Kevarikortti opetusluvalla

Teippaajaproo

Moro! Olisi nyt tarkoitus ajaa joko kevari tai mopokortti ja nettiä selaillessani sain ajatuksen että jos opetusluvalla ajaisikin kevarikortin. Viimeyönä selaillessani erilaisia keskustelufoorumeita jäi kuitenkin muutama kysymys auki.

1. Paljonko koko hoito tulisi suunnilleen maksamaan? Tällä tarkoitan aivan kaikkea korttiin liittyvää, eli ainakin opetuslupa isälle ja ajo-ja teoriakokeet. Lisäksi on varmasti muutakin.

2. Jos täytän tammikuun 13 päivä 15 vuotta, takoittaako se, että voin alkaa ajamaan itsenäisesti liikenteessä 13.6.? Sen verran olen ymmärtänyt, että en saisi kuljettaa ketään, mutta toisaalta onhan se mukavampi yksinään ajaa.

3. Käsittääkseni en saisi kuljettaa ainakaan mitään isompia laukkuja tms, mutta koskeeko tämä myös esim. pientä selkäreppua/olkalaukkua? Tai jos koskee, tuleeko poliisisedältä kommenttia?

Pyörävaihtoehdot olisivat Honda CBR 125 R ja Yamaha YZF-R 125. Muuten listassa olisi mukana myös KTMmän Duke mutta vähän turhan arvokas, ja näiden jälleenmyyntiarvohan putoaa aika reilusti parissa vuodessa(?). Hondassa houkuttelisi edullinen hinta, rennompi ajoasento ja luotettava moottori. Huonoja puolia ovat taas löysä jousitus ja mielipiteitä jakavat välitykset (joita voi toki vaihtaa). Jammussa taas hiukkasen enemmän tehoa (~1kw?, huomaakohan eroa?), ulkonäkö, onnistuneempi jousitus ja olen myös kuullut että olisi vähän enemmän "ison" pyörän oloinen. Huonoja puolia taas veemäiset sähköviat, hieman pintakova jousitus ja piirun verran korkeampi hinta. Supermotoista en ole vielä päättänyt otanko niitä mukaan listaan. Kertokaahan toki hyviä/huonoja puolia kyykyistä ja smotoista. Myös muita pyöriä voi ehdottaa listaan. Kriteereinä luotettavuus ja nelitahtisuus. Supermotoissa tahtisuudella ei ole kuitenkaan niinkään väliä. Alustavasti en ole pyörää virittämässä, katsoo sitten kauan pysyn kannassani :')

Olen useamman vuoden ajanut motocrossia/enduroa joten käytännössä olisi vain liikennesääntöjen kertausta ja kaupunkiajoharjoittelua. Eli ainakaan toivottavasti ajokokeesta ei pitäisi tulla ongelmaa. Toivottavasti :D

Kaikki kommentit ovat tervetulleita, etenkin omista kokemuksista. Kiitos jo etukäteen!

4

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HondaKurkoOriginal

      Kaverini Viikatteen Matti vastannee sinulle myöhemmin vermemainoksellaan, mutta täytynee odottaa vielä yx vuosi ja laukkujutustelu lienee vitsisi.

    • Olipaurakka

      1. Ensimmäiseksi tilaa Autokoululiitosta vaikka netin kautta opus " Autokoulun moottoripyöräkirja". Samalla tilaa samasta paikasta lisenssiavain, jolla pääset harjoittelemaan netissä liikennetilanteita ja kysymyksiä. Nämä pitää suurinpiitein osata ennenkuin menet liikenteeseen ensimmäistäkään kertaa. Kustannukset jotain 80 e yhteensä.

      2. Pääset ajamaan ajoharjoittelua isäsi kanssa kun olet täyttänyt 15 v 6 kk, joten sinulla ensimmäinen mahdollisuus on 13. heinäkuuta 2017.

      3. Et saa kuljettaa matkustajaa etkä hillitöntä tavaramäärää. Normaalit varusteet, tankkilaukut ja muut ovat ok.

      Luvat ja korttikokeet ynnä lisenssit sun muut kustansivat noin 350 euroa. MUTTA: tarvitset myös toimivan kaksisuuntaisen radioyhtyden isäsi ja sinun välille. Tämä on aika kallista, ScalaRider molemmille kustansi meillä noin 300 euroa yhteensä. Ei kannata edes yrittää millään puhelinyhteyksillä. Kokeiltu on...pettävät kriittisissä paikoissa.

      Se aivan eka toimenpide on muuten se, että isäsi opettelee Moottoripyöräkirjan ja nettikysymykset. Sitten hänen on läpäistävä AJOOPETTAJAN TEORIAKOE. Se on laajempi ja vaikeampi kuin oppilaan teoriakoe. Ei mikään läpihuutojuttu ollenkaan.

      Missä kaupungissa aiot mp-tutkinnon suorittaa? En nimittäin usko, että autokoulun peruskurssilla oikein saa tarvittavat taidot insinöörikokeen suorittamiseen, joten lisätunteja autokoulussa on tulossa.

      Tässä isä-poika ajo-opetusluvassa on autokouluun verrattuna se hyvä puoli, että voitte isäsi kanssa harjoitella tarpeeksi. Minä ja poikani ajoimme 35 tuntia ja yli 1 000 km. Ja komeesti meni inssi kerralla läpi. Autokoulussa ei poika edes käväissyt.

    • Juu kiitos kaikista vastauksista, etenkin viimeisestä. Menee tuo kirja heti huomenna tilaukseen :).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe