Aihe

Psyyke ja kilpirauhanen

jkjkjkjkjkjkjkjkj

Löysin tällaisen netistä:

"Kaksisuuntaista mielialahäiriötä potevilla potilailla, jotka eivät olleet koskaan saaneet litiumhoito, on tavallista useammin viitteitä kilpirauhasen vajaatoiminnasta tai liikatoiminnasta (Valle ym. 1999). Potilailla, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö, liittyy kilpirauhasen vajaatoiminta litiumhoitoon, mutta peroksidaasivasta-aineet tuskin liittyvät litiumhoitoon (Kupka ym. 2002). Erään tutkimuksen mukaan peroksidaasivasta-aineet olivat koholla kaksisuuntaista mielialahäiriötä potevien potilaiden 12-21-vuotiailla tyttärillä. Joilla myös esiintyi kilpirauhasen vajaatoimintaa (Hillegers ym. 2007). Kaksisuuntaisella mielialahäiriöllä ja kilpirauhassairauksilla näyttää siis olevan selviä yhteyksiä ilman litiumhoitoakin."

2

130

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lisääselviää

   Nämä on todella mielenkiintoisia juttuja - mitä kaikkea vielä selviääkään eri hormonien (esim juuri tyroksiini ja serotoniini) yhteistyöstä!
   Ainakin jo tiedetään viimein myös asiallisten tutkimustenkin tasolla, että suoliston mikrobikannat ovat avainasemassa myös mielenterveyden tukemisessa. Ja vastustuskyvyssä. Monipuoliset kuidut (juurekset ja vähän käsitellyt viljat) tukevat hyvien bakteerien kantaa. Myös sopiva määrä serotoniinia muodostuu maitohappobakteerien avulla. Monipuolinen ruokavalio pitää ne iskussa, mutta antibioottikuurin jälkeen tai masennuksessa kannattanee suosia vaikka hapankaalta, piimää tai purkista napattuja maitohappobakteereja.
   Jos ruokavaliolla (mielenkin)terveyden tukeminen kiinnostaa muitakin vaikka

   googletus
   "suolisto ja mielenterveys"
   "aivoruoka"
   "masennus ja ruokavalio"

  • lormens

   Punkin puremasta voi saada borrelioosin, josta taasen seurauksena mielialanvaihtelua infektion aiheuttamana ja väsymystä myöskin. Kuinka monella teistä kaksisuuntaisista on borreliainfektio ollut tai on? Monia on punkki purrut, mutta sitä ei ole huomattu. Vasta-ainemääritystä ei siis ole tehty.

   Mielenterveysongelmat johtuvat monesti infektiosta ja tämä teoria nostaa päätään. Melkeinpä kaikki sairaudet ovat joko bakteerin tai viruksen aiheuttamia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14808
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13445
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9071
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   42
   6485
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   237
   3799