Aihe

Edustuspaikat

edustuspaikat

Edustuspaikat tulisi jakaa menestyksen, eikä “yrittämisen” perusteella. Ei opiskelupaikkoja tai työpaikkojakaan jaeta sen mukaan, että yrittää. Paras pääsee sisään ja that`s it. Yrittäminen on tietenkin ensimmäinen askel onnistumiseen, mutta tulos on silti paras mittari sillekin kuka on eniten yrittänyt, paljon parempi, kuin jonkun ulkopuolisen henkilökohtainen mielipide.

Jos tuloksen perusteella valittaisiin urheilijoita, eivät edustajat juurikaan vaihtuisi. Muutama tulisi lisää. Ennen kaikkea, se todella kannustaisi harjoittelemaan tullakseen parhaaksi ja tekisi pelistä rehtiä sekä tasapuolista. Myös ennalta kerrotut kilpailunäytöt edustustamiselle olisivat tervetullut uudistus; siten jäisi vähemmän arvoa politikoinnille ja suhteille.

Pakko tuo pahaa. Koska judosta ei saa ammattia Suomessa oikein tekemälläkään, niin kilpailijoiden ainoa motivaatio treeneissä käymiseen täytyy olla halu kehittyä. Hyvät harjoitukset siis vetävät porukkaa ihan ilman rangaistuksenkin uhkaa. Yhdessä harjoittelu on menestymiselle välttämättömyys, jos joku jättäytyy sen ulkopuolelle, niin muut menevät kohisten ohi. Ainakin jos harjoitukset ovat hyvät.

Edustuspaikkoja jakaessa voi käyttää myös maalaisjärkeä. Tämän vuoden suurin älyttömyys oli torpata nuorten urheilijoiden osallistuminen kilpailuihin. Kadettien EM-kilpailut pidettiin nimittäin SUOMESSA ja kilpailijoita silti estettiin osallistumasta niihin. Kulut, kenen maksettavaksi ne ikinä olisivatkaan tulleet, olisivat olleet minimaaliset.

Eli jos on varaa lähettää x-määrä kilpailijoita, niin tulosten perusteella parhaat. Lopuille lupa lähteä omilla rahoilla, siinä järjestyksessä kuin tulokset ovat.

21

700

  Vastaukset

  • Työpaikkoja jaetaan niin että paras valitaan. Kuitenkin täytyy olla riittävä pätevyys hommaan. Kaikille ei EM kisa ole oikea paikka, on sopivampiakin kisoja vaikka rahaa taskusta löytyisi.

   • Mitä meinaat, että ole kaikille sopiva paikka? Kyllä Suomen paras sarjassa kuin sarjassa on riittävän hyvä EM-kilpailuihin. Ennemmin on hyvä kysyä että miksi ei, kuka häviää?


   • Ei ole!!!


  • Nyyh...

  • Jokaiseen sarjaan saa aina lähettää Suomen sen hetken parhaan. Kaikki muu on ihan huuhaata.

  • Jos et pärjää esim naapurimaan pikkukisassa niin kyllä siitä suoraan em kisaan on aika itsetunnon itsemurha

   • Jos olet huolissasi urheilijan itsetunnosta, niin paraneeko se kun kielletään kokonaan osallistumasta?


  • Jokainen haluaa tavoitella Amerikkalaisen Unelman mukaan taivaita. On hienompaa olla edustusurheilijan sijaan EM-kisakävijä. Vaikka sarjassa -78 kg. Mutta jos saa turpaansa aina kun kisaa ulkomailla, niin miksi lähteä sinne? Valmentajan egon takia?

  • Ja miksi sinun pitää saada päättää siitä? Jos se on urheilijan ego, valmentajan ego tai ihan hyvä heräte sille missä taso oikeasti on tai juuri se, mikä motivoi puoli vuotta treenaamaan paremmin kuin koskaan? Et voi tietää mutta haluat silti päättää. Ninityävät tuollaista mielivallaksi.

   Paras saa mennä kisoihin ja luotetaan valmentajiin ja urheilijoihin enemmän harkinnassa.

  • Tavoitteet tason mukaan. Pelkkä kisapaikka ei vie eteenpäin.

  • Jos Suomen judoliitto ei anna osallistua, voi varmasti kysyä joltain toiselta judoliitolta? EU:ssa on vapaa työvoiman liikkuvuus. Eikö silloin ammattiurheilijan pitäisi voida valita vapaasti, mille työnantajalle judotöitänsä tekee?

   • Siis mikä järki siinä on ettei anna osallistua? Tässähän jo kaksi vaihtoi kansalaisuutta. En tiedä kuka siitä Suomessa hyötyi. Hyödyllisiä olisivat Suomen väreissä olleet.


   • Samurai30000 kirjoitti:

    Siis mikä järki siinä on ettei anna osallistua? Tässähän jo kaksi vaihtoi kansalaisuutta. En tiedä kuka siitä Suomessa hyötyi. Hyödyllisiä olisivat Suomen väreissä olleet.

    Suomalaisista judokoista aika monella taitaa nimien perusteella olla yhteyksiä myös muihin maihin. Sen perusteella voisi olettaa, että loikkaamisia saattaa hyvinkin tapahtua myös jatkossa. Reilu peli ja selkeät säännöt edistävät lahjakkuuksien jäämistä Suomen väreihin.


  • Voi valita vapaasti, Eu:n alueella taitaa vaan olla Suomi niiden maiden joukosta joista helpoimmalla työllä saa raivattua tiensä arvokisoihin... Jos siis se arvokisoihin pääsy on se "juttu"

  • On kovempi juttu olla Italian kakkonen kuin Suomen ykkönen. Ja kyllä se Gambian poika oli myös Riossa ihan oikeaan aikaan oikeassa kisassa, hyvin matsasi ja sai juuri oikeaa kokemusta seuraavaan kertaan. Puolella seuraavista sukupolvista taitaa olla kahden maan passit joten jatkossakin voi vaihtaa maata kun suomalainen klikkiytyminen alkaa ahdistamaan.

  • Aikaisemman kirjoittajan pointti taisi olla se että jos kerran arvokisoihin pitäisi päästä jos on Suomen paras vaikka ei voittaisi otteluakaan jossain naapurimaan pikkukisassa, niin vaihtamalla johonkin euroopan maahan arvokisoihin pääsy tuskin helpottuu tai muuttuu sen järkevämmäksi ratkaisuksi. Tietenkin jos on kova hinku arvokisoihin niin voihan sitä pyrkiä jonkun euroopan ulkopuolisen maan kansalaiseksi. Puhe taisi olla myös nuorten kisoista ainakin jossain vaiheessa ja ainakin jossain puheenvuorossa, ja vaikuttaa aika hullulta jos vaihtaa maata kun ei samuraicup näytöillä pääse vaikka nuorten em kisaan vaikka olisikin nuorten paras. Olympialaisiin on kautta aikojen pyritty eri maiden kansalaisuuksilla jos oman maan kautta sinne pääsy on ollut haastavaa ja tämä on eri asia. Nuorilla tärkeintä on harjoittelu, eikä tulevaisuudessa siinä arvokisaedustuksilla ole mitään painoarvoa. Itseasiassa jos pelkkä pääsy arvokisaan on kaikista tärkeintä nuorissa on ennustettavuus aika heikko.

   • Ja tämän edellisen kirjoittajan mielestä on kaikkein tärkeintä päästä käyttämään valtaa ja ihan itse päättämään, kuka lähtee ja kuka ei.

    Sen tien päässä on katkeroituneita, lopettaneita ja muihin maihin lähteneitä jo ihan kylliksi. Eikö jo riittäisi. Joku Suomen paras voisi ehkä lähteä noihin arvokisoihin joskus ylioptimistisena ja väärin motiivein, saisi turpiinsa ja oppisi jotain. Toisaalta nykyiset edustusjengit joutuisivat näyttämään tasonsa myös Suomessa, ei vain kiertämällä ainoana edustajana ulkomaita. Ainoa tappio: valitsijan valta pieneni.


   • On hyvä kysymys, miksi lähteä kisoihin joihin ei rahkeet riitä? On aivan yhtä hyvä kysymys, miksi estää jotakuta lähtemästä omalla kustannuksellaan, jos maakohtainen kiintiö ei ole täynnä? Kolmas kysymys voisi olla, pitääkö ihmisiä holhota ja eikö heillä oikeus tehdä omia ratkaisujaan urheilu-urastaan?

    Urheilijoiden pitäisi kilpailla kilpailuissa voitoista, ei valmennusjärjestelmässä valitsijoiden suosiosta.

    Arvelen että puheet maan vaihtamisesta juniori-iässä olivat liiottelua, jonka tarkoituksena on osoittaa kuinka kohtuuttoman suuri valta monopoliasemassa olevalla urheiluliitolla on.

    Kaikki ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että harjoittelu on tietenkin tärkeintä, se on judon loppuosa do.


  • "Edustuspaikat tulisi jakaa menestyksen, eikä “yrittämisen” perusteella." Eli jos pärjäät kv. kisoissa pääset EMään. Jos satut johonkin painokategoriaan jossa Suomessa huono taso et saa osallistua EMään jollet ole oikeasti hyvä. Miksi looserijudokoita pitää paapoa ja antaa etuja.

   • Oikein. Miksi joku pääsisi EM-kisoihin jos kerran saa aina kv-areenoilla kyytiä muilta.


   • Kuka nyt on päässyt väärin perustein ja kuka jäänyt ilman edustuspaikkaa vaikka oli ollut näytöt?
    Huom!
    Eurooppa cupiin osallistuminen ei ole näyttö.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25536
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16387
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15138
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12790
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   42
   2084