Miten Photoshopissa auki esim. 4 kuvaa auki

Eli miten saan ne neljä kuvaa auki sinne tasopaneeliin allekkain että saan jokaiselle kuvalle tehtyä maskin.
Tarve on tälle, kun olen ottanut kuvan yhdestä kohteesta 4 kertaa ja jokaisessa valaissut eri kohdan, yhdellä valolla. Ja nyt haluan maskilla poistaa tummia kohtia tai aukaista valaistuja kohtia.
Ohjetta tähän en ole löytänyt tähän mennessä Googlesta en myöskään Photoshopin omista ohjeista. Osaako joku kertoa miten tuo tehdään vai mistä löytyy ihan oikea ohje. On varmasti yksinkertainen toimi, mutta on vaan jotenkin jäänyt käyttämättä.

5

<50

  Vastaukset

  • Laittaa ne kuvat eri layereihin?

   • Tätä juuri kysyin, "miten". Anteeksi vaan. Olen jo kokeillut laitaa sinne, en ole onnistunut.


  • Tässä yksi tapa, mikäli ymmärsin ongelman oikein.

   Eli avaa kuvat Photoshopiin. Valitse työkaluvalikosta osoitinnuoli tai mikä ikinä se ylin siinnä lieneekään nimeltään. Klikkaa kuvaa B, pidä hiiren painike painettuna ja vedä kuva A:n päälle. Jatka sama kuville C ja D. Pientä asemmointia jos ei ihan osunut kohdilleen ja kuvat on siististi kukin omalla tasollaan.

   • Kiitos


  • Nyt löytyi tuollainen ohje Ps omilta sivuilta. Pitää perehtyä.
   Tasaa tasot automaattisesti -komennolla voit luoda yhdistelmäkuvan kahdesta lähes samanlaisesta valokuvasta, jotka sisältävät joitakin ei-toivottuja alueita. Esimerkiksi ryhmäkuva voi olla onnistunut lukuun ottamatta sitä, että yhdellä henkilöllä on silmät kiinni. Toisessa kuvassa saman henkilön silmät ovat auki. Tasaa tasot automaattisesti -komennon ja tasomaskin avulla voit yhdistää nämä kuvat yhdeksi kuvaksi, jossa epäkohta on korjattu.
   1. Avaa yhdistettävät kuvat.
   2. Luo uusi kuva (Tiedosto > Uusi), jonka mitat ovat samat kuin kahdessa lähdekuvassa.
   3. Valitse kummankin lähdekuvan Tasot-paneelista taso, joka sisältää kuvasisällön, ja vedä se uuteen kuvaikkunaan. Uuden kuvan Tasot-paneeli sisältää nyt kaksi tasoa, yhden kumpaakin lähdekuvaa kohden.
   4. Järjestä uudet tasot uuden kuvan Tasot-paneelissa niin, että korjattavan sisällön sisältävä taso (kuva, jossa silmät ovat kiinni) on sen tason päällä, joka sisältää käytettävän sisällön (kuva, jossa silmät ovat auki).
   5. Valitse kaksi uutta tasoa ja valitse Muokkaa > Tasaa tasot automaattisesti.
   6. Valitse Vain siirtäminen ja valitse OK. Photoshop etsii kummastakin tasosta yhteiset alueet ja tasaa ne niin, että samanlaiset alueet asettuvat päällekkäin.
   7. Valitse vain päällimmäinen taso napsauttamalla sitä.
   8. Lisää tasoon tyhjä tasomaski:
   • Valitse Tasot-paneelista Lisää tasomaski.
   • Valitse Taso > Tasomaski > Paljasta kaikki.
   9. Määritä edustaväriksi musta, valitse siveltimen kärki ja koko ja lähennä kuvasta korjattava kohta tarvittaessa zoomaamalla.
   10. Lisää tasomaski sivellintyökalulla maalaamalla päällimmäiseen tasoon. Mustalla maalaaminen peittää päällimmäisen tason kokonaan, harmaasävyt luovat osittaisen läpinäkyvyyden, ja valkoinen näyttää päällimmäisen tason. Katso kohtaa Tasojen maskaaminen. Jatka tasomaskin muokkaamista, kunnes olet onnistuneesti sekoittanut kaksi tasoa ja luonut yhden yhtenäisen kuvan.
   Huomautus:
   Varmista, että tasomaskin miniatyyri, ei kuvan miniatyyri, on valittuna Tasot-paneelissa maskaamisen aikana.
   11. Voit sallia muokkausten tekemisen myöhemmin, kun tallennat tasoja sisältävän ja maskatun kuvan ja luot sitten uuden, tiedostokooltaan pienemmän kopion, jossa tasot yhdistetään.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   266
   8223
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   110
   5582
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   5024
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   108
   2758