Escitalopram vieroitus AHDISTUS

Maag

Hei!
Lopetin escitalopram 10 mg _hitaasti_ . Vähensin annosmääriä pikkuhiljaa ja lopulta söin jokatoinen päivä jne.
No nyt kun olen lopettanut sen kokonaan. Sain siis lopetettua noin kolme viikkoa sitten. Ensin tuli ne ihanat tutut "sähköiskut" pään sisällä, huimaus, heikotus, käsien kihelmöinti ja kasvojen tunnottomuus sekä univaikeudet.
Kun pääsin fyysisistä oireista eroon, eli noin 2 viikkoa sitten, ajattelin että olen voiton puolella.
Mutta ei, seuraavaksi tuli pelkotilat ja ahdistus. Pelkään, että tukehdun. Pelkään, että saan anafylaksian (allergia testit otettu, lääkäri sanoi etten voi saada vaikka lieviä allergioita löytyykin) Mutta eihän tämä minun mielelleni riitä. Ja pahimpia on ne romahdukset kun kaikki on ihan turhaa ja tyhjää ja itken ja olen pimeydessä. Nuina hetkinä olen valmis menemään osastolle. Mutta aamulla kaikki on hieman paremmin. Ei kokonaan, koska kaikki on takaraivoissa.
Haluaisin tietää, että onko muita jotka ovat lopettaneet Escitalipramin ja tuliko teille ahdistusta ja pelkoja fyysisten oireiden jälkeen? Jos tuli niin kuinka kauan ne kestivät, milloin niin sanotusti "valaistuitte" :D
Tämä on ihan kamalaa :/

5

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Escitalopramia

      Kauanko käytit?

    • Linnakke

      Viekkareita viekkareita. Eikö ole mukavaa? Varoitettiinko sinua mitä tulevan pitää, kun lopetat vai saatko tietää asiasta vasta nyt internetin keskustelufoorumin kautta? Veikkaan jälkimmäistä.

      Nyt ymmärtänet minkä vuoksi osa menee aivan sekaisin. Jotkut tappavat itsensä paetakseen kauhua. Jos menet valittamaan asiasta terveyskeskukseen tai vastaavaan, saat kuulla olevasi "mieleltä sairas" ja "tarvitsevasi pakkohoitoa" ja lisää nappeja. Viekkarit eittämättä katkeavat, kun ottaa uuden annoksen. Sen takia esimerkiksi amfetamiinia käyttävät usein vaan jatkavat käyttöä. Ilmiötä kutsutaan riippuvuudeksi. Parasta on kärsiä viekkarihelv*tti läpi, koska se on joka tapauksessa jossain vaiheessa edessä.

      Jos et kestä ja menet "osastolle" niin kaikki alkaa alusta. Sinut pumpataan täyteen kamaa, josta yrität irti ja menetät kaiken jo saavutetun vieroitusajassa. Vain aika tasaa tilannetta ja lisäannokset aloittavat prosessin alusta. Kannattaa parempina hetkinä kirjoittaa itselle muutama kannustuslappu, vaikkei se hädässä ehkä paljoa auta, ja hoitaa kaikki käytännön asiat ruuanlaitosta siivoamiseen jne. Pahimmissa sekavuudenjaksoissa voi olla vaikea tehdä yhtä mitään muuta kuin yrittää psyykata itseään läpi helv*tin. Mahd. paljon unta ja fiksua ruokaa jne. niin edes vähän helpompi olla.

      Viekkareiden mentyä ohi jäljellä voi jäädä muita oireita, jotka ovat tällöin todnäk aivovaurioperäisiä. Osa vaurioista tasaantuu vielä muutaman pari vuotta, mutta loppujen kanssa on vain opittava elämään. SSRI-käytön aiheuttamista aivovaurio-oireista yleisimpiä ovat kognition ongelmat, aseksuaalisuus/seksuaalinen haluttomuus, seksuaalitoimintojen ongelmat (PSSD), tunteettomuus, kevyt irtautuneisuuden tunne (derealisaatio/depersonalisaatio), "tyhjä pää"-tunne, uniongelmat, tasapaino-ongelmia, lihasnykinöitä, ihon tuntohäiriöitä ja niin edelleen.

      Niin ja essitalopraamia ei suositella lopetettavan "joka toinen päivä" taktiikalla. Puoliintumisaika on niin lyhyt. Kaikki eivät siitä kärsi, mutta silti lähtökohtaisesti se on riskikäs tapa edetä.

    • seprammukana

      Niin meiksillä on tuo sepram 10mg käytössä olen lopettanut sen monta kertaa ja sitten kun menee masennusta päälle aloittanut uudelleen,rauhoittava on vaikea lopettaa edes vähentää sellaista vähentelyä nyt kokeilen tutut oireet jo päällä viekkarit ja 4 seinän sisällä pysyminen.

    • elämä-voittaa

      Neuvoni:

      - Liiku kevyesti (saa ajatuksia muuhun), nuku riittävästi
      - Syö terveellisesti
      - Varo alkoholia, kahvia, liikaa sokeria, lisäravinnekokeiluja. Mitään mikä stimuloi liikaa ja voi aiheuttaa ahdistusta (keskushermostosi voi olla herkillä)
      - En suosittele uusia lääkkeitä kuten rauhoittavia nyt. Varo erityisesti keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä ja lääkkeitä unettomuuden hoitoon, sillä ne koukuttavat ja saatat siirtyä vaan uuteen koukkuun etkä pitkällä tähtäimellä voi yhtään paremmin
      - Osastolla he luulee korjaavansa viekkarit uusilla lääkkeillä. Lääkärit ei tunnusta viekkareita viekkareiksi useinkaan. Usean asiantuntemus on hyvin kehnoa vieroituksesta vaikka esittävät muuta
      - Jos aloitat lääkkeen uudelleen, tee se suht nopeaa lopetuksesta ja pienellä annoksella. Tietenkin vieroitusvaikeudet ovat sitten myöhemmin edessä mutta jos on paha paikka niin se voi olla fiksuin ratkaisu
      - Tiedosta että vieroitusoireet voivat kestää kuukausiakin, mutta luota siihen että tilanne pikkuhiljaa helpottaa. Hyvät olot tulee hiljalleen, pieninä parempina hetkinä, luota siihen.
      - Älä lue liikaa negatiivisia kirjoituksia, näitä aivovauriopelotteluita (ylläoleva)
      - Jos englanti sujuu, netissä on vieroittautujille tukiryhmiä, esim. Surviving Antidepressants, jossa on ihmisiä jotka käy tismalleen samoja juttuja läpi. Tunteiden heilahtelu, itkuisuus, unettomuus. Hyvin yleisiä olotiloja lopettaneilla..

    • puolitusonriitettävä

      Niin onhan noita tullut käytettyä vähän kauan sairauteen neurologin ja psykiatrin määräyksestä lopetukseen rauhoittavasta en enää usko sepramista voi lopettaa pitemmäksikin aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1512
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      164
      1139
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      691
    Aihe