Massiivihirsiseinän etuja on näyttävä ulkonäön lisäksi muun muassa se, että rakentaessa syntyy välittömästi valmista seinää, koska LISÄERISTÄMISTÄ EI TARVITA. Massiivihirsiseinä on rakenteellisesti yhtä samaa puurakennetta niin ulko- kuin sisäpuolella ja se luo taloon aidon hirsitalon jäljittelemättömän ja ainutlaatuisen tunnelman. Massiivihirrellä saavutetaan hyvä sisäilman laatu ja se on rakennusmateriaalina ekologisesti kestävä ja energiatehokas valinta.
1 VASTAUS:
Vai että lamelli. Että liimakerrosten läpi hengittelette. Noh, kohtahan nämä jo 2019 kielletäänkin.

Hölmölle tiedoksi, että ilmanvaihto hoitaa ilmanvaihdon, ei seinä. Seinä eristää. Kosteusongelmista 90% johtuu kosteuden noususta maasta. Vaikuttaa mihin tahansa taloon rakenteesta riippumatta. Paitsi ehkä siihen 300 vuotta vanhaan risumajaan joka vanhemmillasi on. Kun tuulee tarpeeksi kovaa läpi niin risumaja kuivuu vaikka kosteus nousee maasta. Ne vinot risumajat on vain masokisteille.
+Lisää kommentti
Hirsiseinän hengittävyys ei tarkoita sitä, että itse ilma liikkuisi hirsien välistä, päinvastoin: oikein suunniteltu ja rakennettu hirsitalo on tiiveydeltään huipputasoa. Honkarakenteen hirsitaloille on mitattu useita jopa 0,5 1/h n50-tiiveysarvoja, kun arvoa 1 pidetään erinomaisena.

Uutiset kosteuden vaurioittamista homekodeista ja -kouluista ja niissä oleskelleiden hengitystiesairauksista ovat voimistaneet rakentajien tietoisuutta terveellisten asumisratkaisujen tärkeydestä. Yhä useampi uutta kotia tai loma-asuntoa suunnitteleva haluaa valita terveytensä kannalta turvallisen ja luonnollisen materiaalin.

Massiivipuulla on luontainen kyky sitoa ilmasta kosteutta ja luovuttaa sitä. Tätä tarkoitetaan, kun sanotaan, että hirsi hengittää. Tutkimuksissa on todettu, että mitä enemmän rakennuksessa on massiivihirttä, sen paremmin kosteus pysyy terveyden kannalta optimaalisella alueella. Kun huonetilan suhteellinen kosteus pysyy tasaisesti 30–55 % välillä, se on ihmiselle hyvä mutta terveydelle haitallisten mikrobien, bakteerien ja homeitiöiden kasvulle huono.

Hirsiseinissämme ei käytetä rakenteen hengittävyyden estävää höyrynsulkumuovia. Lamellihirsien valmistuksessa käytämme liimaa, joka säilyttää puun luonnollisen hengittävyyden eikä päästä haitallisia aineita sisäilmaan.
http://www.honka.fi/terveellinen-ja-ekologinen-hirsitalo

”Home ei liity rakennuksen ikään. Sata vuotta vanhat, perinteisillä menetelmillä rakennetut hirsitalot ovat monesti terveempiä kuin 1970-1980-luvuilla rakennetut talot.”
http://www.rakennuslehti.fi/2016/06/nain-suomi-homehtui-hyva-rakentamistapa-sai-aikaan-pahaa-jalkea/

Hirsirakenteisten talopakettien markkinaosuus v. 2010 oli 11% ja sen jälkeen se on ollut tasaisessa kasvussa. Vuoden 2016 aikana hirsitalopakettien markkinaosuuden odotetaan kasvavan jo 19 prosenttiin.
http://www.hirsikoti.fi/fi/media/hirsirakentaminen-hyvassa-nosteessa-–-uusien-hirsitalojen-markkinaosuus-jo-lahes-20

Älkää ihmeessä rakennuttako noita eristeillä pilattuja tisaini-lautahökkeleitä, jos yhtään arvostatte rakkaiden lapsienne terveyttä!
2 VASTAUSTA:
Täällä on mainostaminen kielletty. Teksti kopioitu suoraan firman nettisivuilta. Ei kovin mairittelevaa toimintaa.
Höpö höpö! Honka tekee tietoisesti ala-arvoista tai nippanappa läpäisevää laatua yhtiön surkeaa taloustilannetta korjatakseen. Lomautukset pyörii joka talvi. Jos yhtään arvostatte perhettänne ja rahapussianne älkää missään nimessä ostako hongalta!
+Lisää kommentti
Eikös Design-talo ole lautamaja, joka tehdään laudasta valmiiksi suurelementeiksi (yksi seinä on yksi elementti) jo tehtaalla? Kastelli taas tekee talon laudan pätkistä (pre-cut) tontilla sateessa? Itse en enää 2000-luvulla mitään pre-cutia hyväksyisi, vaan jos rahat eivät riitäisi hirsitaloon, niin sitten valitsisin ehdottomasti sään suojassa tehtävän suurelementtitalon. Tämän perusteella valitsisin Design-talon tai Design-talon K-ketjun kautta myytävän Ainoa-kodin.

Onko Kastelli ja Hartman enää ainoat isot toimijat, jotka tekevät pelkästään pre-cutia? Lopetusuhan alla oleva Omatalo tekee pien- ja suurelementtiä ja Herrala-talot pre-cutia ja suurelementtiä?

Korjatkaa tietoni, jos ne ovat vanhentuneita.
1 VASTAUS:
Kyllä taitaa Kastellillakin suurin osa taloista tulla elementeistä. Kannattaa varmaan katsoa, mitä nämä yritykset www-sivuillaan kertovat, ennen kuin alkaa kertomaan totuuksia! :D
+Lisää kommentti
Mekin mietimme pitkään noiden kahden välillä. Meillä oli omat suunnitelmat arkkitehdin tekeminä ja molempien systeemeillä olisi pitänyt niitä hieman muuttaa.. budjettimme oli 390t€ (tre). Päädyimme kuitenki kivitaloratkaisuun (Jämerä) ja nyt olemme asuneet jo vuoden, eikä mitään huonoa sanottavaa. Budjetti piti ja toimitus oli ammattimainen. Talotoimittaja hoiti rungon perustuksineen pystyyn ja heidän suosittelemansa mestari hoiti muut jutut. Me pyörittelimme vain papereita ja hoisimme pihat. Kyllä kunnon kivitalo on aina eri juttu kuin tuollainen Kastelli tai Designtalo.
1 VASTAUS:
Aeroc Jämerä Oy:ltä loppuivat rahat, joten en missään nimessä ostaisi sieltä:
http://www.iltasanomat.fi/yritys/aeroc-jamera-oy/helsinki/2477563-6/
+Lisää kommentti
Design kokemuksia, myyntimiehet asiallisia myös kaupan jälkeen.
Työpäälliköt, rakennuspäälliköt, laatupäälliköt ym. päälliköt yrittävät puhumalla hoitaa osan töistään, syyllistävät helposti asiakasta, väsyttävät asiakkaan hyväksymään rakennus virheitä, jopa suunnittelu virheet yritetään peitellä.
Lähipiiriin tullut neljä D-taloa joiden rakentamista olen seuraillut parin vuoden aikana.
Ilmoita
Unohda Design ja valitse joku muu, surkeampaa et löydä.
4 VASTAUSTA:
Lestadiolaisilta ei kannata ostaa mitään.Hinta pilvissä.Mä ostan vain evankielisluterilaisilta tai ortodokseilta.Olkaa tarkkoja mitä uskontokuntaa jokin firma edustaa.Mulla kävi ilmastointia kauppaamassa lesta.Huomasin hius tyylistä ja kysel mun asuntovaunusta.heti soi herätyskello.Kaverin taustat selvittettiin pika puoliin.Ei tuu kauppoja lestojen kans.En etes vuokraa vaunua herättäjä juhliin....oli kateellise olonen on mulla sen verran hieno vaunu.Ja iso kulli sitä vois lesta prouville tarjota.Voin antaa kumin kera.
Eipä muita talokauppoja juuri ole.
rahaaonmul kirjoitti:
Lestadiolaisilta ei kannata ostaa mitään.Hinta pilvissä.Mä ostan vain evankielisluterilaisilta tai ortodokseilta.Olkaa tarkkoja mitä uskontokuntaa jokin firma edustaa.Mulla kävi ilmastointia kauppaamassa lesta.Huomasin hius tyylistä ja kysel mun asuntovaunusta.heti soi herätyskello.Kaverin taustat selvittettiin pika puoliin.Ei tuu kauppoja lestojen kans.En etes vuokraa vaunua herättäjä juhliin....oli kateellise olonen on mulla sen verran hieno vaunu.Ja iso kulli sitä vois lesta prouville tarjota.Voin antaa kumin kera.
ei taida lestadiolaiset käydä herättäjäjuhlilla =)
ostajana kirjoitti:
Eipä muita talokauppoja juuri ole.
Älsby ja Muurame
+Lisää kommentti
Designtalon kanssa jatkuvaa taistelua pienistäkin asioista, kun ei ole halua rakentaa kunnolla niin sitten ei ole.
Vastaava menettämässä hermonsa kun samoja asioita saa tarkastella monta kertaa.
Ilmoita
Minä tein hirrestä rakkaille lapsilleni ja vaimolleni talon. Ei vaivaa astmat, eikä rakkaani sairastu. Unohda Design-talon laudanpätkistä ja eristeistä kyhätty rakennelma ja rakenna hirrestä. Hirsitaloon ei tarvitse ylimääräisiä eristeitä. Paksu hirsi toimii itse eristeenä, eikä ole uhkaa kastepisteistä ja muista homepommeista. Näköjään 20% perheistä jo rakastaa läheisiään niin paljon, että rakentaa hirsitalon. Finnlamelli ja Honkarakenne ovat eniten suositellut hirsitalomerkit.

Hirsirakentaminen hyvässä nosteessa – uusien hirsitalojen markkinaosuus jo lähes 20 %.
http://puutuoteteollisuus.fi/mediatiedotteet/hirsirakentaminen-hyvassa-nosteessa-uusien-hirsitalojen-markkinaosuus-jo-lahes-20/
Ilmoita
Designtalo ei käytännössä anna mitään takuuta, talon omistaja vastaa kaikesta kun viimeinen lasku on maksettu.
3 VASTAUSTA:
Miten niin? Meillä DT hoiti kaikki pikkujutut avian asiallisesti ja ajoissa. Nimenomaan takuu ja jälkimarkkinointi on pelannut hyvin. Kummia juttuja saa lukea tässä ketjussa.
Hyvä jos hoiti ne pikkujutut, isommat lienee vasta edessä. Systemaattinen rakennus virhe kaikissa viime vuosina rakennetuissa on tuo kapilaarikatkon puuttuminen sokkelin ja seinän alapuun välistä.
Vai onko sekin teillä jo korjattu?
Kuulin että se korjataan vain jos asiakas ymmärtää vaatia. Onneksi ei valittu designtaloa.
+Lisää kommentti
DT hoitaa takuulla hommansa, ihan höpöjä liikkuu täällä taas
1 VASTAUS:
Tänään kävin Desingtaloa katsomassa.Asumis kelvoton jo 2vuotta.Talon ikä 5vuotta.Taloon mennessä erittäin paha tuoksu ja pienen oleskelun jälkeen kova päänsärky.Kukaan ei asu tallaisessa.Home koirat käytetty ja merkanneet monta kohtaa.Odotamme milloin välikatto tippuu.Kyseisiä ongelma Desing taloja ympäri Suomea.Älkää hyvät ihmiset ostako tämän talotehtaan taloa.Saatte ikuisen harmin.Nämä talot pitäis polttaa järestään.Sitten tehdä uusi mutta se ei ole Desingtalo.Huonompaa talo toimittajaa saa etsiä.Eli lestadiolaista laatu työtä.Joka kehuu tätä talo toimittajaa ei tiedä mistä puhuu.Seuraavalla kerralla yhteystiedot tutkijaa joka on kyseisiä lauta majoja tutkinut ja tutkii edelleen.On karua kerrottavaa
+Lisää kommentti
En kyllä ymmärrä miksi ihmiset menee tuohon lesujen lankaan... Tässäkin viestiketjussa on otettu kantaa esim kivitalojen hintatasoon. Voin itsekin todistaa että kivitalon saa lähes samalla budjetilla kuin nuo "muuttovalmiit" puutalot. Jos ette usko niin ottakaa joku talomalli ja kysykää tarjousta. Hyvä esimerkki on nuo kellarin päälle rakennettavat puutalot. Ei tule yläkerros puisena yhtään sen edullisemmaksi kuin koko talo kivisenä. Kevytbetonilla tai Leca-harkolla saa kustannustehokkaasti rakennettua kivirungon. Loput tarvittavista asioista on samat niin puutalossa kuin kivitalossakin . Toinen esimerkki tässä: Kastelli cubic muuttovalmis 211000 eur. Sama talo Kivestä tehtynä 230000 eur. En kyllä miettisi tuolla hintaerolla että ostanko puutalon puuvälipohjalla kipsilevyväliseinin vaiko kivitalon kivivälipohjalla kiviväliseinin.
2 VASTAUSTA:
Kivitalo kyllä kiinnostaisi jos rakentaminen on todella noin edullista. Kerropa firmojen nimiä jotka toimittavat kivitaloja avaimet käteen -periaatteella, siis samalla systeemillä kuin esimerkiksi Kastellin Valmiskastelli eli yhdellä sopimuksella alusta loppuun ja sovitulla hinnalla.
Naurettavaa puhua kivitalosta, kun se on harkko- ja betonielementtitalo. Puhukaa mieluimmin kurataloista.

