Auttavatko kolesterolilääkkeet?

keski-ikäinennainen

Minulla on kolesteroli korkealla, arvo yli 6 äskettäin tutkittuna. Huomasin Omakanta-ohjelmasta että minulle on määrätty Atorvastatin Krka 20 mg lääkettä. Onko kokemuksia tuosta lääkkeestä tai muista kolesterolilääkkeistä? Onko kolesteroli alentunut lääkkeillä? Onko ollut haittavaikutuksia?

Olen googlannut kolesteroliasioista ja on niin paljon ristiriitaista tietoa, että pää on pyörällä. Minulla on ollut jo aiemminkin kolesteroli koholla, mutta en ole alkanut kolesterolilääkkeitä käyttämään. Ylipainoa on jonkin verran ja yritän kyllä laihduttaa, mutta laihdutuskuurit on täynnä lankeemuksia. Kaupan kolesterolia alentavilla levitteillä ym. ei ole riittävän paljon kolesteroliarvot aiemmin alentuneet, nyttemmin en ole niitä käyttänytkään.

Jos en ala käyttämään kolesterolilääkkeitä, niin pitääkö sitä vaan alkaa jo suunnittelemaan omia hautajaisia? Vai onko ne lääkkeet turhia kuitenkin? Mitähän tässä pitäisi tehdä? Ainakin tarkoitus liikuntaa lisätä, nyt se on lähinnä hyötyliikuntaa ja vähän pidennettyjä kävelylenkkejä bussipysäkille, kirjastoon jne.

29

2864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanaj

      Ensinnäkin mikä on korkea kolesteroli? Suositusarvot perustuvat lähinnä lääkkeiden myyntiin.Väestötutkimuksissa pelkkä kolesteroliarvo ei ole kertonut mitään verisuoniriskistä.Kyse on siitä hapettuuko kolesteroli ja hiljaisen tulehduksen edistämänä tarttuu suonenseinämiin.

      • Kolesteroli

        Huvittavaa että puhut vain kolesterolin hapettumisesta etkä kokonaiskolesterolimäärästä. On totta että inflammaatio (tulehdus) ajaa kolesterolia hapettuneeksi mutta mistä sitten se hapettunut kolesteroli alun perin tulee? Suonen kolesterolista tietysti.

        Tarvitaan kolesterolia ja tulehdus että syntyy rasvajuosteita suoniin. Tulehdukseen ei nykytiedon mukaan voi vaikuttaa (vitamiinit ja muut luontaistuotteet eivät vähennä tulehdusta yhdessäkään tutkimuksessa) mutta kolesteroliin voidaan.

        Matala kolesteroli on itsenäinen suojatekijä valtimotaudilta. Sitä ei kukaan skeptikko tai vaihtoehtoteoreilija voi muuttaa.


      • Tamppikaula

        Kolesterooli on välttämätön ja tulehdus voi aiheutaa plakkiintumisen


    • kohtavainaja

      Jätä sokerit ja makeiset pois, vähennä leipää ja muita hiilareita. liikuntaa lisää. Syö määrätyt kolesterooli lääkkeet. Käy 3 kertaa vuodessa testauttamassa veriarvosi. Älä lue enää tämän palstan kolesterooli höpinöitä!

    • rukiinkukka

      Minulla oli 3 vuotta sitten kolesteroli päälle 7 ja ekaa kertaa paastosokeri päälle 6.
      En suostunut aloittamaan lääkityksiä, aloin syömään aamuisin kaurapuuroa, valmistamaan paljon eri kasvisruokia, lisäsin kalaa sekä paljon hedelmiä ja marjoja ruokavalioon, liikuntaa lisäsin, ihan vaan kävelyä ja kesäaikaan pyöräilyä, sokereiden syöntiä vähensin (en lopettanut), olo parani kaikilla tavoin, muutamassa kuukaudessa arvot laskeneet roimasti.
      Viikko sitten kävin samaiset kokeet uudelleen, sokeri 5,4 ja kolesteroli 5,2.
      Hassua oli kun osallistuin erään ns. kolesterolia laskevan voileipälevitteen ja juomien käyttöön, olivat arvoni pumpsahtaneet korkealle, jälleen lopetettuani, arvoistani tulivat nämä edellä mainitut.
      Minä luotan aamuiseen kaurapuuron syöntiin, täysjyvävilja tuotteisiin, vihanneksiin/hedelmiin/marjoihin, liikuntaan sekä parisen litraa päivässä veden juontiin.
      Pientä remonttia suosittelisin mutta älä suotta panikoi tuosta kolesteroliarvostasi.

      • keski-ikäinennainen

        Kiitos kannustuksesta. Minäkin olen jo jonkin aikaa syönyt aamuisin kaurapuuroa. Lisään siihen vielä auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä ja tilkan maitoa. Muutenkin on tarkoitus yrittää alkaa ruokailla terveellisemmin ja liikkua enemmän. Aloitan joka aamu juomalla kylmää vettä litran verran ja sitten vitamiinit ja aamiaiset. Täytyy myöntää, että usein ruoka maistuu liian hyvin...

        Minulla oli jo kai 80-luvulla kolesteroli yli 7 ja sain sen vähän laskemaan joillakin ruokamuutoksilla. Kokeilin myös jossain vaiheessa näitä kolesterolia alentavia levitteitä, mutta ne eivät riittävän paljon alentaneet kolesterolia ja lääkkeitä suositeltiin jo ajat sitten. Aika pitkän aikaa kolesterolejani ei tutkittu ollenkaan, koska olin kieltäytynyt kolesterolilääkkeistä.

        Löysin googlaamalla juttua tuosta Atorvastatin-lääkkeestä, jota minullekin on hiljattain määrätty sähköisellä reseptillä. En ehkä sitä aloita...

        http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/60028


      • vanaj

        Statiinien hyöty lääketutkimuksissa on tulkittu johtuvan ainoastaan kolesterolin laskusta,niillä on kuitenkin useita hyödyllisiä vaikutuksia jotka voivat tuoda suojaavan vaikutuksen kolesterolin sijasta.Statiinit esim. laajentavat verisuonia ja estävät veren kokkaroitumista.


      • Tamppikaula
        vanaj kirjoitti:

        Statiinien hyöty lääketutkimuksissa on tulkittu johtuvan ainoastaan kolesterolin laskusta,niillä on kuitenkin useita hyödyllisiä vaikutuksia jotka voivat tuoda suojaavan vaikutuksen kolesterolin sijasta.Statiinit esim. laajentavat verisuonia ja estävät veren kokkaroitumista.

        Olen lopettanut kolesteroolilääkkeet 10 vuotta sitten


    • Tyytyväinenlääkkeeseen

      Minulla myös ollut korkeat kolesteroliarvot jo 26 vuotiaana. Ei ole ruokavalio auttanut minulle mitään.Olen saanut kolesterolilääkkeen joka on sopinut hyvin . Kolesteroliarvot pysyvät suositusten mukaisina. Mitään haittavaikutuksia en ole lääkkeestä huomannut koskaan.

    • älänmölöä
    • tervettäelämääsulle

      Moni kuolee äkillisesti sydänkohtaukseen, vaikka verisuonet ovat täysin auki. Sydänkuolema sinänsä on edelleen suuri arvoitus. Lääketeolllisuus on vääristänyt käsitystämme koko aiheesta. Tällä hetkellä 75% sairaalaan tuoduilla sydänkohtauspotilailla on normaali tai normaalia alempi kolesterolitaso. Tästä ei haluta puhua, ettei lääkekauppa häiriinny.

      Kokonaiskolesteroliarvot vaihtelevat jopa yhden päivän sisällä. Jos kolesterolia mitataan pitkin päivää, arvot saattavat muuttua jopa 10% .

      Kesällä ja talvellakin väestön kolesterolitarvot muuttuvat. Vaihteluun vaikuttavat monet tekijät.

      Kokonaiskolesterolilla ei ole mitään tekemistä ihmisen terveyden kanssa. Samoin kun tyydyttyneillä rasvoilla ei ole tekemistä sydänterveyden kanssa.

      Vähän enemmän terveyden kanssa on tekemistä HDL:llä eli hyvällä kolesterolilla ja LDL:llä eli huonolla kolesterolilla. Näistä tärkeämpi on HDL.

      HDL ja LDL hajoavat vielä erilaisiksi yhdisteiksi, joilla terveyttä voidaan myös arvioida.

      Yli puolet infarktin saaneista omaavat alle 5 kokonaiskolesterolin Suomessa.

      Lisäksi infarkteja on kahta erilaista:

      Aivoinfarkti on sairaus, jossa osa aivokudoksesta jää ilman happea ja tuhoutuu. Syynä on aivovaltimoiden tukkeutuminen. Useimmiten tukkeuma johtuu verihyytymästä ahtaassa valtimossa, mutta se voi syntyä myös muualta tulleesta hyytymäpalasesta. Tarkkaa syytä tähän ei tiedetä, mutta riskitekijöitä on paljon.

      Sydäninfarkti tarkoittaa hapenpuutteen aiheuttamaa paikallista sydänlihaskuoliota. Sydäninfarkti johtuu lähes aina sepelvaltimotaudista eli verisuonten kalkkeutumisesta. Tähänkään syynä ei ole kolesteroli.

      Usein myös kuuluu puhuttavan "kovat" ja "pehmeät" rasvat. Termit ovat täysin harhaanjohtavia. Kovat ja pehmeät rasvat ovat propagandistisia myyntisloganeita. Ravitsemustutkimus ja -fysiologia eivät niitä tunne eikä kenenkään tulisi käyttää kyseisiä termejä.

      Ihan vaan kertauksen omaisesti tiedoksi: tyydyttyneet rasvat eivät vaikuta sitä eikä tätä sydän- ja verisuonitauteihin. Ns. huono kolesteroli LDL on sekä hyvää että huonoa. Huonoa se on pienipartikkelisena massana ja voi tällöin epäsuotuisissa oloissa myötävaikuttaa plakkien syntyyn verisuonissa. Hyvää se on suuripartikkelisena. Aina se on välttämätöntä elimistön aineenvaihdunnalle, erityisesti aivoille. Elimistö valmistaa itse pääosan kolesterolista, vain 20-30 prosenttia tulee ravinnosta. Tyydyttyneitä rasvoja sisältävä ravinto tuottaa suuria LDL-partikkeleita. Siis erityisen hyviä!

      Kolesterolilääkkeet ovat nykypäivän lääketeollisuuden kultakaivos. Tutkimuksiakin ovat varjostaneet sidonnaisuudet kolesterolilääkebisnekseen. Kun puhutaan virallisista ravintosuosituksista, kyseessä on enemmänkin poliittinen kannanotto.

      Näistä asioista on kirjoitettu tietoa jo kokonainen kirjastollinen, joten suomalaisten usko lekureihin ja heidän lääkityksiinsä on lähinnä rikollista toimintaa.

      "Kaikkien aikojen suurin virhe ravitsemustieteessä tapahtui yli 40 vuotta sitten, kun Yhdysvalloissa tehtiin suuri “tieteellinen” yli 9 000 henkilöä käsittänyt tutkimus Minnesota Coronary Experiment. Sen väitettiin osoittaneen, että kasviöljy ja siitä valmistetut levitteet ovat voita terveellisempiä sydämelle ja valtimoille. Se johti ravitsemustieteilijät ja lääkärit täysin väärille jäljille. Niiden perusteella annettiin virheelliset ravitsemussuositukset, joita on noudatettu myös Suomessa. British Medical Journal paljastaa nyt, ensi kertaa koko maailmassa, kuinka tutkimuksesta jätettiin julkaisematta oleellista tietoa, joka olisi kääntänyt päätelmät päälaelleen. Todellisuudessa tutkimus osoitti, että kasviöljyjen käyttäjät kuolevat muita nopeammin sydäntauteihin."
      http://www.tritolonen.fi/uutiset/2895-historian-suurin-ravintorasvahuijaus

      Korkea kolesteroli on lääketeollisuuden keksintö. Alzheimer tauti on lisääntynyt koko sen ajan, kun kolesterolilääkkeitä on pakkosyötetty ihmisille. On tapauksia, missä lääkärit ovat soittaneet potilaille, että heidän on pakko syödä kolesterolilääkkeitä. Norjalaiset lääkärit tekivät tutkimuksen 55 000 kuolleelle 30 vuoden ajalta. Niillä, joilla kolesteroli oli tasolla 5-9, elivät kauemmin kuin alle 5 mmol/l kolesteroli. 95 % Suomen lääkäreistä on tässä asiassa väärässä, ja he tappavat ihmisiä kolesterolilääkityksellä.

      Viime vuosikymmenen myydyimmät lääkkeet koko maailmassa ovat olleet kolesterolilääkkeet eli statiinit.

      Vuonna 2015 statiineilla eli HMG-CoA-reduktaasin estäjillä oli käyttäjiä Suomessa 666 552 KELA-korvauksen saajaa, kun vuoden 2014 lukema oli 663 195 huijattua. Lisäystä oli 3 357 ihmistä kaikesta kohusta huolimatta. Todella rasvainen huijaus.

      Rasvat on välttämättömiä ravintoaineita. ”Sokerit eivät”. Rasvoja tarvitaan mm. solukalvojen rakennusaineiksi ja hormonien lähtöaineiksi. Aivot muodostuvat 60-70 prosenttisesti rasvasta ja niiden toimivuus on sidoksissa rasvojen saantiin. Elimistön kolesterolista 25 % on aivoissa, sillä aivot käyttävät näitä lipoproteiineja signaalinvälityksessä. Alhaiset kolesterolitasot johtavat dementiaan ja Alzheimer

    • tervettäelämääsulle

      Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo varhaisnuoruudessa, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa myös verenpainetta.

      Verisuoni- ja luustonterveyden kannalta tärkeimmät ravinteet ovat kaikki antioksidantit (marjat, kasvikset, juurekset, vihannekset, hedelmät), C-vitamiini, D-vitamiini, magnesium, kalan Omega-3 -rasvahapot (EPA ja DHA) ja K2-vitamiini, joten varmista näiden riittävä saanti ruuasta ja lisäravinteista.


      Tähän kalkkeutumiseen ei auta margariinit eikä statiinit, koska ne eivät ehkäise tai vähennä verisuonten kalkkeutumista. Statiinit lisäävät myös dementiaan sairastumista ja myös monet muutkin lääkkeet. Statiinien on todettu lisäävän verisuonten kalkkeutumista sekä altistavan II-tyypin diabetekselle. FDA varoitti jo vuonna 2012 statiinien haittavaikutuksista ihmisten kognitiivisiin toimintoihin. Lääkkeen todettiin aiheuttavan muun muassa muistin menetystä ja sekavuutta. Lipitor atorvastatiinin pakkausselosteesta löytyy haittavaikutuksista kohta: muistin heikentyminen.

      Ennen statiinilääkityksen määräämistä pitää tiedostaa, että statiini aiheuttaa myös harmaakaihia. Silmäterän kalvot tarvitsevat korkean kolesterolipitoisuuden, jotta eivät sameutuisi. Kun statiini alentaa kolesterolitasoa, silmäterän kalvon läpinäkyvyys alkaa heiketä ja harmaakaihi kehittyä. Matalan kolesterolitason vaikutus harmaakaihin normaalia nopeampaan syntymiseen on todettu sekä eläinkokeissa että ihmistutkimuksissa.

      Lihaskipujen lisäksi kolesterolilääkitys vaikuttaa aivotoimintaan. Aivojen magneettikuvaus paljasti merkittävän eron aivotoiminnassa ennen statiinien käyttöä ja käytön aikana.

      Tanskalaistutkimus kertoo statiinin aiheuttamista hermostosairauksista. Sen mukaan statiinia korkeintaan kaksi vuotta käyttäneillä oli 14-kertainen riski saada ääreishermostosairaus verrattuna niihin, jotka eivät käytä statiinia. Kun statiinin käyttö oli jatkunut yli kaksi vuotta, riski nousi 26-kertaiseksi. Lähde: Statiinin uhrit, Atar, 2013






      Kalkkeutumisen ehkäisy on paras tapa pitää verisuonet kunnossa.

      Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa. Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä infarktin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan?

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

      Pohjois-Karjala -projektissa noudatettu rasvavalistus ei ole koskaan perustunut pätevään tutkimustietoon, vaan virheellisiin oletuksiin ja uskomuksiin sekä poliittisiin päätöksiin. Mitä muuta Pekka Puskan pulju on saanut aikaan, kuin -50 luvulta terveen kansan sairaaksi. Ja kaksituhatpäisen puolityöttömän lääkärikunnan nostettua 20 000 täysin työllistettyyn lääkäriin ja 700 lääkärin vajeeseen. Eikä sekään riitä !!!! Eikä kukaan reagoi, eikä tee asialle mitään?

      Ainoa potilasryhmä, jolla on merkitystä kolesterolin vähentämisellä, on familiaarista hyperkolesterolemiaa sairastavat, eli ne, joilla geneettisen perimän vuoksi maksa muodostaa huomattavasti liikaa kolesterolia ja näitä on suomessa n. 10 000. Muille kolesteroliarvojen keinotekoinen pienentäminen on terveydelle haitallista.

      Suurelta osin elintavoista aiheutuvia kansantautejamme, kuten kohonnutta verenpainetta, aikuistyypin diabetesta, kohonneita veren rasva- ja kolesteroliarvoja sekä osteoporoosia ja myös masennusta, hoidetaan pääasiassa lääkkeillä. Lääketehtaat voivat hyvin, kansa sairastaa, syö lääkkeitä ja kärsii haittavaikutuksista. Lääkkeet eivät kuitenkaan tehoa kansantautiemme todelliseen syyhyn eli epäterveellisiin elintapoihin. Lääketieteen isä Hippokrates sanoi jo aikanaan "ruoka olkoon lääkkeesi". Miksi nykyiset terveydenhuollon ammattilaiset ovat unohtaneet tämän ikivanhan viisauden? Vuodesta toiseen intetään, että tavallinen ruoka riittää turvaamaan ravintoaineiden saannin. Monelle tavallinen ruoka on viljaa eri muodoissaan, prosessoituja kasvirasvoja, lisäainepitoisia eineksiä, keinotekoisia makeutusaineita, sokerisia muroja, valkoisia jauhoja sisältäviä leivonnaisia sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Ravintoainepuutokset ajavat ahmimaan j

    • helpostijayksinkert

      Kaikilla lääkkeillä on haittavaikutuksia, jotkut ilmenevät nopeasti jotku myöhemmin, pitäisi pyrkiä jos vain mahdollista elämään ilman lääkkeiden syöntiä. tietysti ne ovat rahasampo lääketeollisuudelle/lääkäreille. Ruokavalio kuriin/muutokseen ja liikkumaan.

    • eikiitosatorvastatiinia

      Netissä surffatessani äsken luin jostakin että kolesterolilääkkeistä saattaa olla apua Alzheimerin taudin ehkäisyyn. En nyt sitä uutista löytänyt enää. Mutta tuohan on lääketehtailijoille taas ilouutinen. Alzheimerin tautiahan täytyy alkaa ennaltaehkäisemään jo todella hyvissä ajoin. Kassakoneen kilahdukset voi jo sielun korvin kuulla...

      Tuolta taas löytyi mielenkiintoista asiaa liittyen tietenkin kolesterolilääkkeisiin...

      http://turpaduunari.fi/eduskuntavaalit-lahella-terveys-kaukana/#comments

      • eikiitosatorvastatiinia

    • keski-ikäinennainen

      Minulla on myös astmalääkkeet käytössä ja pari lääkekuuria hiljattain ollut kun oli niin sitkeää limaa keuhkoissa. Kävin viime viikolla verikokeissa, jotka oli lääkäri määrännyt. Soitin äsken terveysasemalle ja hoitaja kertoi koetuloksista. Kolesterolini on kuulemma vaarallisen koholla: Kokonaiskolesteroli 7.1 ja huono kolesteroli 4.9. Muuten sokeriarvot, kilpirauhasarvo jne. olivat normaalit. Hoitaja kauhisteli korkeaa kolesteroliarvoani

      Astman takia en ole kovin paljon liikkunut nykyään, koska liikkuminen ulkona on ollut yskimistä ja kakomista. Aion kuitenkin enemmän alkaa liikkumaan, kunhan astmaoireet paranevat.

      Hoitaja varasi minulle ajan hoitajalle joka mittaa verenpaineen ja painon ja tarvittaessa varaa ajan lääkärille. Kerroin jo, että en aio alkaa syömään kolesterolilääkkeitä. Pienituloisena on jo nykyisissä lääkkeissä jo maksamista. Astma on, mutta siihen en ole saanut diagnoosia, joten lääkkeistä saa vain Kelan 40% korvauksen mukaan.

      • ölkjhgfvgb

        Onkohan ne kolesterolit sydärin aiheuttajia?

        "• Tyydyttynyt rasva nostaa LDL:ää, mutta sillä ei ole vaikutusta sv-tautiriskiin - ja jos on, niin lievästi suojaava vaikutus. Yksityydyttymättömät rasvat ovat lievästi suojaavia. Monityydyttymättömät rasvat ovat sv-tautiriskin kannalta neutraaleja.

        • Kaikkein voimakkaimmin sv-tautiriskiä nostavat hiilihydraatit."


    • Neuvoja1

      Olet 1,78m pitkä, painat 79kg, eli BMI=25 ja energian tarpeesi on nyt: 2370Kcal.

      Haluat laihduttaa 76kilon painoon, niin voit koostaa vrk.n energiansaantisi esimerkiksi näin:

      Tarvitset energiaa 2280Kcal/vrk jonka voit koostaa muistaen että aamiainen on päivän tärkein ateria, eli nauti alla-olevista ruoka-aineista noin puolet koko vkr.n energia-määrästä!
      Älä juo kahvia klo 17:00 jälkeen. Kun koostat energian-saantisi näin, niin et koe nälkää koko päivänä!

      Koko vuorokauden energiansaantisi koostuu:
      1 kpl Appelsiini a’130g=yht. 130g=yht. 40,3 Kcal,
      -Pääosin C-vitamiinin saannin turvaaminen.
      1 kpl Banaani a’120g=yht. 120g=yht. 67,2 Kcal.
      -Pääosin Elintärkeän-Prebiootin saannin turvaaminen.
      1 kpl Porkkana a’100g=yht. 100g=yht 9,0 Kcal
      -Pääosin Karotenoidin saannin turvaaminen.
      5 lasia Kevytmaito-1,5r% a’200g=yht. 1000g=yht. 451,0 Kcal,
      -Pääosin Elintärkeän-Laktoosin, Energian, Vitamiinien, Elintärkeiden-L-a ja Bif hyötybakteerien saannin turvaaminen.
      2,5 lasia AB-piimä-2,5r% a’200g=yht. 500g=yht. 254,0Kcal,
      -Pääosin Elintärkeän-Laktoosin, Energian, Vitamiinien, Elintärkeiden-L-a ja Bif hyötybakteerien saannin turvaaminen.
      1 prk Bulgarian-jogurtti a’200g=yht. 200g=yht. 128,4Kcal,
      -Pääosin Energian ja Elintärkeiden-L-b hyötybakteerien saannin turvaaminen.
      1 prk Viili-3,5r% a’160g=yht. 160g=yht. 105,3Kcal,
      -Pääosin Elintärkeiden-L-a ja Bif hyötybakteerien saannin turvaaminen.
      6 kkp Kahvia a’7g=yht. 42g=yht.0,6 Kcal,
      -Pääosin Kofeiinin ja nesteen saannin turvaaminen.
      2 kpl Kananmuna a’58g=yht. 116g=yht.161,4 Kcal,<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      -Pääosin Elintärkeän-Kolesterolin ja Karotenoidin saannin turvaaminen.<<<<<<<<<
      1x30g Kylmäpuristettu-Rypsiöljy a’30g=yht. 30g=yht. 266,4 Kcal,
      -Pääosin Elintärkeiden-Linolihapon Alfalinoleenihapon E-vitamiinin saannin turvaaminen,
      1 kpl Suffeli-patukka a’21g=yht. 21g=yht.104,6 Kcal,
      -Hemmottelu.
      5,5 lasi Vettä a’200g=yht. 1100g=yht. 0,0 Kcal,
      -Pääosin Nesteen saannin turvaaminen.
      1/3-osa Leipä a’258g=yht. 258g=yht. 694,0 Kcal,
      -Pääosin Elintärkeän-Energian saannin turvaaminen.
      1 kaps. D-vitamiini a’50ug=yht. 50ug=yht 0,0 Kcal,
      -Pääosin luuston Elintärkeiden-Kalsiumin imeytymisen ja elintoimintojen turvaaminen.
      2-3 tbl Yhd.vitamiini Vitasquares tmv. =yht. 0,0 Kcal,
      -Pääosin Elintärkeiden-Vitamiinien saannin turvaaminen.
      2 kaps. Mhb(=Hyötybakteeri) Asidophilus(Biomed)2×10 mrd bakt./vrk,
      -Pääosin Elintärkeiden-L-a ja Bif -hyötybakteerien saannin turvaaminen.
      =================================================================
      Elitärkeiden komponenttien saanti yhteensä/vrk on noin: 2286Kcal
      =================================================================

      Leivän teko-ohje. Sivu avautuu uuteen ikkunaan tai uuteen välilehteen:

      Leivän teko-ohje. Sivu avautuu uuteen ikkunaan tai uuteen välilehteen:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-energia-pommi-leivan-muodossa/

      *Huom! Alin BMI=20 painosi=63kg, joka määrittää vähimmäis energia-tarpeesi, joka=1890Kcal/vrk.

      Kopioitu tuolta:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-laihduta-itseasi-turvallisesti-tyydyttyneella-maitorasvallaoikein-seka-lihota-itseasi-turvallisesti-tyydyttyneella-maitorasvallaoikein-mita-lue-ja-yllaty/

    • Anonyymi

      Statiinit olis taas määrätty. Aiemmin olen niistä kieltäytynyt eikä vakilekuri ole pakottanut eli ei ne pelkästään hyvää tee.

      Kok.kole 6.2 HDL 0,99 ja LDL 3,6 joulukuussa. fP-Gluk 5.9 eli ei diabetes eikä verenpainettakaan ole. Triglyt ovat aina olleet koholla yli 3, nyt 4,57. Painoindeksi kai 30 t. enemmän. Täytän 60v ensi vuonna. Liikunta on jäänyt koronan vuoksi vähiin. Emconcoria otan pumpun vikkelyyteen.

      • Anonyymi

        Jos kolesteroliarvot ovat nyt tuollaiset, niin todennäköisesti ne ovat olleet koholla jo 30-40 vuotta. Suositusten mukaan LDL-kolesterolipitoisuus pitäisi saada alenemaan alle puoleen nykyisestä, lisäksi ruokavalion tulisi olla sydänystävällinen.
        Itselläni (siiloin 61v) kolesteroliarvot olivat lääkityksellä ennen infarktia kok.kol 4,5, LDL 2,6 ja HDL 1,3. Viisi vuotta kestänyt lääkitys ei pystynyt korjaamaan vuosikymmenien aikana tapahtuneita vahinkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos kolesteroliarvot ovat nyt tuollaiset, niin todennäköisesti ne ovat olleet koholla jo 30-40 vuotta. Suositusten mukaan LDL-kolesterolipitoisuus pitäisi saada alenemaan alle puoleen nykyisestä, lisäksi ruokavalion tulisi olla sydänystävällinen.
        Itselläni (siiloin 61v) kolesteroliarvot olivat lääkityksellä ennen infarktia kok.kol 4,5, LDL 2,6 ja HDL 1,3. Viisi vuotta kestänyt lääkitys ei pystynyt korjaamaan vuosikymmenien aikana tapahtuneita vahinkoja.

        Ei kait 40v sitten mitään kole-arvoja mittailtu? Olisin saanut jotain lääkitystä ehkä 15v sitten, ainakin erään th:n mukaan, jos oikein muistan. En nähnyt tarpeelliseksi, kun verenpainetta ei ole.


    • Anonyymi

      Jos kolesterolini olisi korkea aloittaisin ilman muuta lääkkeen syömisen
      ja samaan aikaan muuttaisin elämäntapani.

      Kolesteroli voi silti olla korkea, vaikka eläisi koko elämänsä kuinka terveellisesti.
      "Elämänmuutoksella" hyviin tuloksiin pääseminen kestää kauan.
      Siksi söisin kolesterolilääkkeitä alkuun ja jättäisin ne pois vasta kun
      elämäntapamuutos pitää kolesterolin alhaalla.

      Omegoita en söisi, syö sen sijaan kalaa pari kertaa viikossa.
      Pelkällä omega-kapseieiden poisjättämisellä kolesterolini laski
      7:stä kuuteen.
      Omgeoista voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.
      Joka tapauksessa omega on turhaa, se vasta on hölmöiltä "rahastusta".

      • Anonyymi

        Mulle joku th suositteli omegaa, koska se lisää hyvää kolesterolia ja silloin huonoa on vähemmän. Syön silmä-omegaa kapselin /vrk.

        Statiineista lekuri sanoi vuosia sitten, että niitä syödään loppuelämä, jos aloitetaan. Onko tämä muuttunut?

        Kaikki ei sovi kaikille. Äitini oli vatsakas ja hän eli lähes 80v! Mullekin riittäis tuo ikä ja vähempikin, kunhan sais kuolla saappaat jalassa! Mutt on aina riski, että jää kitumaan ja pitää vuosia maata sängyn pohjassa tms.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulle joku th suositteli omegaa, koska se lisää hyvää kolesterolia ja silloin huonoa on vähemmän. Syön silmä-omegaa kapselin /vrk.

        Statiineista lekuri sanoi vuosia sitten, että niitä syödään loppuelämä, jos aloitetaan. Onko tämä muuttunut?

        Kaikki ei sovi kaikille. Äitini oli vatsakas ja hän eli lähes 80v! Mullekin riittäis tuo ikä ja vähempikin, kunhan sais kuolla saappaat jalassa! Mutt on aina riski, että jää kitumaan ja pitää vuosia maata sängyn pohjassa tms.

        "Statiineista lekuri sanoi vuosia sitten, että niitä syödään loppuelämä, jos aloitetaan. Onko tämä muuttunut?"

        Sanoiko hän myös sen, että lääkitys olisi pitänyt aloittaa jo 30 vuotta sitten? Eli aina kun lääkitys aloitetaan, se olisi pitänyt aloittaa jo paljon aikaisemmin jotta jo syntyneiltä vaurioilta olisi vältytty. Tosin myöhäänkin aloitetusta lääkityksestä on hyötyä jos päästään suositusten mukaisiin hoitotavoitteisiin.


    • Anonyymi

      Onko tilanne yhä se ettei ole lääkettä joka olisi turvallinen käyttää?

      Jokainen lääkäri yrittää määrätä vastatin erilaisia mutta olen pitänyt pääni ikävän simv kokeilun jälkeen 10 sitten jo.

      Myös tyypin II diabestes ja siihen ei ole lääkitystä vielä koska sama ongelma haittojen kanssa eli kiinnostaa kuulla myös sen lääkkeistä mitä voisi olla fiksu.

      Kaikki myös sanoo että jos diabetes ja kolesteroli ongelmaa niin sydänriski nousee 50%

      Mutta kuten todettu täällä elämä haittojen kanssa ei ole elämää lainkaan.

      Sama pätee moneen ”paheeseen”.

      • Anonyymi

        En tiedä turvallisuudesta, mutta ainakin meillä on syöty 28 vuotta, hyvin voidaan. 85v saatiin vielä ajokortit.

        Toki muutakin on kuin kolesterolilääke.
        Kotiruokaan ei lisätä koskaan suolaa, eikä mausteita. Broileri, kana on hellalla 1 teholla 30 min kannen alla ja se on parempaa kuin se normaali grilliruoka jota joutuu syömään kymmenkunta kertaa vuodessa.
        Tietysti myös puuroon, leivonnaisiin ei laitetta suolaa, ei ainakaan 30 vuoteen. Sokeria menee mulla yli 2 kg kuukaudessa, vaimolla puoli kiloa kuukaudessa.

        On monta tapaa elää. Pääasia ehkä ettei syö suuria annoksia.
        Meillä syödään usein jälkiruokakulhosta, vesi juodaan aina ruokailujen välillä ei syödessä.


      • Anonyymi

        Kaverit on puhunut että jos suonet tukeutuu, alkaa kaikki toiminta olemaan kuin hidastetusta filmistä.
        Kaiken asian päättäminen vie aikaa enemmän.
        Kävely hidastuu , varsinkin pitkässä ylämäessä, vaikka olisi loivaa nousua.

        kolme kaveria oli ristillä samalla sivulla vuosi takaperin ja yksittäisiä avh. potilaita 4-6 vuodessa. Useimmat ei pääse kuin 75 v tienoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä turvallisuudesta, mutta ainakin meillä on syöty 28 vuotta, hyvin voidaan. 85v saatiin vielä ajokortit.

        Toki muutakin on kuin kolesterolilääke.
        Kotiruokaan ei lisätä koskaan suolaa, eikä mausteita. Broileri, kana on hellalla 1 teholla 30 min kannen alla ja se on parempaa kuin se normaali grilliruoka jota joutuu syömään kymmenkunta kertaa vuodessa.
        Tietysti myös puuroon, leivonnaisiin ei laitetta suolaa, ei ainakaan 30 vuoteen. Sokeria menee mulla yli 2 kg kuukaudessa, vaimolla puoli kiloa kuukaudessa.

        On monta tapaa elää. Pääasia ehkä ettei syö suuria annoksia.
        Meillä syödään usein jälkiruokakulhosta, vesi juodaan aina ruokailujen välillä ei syödessä.

        2 kiloa sokeria kuukaudessa. Mitä hemmettiä. mihin sä noin paljon sokeria oikein laitat. järjetön määrä


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe