Seatin 5:n vuoden takuu loppuu viimein.

Pitkätakuuloppuu

Seatin jo koomiseltakin tuntumaan alkanut viiden vuoden takuukampanja yhden kukauden kerrallaan kuukausi toisensa perään loppuu yllättäen nyt vuodenvaihteeseen.

Se on vähän nolo juttu, sillä ostajakandiaatit ovat omaksuneet, että kampanja on ikuinen vaikka on jatkunutkin periaatteessa vain kuukausi kerrallaan. Myynti saattaa alkaa pahasti takkuamaan sen vuoksi, vaikka kuinka on uusi Ateca ja facelift Leonkin tulossa.

Jos olet harkinnut tilata uutta Seattia, niin se kannattaa ehdottomasti tilata tämän vuoden puolella, sillä silloin siihen saa vielä viiden vuoden takuun vaikka toimitus on vasta ensi vuonna. Nythän facelift Leonkin on saanut jo hinnat, joten senkin pystyy tilaamaan vielä välipäivien aikana pitkällä takuulla.

Korostan vielä, että pitkän takuun loppuminen on faktatietoa luotettavalta taholta. Sen voi jokainen varmistaa kysymällä Seat-liikkeestä.

21

4082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pätkätakuu

      Tulee hintoihinsa tehtailijoille, pitkät takuut! Joutuu uusimaan osia roppa kaupalla!

    • tiädähäntä

      Seat lopetti takuun viime kuussa, mutta kauppa loppui kuin seinään ja sitten sitä jatkettiinkin kesken kuukauden. Kun ihmiset pähkäilevät Skodan ja Seatin välillä, takuu ratkaisee eli viiden vuoden takuusta luopuminen ei ole mahdollista. Uskon ennemmin, että Seat ottaa viiden vuoden takuun pysyvästi käyttöön.

    • Pitkätakuuloppuu

      Valitettavasti viiden vuoden takuu loppuu ihan oikeasti nyt vuoden vaihteeseen. Näin siis ainakin toistaiseksi. Itse kyllä uskon, että saavat neuvoteltua takuun takaisin kun tehtaalla huomaavat, että myynti sakkaa Suomessa. Skoda on saanut niin käsittämättömän maineen Suomessa, että Seatilla ei ole mitään kunnon aseita sitä vastaan ellei saa takaisin tuota pitkää takuuta.

      • Ei_horjuta_skodaa

        Voi olla, että Skodan 'käsittämättömään maineen' saavuttamiseksi tarvitaan jotain vahvoja markkinointitoimia. Jos siis Seat halutaan Skodan ohiin tai edes rinnalle suosion osalta. Suomessa tätä kyllä epäilen, koska ei suurta järkeä konsernin kannalta ole kilpailuttaa omia tuotteitaan toisiaan vastaan.
        Skodan 'käsittämätön maine' yhtenä myydyimpänä volyymiautona Suomessa on saavutettu poikkeuksen kovalla satsauksella markkinointiin ja myyntiin, joten voi perustellusti epäillä, ettei tätä saavutusta haluta vaarantaa.

        Teknisestihän Seatilla ja Skodalla ei ole mitään eroa, erot perustuvat puhtaasti ulkonäköön ja mielikuviin ja tehokkaaseen markkinointiin Suomen yleisimpiin autoja hankkiviin kohderyhmiin eli juuri siihen suureen ostajamassaan ja hyvin on onnistuttu.

        Jos konserni jostain kumman syystä haluaisi pudottaa Skodan myyntitilastojen kärkipaikalta ja vaihtaa se Seattiin, niin satsaus markkinointiin olisi huikean suuri ja siihen menisi varmaankin sama noin 10 vuotta kuin Skodallakin meni vastaavaan.

        Toisaalta nyt ei taida olla sopivaa rakoakaan avittamassa kuten Skodalla aikanaan ja tällä tarkoitan nyt lähinnä Skodaa edeltävän suosituimman automallin eli Ladan häviäminen markkinoilta Neuvostoliiton romahduksen yhteydessä. Skoda onnistui erinomaisesti paikkaamaan tämän aukon ja on kyennyt myös pitämään asemansa.
        Nyt ei vastaavaa tilannetta ole Seattia 'auttamassa'.


    • EiEnäänIkinä

      Mitä hyötyä tuosta takuusta on, kun 42 000€ maksavaan Seat Leon 2015 malliin Seat ei korvannut mitään DSG ongelmia ja tehtaalla väärin suunnatut ajovalotkin menee kuluttajan piikkiin.. Seatin takuu on ihan täyttä huijausta. Älkää uskoko tai ostako.

      • PuutaHeinääVaan

        Nyt Sinulta taisi unohtua purkautuva ratin ommel listastasi. Ja mahdollisesti myös vasemman eturenkaan venttiilihatun puutteellinen kierteytys. Mutta täydennät varmasti listaasi tulevaisuudessa. Myös muilla palstoilla...


      • Seatx6

        Miksi valehtelet. Annapa uksilöintitetokja, niin niitä ei ole. Haluaisit siis Cupra Seatin, mutta sinulla ei ole varaa siihen. Happamia....


    • Pitkätakuuloppuu

      Älä viitsi kirjoittaa paskaa. Takuuaikana ilmenneet vaihteistoviat menevät tasan tarkkaan takuuseen. Myös normi kahden vuoden takuunkin jälkeen, mikäli autolla ei ole ajettu erikoisen paljon eli käytännössä yli 150 tkm, niin tehdas tulee vastaan korjauskustannuksissa. Esim. 60000 km ajetussa kolme vuotta vanhassa autossa oma osuus on n. 30 %. Mutta tosiaan, jos autossa on viiden vuoden takuu, niin oma osuus on em. tapauksessa tasan 0.

      • EiEnäänIkinä

        Ajoin Cupralla 40km nopeutta 1km matkan päiväkodin pihaan. Sieltä kun olin lähdössä liikkeelle, niin DSG-ilmoitti jatkuvasti, että vaihteisto pitää siirtää P-asentoon. Useamman uudelleen käynnistyksen jälkeen vika ei poistunut, joten soitin Seatin MAKSULLISEEN liikkumisturvaan. Ilmoitin ongelmasta ja pyysin autolle hinausta. Henkilö puhelimessa ilmoitti, että maahantuoja ei korvaa hinausta jos vaihteisto on mennyt lukitustilaan. Pyysin neuvoa miten sen saa pois siitä tilasta. Ei osattu neuvoa ja autolla ei kuulemma saisi myöskään ajaa. Kysyin useampaan otteeseen, että eihän tämä voi olla mahdollista, että autolla ei pysty ajamaan ja hinausta ei korvata, jos vika on lukkiutunut DSG laatikko. Henkilö ei osannut sanoa mitään muuta puhelimessa kuin hoki vain, että maahantuoja ei korvaa... Lopetin puhelun ja hoidin asian vakuutusyhtiön kautta..

        Tämä lukkiutunut DSG tapahtui useasti ensimmäinen kerta oli n. 2500km kohdalla.. Ensimmäisessä huollossa oli myös takalokasuoja rikki sisältä, ei korvausta.. Tätäkin ihmettelin, koska takana on istunut ainoastaa pieniä lapsia, joten liikaa painoa siellä ei ainakaan ole ollut.. Ilmeisesti auto on suunniteltu liian matalaksi ja talvella pakkautunut lumi hajottaa noita lokasuojia. Lisäksi noista vääriin suunnatuista valoista veloitettiin erikseen..

        Vaihdoin Cupran Kamuxilla vuoden vanhaan Peugeot 308 GT farmariin ja tyytyväisempi en voisi olla auton vaihtoon, on tämä niin paljon laadukkaamman oloinen auto.

        Myös huollossa on eroa, kuin yöllä ja päivällä. Ensimmäisessä huollossa huomattiin, että Länsiauto oli asentanut pösön peräkoukun sähkösarjan väärin ja jättänyt suojauksia asentamatta. Konalan Autokeskuksen huoltomies selvitti minun puolesta kuka on tehnyt asennuksen väärin ja tämän jälkeen hoiti asian vielä niin, että korjauslaskun maksoi joko Kamux tai Länsiauto, mutta minulle siitä ei tullut laskua. Näin huollon ja takuun pitäisi toimia eikä niin, että asiakasta veloitetaan joka ikisestä auton virheestä!


    • trollipellet

      Höpöjuttuja, olet trolli kade skeidamyyjä. seat jatkaa 5 v kamppista tammikuussa.

    • MuillaEiAlkanutkaan

      Voipa se tuntua sinusta koomiseltakin, mutta eipä muut konsernin merkit ole uskaltaneet luvata samaa, kun Seat jo puolen vuoden ajan. Ja näköjään jatkuukin vielä ensi vuoden puolella.
      Tuona aikana Seatin ostaneet ovat saaneet tuon takuun, vaikka se mielestäsi olisikin syystä tai toisesta koomista.

      • jormakorolla

        silti seatti ei ikuna pääse samaan laatu/luotettavuustasoon kuin skeida, jm-arvosta puhumattakaan. ei auta takuu kämppikset.


      • Mitä_höliset
        jormakorolla kirjoitti:

        silti seatti ei ikuna pääse samaan laatu/luotettavuustasoon kuin skeida, jm-arvosta puhumattakaan. ei auta takuu kämppikset.

        Seathan on jo Skodan edellä sekä laatu että luotettavuustasoissa. Jm-arvokaan ei poikkea laisinkaan. Ei siis tarvitse 'päästäkään' samaan, koska se on edellä.

        Skodallehan ei ole uskallettu antaa kuin kahden vuoden takuu.


      • jghjklk

        Laadukkaimmat Seatit ovat Toledo ja Ateca.


      • 7xSEAT
        jghjklk kirjoitti:

        Laadukkaimmat Seatit ovat Toledo ja Ateca.

        Hyviä nekin Skodina, mutta Leon on laadukkain, Ibiza ostetuin. Atecasta tulee halutuin, ja tulee lyömään omat myyntiennätykset Seat tänä vuonna.MOT


      • Leonisti

        Eikös se leon ole kuitenkin ostetuin seat suomessa?


      • LeonST

        Taidat olla oikeassa1200 Leon ja Ibiza Suomessa vain 300. Ihmettelin tuossa, että eivät ilmeisesti halua enää myydä ST Ibizaa kovinkaan hanakasti, kun maölisto on ajettu minimiin, aiemmin myytiin kohtuudella, ja moni osti 2 autoksi, otti myös ykkösauton paikan vähälapsisissa perheissä takakontissa kuitenkin 450 litraa tilaa perusasetuksilla ja yli tuplasti jos kaataa penkit.


      • valmistusloppuu

        Höh. ST Ibizan valmistus loppuu! Siitä oli uutinen jossain autolehdessä. Ei ole ST:nä myynyt missään riittävästi. Rumahan se on, kuten on Atecakin. Ladamaisia ulkonäöltään verraten vaikka Fabia farkku tai Kodiakki.


      • Seat_skodan_edellä
        jormakorolla kirjoitti:

        silti seatti ei ikuna pääse samaan laatu/luotettavuustasoon kuin skeida, jm-arvosta puhumattakaan. ei auta takuu kämppikset.

        Nyt on julkaistu taas jokavuotinen saksalainen AutoBildin mittava laaturaportti. VW-konsernin sisäinen järjestys on edelleen pysynyt samana kuin se on ollut ainakin kymmenen viimeistä vuotta paria poikkeusta lukuunottamatta.
        Jo vakiintuneeksi järjestykseksi muodostunut: paras Audi, sitten Seat ja sitten Skoda ja VW. Näin siis nytkin.

        Nuo poikkeukset vuosia sitten olivat, kun Seat oli tutkimuksen laadukkain ennen Audia VW-konsernin autoista ja toinen, kun Skoda oli toiseksi laadukkain ennen Seattia. Näistä poikkeuksista on jo vuosia.


    • Vuohiukko

      Quote ;
      ''Tarjoamme rajoitetun ajan saksalaista teknologiaa viiden vuoden tai 100 000 kilometrin takuulla. Jos kaipaat lisää syitä autonvalintaan, tässä niitä on: yli 100 testivoittoa, 4Drive-nelivetomallisto, täydet viisi tähteä törmäystestissä, tehokkaat ja taloudelliset TDI- ja TSI-moottorit sekä maailmanluokan ajo-ominaisuudet suomalaiselle lompakolle sopivaan hintaan. Lisäksi tarjoamme myös huippuedullisen rahoituksen 1,0 % korolla.

      Toimi pian, tarjoukset koskevat 31.1.2018 mennessä tehtyjä uusia tilaussopimuksia. Tarjoukset ovat voimassa koko SEAT-mallistoon.

      Tervetuloa koeajolle.''
      End of Quote

      Pitäisi ostaa 2 autoa, tila-auto ja pikkuneliveto, Alhambaa ja Atecaa olen katellut. Vähintään 4 vuotta pitää olla takuuta. Harmi , että saan rahat kaupan tekoon 3.2.2018.
      Täytyy ostaa sitten Kia Sorento , ja varmaan Sportage.

      • Nipponkippon

        Autot maksetaan silloin kun ne toimitetaan sinulle. Ei tilatessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      52
      3857
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2138
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1624
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      1474
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1332
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe