Koiran yksinolopelko

Jfiabjduajbs

Elikkä mun koira on semmoi etten pysty edes roskia viedä kun hirveä ulina alkaa..on kokeiltu koulutusta niin että olen vain hetke pois ja siitä pidennän pikkuhiljaa..ei auttanut..sitruunapanta..radion päälle jättäminen..ym.
No nyt netistä luin että sillä vois olla pelko mihi ei auta kuin lääkkeet..kellää semmosesta kokemusta en haluis lähtee raukkaa turruttamaan turhaa lääkkeilläkään jos se ei auta

5

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yritä keksiä sille jotain mikä sitä kiinnostaa. Se voi kiinnostua vaikka luusta jonka se saa vain silloin. Jotain sellaista mitä se ei saa jokapäivä.
      Poikani vesikoiralle laitettiin tyhjään maitotölkkiin pieniä pureskeltavia
      puruluita ja muuta mitä nyt keksivätkin ja teipattiin tölkki kunnolla kiinni jotta se sai tehdä töitä että yleensä pääsee herkkuihin käsiksi.

      Minkä ikäinen ja minkä rotuinen koirasi on. Sekin vähän määrittää ne konstit. Niistä lääkeistä en tiedä kun ei ole kokemusta.

      Meillä kahdella eläkeläisellä vähän sama homma. Aina on joku kotona.
      Elokuussa mieheni sai aivoinfaktin ja minun oli pakko jättää se yksin.

      Se ei loppujen lopuksi ollut kummempaa kuin että ensin raivoisasti haukku hetken ja kun pääsin talonpäähän menin kuuntelemaan niin haukkua ei enää ollut. Eli se on on raivoisa hetken reaktio siihen että jätin sen yksin.

      Takaisintullessani se tuli keittiön suunnalta (eli mahdollisimman kaukaa eteisestä) korvat takana ja peläten selvästi kuka sieltä tulee.

      Tosin ambulanssimiesten työn turvaamiseksi jouduin laittamaan sen vaatehuoneeseen. Sillä jäi trauma siitä että isäntä vietiin sillä aikaa ja se näkyy edelleen sen käytöksessä.
      Kaikki rapusta kuuluva kolina tai muu saa sen murisemaan, murahtelemaan tai haukahtamaan.
      Kun olen pontevasti kieltänyt sitä se tulee lähelle mutta katselee vaan valppaana mutta luulen että pelko siitä että miestä viedään on kaiken takana.

      On se pieniä aikoja ollut mutta tarkoituksella ei nyt ole jätetty tämän sairastapauksen jälkeen.

      Kun se juoksee luokse tiedän että vaikka siivooja kolistelee. Silloin otan siitä kiinni että kerron, että kaikki hyvin. Pitelen sitä hetken aikaa ja kaikki on taas ok.
      Koira on 3 vuotias saku. Joskus säälittää sen käytös mutta puheella sen saa hyvin rauhoitetuksi.
      Niin ja samaisessa elokuussa vastanaapuriksi tuli uusi perhe joilla on resquekoiranarttu. Se on meidän koiran hyvä ystävä.

    • Ilsee
    • Ilsee
    • uppistaniska

      Maitopurkkia ei kannata käyttää. Koira voi tukehtua, jos se ei saa sitä omin avuin kuonon ympäriltä pois. vaara on vielä suurempi, mikäli käyttää teippiä.

    • vaatiivaivannäköä

      Pennusta asti koiraa opetetaan olemaan yksinään muutamia tunteja kerralla.Väsynyt pentu oppii siihen helposti, pennuthan nukkuvat paljon.Näin ei eroahdistusta edes tule.Koiralle voi jättää viihdykkeeksi turvallisia leluja, joista ei paloja irtoa, tai esim.kongin,jossa on sisällä koiran ruokaa/raakalihaa pakastettuna, siinä menee aika kun sitä tyhjentelee.
      Pentukin protestoi jossain kohtaa vinkumalla peräsi, mutta se kyllä rauhoittuu, kun sen vinkumista ei mennä ihmettelemään, eikä palata takaisin vaikka ääni kuuluisikin.Se rauhoittuu kyllä, kunhan sen annetaan olla omissa oloissaan.
      Pennun kanssa ei siis saa viettää monia päiviä putkeen niin, ettei se ollenkaan jää yksikseen ja sillä on aina seuraa, muutoin se kahta kauheammin protestoi, sitten kun se yksin jätetään.
      Koirahan on pakko jättää yksinään, kun perheessä aikuiset menevät töihin,ja lapset kouluun, myös viikonloppuisin, on hyvä pitää koiraa muutamia tunteja kotona yksinään,ettei siitä tule sille vaikeaa.
      Kaikki tuo ,kannattaa ottaa huomioon jo silloin kun pentu hankitaan, ettei eroahdistusta tule.Jos kuitenkin ongelmia ilmenee, eikä yskinään niistä selviä.Kannattaa olla yhteyksissä koiran kouluttajaan, heillä on hyviä vinkkejä eroahdistukseenkin.
      Yleensä nuo on nuorten koirien ongelmia,kannattaa myös eläinliikkeistä kysellä niistä haihduttimista, ja kokeilla, joillekkin on ollut niistä apuja.

      Myös riittävästi liikuntaa,ja aivotyöskentelyä kannattaa järjestää koiralle päivittäin.Leikitä koiraa pihalla, kouluta ihan perusjuttuja,ja palkkaa herkulla.Voit piilotella kotiin sisälle sille herkkuja,ja päästää koiran sitten hakemaan, se väsyttää ja rauhoittaa myös koiraa.Jos on pihaaluetta itsellä, voi sinne vetää jälkeä, vaikka ihan narulla nakkia/lihapullaa sukkahousunsukkaosassa, ja sitten jäljestää sitä koiran kanssa.Jäljen loppuun laitetaan sitten se nakki/lihapulla,kaadoksi.Jälkeä voi pikkuhiljaa pidentää ja vaikeuttaa, kun koira jäljestyksen hoksaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      260
      2501
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      187
      1599
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1406
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1136
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1129
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      219
      993
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    Aihe