Aihe

Bipo ja pitkä ystävyysuhde

räyhäsin

Menetin parhaimman ystäväni maanisen vaiheeni aikana. Hänelle riitti, vaikka olimme olleet hyviä ystäviä vuodesta 1983 lähtien. Ymmärrän häntä, mutta kyllä harmittaa. Nyt olen käytännössä ihan yksin. Näin hänet kerran, mutta hän käänsi katseen pois - ei halunut nähdäkään. Kyllähän ystäviä tulee ja menee, mutta kun olimme tunteneet toisemme 7-vuotiaista asti yli 30 vuotta. Onko muilla vastaavia kokemuksia, että tosi pitkäkin ystävyyssuhde on kariutunut maanisten oireilujen takia? Sain manian kun tyhmä lopetin lääkityksen.

2

130

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kokemuksiaon

   Niin, mikäli on kyse vakavasta kaksisuuntaisesta eli vuosien varrella on ollut psykoottisia manioita ja kuukausien yhtenäisiä sairaalajaksoja (muu on normaalia aaltoilua, ei oikeaa bipolaarisuutta)

   Ystävyyssuhteet ovat joskus koetuksella oli sairauksia tai ei.
   Ihmiset loukkaavat toisiaan ja loukkaantuvat. "Terveetkin."
   Todellisen bipolaarisuuden kanssa läheisillä on se haaste, että tuo sama ystävä on vuosikymmenten varrella välillä oma itsensä, tai ainakin melkein. Kerrot taas unelmistasi, jaatte asioita. Sairausjakson aikana hän muuttuu ja iskeekin sinua näillä aseilla. Tietysti jotkut muuten vaan mulkut tekevät aina näin: riidan tullen vetävät salaisuutesi ja unelmasi aseiksi.
   Myös juuri tuo lääkkeiden pois jättäminen kymmeniä kertoja ottaa koville silloin kun taipumus psykoottiseen maniaan on vahva. Se, että toinen valitsee taas olla huolehtimatta itsestään ja sotkee jälleen kerran työkuviot, ihmissuhteet, asumisasiat, talouden. Ja mikä pahinta, aiheuttaa lapsilleen suunnatonta huolta ja turvattomuutta.

   Ystäväsi luultavasti ajattelee sinusta edelleen lämpimästi, ikävöikin. Juuri nyt hänen on kuitenkin ehkä suojeltava omaa jaksamistaan. Kukaties hänellä itselläänkin on meneillään ongelmia, perheenjäsenten sairautta tai isoja muutoksia työelämässä. Kukaties hänkin vain yrittää pärjätä ja jaksaa.

  • bellepositive

   Menetin äitini. Parempi näin. Eipä tuu uusavuttomuusketjureaktiota meikäläiseen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   255
   19672
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   377
   7332
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   2458