Osta hengittävä hirsitalo. Finnlamelli ja Honkarakenne ovat parhaita hirsitaloja.
+Lisää kommentti
lammin myyjät taas liikkeellä, kivitalo on aina vähintään 2000-2500€ per kerrosneliö, toki muuttuu itse tekemällä reilusti, mutta ei voi verrata silloin puuhun, runko materiaalina ei kauheasti kalliimpi, mutta kun otetaan kaikki huomioon niin kyllä se vaan kallis on edelleen
2 VASTAUSTA:
Se sinun kivitalosi on oikeasti kuratalo, mikä ei ole kiveä nähnytkään. Tee hirrestä.
Ei kallis... Arvokas. Myydessä saa varmasti omat pois ja enemmänkin... Lisäksi menee varmasti kaupaksi. Kivitalo ei homehdu, on energiatehokas, hiljainen ja kaikin puolin laadukas.
+Lisää kommentti
Unohda Design Talo, viime kesästä voin kertoa että talon rakentamisessa ei niin pientä asiaa olekkaan jossa DT ei yritä fuskat.
Yrittävät hoitaa kaikki virheet ja puutteet selittelyllä ja väsyttämällä.
Ilmoita
Muistakaa lukijat että toiset haukkuvat vain toisia näillä palstoilla...
Kastelli haukkuu desingiä jne...
2 VASTAUSTA:
Yllättävän paljon on silti DT rakennusvirheitä joita kukaan ei ilmeisesti voi kiistää, ei edes yritä.
Joo, DT käy korjailemassa samoja virheitä uudestaan ja uudestaan.
Yksinkertaisia asioita ei saada kuntoon edes viidellä käynti kerralla.
+Lisää kommentti
Meillä myös pientä epäilystä yhdistelmästä Designtalo&Tuplex hajoaminen. Märälle betonille laitettu tai muuten vaan alkaa kaasuntumaan ja pilaa sisäilman. Vääntö Designtalon kanssa vasta alkamassa, mutta haluaisin mielellään kuulla miten muilla on Designtalo korjannut/korvannut asiaa. Meillä talo valmistunut 2014. Mitäs muita sisäilma ongelmia teillä on ollut Designtalossa?
6 VASTAUSTA:
Miten tuplex muuten vaan kaasuuntuu? Monta viikkoa odotettiin kuivumista valun kanssa, koeporaus ja sitten tuplex. Näin vakiosti.
lxkujffif kirjoitti:
Miten tuplex muuten vaan kaasuuntuu? Monta viikkoa odotettiin kuivumista valun kanssa, koeporaus ja sitten tuplex. Näin vakiosti.
No johtuuko sitten vain betonin emäksisyydestä vai mistä, en tiedä sen tarkemmin. Tutkijat on erikseen..
Ja monta viikkoa on suhteellinen käsite, kyllä 10cm valu voi olla vielä esim. 20 viikon jälkeen vasta RH90%, jolle kyllä vesieristeen saa laittaa, mutta laminaatteja ei, täytyisi olla 85%, ja hyvinkin mahdollista senkin jälkeen, että tiiviin pinnan alle kerääntyy ne loputkin kosteudet muhimaan ja siinä kosteus taas nousee. Riippuu niin kovasti olosuhteista tuo kuivuminen, jotta kuivuisi oikeasti tehokkaasti pitäisi sisälämpötila olla noin 30 astetta ja kuinka moni timpuri haluaa työskennellä sellaisessa..

Esim Maria Nordin tutkinut askeläänieriste asiaa:
http://www.marianordin.fi/blog/muoviset-askelaanieristeet-ja-uudenlaiset-sisailmaongelmat
Odottakaa hetki kun Muurametalot on taas jaloillaan. Teollinen modulituotanto kuivissa, lämpimissä sisätiloissa koneellisesti tuuletettavan lämpimän alapohjan päälle tehtynä on tätä päivää. Ei kosteusongelmia. Unohtakaa hyvät ihmiset vihdoin nämä halpatuottajat jotka tekee vaihtelevaa laatua työmaaolosuhteissa.
Muurame on tilinpäätöksen mukaan täysin aikataulussa saneerauksessaan. Se on kova koulu, jonka läpi mankeloituvat. Huomioitavaa on että muurame on saneerauksessa edellisten lestajohtajien typeryyden vuoksi, ei nykyisten
Kalikali82, haluaisin kuulla enemmän teidän tapauksesta. Meillä täsmälleen samanikäinen designtalo ja mm. sama lattiaongelma. Muutakin on löytynyt!
Mitä muuta teillä löytynyt Peetakoo? Meillä tässä tällä hetkellä mietinnässä, että ottaako ensin ulkopuolisen tutkijan ja sitten vasta ulkopuolisen tutkijan ja terveysviranomaiten kanssa yhteyttä rakentajaa, vai rupeaisikohan DT korjaustyöhön pelkällä meidän omilla havainnoilla?
Ei rupee!
Elkää ystävät hyvät ostako design taloa!
Loppu elämän murhe tapella kusettajien kanssa!
+Lisää kommentti
Kastelli vuodesta toiseen markkinajohtaja. Hyvä jälleenmyynti arvo, energiapihi ja laadukasta rakentamista. Kastellisssa asuttu viisi vuotta ja kaikki mennyt hienosti rakentamisesta lähtien. Ei se kivitalo sen parempi ole kuin puurunkoinen. Hirsitalot sopii mökkikäyttöön,painuvat ja vetävät nurkista sekä ikkunan pielistä.
1 VASTAUS:
Kastelli lestakusetusta vuodesta toiseen. Itseään saa syyttää kun niiltä ostaa.
+Lisää kommentti
Hei

Me teimme Design-Talon kanssa sopimuksen keväällä 2017. Projektin mikään vaihe ei ole mennyt ilman ongelmia ja pitkällistä odottelua. Lupakuvia pelkästään ovat piirtäneet neljä kuukautta vaikka piti keretä kuukaudessa tekemään. Loppuen lopuksi päädyimme purkamaan sopimuksen heidän kanssaan. Heidän osaltaan asiakasta vähättelevää kommentointia ja vastuun siirtoa asiakkaalle vaikka vika on siellä päässä ollut aina. Ikävää, että aluksi päädyimme heidät valitsemaan, ei olisi missään nimessä kannattanut.
Ilmoita
Kastellin muuttovalmiissa asiakkaan tulee vaania, että milloin tulee tavaraa tontille.

Jos pyytää, että ilmoittaisitteko ajoissa että voisi vaikka töissä käydä välillä, niin valitettavasti toivettanne ei voida toteuttaa. Asiakaspalvelu on kärttyjä kateellisia täynnä.
Ilmoita
Aika tyypillinen Suomi24-keskustelu. Suurin osa kirjoittaa asian vierestä ja lisäksi on näitä toisten yhtiöiden mustamaalaajia. Aika harvalla kirjoittajalla vaikuttaisi olevan omakohtaisia kokemuksia kummastakaan yhtiöstä.

Minulle on valmistumassa Design talo ensi kuussa. Tässä näkemyksiä. Meille tärkeää oli, että taloa ei tarvitse valita mistään kuvastosta vaan sen sai omien piirustusten mukaisena. DT pystyi siis toteuttamaan suurelementtinsä juuri sellaisina kuin meidän taloon oli tarve. Elementit tuli sovittuna päivänä ja talossa oli peltikate asennettuna kolmantena päivänä töiden aloituksesta. Aluskate oli asennettu jo toisena päivänä. Suomen oloissa en valitsisi precuttia tai ns. pitkää tavaraa. Niissä ollaan paljon pidempään säiden armoilla ja riskit talon kosteusvaurioista kasvaa. Varmasti tuollaisenkin voi tehdä hyvin, mutta silloin projekti pitää olla hyvin johdettu ja tekijöiden normaalia vastuullisempia. Talotehtaat tuntuu tuovan rakennusmateriaalia tontille isoja määriä kerralla, jolloin hidas rakentaminen pidentää materiaalin säilyttämistä sateessa. Yleisesti sadesuojat puuttuu ja materiaalit on täysin säiden armoilla.

Tässä keskustelussa on kritisoitu Design taloa esim. alaohjauspuun asentamisesta suoraan sokkelin päälle. Meillä ei ainakaan toimittu niin. Alaohjauspuun alla on kaksi erilaista huopaa, toinen kattohuovan kaltainen ja toinen sellainen pehmeämpi huopa. Tämä oli myös yksi vaihe, jonka vastaavamestari tarkasti ennen elementtipystytystä.

Täällä on kritisoitu DT:a, ettei seinien muoveja ole limitetty valun alle, jolloin lattian ja seinien rajaan jää puutteellinen kosteussulku. Ainakin meidän kohteessa seinien muovi taittuu valun alle. Tämäkin on helppo tarkastaa ennen valua.

Yksi kritisoitu asia on lattian päälystäminen liian märän betonin päälle. Meillä DT teki kosteusmittauksen, jossa oli läsnä minun lisäksi myös meidän mestari. Betoni oli riittävän kuivaa jo mittaushetkellä ja vesieristeet tehtiin viikko mittauksen jälkeen. Parkettia ei ole vielä asennettu, joten lattia ehtii tässä vielä kuivua entisestään.

Yleisesti olen ollut positiivisesti yllättynyt DT:n käyttämistä rakennusmateriaaleista. Kuvittelin piiloon jäävien materiaalien olevan heikompi laatuisia - ehkä juuri näiden vastaavien foorumien johdosta. Lisähinnasta saa todella laadukkaita pintamateriaaleja ja valinnanvaraa on riittävästi. Talosta pystyy siis tekemään todella hienon, mikä on helppo havaita taloesittelyitä kierrellessä. Hinnat alkaen taloista en osaa sanoa mitään.

Työnjohto ei saa kiitosta. Projektista on syytä olla itse kiinnostunut ja sitä kannattaa seurata tarkasti. Vastaava mestari kannattaa valita huolella eikä kannata ottaa halvinta. Mestarin pitää todella valvoa, koska DT:n oma työnjohto ei valvo riittävästi. Toistaiseksi kaikki pyydetyt korjaukset on tehty niin kuin meidän mestari on pyytänyt. Kokonaisuutena rakentaminen on mennyt hyvin ja talo näyttää valmistuvan ajoissa.

Kivitalon olisin ostanut, jos joku iso toimija tarjoaisi avaimet käteen toimitusta. En ole halukas hankkimaan useita urakoitsijoita enkä johtamaan projektia. Minulle ei myöskään kelpaa se, että sen avaimet käteen toimituksen tarjoaa joku esim. Lammikivitalojen yhteistyökumppani, koska silloin Lammi ei itse ole siitä vastuussa. Rakennusalalla konkurssit ovat yleisiä, joten vain isoihin tai perinteisiin yhtiöihin voi luottaa. Talotehtaan konkurssi aiheuttaa aina asiakkaille menetyksiä. Konkurssin ei tarvitse tulla kesken rakennusajan vaan se voi tulla myöhemminkin, jolloin takuuasiat ja mahd. virhevastuuasiat jää tilaajan itsensä harteille.
Ilmoita
Paljon on Kastelli taloista moitetta.
Paljon on Desing taloissa moitetta.(Erittäin paljon)
Selvittäisin ulkopuolisen asiantunttijan kanssa esim. Kosteus ja Home vaikeudet mistä puhutaan jatkuvasti .. Kuinka on valvojan työn määrä valvoa kohdetta ja käytetty aika. Onko edelleen ulkomaalaiset töissä ja onko varmasti pätevyydet ja koulutukset nyt jo kunnossa..
Onko turvallisempia vaihoehtoja toimittajissa.
Isoja päätöksiä, perehtykää ensin vaikka RTS.
Suomessa on hyviä ja varmoja ratkaisuja olemassa tutkitusti.
Ilmoita
Alla olevassa bogissa on kirjoitettu kokemuksia Ainakodin rakentamisesta.

https://omakotirakentaja.blogspot.com/
Ilmoita
Rakennsusalalla ja varsinkin muuttovalmiiden omakotitalojen toimittajilla on töissä porukkaa, jotka eivät ole selvillä voimassa olevista rakennusmääräyksistä. Taloja toimitetaan jatkuvasti vanhentuneiden rakennusmääräysten mukaisina. Ammattitaitoa ei löydy sen enempää suunnittelun kuin varsinaisen rakentamisenkaan puolelta. Virheiden määrä toimitusketjun eri vaiheissa on valtava. Minkäänlaista laadunvarmistusta ei ole. Rakennusvalvonta joutuu jatkuvasti huomauttaman puutteista.
Ilmoita
MOT ohjelmassa Desintalo!Ohjelma ei sitä paljastanut koska talotoimittaja ei tullut kolostaan haastatteluun!Siis kyseessä desintalo kiertäkää kaukaa!
Ilmoita
Ainoakodin tai Designtalon rakentaneiden merkittävänä ongelmana on jälkimarkkinat. Huolimattomasti rakennettua taloa ei kukaan halua ostaa vaikka halvalla saisi.
Ilmoita
DTn kaikissa taloissa samat rakennusvirheet, tekevät pahimmat jo tehtaalla ja varmasti ovat tiedossa, kun on niin lukuisia kanteita vetämässä, mut ei kun sekundaa vaan massatuotantona tuotetaan edelleen. V. 2010 valmistuneista nostettu oikeuskanteita jo v. 2015 eivätkä vieläkään ole siellä käräjillä saakka. Vedättävät viimeiseen asti ja varmaan asiakas voi vielä hävitäkin jutun vaikka perheiden terveys ja talous on mennyttä.. lessujen verkosto kun on niin laaja, että taitaa ulottua jo joka alalle... älä sekaannu mihinkään lessujen tehtaisiin DT, Kastelli mitä näitä nyt on!!!
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

2017 Design vai Kastelli

Design ja Kastelli olis nyt hyvin samoissa hinnoissa, kiinnostais tuoreet kokemukset näistä vaikka 2010 jälkeen rakennetuista.
Onko näissä oikeasti eroa? Onko asiointi ollut helppoa vai vaikeaa kaupan jälkeen?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta