Alkoholi ja toimeentulotuki

Soteuudistuu

Suomi kansainvälistyy.
Alkoholin ostaminen tulisi kieltää henkilöiltä, jotka saavat toimeentulotukea tai työkyvyttömyyseläkettä. Olisi kohtuullista kohtuukäyttäjien kannalta , että jokainen maksaisi työ- tai pääomatuloansioilla
alkoholin käyttönsä. Kotimaisen juopon elättäminen verorahoin on tuottamatonta ja turhaa ja lisää entisestään veronmaksajien kuormaa ja lainanottoa.
Kotimaisen juopon toimeentulotuet menevät ryyppäämiseen, jonka jälkeen kalliit erikoissairaanhoidot lopputuloksena työkyvyttömänä kuolema alkoholisairauksiin lisäksi elinaikanaan poliisin säilöönotot ja selviämisasemat. Oulun seudun kallein potilas on ollut haimatulehduspotilas tehohoidossa liki 200 tuhatta euroa.
Tätä ennen alkoholisoitunutta on tuettu asumistuella ja toimeentulotuella , jotta voisi ryypätä kaupungin maksamassa kaksiossa.
Maailma muuttuu.
Suomi on muuttunut jo 20 vuodessa paljon. En todellakaan usko, että ns. alkoholismista johtuvia fyysisiä sairauksia ja säilöönottoja kustannetaan Suomessa ikuisesti , vaan henkilö ohjataan jatkossa laitoshoitoon tai karenssiin tukien osalta tai sairaanhoito evätään, mikäli ei noudata päihdehoito-ohjelmaa.
Suomi tulee muuttumaan enemmän Yhdysvaltojen kaltaiseksi terveydenhoidon suhteen samoin kansalaispalkka takaa tietyn tulotason, loput hyväntekeväisyyden varassa.
Se on selvää, että vaikka asuntojen hinnat tulevat laskemaan , niin asunnottomuus tulee kasvamaan ja hyväksytään osaksi yhteiskuntaa.
Vertaa muiden länsimaiden tilanne,
Suomesakin opitaan hyväksymään ghetot, asunnottomuus, köyhyys osana normaalia yhteiskuntaa.
Paljon kannattavampaa kansantaloudellisesti on tukea raittiita maahanmuuttajia ja pakolaisia ja kouluttaa heidät matalapalkka alojen siivous- ja hoivatyöhön ja edulliseksi työvoimaksi rakennusalalle.

9

481

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Latvaheikki

      Asiallinen avaus. Viisauden sanoja.

    • 235352523

      Ei kukaan lue noin pitkää ja huonosti kirjoitettua tekstiä. Koska kukaan ei ollut vastannut kirjoitukseesi niin kävit vielä itse vastaamassa itsellesi Latvaheikki-nimimerkillä.

    • asdfh333

      Copy-pastea ja lisäksi paskaa.

    • Tylsää luettavaa. Hei yp nyt hereille! Kuuleeko kukaan esim Johanna Aalto?

      • Haukan

        Hmmm...ylläpito? Juu kyl ne poistelee kattomatta sisältöä, mutta tämä ilmianto/automaattipoisto on täällä nyt päivän sana.
        Pistäs piruuttas ne nimet julki.

        Katotteko samu sirkan joulua?


      • Haukan kirjoitti:

        Hmmm...ylläpito? Juu kyl ne poistelee kattomatta sisältöä, mutta tämä ilmianto/automaattipoisto on täällä nyt päivän sana.
        Pistäs piruuttas ne nimet julki.

        Katotteko samu sirkan joulua?

        Tarkoitat varmaan vaikkapa Maarit Saloa? Kyllä näitä on


    • Juopoilla on työllistävä vaikutus. Ilman juoppoja moni tavallinen ihminen olisi vailla työtä. Esimerkkejä: Poliisit, Ensihoitajat, Sossutantat, Sairaanhoito, Panimot, Alkot. Tuossa vain muutama esimerkki. Eli aloittaja on aivan yössä. Hyvää joulua kaikille paitsi Tissulle ja päivystävälle sontasepolle. Santtukaan ei näytä olevan edes humalassa, haistan hengityksesi tänne asti. Mitä annoit avokille lahjaksi?

    • puohitie-ss

      Tuo on hyvä idea. Me puohitien työläiset voisimme alkaa tekemään rahakasta sivubisnesta alkamalla myymään Suomen ja Oulun lukemattomille loispummiretcuille viinaa, kun eivät sitä muualta saa.

    • eihaittaaa

      Se on sen ajan murhe jos maailma-Suomi muuttuu

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      107
      1692
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1113
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1077
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      155
      880
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      782
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      749
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      680
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      35
      675
    9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      640
    Aihe