Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Uusi kirjallinen eduskuntakysymys kilpirauhasista!

uusi.kirjallinen.kysymys

Kansanedustaja Ari Jalonen on tehnyt uuden kirjallisen eduskuntakysymyksen (KK 630/2016 vp) nimeltään: "Kirjallinen kysymys kilpirauhassairauksien lääkehoidosta syntyneen kiistan aiheuttamista kustannuksista valtiolle".

Kirjallisessa kysymyksessä päivitellään Valviran törsäämää rahaa kilpirauhaskiistan takia. Valviralta on mennyt kiistaan järjetön määrä henkilöstöresursseja ja myös selvää rahaa. Kukaan potilas ei ole loukkaantunut, ei yksikään. Tämän takia juttu onkin täysin järjetön.

Veronmaksajien rahaa palaa. Valviran lisäksi kustannuksia tulee siitä, kun potilaat kantelevat endokrinologeista siksi, että eivät saa hoitoa. Kiistan takia kukaan lääkäri ei enää uskalla edes uusia potilaan vuosikausia käyttämää, hyvin toimivaa T3-lääkitystä.

Potilaat epätoivoissaan valittavat oikeusasiamiehelle, oikeuskanslerille, aluehallintovirastoon, Potilasvakuutuskeskukseen, joka paikkaan, saadakseen lääkkeensä.

Jalonen vaatii, että kiistaan on saatava ulkopuolinen sitoutumaton selvitysmies, ja että kiista on saatava loppumaan.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/KK_630 2016.aspx

8

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linkin.linkki

      "Vireilletuloasiakirja KK 630/2016 vp PDF" -riviltä saa luettavaksi Jalosen tekstin

    • hgfghdfgfgf

      Kilpirauhaslääkkeet käsikauppaan, niin saa porukka napsia niitä just niin paljon kuin lystää. Samahan on pikkuhiljaa tehty kaikille mahdollisille lääkkeille. Ja loput voi tilata netistä tai ostaa Virosta tai kuntosalilta.

      • erinomainen_ehdotus

        > Kilpirauhaslääkkeet käsikauppaan ...

        Sinäkö maksaisi työttömäksi jäävien "endokrinologien" työttömyyskorvaukset?

        EU:ssa Kreikassa ovat molemmat lääkkeet käsikaupassa. Espanjassa vain T4 ja Italiassa T4 milloin mitenkin. Turkista ja Thaimaastakin turistit tuovat.
        Englannissa potilaat ovat paljolti nettikaupan varassa, on luvallista ja oikein laissa säädetty perusoikeus _omaa_ käyttöön ostaa netistä.

        https://drive.google.com/open?id=0B94Wq-KMIhMVWGpqY3dTaEFHejg


      • YT-pettymys

        Alkuvuoden 2016 YTT-neuvottelut olivat paha pettymys. 11 palvelussuhdetta päättyy. Lisäksi lakkautetaan 9 avointa tai määräaikaisesti täytettynä olevaa virkaa määräaikaisten virkasuhteiden päätyttyä. Kaiken kaikkiaan lakkautetaan 20 virkaa.

        Kaksisataa ainakin olisi pitänyt potkia vainovirastosta pihalle.

        Ollaan toiveikkaita nyt että monta sataa jää sijoittumatta uuteen virastoon.


    • valvira_hyökkää

      Tämän aloitteen kunniaksikohan valvira ja se korruptoitunut vanha potilasyhdistys ovat tunkeneet maakuntalehtiin informaatiosaastettaan:

      http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kilpirauhasesta-on-kayty-kolmen-vuoden-somesotaa-nain-iskuja-saanut-valvira-linjaa-hoidosta-24134090/

      http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3127095/Kilpirauhasesta kayty kolmen vuoden somesotaa nain iskuja saanut Valvira linjaa hoidosta

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kilpirauhasesta-on-kayty-kolmen-vuoden-somesotaa-nain-iskuja-saanut-valvira-linjaa-hoidosta/745970/

      Henriksson: "... hoito on aloitettu monille potilaille ilman kunnon tutkimuksia ja asiallista seurantaa". Tämähän on kaamea valhe. Rajoitukset on tilannut kateellinen endoyhdistys. Surkeaa, että Thyroxin-liiton Tirronen on saatu säestäjäksi.

      Netissä rajoitettujen lääkärien useat potilaat ovat tämän valheen torjuneet. Tietysti nämä erityissyynissä olevat itsekin tiesivät että diagnoosi ja seuranta on tehtävä kaksinkertaisella huolella.

      Lääkäri lähettää verikokeisiin mutta ei vaivaudu varsinaisesti tutkimaan potilaalta esim. nilkkarefleksiä, pulssia, turvotuksia, ulompia kulmakarvoja, kilpirauhasen muotoa ja kokoa, ihon laatua, hiusten laatua jne.

      • valviravalvontaan

        Voi Valvira parka! Että oikein iskuja saanut. En viitsi edes vaivautua lukemaan ko. juttuja, sen tietää tasan tarkkaan, mitä sontaa siellä taas lentää. Kyllä taitaa olla ne Valviran vainoamat lääkärit, jotka ovat saaneet iskua iskun perään. Mikähän taho huolestuisi heidän oikeusturvastaan?


      • puolueellista

        valviran yrittää vaikuttaa käynnissäoleviin oikeudenkäynteihin median kautta

        Törkeää että maakuntalehdet lähtevät tällaiseen


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe