Bitcoinin kurssinousu

juytujg

Tänä vuonna noussut 80 %. Bittiraha .fi sivustolta--- Bitcoinin seuraava ja tähän mennessä suurin kupla tapahtui vuonna 2013. Kyseisenä vuonna toteutui itse asiassa kaksi peräkkäistä kuplaa. Bitcoinin arvo oli vuoden 2013 alussa noin 13,5 dollaria ja keväällä se nousi yli 250 dollarin. Tämän jälkeen arvo laski alimmillaan noin 60 dollariin ja tasoittui sitten 100 dollarin tienoille.

Syksyllä 2013 tapahtui tähänastisen bitcoin-historian suurin kupla, jolloin kurssi nousi muutamassa kuukaudessa 100 dollarista peräti 1 100 dollariin per bitcoin. Joulukuun 2013 huippukurssin jälkeen bitcoinin arvo romahti, ja sitä seuranneesta korjausliikkeestä saatiin kärsiä lähes puolitoista vuotta. Kurssi kuitenkin säilyi korkeammalla kuin ennen vuoden 2013 kuplaa.

Tänä vuonna oli helmikuussa alle 400 ja nyt on noussut 930 dollariin. Onkohan kuplaa.Suurelle yleisölle on vielä tuntematon. Korkeintaan ihmettelee kauppakeskuksessa bittiautomaattia.

17

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valuutta_on_vakaa

      Todellista käyttövaluuttaa tällaisesta heilurista ei tule. Kuka uskaltaa antaa luottoa tai ottaa lainaa bitcoineissa, kun arvo helpostikin puolittuu tai kaksinkertaistuu vuodessa? Tai tehdä vuokrasopimuksen?

      Keräilykohde ja spekulaatiosijoitus siis, mutta onhan sellaisillekin tarvetta.

    • Asdfjklöä

      Bitcoinin arvon heiluminen dollariin nähden on kuitenkin ollut pitkässä juoksussa tasaantuva ja Bitcoinin arvo on ollut nouseva.
      Mitä enemmän on käyttäjiä, sijoittajia, kauppiaita, jotka hyväksyy yms. Bitcoin infraa, niin sitä vähemmän arvo heiluu. Mutta koska Bitcoinien kokonaismäärä on rajattu, niin uudet käyttäjät ja sijoittajat aiheuttavat kyllä yhden yksikön arvonnousua pitkällä aikavälilä väkisinkin.

    • Aswedjgqy

      Juuri tällä hetkellä BItcoinin suurin ongelma on skaalautuvuus. Eli ohjelmiston kyky käsitellä lisääntyviä siirtomääriä on tapissaan.
      Tämä on johtanut siirtojen hidastumiseen ja siirtohintojen nousuun.
      Tämä johtaa taas huonoon käyttökokemukseen ja siihen, että pienet ostokset Bitcoinilla ei ole käteviä ja maksavat liikaa.
      Ennen vanhaan siirto tapahtui nopeasti ja oli melkein ilmainen.
      Ongelmaan on ratkaisuja. Erilaisia ohjelmiston muutoksia, mutta niiden käyttöönotto vaatisi ison enemmistön tuen. Eli käytännössä Kiinalaisten isojen louhintafarmien konsensuksen.
      Sitä odotellessa Bitcoinverkko on liian hidas ja kallis käyttää.
      Tämä ei välttämättä silti tarkoita, etteikö Bitcoinin arvo olisi nousussa.
      Mutta ongelma pitäisi ratkaista nyt tai muuten joku paremmin skaalautuva kryptoraha vie itselleen käyttäjät, jotka muuten olisivat aloittaneet Bitcoinin käytön.

      • Xerxes200

        Viimeisen vuorokauden aikana nousua noin 5%.


      • juytujg

        Bitcoinin arvo yli kaksinkertaistui viime vuonna. Marketwatch kirjoittaa, että eräiden arvioiden mukaan bitcoin voi nousta tänä vuonna jopa 3 000 dollariin. Markkinakommentaattorit arvioivat bitcoin saaneen myötätuulta ammattisijoittajien kasvaneesta kiinnostuksesta ja epävarmuuden lisääntymisestä markkinoilla.

        http://www.marketwatch.com/story/bitcoin-hits-milestone-of-1000-as-2017-begins-2017-01-02


      • kuiyik

        kurssi nyt 4282 $


    • bitmään

      Antakaa mul bitcoineja :))) 3Q2sqL8tNCg7givszYKoEMCYPG2WNEkPb9

      • Tuije

        Montako laitetaan?
        Mul näit olis tääl: 3Nxwenay9Z8Lc9JBiywExpnEFiLp6Afp8v


      • Tuije

        Sorry menin puihin. En voikkaan antaa. Oon unohtanut mun salasanan. Mut mitäs pienistä. Ehkä joku muu voi auttaa.


    • vhgvf

      Myin 500btc 1100€ kurssilla

    • ethereumsiti

      Itse hajautin osakesalkkua Ethereumilla. Ethereum on joukkorahoitettu turing-täydellinen tietokone, joka pystyy oletetusti pystyy 2 vuoden päästä välittämään enemmän siirtoja, kuin visa-verkko eli 60 000 tx/s. Kuten muut virtuaalivaluutat, se käyttää hajautettua lohkoketjua transaktioiden rekisteröimiseen. Lohkoketjussa "louhijat" varmentavat transaktioita, eli samaa mitä pankit tekevät varmentaessaan tilisiirtoja. Jos jollain heräsi assosiaatio sanasta ”lohkoketju” Onecoiniin ja sen sitä koskeneeseen uutisointiin, niin Onecoinia epäillään pyramidihuijaukseksi koska sillä ei ole avointa lohkoketjua, sen omistajat ovat kokeneita pyramidihuijareita, yhtiön järjestämissä konferensseissa ei saa kuvata, yhtiön kirjat ovat veroparatiisissa, ja koska yhtiön yleinen liiketoimintamalli perustuu sellaisen tuotteen pyramidimaiseen verkostomarkkinointiin, jonka olemassaoloa ei voida todeta. Ethereumin lohkoketjun voi kuka tahansa ladata tietokoneelleen.
      Mikä taas tee Ethereumista erityisen? Siihen voi liittää osaksi ”smart-contracteja”, eli koodinpätkiä liittyen transaktioihin. Tämä tarkoittaa sitä, että maksuihin voidaan asettaa aika- ja paikkaehtoja, joka taas mahdollistaa esimerkiksi logistiikka- tai rahavirtajärjestelmien automatisoimisen Ethereumin päälle. Ethereum on myös paljon nopeampi prosessoimaan transaktoioita kuin Bitcoin. Bitcoin-verkossa lohkoja louhitaan joka 10 minuutti, missä Ethereum-verkko luo uuden lohkon 12 sekunnissa. Tässä kuvassa tiivistyvät oikeastaan Ethereumin erot Bitcoiniin ainakin jatkuvuuden oletuksen perusteella;
      https://4.bp.blogspot.com/-nmgXFIifGMU/VwNeJOqxfHI/AAAAAAAAAQ8/NHHGKPKEDz8Sbw_gHTwK3fEZ4WC5zCnww/s1600/bitcoin-ethereum-cryptocurrency-blockchain-differences-compared.png
      Miksi ostin Ethereumia juuri nyt? 3 syytä: 1) Bitcoin. Monikaan Bitcoin-sijoittaja ei tiedä, että Bitcoinin lohkokoon on arveltu täyttyvän tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. Bitcoinin lohkokoa voitaisiin suurentaa, mutta sen yhteisön tärkeimpien vaikuttajien mielipiteet ovat niin pahasti jakautuneet, että niin ei todennäköisesti tule tapahtumaan. Toiseksi Bitcoinin arvo on kääntäen verrannollisesti suhteessa muiden lohkoketjujen arvoon. Tällä hetkellä Bitcoinin arvo on laskussa, joka vaikuttaa siis Ethereumiin positiivisesti. 2) Tulevaisuuden odotukset. Ethereum kehittyy kokoajan, ja siihen on tulossa lähiaikoina merkittäviä päivityksiä. Päivitykset muun muassa mahdollistavat end-to-end algoritmisuojatut transaktiot, ja hidastavat lohkoketjun inflaatiota. Inflaation pysähtymisen myötä louhijat eivät saa uutta Ethereumia palkkioksi, vaan palkkio tullaan maksamaan vakiona transaktioista. 3) Pimeät markkinat. Let’s face it, darknet-verkkoa ei olisi ilman lohkoketjuja. Pankit rahaoperaattoreina estivät huumekaupan, mutta lohkoketjun louhijat eivät voi tietää keneltä kenelle transaktio välittyy.
      Riskit: Ethereum on vain puolitoista vuotta vanha, eli lohkoketjuna se on suhteellisen uusi. Ethereum on myös monimutkaisempi kuin Bitcoinin, eli se on haavoittuvaisempi sen rakenteeseen kohdistetuille hyökkäyksille. Puoli vuotta sitten Ethereumin arvon ollessa huipussaan, noin 20 dollarissa, sen yhteen osaan kohdistui järjestelmän rakenteeseen kohdistettu hyökkäys. Hyökkääjä sai haltuunsa osan Ethereumin kannasta, ja Ethereum jakautui kahtia yhteisön erimielisyyksistä; Ethereum Classiciin ja Ethereumiin. Haavoittuvuus korjattiin ja verkko palautettiin ”hard forkilla” pisteeseen ennen hyökkäystä. Ethereum Classic ei myöskään menestynyt hetkellistä suosiotaan lukuun ottamatta.
      Haavoittuvuuksistaan huolimatta ostin Ethereumia, koska uskon sen kehitykseen pitkällä tähtäimellä. Ethereum tukee IoT:n (Internet of Things) kehitystä Verkko, joka yhdistää hyödyke- ja rahavirrat ilman kolmansien osapuolien väliintuloa. Ethereumille on enemmän käyttösovelluksia kuin Bitcoinille, ja se toimii nopeammin kuin se, ja siitä tulee anonyymimpi kuin Bitcoin. Bitcoinia on verrattu viimeaikoina kultaan, ja sitä se onkin verratuna Ethereuminiin. Jotain jota tulee kokoajan lisää, ja jota ihmiset varastoivat uskoen sen arvonnousuun. Näistä syistä Warren Buffet ei sijoita kultaan, joten minäkään en sijoita Bitcoiniin. Ethereumin hinta on 1/100 Bitcoinin hinnasta. Uskon, että Bitcoin on kuplassa ja että Ethereumin hinta on aliarvostettu. Suomen pankki on osoittanut kiinnostusta Ethereumia kohtaan. Ethereum tukee IoT:n (Internet of Things) ja II:n (Industrial Internet) kehitystä mahdollistamalla hyödyke- ja rahavirtojen yhdistämisen. TEKES:n mukaan II aiheuttaa samanlaisen vallankumouksen kuin automatisaatio ja mekanisaatio aikanaan.
      Oho tulipa kirjoiteltua kunnon analyysi. Itse suositteleisin Ethereumia ostettavaksi täältä: https://goo.gl/pSNyDX Coinmama toimii myös Ethereumin säilytyspaikkana. Vaihtoehtoisesti voit ostaa Bitcoinia esimerkiksi bittiraha.fi:stä, ja muuttaa sen Ethereumiksi jossain pörssissä kuten Poloniexissä. Tähän tapaan sisältyy kuitenkin välittäjäpalkkio Bitcoin-myyjälle ja virtuaalivaluuttapörssille.

      • Åååskar

        Nykykurssin perusteella osuit hyvin, tuliko 10x? Onnittelut, itse missasin eetterijunan.


    • Bittaajamies

      Vähän aika sitten tuli mielenkiintoinen Suomen Pankin julkaisema selvitystyö, jonka mukaan Bitcoin-teknologia on niin vallankumouksellinen, että vaikka se ei edes olisi toimiva, niin taloustieteilijän pitäisi silti tutustua siihen tarkasti. Tutkimuksen loppukaneetti kuuluu: "Its apparent functionality and usefulness should further encourage economists to study this marvelous structure.” 

      ”Bank of Finland Research Discussion Papers 27 • 2017 Gur Huberman – Jacob D. Leshno – Ciamac Moallemi Monopoly without a monopolist: An economic analysis of the bitcoin payment system”

      Jos tässä näkee tulevaisuuden suunnan, niin kannattaisi varmaankin olla mukana edes jollain summalla. Itse suosisin myös hajauttamista. Coinbasessa pystyy helposti ostamaan samalla sekä Bitcoineja, Ethereumia että Litecoinejakin. Maksut onnistuvat suomalaisilla pankkikorteilla ja siirrot molemmin puolin ovat aika helppoja. Jos kiinnostaa, niin tällä linkillä saa vielä 10$ tai reilun 8 euron aloitusbonuksen, kun ostaa vähintään 100$ edestä: https://www.coinbase.com/join/5971fba831abfb00c6e5cb25

    • orwelsslave

      Eikös se ole huumerahan pesua varten tämä bitcoin? Siksi sen käyttö lisääntyy, kun rosvoja on yhä enemmän ja valtiot eivät saa verkostokoijareita kiinni. Ovat Thor-verkossa bitcoinejaan lisäämässä.

    • Pontikkaa

      Monero on huume aseen osto raha.. Bitcoin on kuin kulta.. Ei tarkoitettu käyttöön vaan arvon säilytykseen.. Tuleeko joku sen tilalle joskus.. Aivan varmasti.. Meneekö siihen pari vuotta vaiko 20 vuotta vaiko enemmän ei tiedä.. Bitcoin tekniikka on vanhentunutta mutta se ei tarkoita sitä että se vaihdettaisiin nopeasti johonkin parempaan kovinkaan nopeasti. Ihmiskunta käyttää paljonkin vanhentunutta tekniikkaa ja löytää uusia tapoja sen käytön pidentämiseksi vaikka uusi parempi olisi olemassa.. Halutaan pitää vanha tuttu pohja.. Bitcoin on käytössä monessa maassa jossa korruptio yms ajanut maan oman valuutan pohjamutiin. Siellä virtuaalivaluutta on kova sana. Köyhät maat jossa pankit korttiautomaatit kaukana mutta jokaisella melkein kännykkä taskussa jälleen kerran virtuaalivaluutta on kova sana.. Bitcoin pitää sisällään paljon myös ongelmia. Mikä tahansa valuutta mitä ei tehdä koko ajan lisää ei sovellu laajamittaiseen käyttöön. Sitä vain häviää koko ajan ja jäljellä olevien hinta vain nousee. Mainaus bisnes joka keskittynyt vain muutamalle isolle yritykselle varsinkin bitcoinin kohdalla on erittäin huolestuttavaa.. Bitcoin on kuitenkin se ensimmäinen ja kaikki muut katsovat mitä ongelmia sille tapahtuu ja miten yhteisö ne ratkaisee. Se on varma että virtuaalivaluutta on tullut jäädäkseen mutta mitkä ne tulevat olemaan tulevaisuudessa sitä ei ketään tiedä.. IOTA miota esim on ratkaissut asiat eritavalla.. Bitcoin mitä enemmän ihmiset sitä käyttää sitä enemmän ongelmia. IOTA mitä useampi sitä käyttää sen parempi se on.. Tekniikka eri. Nyt kaikki jotka eivät tiedä tekniikasta mitään katsoo vain Bitcoin koska se nousee rakettina ja on uutissa. He jotka näkevät myös pintaa syvemmältä tietää että ennemmin tai myöhemmin tulee kisa eri tekniikoiden välillä. Bitcoin voi hyvinkin nousta 100k tai 1mil en ihmettelisi mutta se tulee rysähtämään ennemmin tai myöhemmin kun isot mainarit haluavat rahat ulos sekä haluavat aloittaa saman uudestaan jonkun toisen kanssa. Ehkä bitcoin cash tai joku muu.. NEO kiinan versio Ethereumista.. Parempi tekniikaltaan ja varmasti kasvava.. Paljonko ei voi tietää.. Virtuaalivaluutta ei ole vielä testattu kunnolla. Uusi tekniikka varmasti tulee ongelmia ja samalla uusia käyttötapoja mitä emme edes nyt pysty näkemään. Sen käyttö hallinta on monelle vielä vaikeaa. Vanhat parrat eivät edes ymmärrä sitä ja uskovat kultaan. Esim tenx yritys tuo virtuaalivaluuttoja lähemmäksi jokapäivästä käyttöä. En näe mitään syytä miksi ei voisi hieman sijoittaa virtuaalivaluuttaan samalla kuin olisi muutama kultakolikko hopeakolikko setelinippu laatikossa sekä muutamaksi kuukaudeksi ruokaa varastossa. Kun globaali raha meininki kaatuu dollarit ja eurot menettävät aika paljon arvostaan. Paljonko rahaa pankista saa silloin nostaa ja mitä sillä edes saa on kysymysmerkki. Myös jos siellä pankissa rahaa sattuu olemaan ja pankit ajautuvat ongelmiin oletko enää niin varma että saat kaikki rahasi pankista ulos. EU lainsäädäntö takaa pankeille mahdollisuuden ottaa tileiltä rahaa jos asiat menevät "tarpeeksi" huonoksi..

      • 2684348655435

        Sitten kun kaikki muu menee pieleen, teen profiilin darknettiin ja alan myydä olemattomia hitmanin palveluja moneroita vastaan. Vittuuntuneet asiakkaat menkööt vaikka poliisille itkemään.


    • 345832534666

      Itseäni huolestuttaa lähimmä kvanttitietokoneiden kehittely, sellaisella voidaan ehkä jonain päivänä murtaa nämä elliptic curve kryptaukseen perustuvat salaukset. Kehitysvauhti on huimaa, ei kannata tuudittautua siihen että maailma ympärillä on samanlainen 5 vuoden kuluttua. Myös tekoälyn kehittäminen voi tuoda riskejä markkinoille, mikäli sellainen pääsee treidaamaan, peliliikkeitä voi olla mahdotonta ennustaa. Jo nyt oppiva tekoäly on päihittänyt ihmiset shakissa ja go:ssa ja bottien määrä vaihtosaiteilla on huomattava.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe