Tuplapiipukivääri hirvihommiin.

Ajattelin laittaa kaksipiippuisen kiväärin hirvihommiin. Onko kokemusta ? Lähinnä sen vuoksi että tilanteet ovat nopeita ja nopea paikkolaukaus ei olisi pahitteeksi. Joku 9,3 kaliberi.
Ilmianna
Jaa

10 VastaustaHirvijahti ei ole sohimista, ja nopeita tilanteita. Jokarakoon ei ole tarkoitus ampua. Korjaa asannettasi, ennen kun kaverit kiroaa sinut, perimpään helvettiin haavakkomestarina.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Taidat mielummin ampua huonon laukauksen, jota et ehdi sitten paikata, kuin ampua toisen paremman? Ei ole sinunkaan asenteesi ihan kohdallaan. Jos olet hirvimetsällä porukan mukana liikkunut, niin tiedät sen välillä olevan petkkää ohiampumista. On vääränlaista ylpeyttä olla käyttämättä sopivaa kalustoa kaadon varmistamiseen.

Siinä olen kylläkin samaa mieltä, että kaatolaukaus pitää olla harkittu ja rauhallinen. Tosin hirven juostessa eteen muutaman vuoden välein, niin hyvin harva pystyy hermonsa täydellisesti hallitsemaan. Jos muuta väittää, niin todennäköisesti valehtelee.

Itse en tuplapiippuista lähtisi valitsemaan. Piippujen käynti on vaikea kohdistaa ja muuttuu koko ajan. Lähelle ammuttaessa tästä ei nyt suurempaa haittaa ole, mutta kuitenkin. Puoliautomaatti on paljon parempi.

Hyvän tuplan ampuminen ei sitten onnistu niin hyvin kuin ensimmäisen laukauksen ampuminen vaan vaatii paljon harjoittelua rekyylinhallinnassa ja tähtäyskuvan otossa. Lisäksi hirvi on ensimmäisen laukauksen jälkeen jo hereillä, joten tuplan osuminen on tuplaten vaikeampaa. Jos ammut ensimmäisen ohi tai huonosti, niin todennäköisesti toinenkin on samallainen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei ole kyllä kokemusta tuplakivääristä , Rihlakon ostin jossa hauli/kivääri + hauli/hauli piiput , sais siihen tuplakivääri piippujakin esim. tuon 9.3; sen .

Ei kyllä innosta minua ennemmin normikivääri (lippaallinen kertatuli) kyllä sillä pitää ehtiä lataamaan uudestaankin . Villisikajahdeisssa käyttävät tuota tuplakivääriä vissiin aika paljon .
Ilmianna
Jaa
Kyllä puoliautomaatti ja myös tuplapiippu ovat hyviä vaihtoehtoja. Ovat tietty hieman arvokkaita usein.

9,3x62 puoliautomaattiin ja 9,3x74R tuplaan. Mutta muutkin käy
Ilmianna
Jaa
Hirvijahdissa rauhallista kävlyä odottava ei juurikaan koskaan ammu kun kalikkamiehet mölyävät !
Ilmianna
Jaa
9,3x74r tuplakivääri on hyvä hirvi ja villisika metsälle. Tehokas patruuna. Patruunaa löytyy hyvin alan kaupoista. Osta pois.
Ilmianna
Jaa
Kannattaa ostaa dirlinki jossa 3 piippaa tai sitten virlinki jossa 4 piippaa. Kyllä hirvimetsällä pum, pum, pum tai pum, pum, pum, pum on parempi kuin vain pum, pum. varsinkin risukkoon ammuttaessa. itselläni toi dirlinki ja on soiva peli.
Ilmianna
Jaa
Itse käytän ryssän winsua. On nopea ampua paikkoja kun vähän harjoittelee.
Ilmianna
Jaa
Ehdottomasti kannatta hankkia tuo virlinki. Voi ampua neljä kertaa lataamatta välillä eli paikkolaukauksia riittävästi. tollasella olen ampunut jo parikymmentä vuotta ja toimii
Ilmianna
Jaa
Joskus on ollut hieman hankalaa saada käymään samaan kasaan molemmat piiput. Ei ehkä lyhyillä matkoilla ongelma mutta kun haluaa että on justiinsa eikä melkein.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tuplapiipukivääri hirvihommiin.

Ajattelin laittaa kaksipiippuisen kiväärin hirvihommiin. Onko kokemusta ? Lähinnä sen vuoksi että tilanteet ovat nopeita ja nopea paikkolaukaus ei olisi pahitteeksi. Joku 9,3 kaliberi.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta