Pekoni on diabeetikon perusruokaa!

totuus_on_tämä

Pekoni on diabeetikon perusruokaa. Joka muuta väittää, valehtelee.

72

1694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selityksiä

      Ennen kuin tuollaisen aloituksen tekee, niin pitäisi hieman tutustua asiaan.
      Monet karppaajat ei edes siedä pekonia. Pekoni on ns. prosessoitua ruokaa.
      Ajatellaan lounas vaihtoehtoja.
      Kananmunat ovat erittäin ravitsevia. Kananmunien kanssa voi ottaa pekonia, aladobia tai vaihteeksi kalaa esimerkiksi purkillinen sardiinia. Myös edellisen päivän illallisen jämät sopii oikein hyvin yhtenä vaihtoehtona. Vaihtoehtoja kyllä löytyy ilman pekoniakin.


      Illalliseksi ei ainakaan meillä syödä koskaan pekonia.
      Peruna on ei-karppaajien perusruokaa, jota karppaajat ei kelpuuta turhan korkean tärkkelyksen vuoksi. Tosin on VHH tyyppisiä ohjelmia, jotka hyväksyy perunan kuten Optimal diet. Peruna korvataan lantulla, nauriilla, munakoisolla, kesäkurpitsalla, aniksella tai spagetti-tai myskikurpitsalla. Tämä tarkoittaa että vaihtoehtoja on monin verroin enemmän kuin perunan syöjillä.
      Proteiinia; lihaa, kalaa tai kanaa kohtuullisesti. (0.8g-1 g painokiloa kohden)
      Kysymyksessä on erittäin terveellinen ruokavalio, jota jokaisen tulisi noudattaa, jos on huoli omasta terveydestä.
      Kuukauden parin kokeilulla kyllä huomaa eron, ja jos eroa ei löydy, niin voi jatkaa kuten ennenkin.

      • hpv16

        Mikäköhän estää "perunansyöjää" syömästä lanttua, naurista jne.? Heikkilähän kategorisesti kieltää kaikki maan alla kasvavat kasvit joten ne eivät kuulu karppaajan lautaselle.

        Myskikurpitsassa on 12% hiilihydraattia eli saman verran kuin perunassa.


      • eialetahouraileen
        hpv16 kirjoitti:

        Mikäköhän estää "perunansyöjää" syömästä lanttua, naurista jne.? Heikkilähän kategorisesti kieltää kaikki maan alla kasvavat kasvit joten ne eivät kuulu karppaajan lautaselle.

        Myskikurpitsassa on 12% hiilihydraattia eli saman verran kuin perunassa.

        Maanalaisten kasvinosien pelko perustuu vanhoihin salaoppeihin kuten tuonne Teosofian ja Ruusuristin yms.. suuntaan. Kaikki mikä on maan alla on pahaa koska maahan on haudattu niin paljon vainajia. Niistä houreista ei kenenkään täysipäisen pidä välittää.


      • selityksiä
        hpv16 kirjoitti:

        Mikäköhän estää "perunansyöjää" syömästä lanttua, naurista jne.? Heikkilähän kategorisesti kieltää kaikki maan alla kasvavat kasvit joten ne eivät kuulu karppaajan lautaselle.

        Myskikurpitsassa on 12% hiilihydraattia eli saman verran kuin perunassa.

        Mitä tähän Heikkilä kuuluu? Yritin kertoa, että vaihtoehdoissa löytyy, siis on muitakin ruokia kuin pasta ja peruna.
        Minulta tosin unohtui erilaiset kaalit, jotka terveyden kannalta ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja.
        Esimerkiksi jauheliha-keräkaali paistos on hintaansa nähden parasta ravintoa, arempaa kuin vaikkapa jauheliha kastike pastalla.
        Sakemannit tykkäävät hapankaalista. Sitä jauhelihan kanssa on kokeilemisen arvoinen.


      • veijovaankyselee

        selityksiä

        Mitenkähän tuo homma nyt oikein onnistuu kun Optimal ruokavalion rasvapitoisuus on jopa 80E%???

        Ei siihen pahemmin perunaa mätetä jos haluaa pitää proteiinin normaalina.


    • nofnöfnöö

      Ihminen on mitä hän syö, SIKA !

    • sanokaa.jotain
    • naminnami
    • ja.eikun.syömään
    • samaa_jankutusta

      Mistähän se johtuu, että monet lihansyöjä eläimet syö saaliinsa pään ensimmäiseksi?
      Luulen, että eläin tietää ihmistä paremmin, mikä sille kuuluu ja mikä ei.
      Eläintä ei huijat muuten kuin pakon edessä.
      Ylempänä oli kirjoitus, että kaikki kasvit myrkytetään, niin voinen kysyä , mitä sitten syödään?
      Ihminen on kieltämättä eläimistä pahin peto.

      • hpv16

        Lihansyöjäeläinten elinikä luonnossa on luokkaa 5 vuotta ja monesti menee ensiksi sisäelimet.


      • hullulehmäsyö

        Pää syödään siksi että siinä varmistuu ettei saalis enää pakene. Toinen syy on aivojen rasva. Aivoja syömällä tosin saa hullun lehmän taudin eli Creutzfeld-Jakobin taudin.


    • pekonionyök

      Pekoni on inhottavaa, ällöttävää ja pahalle haisevaa susien ruokaa. Jos punaista lihaa tahtoo niin siinä tapauksessa nautaa tai lammasta.

      • pekonifani

        Kuka on käskenyt syömään pekonia, jos se ei maistu?
        Englantilaisten, kanadalaisten, amerikkalaisten ja monen muun maan aamiaiseen kuuluu pekoni. Meillä kuuluu aamiseen puuroo margariini silmällä, tai sokeria ripottelemalla. (olen kerran nähnyt eräässä ruoka baarissa, kun joku mieshenkilö laittoi puuroon ketsuppia).
        Vaikka Kanadassa syödään paljon enemmän pekonia ja hyvälaatuista, niin keski ikä on siellä korkeampi.
        http://4.bp.blogspot.com/-Fsb54Ys4r9I/VaX_In5r-CI/AAAAAAAACxE/K_bxs-dgIAw/s1600/pekoni.jpg


      • hpv16
        pekonifani kirjoitti:

        Kuka on käskenyt syömään pekonia, jos se ei maistu?
        Englantilaisten, kanadalaisten, amerikkalaisten ja monen muun maan aamiaiseen kuuluu pekoni. Meillä kuuluu aamiseen puuroo margariini silmällä, tai sokeria ripottelemalla. (olen kerran nähnyt eräässä ruoka baarissa, kun joku mieshenkilö laittoi puuroon ketsuppia).
        Vaikka Kanadassa syödään paljon enemmän pekonia ja hyvälaatuista, niin keski ikä on siellä korkeampi.
        http://4.bp.blogspot.com/-Fsb54Ys4r9I/VaX_In5r-CI/AAAAAAAACxE/K_bxs-dgIAw/s1600/pekoni.jpg

        WHO:n mukaan eliniänodote Suomessa on 81.1 vuotta:
        http://www.worldlifeexpectancy.com/finland-life-expectancy
        Kanadassa taas 82.2:
        http://www.worldlifeexpectancy.com/canada-life-expectancy

        Eli aika samoissa ollaan. Japanissa ei isommin pekonia syödä ja siellä eliniän odote onkin 83.7.
        http://www.worldlifeexpectancy.com/japan-life-expectancy


      • pekonifani
        hpv16 kirjoitti:

        WHO:n mukaan eliniänodote Suomessa on 81.1 vuotta:
        http://www.worldlifeexpectancy.com/finland-life-expectancy
        Kanadassa taas 82.2:
        http://www.worldlifeexpectancy.com/canada-life-expectancy

        Eli aika samoissa ollaan. Japanissa ei isommin pekonia syödä ja siellä eliniän odote onkin 83.7.
        http://www.worldlifeexpectancy.com/japan-life-expectancy

        Juu, ei ne suuria eroja toki ole.
        Kysymys oli kuitenkin pekonista.
        Muistaakseni Kanada ei kuulunut 7:n maan tutkimukseen, mutta USA:n naapurina tulee noudattaa joka tapauksessa amerikkalaisia tutkimuksia muillakin aloilla.
        Johtunee kait siitä, että monet bisnekset ovat amerikkalaisten omistuksessa.


      • ei.aina.minkeillekään
        pekonifani kirjoitti:

        Kuka on käskenyt syömään pekonia, jos se ei maistu?
        Englantilaisten, kanadalaisten, amerikkalaisten ja monen muun maan aamiaiseen kuuluu pekoni. Meillä kuuluu aamiseen puuroo margariini silmällä, tai sokeria ripottelemalla. (olen kerran nähnyt eräässä ruoka baarissa, kun joku mieshenkilö laittoi puuroon ketsuppia).
        Vaikka Kanadassa syödään paljon enemmän pekonia ja hyvälaatuista, niin keski ikä on siellä korkeampi.
        http://4.bp.blogspot.com/-Fsb54Ys4r9I/VaX_In5r-CI/AAAAAAAACxE/K_bxs-dgIAw/s1600/pekoni.jpg

        "Kuka on käskenyt syömään pekonia"

        VHH-opettajat käskee syömään sitä ihan joka ohjeessaan. Minkin ruokaahan se onkin, olet oikeassa. Tosin nekään eivät halua sitä joka päivä.


      • pekonifani
        ei.aina.minkeillekään kirjoitti:

        "Kuka on käskenyt syömään pekonia"

        VHH-opettajat käskee syömään sitä ihan joka ohjeessaan. Minkin ruokaahan se onkin, olet oikeassa. Tosin nekään eivät halua sitä joka päivä.

        Voisitkö näyttää nämä ohjeet.


      • avaaja.neuvoo
        pekonifani kirjoitti:

        Voisitkö näyttää nämä ohjeet.

        Luen nyt vaikka ensin avaus ja kysele sitten.


    • pekoni_maittaa

      Kylläpä maistui. Aaamiaiseksi kaksi paistettua kananmunaa ja rapeaksi paistettuja pekonisiivuja.

      • Ei_missään_nimessä

        Olisi ollut tarjolla työpaikallakin - juoksin pakoon!


      • dfgbvf

        Olisi syytä käyttää aina tilaisuutta hyväkseen syödä pekonia. Sehän on diabeetikon perusruokaa kuten ketjun otsikossakin mainitaan.


      • kun.ei.niin.ei
        dfgbvf kirjoitti:

        Olisi syytä käyttää aina tilaisuutta hyväkseen syödä pekonia. Sehän on diabeetikon perusruokaa kuten ketjun otsikossakin mainitaan.

        .... Sehän on diabeetikon perusruokaa kuten ketjun otsikossakin mainitaan. ...

        No ei varmana ole. Se on oikein vain minkeille ja susille mutta ei ihmiselle.


    • viimevuosituhannelta

      Aloittaja on hurahtanut https://hannanlchf.wordpress.com/about/ .
      Tuolla ruokavaliolla jää C-vitamiini liian vähäiseksi ja se taas petaa verisuonten kalkeutumisen. Kalkki ei sitä tee vaan rapautuminen joka johtuu vähäisestä C-vitamiinista joka onkin OLLUT Suomen kansan perus puute jopa vaatimattoman perunan tulo jo auttoi tähän.
      Minun mielestäni lihan syönti kannataa keskitää lihakarjaan-lintuihin joiden teurastus ikä on alle vuoden. Niihin ei ehdi kerääntyä jäämiä kasvinsuojelumyrkyistä eikä viljelyä parantavista lannoiteista. [kalkkuna broileri porsas kani riista]

    • VVHkannattaja

      Pekoni ei nosta verensokeria, kuten viljatuotteet. Sokeri on sokeritautiselle pahasta.
      Tästähän oli kysymys sopiiko pekoni diabetikole vai ei?

      • hpv16

        Pekonissa on proteiinia ja proteiini muutetaan lopuksi glukoosiksi.

        Kakkostyypin diabeetikon ongelmana on se, että maksa tuottaa liiaksi glukoosia. Mitä vähemmän syödään hiilihydraattia niin sitä enemmän maksa tekee glukoosia joten vähähiilihydraattinen dieetti ei kakkosia auta. Tämän tietävät sisätautilääkärit vaan eivät rasvaavat eläkkeellä olevat sähkömiehet.


      • 11-7
        hpv16 kirjoitti:

        Pekonissa on proteiinia ja proteiini muutetaan lopuksi glukoosiksi.

        Kakkostyypin diabeetikon ongelmana on se, että maksa tuottaa liiaksi glukoosia. Mitä vähemmän syödään hiilihydraattia niin sitä enemmän maksa tekee glukoosia joten vähähiilihydraattinen dieetti ei kakkosia auta. Tämän tietävät sisätautilääkärit vaan eivät rasvaavat eläkkeellä olevat sähkömiehet.

        Eimistö tarvitsee proteiineja noin 1 gramman painokiloa kohti. Tämä proteiini ei muutu missään vaiheessa glukoosiksi. Vasta sen ylittävä määrä muuttuu hitaasti glukoosiksi. Tämä ei yleensä nosta hitautensa vuoksi verensokeria kakkosilla havaittavasti.

        Vähähiilihydraattinen dieetti ei ole hiilihydraatiton dieetti. Se hiilihydraattimäärä, jota VHH:lla käytetään, estää maksaa pumppaamasta verenkiertoon sokeria. Isompi määrä nostaa itsessään verensokerin lyhyemmäksi tai pitemmäksi ajaksi.

        VHH:n kannalta parhaita hiilihydraatteja ovat vähähiilihydraattiset kasvikset tai hedelmät. Hedelmistä oikeastaan avokado on ainoa sopiva. Maksaa ei estä pelkkä hiilihydraatti pumppaamasta sokeria, vaan myös suoliston aikaansaamat inkretiinit, jotka syntyvät, kun suolisto täyttyy ruoasta.


      • 11-7
        11-7 kirjoitti:

        Eimistö tarvitsee proteiineja noin 1 gramman painokiloa kohti. Tämä proteiini ei muutu missään vaiheessa glukoosiksi. Vasta sen ylittävä määrä muuttuu hitaasti glukoosiksi. Tämä ei yleensä nosta hitautensa vuoksi verensokeria kakkosilla havaittavasti.

        Vähähiilihydraattinen dieetti ei ole hiilihydraatiton dieetti. Se hiilihydraattimäärä, jota VHH:lla käytetään, estää maksaa pumppaamasta verenkiertoon sokeria. Isompi määrä nostaa itsessään verensokerin lyhyemmäksi tai pitemmäksi ajaksi.

        VHH:n kannalta parhaita hiilihydraatteja ovat vähähiilihydraattiset kasvikset tai hedelmät. Hedelmistä oikeastaan avokado on ainoa sopiva. Maksaa ei estä pelkkä hiilihydraatti pumppaamasta sokeria, vaan myös suoliston aikaansaamat inkretiinit, jotka syntyvät, kun suolisto täyttyy ruoasta.

        Lisätään vielä vähän. Kakkostyypin diabeetikolla on haiman insuliinin erityksen 1. vaihe heikentynyt tai hävinnyt kokonaan. Tällä 1. vaiheella terveen elimistö torjuu isommankin hiilihydraattimäärän nostamasta verensokeria kovin korkealle. Kakkosella pomppaa verensokeri heti korkealle, koska vaihe 1. on heikko tai puuttuu.

        Vaihetta 1. seuraa vaihe 2. Se terveellä ihmisellä tekee vain hienosäätöä tarpeen mukaan. Kakkosilla se jää pääasialliseksi verensokerin korjaajaksi. Useimmiten insuliinia tällöin tulee vain sitä mukaan kuin haiman kapasiteetti riittää kehittämään. Tuo 1. vaihe sen sijaan tulee jonkinlaisesta haiman insuliinivarastosta ja toimii tällöin tehokkaasti terveillä. Kakkosilla ei sitä ole tai se on heikentynyt.

        Noista syistä kakkosten tulisi tyytyä vähiin hiilihydraatteihin pitääksen aterian jälkeisen verensokeripiikin kohtuullisena. Toistuvat verensokeripiikit ovat elimistölle tuhoisia. Ainakin silmät ovat vaarassa tutkimusten mukaan.


      • hpv16
        11-7 kirjoitti:

        Eimistö tarvitsee proteiineja noin 1 gramman painokiloa kohti. Tämä proteiini ei muutu missään vaiheessa glukoosiksi. Vasta sen ylittävä määrä muuttuu hitaasti glukoosiksi. Tämä ei yleensä nosta hitautensa vuoksi verensokeria kakkosilla havaittavasti.

        Vähähiilihydraattinen dieetti ei ole hiilihydraatiton dieetti. Se hiilihydraattimäärä, jota VHH:lla käytetään, estää maksaa pumppaamasta verenkiertoon sokeria. Isompi määrä nostaa itsessään verensokerin lyhyemmäksi tai pitemmäksi ajaksi.

        VHH:n kannalta parhaita hiilihydraatteja ovat vähähiilihydraattiset kasvikset tai hedelmät. Hedelmistä oikeastaan avokado on ainoa sopiva. Maksaa ei estä pelkkä hiilihydraatti pumppaamasta sokeria, vaan myös suoliston aikaansaamat inkretiinit, jotka syntyvät, kun suolisto täyttyy ruoasta.

        Kaikki proteiinit muutetaan lopuksi glukoosiksi. Miistä erotetaan ennen tuota typpi josta tulee viortsahappoaa ym. mutta elimistö käyttää kyllä hyödyksi kaiken ravinnon. Jos proteiinia ei käytetä ravinnoksi niin mihin se menee?


    • pekoninsyöjä

      Liity diabeteksen voittajiin ja syö pekonia!

      • pekoniaamiainen

        Liityin voittajiin ja söin aamupalaksi paistettuja kananmunia ja pekonia. Näillä pärjätään. Rasva se on joka miehen (ja myös naisen) tiellä pitää.


    • pakko_saada_pekonia

      Pekoniton aamiainen on kuin talo ilman aitan polulla astelevaa emäntää. Tämänhän tiesi jo A. Kivi.

    • veijoa_uskottava

      Söinpä Veijon ohjeen mukaan tänään aamiaiseksi paistettuja kananmunia ja pekonia. Pysyy nälkä poissa pitkään.

      • hpv16

        Pakko pysyäkin kun 200 g kananmunaa ja 100 g pekonia sisältää 730 kcal. Vastaava energiamäärä on sitten esimerkiksi 800 g kaurapuuroa.


      • Pekoni-on
        hpv16 kirjoitti:

        Pakko pysyäkin kun 200 g kananmunaa ja 100 g pekonia sisältää 730 kcal. Vastaava energiamäärä on sitten esimerkiksi 800 g kaurapuuroa.

        Mitä kertoo Framinghamin muistelututkimus jolla on aivan arvoton todistus arvo.


      • hpv16
        Pekoni-on kirjoitti:

        Mitä kertoo Framinghamin muistelututkimus jolla on aivan arvoton todistus arvo.

        Rasvaajien mielestä ravitsemustutkimus, jossa on seurattu yli 60 vuotta yli 10 000 ihmistä on arvoton? Muisteluitten lisäksi tuolla on myös mitattu veriarvoja ja päädytty lopputulokseen että korkea LDL-kolesteroli on merkittävin sydänkohtauksien riskitekijä.

        Millaisella koulutuksella muuten arvostelet Framinghamin tutkimusta nollatutkimukseksi? Asiantuntijoiden mielestä se on yksi merkittävimmistä elintapatutkimuksista. Ei näistä muistakaan merkittävistä elämäntapatutkimuksista ole löytynyt rasvaajia kiinnostavia tutkimustuloksia. Näitähän on mm. adventistitutkimukset (vegaaniset adventistimiehet elävät 7 vuotta pidenpään kuin ei-vegaaniset), Healt professionals study ja Nurses health study (jälkimmäisistä tuloksena mm. se, että eniten lihaa ja eläinrasvaasyövien karppaavien ikävakioitu kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin valtaväestön).


      • Pekoni-on
        hpv16 kirjoitti:

        Rasvaajien mielestä ravitsemustutkimus, jossa on seurattu yli 60 vuotta yli 10 000 ihmistä on arvoton? Muisteluitten lisäksi tuolla on myös mitattu veriarvoja ja päädytty lopputulokseen että korkea LDL-kolesteroli on merkittävin sydänkohtauksien riskitekijä.

        Millaisella koulutuksella muuten arvostelet Framinghamin tutkimusta nollatutkimukseksi? Asiantuntijoiden mielestä se on yksi merkittävimmistä elintapatutkimuksista. Ei näistä muistakaan merkittävistä elämäntapatutkimuksista ole löytynyt rasvaajia kiinnostavia tutkimustuloksia. Näitähän on mm. adventistitutkimukset (vegaaniset adventistimiehet elävät 7 vuotta pidenpään kuin ei-vegaaniset), Healt professionals study ja Nurses health study (jälkimmäisistä tuloksena mm. se, että eniten lihaa ja eläinrasvaasyövien karppaavien ikävakioitu kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin valtaväestön).

        Pitkää ikää selitetään myöskin sillä, että kaikki lauman yksilöt ovat hyväksyttyjä!! Oliko se ny yhteisöllisyys. Lapsettomat yksinäiset ihmiset kuolevat nuorempina kuin onnelliset mummot.

        Olisko adventisteilla taipumuksia hyväksyä myös naapuri?


      • Pekoni-on
        hpv16 kirjoitti:

        Rasvaajien mielestä ravitsemustutkimus, jossa on seurattu yli 60 vuotta yli 10 000 ihmistä on arvoton? Muisteluitten lisäksi tuolla on myös mitattu veriarvoja ja päädytty lopputulokseen että korkea LDL-kolesteroli on merkittävin sydänkohtauksien riskitekijä.

        Millaisella koulutuksella muuten arvostelet Framinghamin tutkimusta nollatutkimukseksi? Asiantuntijoiden mielestä se on yksi merkittävimmistä elintapatutkimuksista. Ei näistä muistakaan merkittävistä elämäntapatutkimuksista ole löytynyt rasvaajia kiinnostavia tutkimustuloksia. Näitähän on mm. adventistitutkimukset (vegaaniset adventistimiehet elävät 7 vuotta pidenpään kuin ei-vegaaniset), Healt professionals study ja Nurses health study (jälkimmäisistä tuloksena mm. se, että eniten lihaa ja eläinrasvaasyövien karppaavien ikävakioitu kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin valtaväestön).

        Tämä tutkimusko on teillä mielessä?

        "Lueskelin juuri raporttia BMJ:stä, jonka nettisivuilla se on kokonaan maksutta.
        Tämä on kyselytutkimus, jossa syömisiä ja juomisia kyseltiin 121 700 sairaanhoitajalta (30-55 v) vuonna 1975 ja 51 529 muulta miespuoliselta terveydenhuollon ammattihenkilöltä (40-75 v) vuonna 1986. Siis yli 40 ja 30 vuotta sitten. Heiltä kyseltiin lomakkeila myös mahdollisia sairauksia, niiden riskitekijöitä ja elämäntapoja yleensä. Kyselyt uusittiin joka toinen vuosi. Nyt on laskettu tilastollisia yhteyksiä syödyksi ilmoitettujen ravintorasvojen ja sepelvaltimotaudin välillä. Kyselyitä on tehty viimeksi vuosina 2010 ja 2012. Miehiä seurattiin 26 vuotta ja naisia 21 vuotta. Seuruuaikoina 7035 henkilöä sairastui sepelvaltimotautiin.

        Tähän analyysiin kelpuutettiin tulokset 81 857 naisesta ja 51 529 miehestä. Voidaan ihmetellä, miksei kaikista koehenkilöistä? Eivätkö heidän tuloksensa sopineet tutkijoiden hypoteesiin ("maaeläinrasva tukkii valtimot"). Ruokatapojen kyselylomakkeissa oli kruksattava 61 eri ruoan ja juoman nauttiminen edellisenä vuonna. Kuka sellaista voi muistaa tarkasti? Saati sitten ilmoittaa rehellisesti ja oikein? Moni vastaa niin kuin kuvittelee tutkijoiden haluavan.

        Kuten tiedämme lomakkeilla tehtyjen kyselytutkimusten tulokset eivät vastaa todellisuutta, siis sitä, mitä ihmiset ovat todellisuudessa syöneet ja juoneet. Ymmärrän hyvin, että Duodecim välittää tätä uutista medialle, koska se tukee Duodecimin hellimää rasva- ja kolesteroliteoriaa. Kyseessä on sitoutumisen eskalaatio.

        Suomessa vastaavien kyselytutkimusten tulokset eivät ole vastanneet sitä, mitä elintarvikeliikkeet ovat myyneet, kertoi minulle tällaisia kyselytutkimuksia tehnyt golfkaverini Rabbe Thun (Jokioisten maatalouden tutkimuskeskuksesta, nykyään jo eläkkeellä). Niistä voidaan toki tehdä tilastollisia laskelmia ja saada korrelaatioita ravitsemuksen sisällön ja sairauksien välille, mutta tulokset eivät osoita syy-yhteyttä, ainoastaan tilastollista yhteyttä. Korreloihan jäätelön syöntikin vahvasti hukkumisonnettomuuksiin.

        Nuorena kunnanlääkärinä kirjoitin monille ihmisille lääkärintodistuksia ajokorttia varten. Vastaanotolleni ei tullut yhtään hakijaa joka olisi myöntänyt juovansa alkoholia enempää kuin kohtuudella. Ei lääkärin vastaanotollakaan siis saa totuudenmukaisia vastauksia, kyselylomakkeista puhumattakaan.

        Tuloksista ilmenee, että runsaasti maaeläinrasvoja (oman ilmoituksensa mukaan) syöneet olivat harrastaneet muita vähemmän liikuntaa, heidän painoindeksinsä oli muita suurempi (olivat siis lihavampia) ja he söivät enemmän kaloreita ruuassaan ja ilmoittivat syöneensä muita vähemmän monivitamiinivalmisteita (taulukko 1). He sairastuivat muita useammin sepelvaltimotautiin. Sekoittavia tekijöitä siis, jotka voivat selittää tilastoyhteyksiä. Itse en panisi paljoakaan painoa tälle raportille. Moni muu (ravitsemustieteilijät ja statiinimafia) riemuitsee siitä.

        Tyypillinen tyydyttyneen rasvan syöjäksi amerikkalaisessa kyselylomaketutkimuksessa luokiteltu henkilö on epälajinomaisesti ruokittujen eläinten hormoni- ja antibioottilihasta tehdyn ja omega-6-öljyssä paistetun hampurilaispihvin syöjä, joka nauttii pihvinsä valkoisesta jauhosta tehdyn hampurilaispullan, ranskalaisten perunoiden ja korkeafruktoosisesta maissiirapista tehdyn kolajuoman kanssa. Jos hän sairastuu 25 prosenttia todennäköisemmin kuin tällaisia aterioita kaihtava, niin millä ihmeen perusteella tutkijat kuvittelevat voivansa väittää tämän johtuvan tyydyttyneestä rasvasta?"


      • Pekoni-on
        hpv16 kirjoitti:

        Rasvaajien mielestä ravitsemustutkimus, jossa on seurattu yli 60 vuotta yli 10 000 ihmistä on arvoton? Muisteluitten lisäksi tuolla on myös mitattu veriarvoja ja päädytty lopputulokseen että korkea LDL-kolesteroli on merkittävin sydänkohtauksien riskitekijä.

        Millaisella koulutuksella muuten arvostelet Framinghamin tutkimusta nollatutkimukseksi? Asiantuntijoiden mielestä se on yksi merkittävimmistä elintapatutkimuksista. Ei näistä muistakaan merkittävistä elämäntapatutkimuksista ole löytynyt rasvaajia kiinnostavia tutkimustuloksia. Näitähän on mm. adventistitutkimukset (vegaaniset adventistimiehet elävät 7 vuotta pidenpään kuin ei-vegaaniset), Healt professionals study ja Nurses health study (jälkimmäisistä tuloksena mm. se, että eniten lihaa ja eläinrasvaasyövien karppaavien ikävakioitu kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin valtaväestön).

        " Muisteluitten lisäksi tuolla on myös mitattu veriarvoja ja päädytty lopputulokseen että korkea LDL-kolesteroli on merkittävin sydänkohtauksien riskitekijä. "

        Ne tilastot???!!!

        Vai käännymmekö tohhtori setä Tolosen puoleen? eli> http://www.tritolonen.fi/artikkelit/164-syokaa-voita-uutta-tietoa-kolesterolista

        Ellet löydö niin voit lopettaa valehtelun!!!!


      • Pekoni-on
        hpv16 kirjoitti:

        Rasvaajien mielestä ravitsemustutkimus, jossa on seurattu yli 60 vuotta yli 10 000 ihmistä on arvoton? Muisteluitten lisäksi tuolla on myös mitattu veriarvoja ja päädytty lopputulokseen että korkea LDL-kolesteroli on merkittävin sydänkohtauksien riskitekijä.

        Millaisella koulutuksella muuten arvostelet Framinghamin tutkimusta nollatutkimukseksi? Asiantuntijoiden mielestä se on yksi merkittävimmistä elintapatutkimuksista. Ei näistä muistakaan merkittävistä elämäntapatutkimuksista ole löytynyt rasvaajia kiinnostavia tutkimustuloksia. Näitähän on mm. adventistitutkimukset (vegaaniset adventistimiehet elävät 7 vuotta pidenpään kuin ei-vegaaniset), Healt professionals study ja Nurses health study (jälkimmäisistä tuloksena mm. se, että eniten lihaa ja eläinrasvaasyövien karppaavien ikävakioitu kuolleisuus on yli 20% suurempaa kuin valtaväestön).

        "Millaisella koulutuksella muuten arvostelet Framinghamin tutkimusta nollatutkimukseksi? Asiantuntijoiden mielestä se on yksi merkittävimmistä elintapatutkimuksista."

        Koulutus tai se sokea usko opetukseen tekee idiootteja. Oma harkinta täytyy säilyttää, jos sitä ei ole niin mitä sitten.. ne pässit narussa.


      • kaikke.sinä.hassua
        Pekoni-on kirjoitti:

        Tämä tutkimusko on teillä mielessä?

        "Lueskelin juuri raporttia BMJ:stä, jonka nettisivuilla se on kokonaan maksutta.
        Tämä on kyselytutkimus, jossa syömisiä ja juomisia kyseltiin 121 700 sairaanhoitajalta (30-55 v) vuonna 1975 ja 51 529 muulta miespuoliselta terveydenhuollon ammattihenkilöltä (40-75 v) vuonna 1986. Siis yli 40 ja 30 vuotta sitten. Heiltä kyseltiin lomakkeila myös mahdollisia sairauksia, niiden riskitekijöitä ja elämäntapoja yleensä. Kyselyt uusittiin joka toinen vuosi. Nyt on laskettu tilastollisia yhteyksiä syödyksi ilmoitettujen ravintorasvojen ja sepelvaltimotaudin välillä. Kyselyitä on tehty viimeksi vuosina 2010 ja 2012. Miehiä seurattiin 26 vuotta ja naisia 21 vuotta. Seuruuaikoina 7035 henkilöä sairastui sepelvaltimotautiin.

        Tähän analyysiin kelpuutettiin tulokset 81 857 naisesta ja 51 529 miehestä. Voidaan ihmetellä, miksei kaikista koehenkilöistä? Eivätkö heidän tuloksensa sopineet tutkijoiden hypoteesiin ("maaeläinrasva tukkii valtimot"). Ruokatapojen kyselylomakkeissa oli kruksattava 61 eri ruoan ja juoman nauttiminen edellisenä vuonna. Kuka sellaista voi muistaa tarkasti? Saati sitten ilmoittaa rehellisesti ja oikein? Moni vastaa niin kuin kuvittelee tutkijoiden haluavan.

        Kuten tiedämme lomakkeilla tehtyjen kyselytutkimusten tulokset eivät vastaa todellisuutta, siis sitä, mitä ihmiset ovat todellisuudessa syöneet ja juoneet. Ymmärrän hyvin, että Duodecim välittää tätä uutista medialle, koska se tukee Duodecimin hellimää rasva- ja kolesteroliteoriaa. Kyseessä on sitoutumisen eskalaatio.

        Suomessa vastaavien kyselytutkimusten tulokset eivät ole vastanneet sitä, mitä elintarvikeliikkeet ovat myyneet, kertoi minulle tällaisia kyselytutkimuksia tehnyt golfkaverini Rabbe Thun (Jokioisten maatalouden tutkimuskeskuksesta, nykyään jo eläkkeellä). Niistä voidaan toki tehdä tilastollisia laskelmia ja saada korrelaatioita ravitsemuksen sisällön ja sairauksien välille, mutta tulokset eivät osoita syy-yhteyttä, ainoastaan tilastollista yhteyttä. Korreloihan jäätelön syöntikin vahvasti hukkumisonnettomuuksiin.

        Nuorena kunnanlääkärinä kirjoitin monille ihmisille lääkärintodistuksia ajokorttia varten. Vastaanotolleni ei tullut yhtään hakijaa joka olisi myöntänyt juovansa alkoholia enempää kuin kohtuudella. Ei lääkärin vastaanotollakaan siis saa totuudenmukaisia vastauksia, kyselylomakkeista puhumattakaan.

        Tuloksista ilmenee, että runsaasti maaeläinrasvoja (oman ilmoituksensa mukaan) syöneet olivat harrastaneet muita vähemmän liikuntaa, heidän painoindeksinsä oli muita suurempi (olivat siis lihavampia) ja he söivät enemmän kaloreita ruuassaan ja ilmoittivat syöneensä muita vähemmän monivitamiinivalmisteita (taulukko 1). He sairastuivat muita useammin sepelvaltimotautiin. Sekoittavia tekijöitä siis, jotka voivat selittää tilastoyhteyksiä. Itse en panisi paljoakaan painoa tälle raportille. Moni muu (ravitsemustieteilijät ja statiinimafia) riemuitsee siitä.

        Tyypillinen tyydyttyneen rasvan syöjäksi amerikkalaisessa kyselylomaketutkimuksessa luokiteltu henkilö on epälajinomaisesti ruokittujen eläinten hormoni- ja antibioottilihasta tehdyn ja omega-6-öljyssä paistetun hampurilaispihvin syöjä, joka nauttii pihvinsä valkoisesta jauhosta tehdyn hampurilaispullan, ranskalaisten perunoiden ja korkeafruktoosisesta maissiirapista tehdyn kolajuoman kanssa. Jos hän sairastuu 25 prosenttia todennäköisemmin kuin tällaisia aterioita kaihtava, niin millä ihmeen perusteella tutkijat kuvittelevat voivansa väittää tämän johtuvan tyydyttyneestä rasvasta?"

        ,,,, millä ihmeen perusteella tutkijat kuvittelevat voivansa väittää tämän johtuvan tyydyttyneestä rasvasta?" ,,,

        Eivät ne niin väitäkään. Kun tehdään tieteellistä tutkimusta niin tuollaiset asiat osataan kyllä erottaa sekottamasta.


    • pekonia_syömään

      Ketjussa on todistettu pekonin terveellisyys. Siis syömään pekonia hyvällä omallatunnolla.

      • että.tälleen

        Niin, kyllähän trikiinit ja sen munat toki kuolevat kun pekoni kuumennetaan. Mutta antibiootit eivät katoa minnekään, nam nam. Onhan trikiinissäkin toki valkuaisaineita.


      • mitäyrität

        ......Ketjussa on todistettu pekonin terveellisyys.....

        Missä kohtaa, voisitko linkittää siihen ?


    • mmmkkkllliiis

      Tärkeintä lienee syödä monipuolisesti usein päivässä eikä liikaa , olen pystynyt puolittamaan lääkitykseni määrän kun vähensin lihajalosteiden, perunan ja leivän määrää. Makkarat yleensä sisältävät antibioti jäämiä, sanoi joku mitä halusi. Olen tietoinen mistä puhun ja jotenkin kyllä ymmärrän kyllä niitäkin jotka eivät halua/pysty muuttamaan ruokailu tottumuksiaan.

    • pekoni_kunniaan

      Pekonisiivut ovat tarjouksessa käyttämässäni kaupassa. Täytyy ostaa vähän reilummin ja syödä vähän enemmän. Enemmän on parempi kuin vähemmän.

      • ai.että.on.hyvää

        Varsinkin ne trikiinisimmät kohdat ovat vallan namin namia. Niitä enemmän. Ja nekin kohdat joihin kuolleista rotista kerääntynyttä rotanmyrkkyä on kasaantunut eniten.


    • kaikki_pekonia_syömään

      Täytyy nostaa ketjua, jotta pekonin suositeltavuus diabeetikoille ei hautaudu liian pitkälle piiloon.

    • maistuu_varmaan_sullekin

      Koska pekonin syönti on miltei välttämätöntä diabeetikolle, on tämä ketju syytä taas nostaa etusivulle.

    • rtgbvf

      Aamiaisella oli taas pekonia ja paistettuja kananmunia, myös salaattia. Näillä pidetään verensokerit maltillisina.

    • dieettikriittinen

      Mielestäni kakkostyypin diabeetikko voi syödä normaalia sekaruokaa. Pitää vain syödä kohtuullisesti niin, että kehon rasvapitoisuus pysyy pienenä, koska sen yhteys insuliiniresistenssiin on ilmeinen. Minkään dieetin erinomaisuudesta ei ole näyttöä. Monenlaista pseudotietoa on liikkeellä häiritsevästi. Kannattaakin keskustella sairautensa hoidosta lääkärin kanssa ja jättää hurmoshenkiset dieettivinkit omaan arvottomuuteensa.

      • tämä.on.tosi

        Ihminen on aina ollut kaikkiruokainen ja mitä ennen on syöty sikaa niin se on ollut villisikaa luonnosta, siis vähärasvaista riistaa. Nykyinen sika on jalostettu tuote, maataloustuote eli lähinnä teollinen tuote. Ei missään nimessä terveellistä evästä kenellekään.


      • Lihava-Hanna

        Miksi karppaavilla Junteilla on isot vatsat ja olemattomat lihakset?


      • personalkorainer
        Lihava-Hanna kirjoitti:

        Miksi karppaavilla Junteilla on isot vatsat ja olemattomat lihakset?

        Näe hieman vaivaa ja ota selvää. En minäkään jaksa kaikkiin tyhmiin kysymyksiin etsiä vastauksia.


    • kummeksuttaa

      Huoh, mikä lista taas poistettuja, sääntöjen vastaisia, viestejä. Sehän tässä outoa on kun karppausta ei voi näköjään puolustaa palstan sääntöjen mukaisilla eli asiallisilla viesteillä. Miksiköhän on näin, mikä siinä opissa on niin pahasti vialla ?

      • vanhaa.kulkijaa

        Ei opissa ole mitään vikana. Vaan se miten miten sitä tuodaan esille.


      • jhbjhbuygjhvh

        Karppaukselle on oma palstansa.


      • raivokarppaaja
        jhbjhbuygjhvh kirjoitti:

        Karppaukselle on oma palstansa.

        Karppaus on tärkeä osa diabeteksen hoitoa. Kuuluu siis tälle(kin) palstalle.


      • trdrtshcdhgrsxdhg
        raivokarppaaja kirjoitti:

        Karppaus on tärkeä osa diabeteksen hoitoa. Kuuluu siis tälle(kin) palstalle.

        Ruokavalio on diabeteksen hoitoa, mutta ei karppaaminen.


      • Muutkin_todenneet

        Heikkilä on ortopedi, ei sisätautilääkäri. Terveyskeskuslääkärit ovat yleensä yleislääkäreitä joiden koulutukseen kuuluu myös diabeteksen perustasoinen hoito. Parhaimmat tiedot on diabeteksen hoitoon erikoistuneella sisätautilääkärillä. Heikkilän tiedot ovat samalla tasolla kuin jollakin muulla asioita kirjoista tutkineen maallikolla. Lisäksi hän korostaa eräitä asioita jotka ei välttämättä ole hyväksi diabetikon hoidossa.


      • RAL-
        Muutkin_todenneet kirjoitti:

        Heikkilä on ortopedi, ei sisätautilääkäri. Terveyskeskuslääkärit ovat yleensä yleislääkäreitä joiden koulutukseen kuuluu myös diabeteksen perustasoinen hoito. Parhaimmat tiedot on diabeteksen hoitoon erikoistuneella sisätautilääkärillä. Heikkilän tiedot ovat samalla tasolla kuin jollakin muulla asioita kirjoista tutkineen maallikolla. Lisäksi hän korostaa eräitä asioita jotka ei välttämättä ole hyväksi diabetikon hoidossa.

        Mitäpä se erikoistunut sisätautilääkäri sanoo käypähoitosuositusten perusteella:

        -Syö niin kuin ennenkin.
        -Ota statiineja.
        -Ota metformiiniä.
        -Mitataan paastoverensokeri vuoden päästä uudestaan.


    • totuus-pekonista

      Kukaan tai mikään ei ole todistanut pekonissa olevan mitään ainesosaa millä olisi hyödyllinen vaikutus diabeetikolle tai yleensä kellekään ihmiselle. Voimakkaasti prosessoitu, keinotekoisesti jalostettu, tuote. Pelkkää pahalle haisevaa rasvaa, ei muuta.

      • Anonyymi

        Kerro ihmeessä tuosta prosessoinnista. Lisätty suolaa ja jotain säilöntäainetta? Pakattu muoviin. Miten muuten se on prosessoitu???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro ihmeessä tuosta prosessoinnista. Lisätty suolaa ja jotain säilöntäainetta? Pakattu muoviin. Miten muuten se on prosessoitu???

        Kaikki ei ymmärrä mitä prosessoidulla ruualla tarkoitetaan. Mainitsemiesi "prosessien" lisäksi useimmiten viipaloitu valmiiksi pakkaukseen. Ei siis täytä prosessoidun ruuan määritelmään.

        No eipä tuo kirjoittaja taida vastata jos edes lukee vastausta kaksi vuotta sitten kirjoittamaansa viestiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki ei ymmärrä mitä prosessoidulla ruualla tarkoitetaan. Mainitsemiesi "prosessien" lisäksi useimmiten viipaloitu valmiiksi pakkaukseen. Ei siis täytä prosessoidun ruuan määritelmään.

        No eipä tuo kirjoittaja taida vastata jos edes lukee vastausta kaksi vuotta sitten kirjoittamaansa viestiin.

        Pekonissa käytetään säilöntäaineena nitriittiä kuten makkaroissakin. Lisäksi nuo on savustettu. WHO on luokitellut nuo syöpää aiheuttaviksi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Pekonissa käytetään säilöntäaineena nitriittiä kuten makkaroissakin. Lisäksi nuo on savustettu. WHO on luokitellut nuo syöpää aiheuttaviksi.

        Kun olisikin savustettu. Nykyisin käytetään monessa tuotteessa savuaromia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun olisikin savustettu. Nykyisin käytetään monessa tuotteessa savuaromia.

        Itse en pidä savuaromista ja jätän sitä sisältävät tuotteet ostamatta. Pekonina olen käyttänyt Lidlin versiota mutta sitä menee vain pari pakettia vuodessa ja yleensä syksyisin kun se sopii esimerkiksi kurpitsakeiton maustamiseen. Seellaisenaan en siitä pidä enkä syö sitä esimerkiksi hotelliaamiaisella.


    • maistuis_sullekin

      Söin vähän kevennetyn aamupalan. Paistettuna noin150 g kinkkusuikaleita ja niihin sotkettuna 2 omegakananmunaa. Kinkkusuikaleita voi vähän ruskistaa ennen kanamunien lisäämistä. Lisänä kasvissalaattia ja kahvia. Aivan hyvää.

      • Ensöis

        Ei maistuis! Kasvissalaattia voisi syödä ja kinkkusuikaleita vaikkapa lounasruokana (tuollainen määrä on riittävä proteiiniannos), mutta aamiaisena - no-no.


    • Anonyymi

      Kyllä täysin tarpeeton tyydyttyneen ( jopa eläinrasvan) pelko on istutettu suomalaisen mieleen. Mitään tieteellistä näyttöä moiselle pelolle ei löydy.

    Ketjusta on poistettu 47 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3309
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      558
      3117
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2563
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2032
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1842
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      10
      1702
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      121
      1383
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1241
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    Aihe