Politiikka

Kuusipuujapipari

Politiikka on yhteisten asioittensa hoitamista. Onko vaikee ymmärtää, että joku voi tosissaan olla kiinnostunut siitä ja tehdä asioita muitten eteen ja maailman parantamiseksi?
Toisilla on siihen tahto ja voima. Välil on voimii vähemmän - välillä niitä on enemmän. Jotkut arvostelee, eivätkä itse tee yhtään mitään.
Näin se kai tulee aina olemaankin. Joskus toivoisin, että te arvostelijat/valittajat tekisitte itsekin jotain muuta kuin vikisette ja ilmoittelette milloin minnekin. Menestystä meille kaikille🎄

38

782

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuuletonna

      Mutta kannattaa ottaa huomioon että kaikki politiikassa eivät ole siellä yhteisten asioiden vaan itsensä takia. Tuollaiset hommat kun vetävät myös ihmisiä joita kiinnostaa valta ja sen sivuilmiöt.

      Eräs paradoksihan on että juurikin parhaita yhteisten asioiden hoitajia ovat sellaiset joita ei kiinnosta johtaa juurikin sen takia että he eivät ole kiinnostuneita tuomaan itseään esiin ja linjalle, mutta heidän paikkansa sitten täyttävät juurikin sellaiset joita kiinnostaa astua esiin ihan muista kuin yhteisistä syistä.

      Siihen hommaan ja siinä menestymiseen kun kuuluu myös aika paljon sellaista asiaa joka ei ole pelkästään niitä yhteisten asioiden hoitamista etenkin jos haluat siinä hommassa jatkaa. Se tarkoittaa juurikin itsensä esiintuomista ja tarpeen vaatiessa myös kyynärpäiden käyttämistä. Sitä voi keskittyä puurtamaan niitä asioita sinne taustalle, mutta siinä voi helposti käydä juuri niin että sinä jäät ja putoat sieltä juuri siksi että eturiviin on tunkua.

    • Neutrality

      Asioita pitää hoitaa hoitaa aina,eikä silloin kuin itseä huvittaa,toinen mahdollisuus on laittaa kunnantalon ovi kiinni ja lopettaa käsittämätön politiikka jossa on ripaus kommaria ripaus persuja ja oikein iso osa kokoomusta. Kaikista järjetömintä on että huudetaan kylillä kaikki ääneen mitä kokouksisa keskustellaan,sellaiset asiat jotka kuuluvat niin sanotusti salassapitoasioihin. Ensinnäkin ei kaikista ole politiikaan,pitäisi ensin käydä jotakin muuta koulua kuin keskikoulu tai elämänkoulu,eikä se koulutuskaan mikään itsestäänselvyys ole päästä politiikan suurjohtajaksi,siinä menee vielä kauan ennen kuinpääsee meceedeksen takapenkille,joutuu ajelemaan vielä kauan vanhalla volvolla kuraisia teitä. Voihan olla että piilevät kyvyt ei pääse oikeuksiin näin pienessä kunnassa,kannataisi ehkä pyrkiä suoraan suomen presidentiksi tai maaherraksi. Onhan toki upseeri koulutus eduksi voisi pyrkiä puolustusministeriksi tai ulkoministeriksi, nykyään tuolla rahalla on suuri valta,ja uskoisin että rahasta ei ole puutetta,rakennusalalla on erittän suuri kate, etenkin jos on iso kiho firmassa. Luviahan yhdistyy Eurajokeen sieltä avautuu varmaan poliitisia vakansseja,uskoisin että pätevistä henkilöistä tapellaan verisesti että saadaan pidettyä kunnassa. Sehän voi olla että luvialle avautuu laitakarin sataman johtajan virka,kyvykäs kaveri hakeutuu siihen virkaan,eduksi tietenkin on hyvä kielipää. Politiikasta vielä senverran sanoisin että kannattaa perustaa työvaliokunta, se hoitaa kaikki asiat silloin oma epäpätevyys ei tule esille niin helpolla. Kannattaa lukea sellainen kirja kuin politiikan perusteet, vallankäyttö on vallankäyttäjälle helponpaa,jos ihmiset ovat sisäistäneet hänen toimintatapansa.

    • raiskarimamuihin.väsynyt

      Poliitikkojen pitäisi hoitaa SUOMALAISTEN asioita, ei raiskarimamujen, ja terroristien asioita. Google : Murkut.org

    • työttömänäkinollut

      Poliitiikan pitäisi olla yhteisten asioiden hoitamista ja ihmisten auttamista, arkielämän kysymyksissä, huolimatta mihin sosiaaliryhmään he kuuluvat, ovatko työttömiä, yhteiskunnan tuella eläviä maatalousyrittäjiä tai varakkaita kokoomuslaisia yrittäjiä joita Luvialla näyttää olevan hämmästyttävän paljon, vaikkakin eivät verotilastojen kärjessä olekkaan, kun eivät niitä sovinnolla maksa. Palkkatyöntekijät sen sijaan joutuvat maksamaan jokaisen sentin, kun eivät voi tuloverolta välttyä, vaikka kuinka vasemmistolaisia tai jopa kommunisteja olisivat. Tämä pitäisi myös tulevassa uudessa kunnassa huomioida ja kohdella kaikkia verovelvollisia tasa-arvoisesti, eikä sosiaalisen aseman mukaan, kuten nyt tehdään.

      • Hyvääkeskustelua

        Olet oikeassa. Tasapuolisuutta ja arvoa kaikille. Ne ajat saisivat nyt olla ohi!


      • Juoksepoikaseni

        Politiikka ei ole yhteisten asioiden hoitamista, vaan omahyväisten puolueiden peliä hoitaa omia asioitaan ja järjestää kansa maksumieheksi.
        Kukaan poliitikko ei ole oikeasti kiinnostunut ajamaan yhteisiä asioita kansalaisen puolesta tai edustajana. Eikä se sen puoleen ole mahdollistakaan. Jos politiikassa joku potee omaatuntoa ja poikkeaa kylmästä riistopolitiikan linjasta, hänet siirretään hyvin nopeasti reserviin tai sairaalaan.


      • Kalkkunat

        No ei se nyt ihan niinkään ole, mutta usein kyllä ajetaan vain omaan elämään liittyviä asioita. Itse arvostan enemmän laajakatseisuutta ja yleistietoa siitä missä mennään ja mitä on tehdä työtä, kasvattaa lapsia, sairastaa yms. tässä yhteiskunnassa. Varokaa yhden asian ihmisiä.


    • Anarkistinen.sosialismi

      Työnteko ei kannata suomessa, hallitus on luonut hyvän järjestelmän missä työntekijän palkka ei riitä enää pakollisiin menoihin. Esimerkiksi kiinteistöveo luotiin aikoinaan sen takia että on mahdollisuus estää ihmistä omistamasta mitään, jos palkkoja nostetaan niin se raha otetaa kiinteistöveroa nostamalla takaisin.olisikohan se eräänlaista fobianismiin perus juttuja,ihminen saatetaan täydelliseen riipuvaisuuteen työnteosta,työnteosta mistä ei jää mitään käteen vaan valtio korjaa lopulta "sadon". Tuhotaan koulutus tuhotaan maanviljelys puututaan eläkkeisiin.

      • vihreävasemmistolainen

        Tuosta työnteon kannattavuudesta paljon tiedä, itse tein pakosta, nälkä pakotti. Siinä olet kyllä ihan oikeassa, että Suomessa ollaan palaamassa "piika ja renki yhteiskuntaan"jollainen vallitsi täällä ennen vuoden 1918 kapinaa. Torpparit olivat suurmaanomistajien orjia joilla ei mitään omaa ollut ja kaikesta piti tehdä "taksvärkki" että sai asua ja olla rauhassa. Nyt torpparien isännän aseman ovat ottaneet pankit lainojensa kautta ja teollisuus pörssiomistusten kautta, kaikki on myynnissä, eikä ihmisistä välitetä. Tämä on KOKOOMUSLAISTA poliitiikkaa, tätä he haluavat, muistakaa tämä vaaleissa.


      • Evastitarolevinas

        Vihonviimeistä touhua. Ihmisyys ja inhimillisyys on siitä kaukana. Oi että sentään. Kattokaa ny ittekki mitä porukkaa siellä on ja tehkää siitä johtopäätökset.


    • Nuorettöihin

      Ihan mielenkiinnosta katoin mitä työpaikkoja mollin sivuilla on tarjolla. Suurin osa on jonkinsortin provisiomyyntiä tai toinen ääripää avoimissa paikoissa ovat korkeasti koulutetuille teknisen alan ihmisille (joilla hyvä kielitaito). Sitten on nuo osa-aikatyöt joiden palkalla ei elä. Osa-aikatyö sopii esim. opiskelijalle.
      Näyttää siltä, että puuttuu palkanmaksajia. Tälle asialle tarttis tehdä jotain. Nuorten pitäis saada työpaikkoja joista pääsis alkuun. Lopetetaan ilmaiset harjoittelut, niin ns. piilotyöpaikat tulevat esille.

      • Yrittääyrittää

        Pitäiskö niiden yritysten pärjätä jotta niillä olisi varaa työllistää? Ai niin mut kun yrittäjähän ei saa menestyä saatikka saada edes itselleen palkkaa.


    • Nappulat.vähis

      Ne vähäiset työpaikat mitä luvialla on teetetään pimeällä työvoimalla,ja kaikenlisäksi kyseiset henkilöt kehtaavat olla kunnallispolitiikassa mukana.

    • Tyhmävissiinkinmutkysyn

      Puhutaan nyt ihan ns normaalista työssäkäyntialueesta ei pelkästään Eurajoen Luviasta. Mut mikä siinä on ettei ole Sahan lisäksi oikein muuta teollisuutta? Onko Luvian linjassa ollut vikaa? Millai asiaa kehitettäis? Rahalla vai muulla tuella? Miksei täällä ole mitään.

    • vihreävasemmistolainen

      Se on koko Suomessa sama juttu , ei täällä työvoimasta ole pulaa , vaan työpaikoista. Onko tuo lopuksi mikään ihme kun teollisuus on jatkuvasti investoinut ja siirtynyt ulkomaille , vieläpä yritykset jotka ovat saaneet valtion tukia ja apurahoja. Ulkomaihin on siirtynyt niin paljon teollisuutta , että meillä olisi todellinen työvoimapula jos kaikki olisivat pysyneet Suomessa ja voitsimme työllistää kaikki maahanmuuttajatkin jotka nyt tänne on tulleet. Tämä on hyvä muistaa kun loppuvuotta kohden jutut isänmaasta ja isänmaallisuudesta vahvenevat , varsinkin kokoomuksen taholta , kun muistelevat 100 vuotista itsenäisyyttä ja vuoden 1918 murhaamista ja tappamista , kun punaiset sotavangitkin piti murhata ja näännyttää nälkään ja sitä seuranneisiin tauteihin. Jopa Hitlerkin natsi-Saksassa otti mallia Suomen leirijärjestelmästä. Onneksi ei sentään saatu Saksalaista kuningasta jota kokoomus Suomeen kovasti yritti , raukka parka joutui mielisairaalaan kotimaassaan ja vähin äänin unohdettiin täälläkin.

      • En.mää.miittää.tie

        Niin ruotsalaiset eliitit ja kokoomus olisi tehneet Suomesta kuningaskunnan,mutta onneksi Saksa teki aselevon samoihin aikoihin ja suomen kuningas hankkeesta ei tullut mitään,tai valittiinhan Suomeen kuningas oliko se joku Oskari vai vai Karlin,F. Mutta monarkiaa ei sitten tullut,kansallinen edistyspuolueko sitä tasavaltaa puolusti,ja kokoomukselainen maaseudunpuolue olisi halunnut kuningaan ja monarkian suomesta, onneksi Ståhlberg oli myös tasavallan kannalla eikä marskikaan halunnut saksalaista kuningasta suomeen. Mutta nyt Suomessa on sellainen hallitus että se myisi suomen vaikka kenelle palan kerrallaan.


    • Retuperälläää

      Siinä kohtaa mentiin metsään kun alettiin päästää halpatyövoimaa tänne töihin. Olis pitäny olla kaukokatseisempi ja järjestää asiat niin, että yrittäjillä olis ollu hiukan helpompaa maksujen kanssa. Firmat ja verorahat valuu ulkomaille. Venäjä ostaa maat. Mitä meille jää? Ulkomaalaiset miehet elätettäväksi. Pohjaton kaivo.

      • Suominousuun

        Firmat suomalaisomistukseen, suomalaisille töitä, ei ulkomaalaisille, ammattiliittojen naurettavat hetilakkoon uhkailut seis, johtoportaan ja työväen luonnollinen kanssakäyminen, jossa molempia kuunnellaan, sairauslomilla keinottelijat ulos, hyvästä työstä hyvä palkka, tulospalkkaus on hyvä. Jos ei työ maistu ei tule palkkaakaan.
        Valtio tukemaan verohelpotuksin uusia yrityksiä että päästään kannattavuuteen, eikä heti poljeta uutta yrittäjää konkurssiin.
        Eu.sta helvettiin ja pohjoismaista yhteistyötä lisää. Maahanmuuttajat ulos syömästä työläisen leipää. Kokoomuspolitiikka ulos hallituksesta, tekijöitä tarvitaan eikä toistensa selän takana piilottelevia tyhjänpuhujia.
        Palkataan ammattimiehiä ja koulutetaan ammattiin hyviä työntekijöitä. Suojatyöpaikat lakkautukseen, byrokratian voi huoletta puolittaa, ministereistä puolet ulos, kansanedustajia riittää 50.
        Laki ja sen noudattaminen kunniaan. Poliisille arvostus, mutta myös vastuu. Viranomaisrikollisuus heti seis.
        Kouluihin kuri ja opettajille rankaisuvalta, kotikasvatus kunniaan. Vanhemmille oikeus rangaista lapsiaan, laki muutettava nuorisorikollisuutta suosivasta kovemmaksi. Myös alaikäisille rangaistus rikoksesta. Rangaistuslaitoksessa makaamisen sijaan vangit töihin ilman palkkaa, tekemään ilmaista työtä rangaistukseksi rikoksista. Päivät töissä ja illaksi vankilaan. Sen sijaan että maataan sellissä ja katsellaan videoita. Mitä rankaisua se sellainen on.
        Rikokset ei milloinkaan vähene jos ei rikollisia rangaista. Oikeuslaitos uusiksi.
        Lopetettava on lakimiesten ja tuomarien tahallaan pitkitetyt oikeudenkäynnit vain saadakseen lisää palkkioita. Pikaoikeudenkäynnit kunniaan. Ja myös tuomareille vastuu virheistä.
        Kyllä töitä olis kun joku alkais.


      • köyhälistöäainalyödään

        Jo olikin pitkä lista toimenpiteitä ja monta hyvääkin ehdotusta. Tulee ihan J.V Stalin ja Vihtori Kosola mieleen , tällaiselle vanhalle eläkeläiselle, joka on kaikken nähnyt ja kokenut. Aloittaa voisi vaikka helpoimmasta päästä , tuosta työeläkeindeksin korjaamisesta jota kovimmin tuntuu vastustavan "työväenpuolue" SDP ihmettelen suuresti, eikö heille eläkeläisten äänet kelpaa kun indeksin "isästä" Paavo Lipposestakin on jo puolueessa päästy. Huseeraa nykyisin kuulemma arktisilla alueilla ja luppoaikana lobbaa venäläisten ja saksalaisten kaasuputkea joten hänen eläkeindeksi on varmaan jo korjattu ja kunnossa.


    • Mikoreemus

      Halpatyövoiman käyttö,mistähän se johtuu,johtuuko se isojen firmojen ahneudesta vai firmojen kannattavuudesta. Suomalaiset ei tee tuohonhintaan töitä mitä maksetaan ulkolaisille työntekijöille,miksiköhän ei tee, johtuuko se kenties siittä kun kotiin maksetaan palkkaa enenmän kuin töistä saisi.

    • Pohdintaa

      Ahneus on yksi syy, mutta myös kovat kustannukset työnantajalle on ollut taakka. Juu ja kotiin autetaan ehkä liikaa. Moni ottaa ennemmin liiton rahan kun työssäkäynti-kulut on melkeinpä vähemmän kuin tuet.

    • sydänkin.on.vasemmalla

      Pitäisikö palata siihen aikaan kun työttömyyskassoja ei ollut ? Miehet olivat hätäaputöissä tekemässä maanteitä, lapiohommana ja asuivat parakkikylissä , kotiin oli varaa matkustaa vain harvoin. Saimaan kanavakin rakennettiin tällä tavoin , siellä oli luvialaisiakin, kun muuta työtä ei lähempää saanut. 80-luvulla oli jopa pientä pulaa työvoimasta ja pääministeri Kalevi Sorsa mietti pitäisikö tuoda työvoimaa Afrikasta kun lähempää ei ollut saatavilla , nyt niitä on tullut, mutta työ ei kovin tunnu kiinnostavan , kun menee päivällä Helsingin rautatieasemalle tai keskustan ostokeskusten kahviloihin, ei siellä muuta olekkaan kuin tummaihoisia teetä lipittämässä. Ruotsistakin yritettiin värvätä työvoimaa , mutta huonolla menestyksellä , siellä oli paremmat palkat ja halvemmat asunnot. Suomalaiset työntekijät saivat tämän ansiosta lomaltapaluurahan , että eivät olisi karanneet Ruotsiin töihin. Ongelmat alkoivat vasta 90-luvulla kun työvoimanvuokrausfirmat vapautettiin ja saivat toimiluvan. Varamiespalvelu ja muut alkoivat välittää halpaa työvoimaa Suomeen entisistä itä-blokin maista ja samalla ahneuksissaan polkea Suomalaista palkkatasoa , tästä on hyvänä esimerkkinä Olkiluoto 3 jossa tehtiin töitä jopa 2€ tuntipalkalla todistettavasti. Samaan aikaan Suomalaiset työvoima-toimistot ajettiin alas , eikä niillä ole juuri muuta toimintaa kuin tilastojen laadinta ja haastattelut , työvoiman välitys siirtyi vuokrafirmoille. Saman kohtalon on kokenut myös työsuojelu-laitos, tarkastajia ei enää riitä kuin osaan tehtävistä, joita heille on työsuojelulaissa määrätty. Tämä on sitä porvarillista KOKOOMUSLAISTA työvoimapoliitiikkaa josta Suomen työtätekevä kansa nyt saa nauttia , tosin se on demokraattisesti itse niin vaaleissa valinnut. Kannattaa miettiä kenelle seuraavaksi äänensä antaa.

    • Penaalinteräväkynä

      Ammattiliitot ovat syöpä!

      • kaiken.kokenut.pääluotto

        Voi se niinkin olla jos on porvarijohtoinen ammattiliitto tai maajussien MTK. Mutta ammattiliittoihin kuulumattomat työntekijät ovat siivellä eläjiä ja luusereita jotka saavat samat edut kuin järjestäytyneet , mutta itse eivät mitään tee asioiden eteen , eivät ole valmiit ottamaan riskiä asemastaan , ovat jopa "lakkorikkureita" pomojen perseennuolijoita ja hännystelijöitä , valmiita myymään jopa omaa kehoaan tavoitteidensa saavuttamiseksi.


      • Porvari
        kaiken.kokenut.pääluotto kirjoitti:

        Voi se niinkin olla jos on porvarijohtoinen ammattiliitto tai maajussien MTK. Mutta ammattiliittoihin kuulumattomat työntekijät ovat siivellä eläjiä ja luusereita jotka saavat samat edut kuin järjestäytyneet , mutta itse eivät mitään tee asioiden eteen , eivät ole valmiit ottamaan riskiä asemastaan , ovat jopa "lakkorikkureita" pomojen perseennuolijoita ja hännystelijöitä , valmiita myymään jopa omaa kehoaan tavoitteidensa saavuttamiseksi.

        Oho olipas siinä aatteen paloa kerrakseen,pitää oikein pestä kasvot kylmällä vedellä!
        Noh toiset nyt vaan on valinneet sen tien jossa maksetaan 100€ vuodessa tuosta vakuutuksesta josta mahdollinen "ansiosidonnainen"korvataan,toiset taas maksaa samasta vakuutuksesta ammattiliitoille prosentti osuuksia joka tilistä,mitä niin erinomaista ammattiliitot ovat tehneen viimeisen 20v aikana että niihin kannattaisi kuulua?


      • Penaalinteräväkynä

        Ovat liitot sen saaneet aikaan että meillä on liian korkeat palkat ja edut. Nyt valitetaan kun ulkomailta tulee halvemmalla tekijöitä.
        Miten tyky? Lähes kaikko liitot hyväksyivät sen!
        Ääliöt ovat maksaneet tuhansia liitolle ja nyt pääsevät ilmaiseksi esim. muutamaksi lauantaiksi töihin. Ainoa ketä hyötyy on yhtiön omistajat.
        Koskaan en ole liittoon kuulunut enkä mihinkään mitään maksanut, päivääkään en ole työttömänä ollut. Jos nyt jäisin putki kutsuu. Olen ihan mielelläni siivellä eläjä, tosin olen tehnyt töitä palkkani eteen enkä valittanut joka asiasta ja lakkoillut. Säästyneillä liitto maksuilla on isosmaas mökki maksettuna!!
        Kiitos vaan teille liittojen sankareille ketkä olette maksaneet, varmasti lämmittää eläkkeellä todella paljon.


      • Tukutukulampaitaaanii

        Tyky??? On työkyvyn ylläpitoa😂 No joo mut kikyy tarkoitat. En usko et siitä hyötyy kuin omistajat ja sillä ei varmaan työllisyyttä paranneta eikä työpaikkoja lisätä. Aika moni on liitosta päivärahaa saanut ja apua sopimusasioihin. Kiky ei oo liittojen vika.


      • kaiken.kokenut.pääluotto
        Porvari kirjoitti:

        Oho olipas siinä aatteen paloa kerrakseen,pitää oikein pestä kasvot kylmällä vedellä!
        Noh toiset nyt vaan on valinneet sen tien jossa maksetaan 100€ vuodessa tuosta vakuutuksesta josta mahdollinen "ansiosidonnainen"korvataan,toiset taas maksaa samasta vakuutuksesta ammattiliitoille prosentti osuuksia joka tilistä,mitä niin erinomaista ammattiliitot ovat tehneen viimeisen 20v aikana että niihin kannattaisi kuulua?

        Suomen ensimmäinen ammattiyhdistys perustettiin vuonna 1869 sen jälkeen AY - liike on ollut mukana rakentamassa yhteiskuntaa monilla tavoin , myös valtiovallan kumppanina , esm: vuonna 1889 Asetus työväen suojelusta, ammattien tarkastajat. 1900 luvulla esm: Kahdeksan tunnin työaikalaki, Työehtosopimuslaki, Kansaneläkelaki, Vuosilomalaki, Lapsilisä , tapaturmavakuutuslaki, vuonna 1977 Talviloma, vuonna 1985 Laki kotihoidontuesta ja paljon , paljon muitakin sosiaalipoliitiikan lakeja joista on hyötyneet isät, äidit, lapsiperheet sekä sairaat. Ammattiliitot neuvottelevat työehtosopimukset , joilla sovitaan työsuhteen vähimmäisehdoista. Luottamusmiehet ja toimiston väki neuvovat ja auttavat kaikissa työsuhteen ongelmissa ja työehtosopimusten tulkinnoissa. Liitto myöntää oikeusapua , siinä ei ole omavastuuta eikä ylärajaa. Hävityissäkin jutuissa jäsenmaksusi kattaa kulut , mitkä siitä syntyvät. Ammattiliitoilla on useita jäsenetuja esm: bensa-asemilla , koti ja henkivakuutuksissa sekä lomatoimintaa ja lomamökkejä , lomakyliä ympäri Suomea , ne ovat jäsenten käytettävissä hyvin edulliseen hintaan. Ammattiliittoihin kuulumattomat , jotka saavat yleis-sitovuuden perusteella , samat euromääräiset tai prosentti palkankorotukset sekä vuosilomat ovat mielestäni vapaamatkustajia , luusereita kuin satiaisia jotka pesivät toisten munissa tai käkiä jotka munivat toisten lajikumppanien pesään. Nautitaan toisten saavutuksista , mutta itse ei olla asiassa mukana.


      • YTK

        Niinpä. Tässä voi sitten miettiä kumpi on tyhmä se ketä maksaa esim. 1200e vuodessa liittoon vai se ketä saa lähes samat edut ilmaiseksi.
        Hajoa pääluottamusmies maksuihin! terveisin käki joka kukkuu!


      • Porvari

        Eikait kukaan voi vähätellä ammattiyhdistyksien jäsenilleen ajamia "saavutuksia"mutta viime vuodet kyseiset "yhdistykset"ovat oman näkemykseni mukaan olleet lähinnä rasite jäsenilleen,maailma muuttuu kovaa vauhtia,pystyykö ay järjestöt muuttumaan sen mukana?Valtavan omaisuuden ovat itselleen kyllä onnistuneet jäsenmaksuilla haalimaan ja siittä pitävät kynsin hampain kiinni ja tähän heillä on täysi oikeus ei siinä mitään,mutta miten se hyödyttää jäseniä?


      • kaiken.kokenut.pääluotto
        YTK kirjoitti:

        Niinpä. Tässä voi sitten miettiä kumpi on tyhmä se ketä maksaa esim. 1200e vuodessa liittoon vai se ketä saa lähes samat edut ilmaiseksi.
        Hajoa pääluottamusmies maksuihin! terveisin käki joka kukkuu!

        Aivan. Tyhmistä en tiedä , mutta etkös sinä tiedä sitä, että ammattiyhdistysliikkeen jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia menoja verotuksessa ? Ja siipiveikko on aina siivelläeläjä on se sitten työmaalla tai kaljabaarissa , sen olen elämässä oppinut.


      • kaiken.kokenut.pääluotto
        Porvari kirjoitti:

        Eikait kukaan voi vähätellä ammattiyhdistyksien jäsenilleen ajamia "saavutuksia"mutta viime vuodet kyseiset "yhdistykset"ovat oman näkemykseni mukaan olleet lähinnä rasite jäsenilleen,maailma muuttuu kovaa vauhtia,pystyykö ay järjestöt muuttumaan sen mukana?Valtavan omaisuuden ovat itselleen kyllä onnistuneet jäsenmaksuilla haalimaan ja siittä pitävät kynsin hampain kiinni ja tähän heillä on täysi oikeus ei siinä mitään,mutta miten se hyödyttää jäseniä?

        Kyllä ammattiyhdistysliikkeen omaisuus on vaatimaton verrattuna vaikka NOKIAN omistuksiin ja osa siitäkin on hankittu valtion siis veronmaksajien maksamina kehitys ja innovaatiotukina NOKIALLE ja sen alihankkijoille. Kiitoksena NOKIA on siirtänyt lähes koko tuotantonsa halpatyövoima maihin ja aiheuttanut Suomessa tuhansien ihmisten työttömyyden. Edes maajussit eivät ole näin törkeitä EU ja kansallisine tukineen , raha ja tulos jää sentään lähinnä kotimaahan , mitä nyt joskus uuden John Deeren ostavat tai Frenttiin investoivat , näinhän voi vähän veroja välttää. Yrityksissä sitä kutsutaan verosuunnitteluksi , jota varten on yleensä oma ekonomi ja lakimies.


      • Porvari

        Se on huutava vääryys kun valtiovalta suosii jäsenmaksujen verovähennys kelpoisuudella näinkin vahvojen poliittisten taustavaikuttajien jäsenyyttä.


      • kaiken.kokenut.pääluotto

        Mikäs vääryys se on ? Raha jää jäsenen käyttöön , kuten työmatkakulujen vähennyskin verotuksessa ja palaa takaisin valtion kassaan kulutuksen kautta , vaikkapa uuden auton ostossa tai ruoka tai urheiluvälinekaupassa. Ammattiliitot tekevät arvokasta työtä , katsoin taannoin TV-uutisista että jotkut aloittavat kohdakkoin jopa oman työnvälityksen jäsenilleen , kilpailua tarvitaankin, sillä alalla varsinkin , sillä nykyisiä välittäjiä ei juurikaan voi kehua tehokkaiksi välittäjiksi. Jos oikein muistan merimies-unioni toimi joskus näin , oli oma työnvälitys joka perustui jäsenyyteen , eli jos ei ollut jäsen ei ollut asiaa laivalle töihin.


      • Pitääpuolta

        Näkökulmaa. Hyvä:)


    • Nimetön1000000

      Luvialla ns. politiikka on ollut aina omien asioiden ja omien mielipiteiden esille tuomista. Niin pieni on tää kunta ollut. EIkä se tästä muutu, vain metsikkö on erona varakkaaseen eurajokeen, joka kontolleen tämän hikiläiskän otti.
      Ei sitä nyt ainakaan Poriin olis voinut liittyäkään, koska sinne olis hävinneet kaikki "kyvykkäät" ajattelijat. Varsinainen havukka-ahojen kunta tämä Luvia oli.
      No ei se tästä parane, samat karsinnat on alkaneet kuin jos olisi liittyminen Poriin tapahtunut. Kepulaist vaan luuli voivansa loistaa edelleen. Toisin kävi :)

    • lisääteollisuutta

      Luvialle pitäisi saada lisää teollisuutta. Mut mikä siinä on syynä, ettei ole sahan lisäksi oikein muuta teollisuutta?Suunta pitää muuttua - nyt voi vaikuttaa.

      • köyhälistöäainalyödään

        Luvian Saha on ostanut ainakin kahden yrityksen tontit ja teollisuushallit, mukamas omiin tarpeisiinsa ja vielä luvannut palkata työvoimaa lopetettavista yrityksistä ja näin auttanut niiden loppumista tai siirtymistä halvemman työvoiman maihin. Monikohan sai työpaikan ehkä yksi pers..n nuolija , siinä kaikki. Olisivat itse siirtyneet sinne missä on teollisuusalueen tontit , hevostallien tilalle. Luulisi siellä hangassuon reunamilla lääniä riittävän kaikkien tarpeisiin , molemmin puolin 8 tietä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe