Herkkuja juhla-aterialle ???

AuttakaaMinuaKin

Millaisia herkkuja valmistatte juhla-aterialle?

Mietin, mitä kummaa keksisin, kun tarjoan juhlapäivällisen läheisille ja ystäville.

Mikä maistuu hyvälle?
Mitä on mukava valmistaa?

Alkupaloja, eturuokaa, lämmintä ruokaa, ainakin pari vaihtoehtoa,
Jälkiruokaa, jotain tosi herkkua.

34

735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henrjii

      suutarinlohi, tai sinappisilakat

    • kelepaisko

      Alkupalat katkarapusalaatti, ja siianmäti punasipuli smetana Bengtskärin limpulla

      Lämminruoka: paistetut perunat uunissa a la' James Olivier, paahtopaisti herkkusieni kermakastikkeella.
      Jälkkäri: Kahvi & juustokakku. Näillä mentiin meillä itsenäisyyspäivänä.

      • JuuJaEiKelepaa

        Kiitos! Alkupalat ovat todella parasta herkkua.

        Sikaa enkä nautaa en voi syödä enkä tarjota. Vain loppuun asti vapaana eläneiden liha kelpaa, ei rääkättyjen ja myrkyillä ruokittujen liha.


      • O-Orvokki

        Minä olen herkutellut viime aikoina siianmäti punasipuli smetana -herkulla kuorrutetuilla saaristoaisnapeilla.


    • Muusatut nakit.
      Konjakki-Ketsupilla.

      H.

      • YÖKroskaaON

        Nakkeja ei syö enkä tarjoaisi kenellekään, jätän hunkszille.


    • Kyllästyttää

      Voihan nenä-suu, hetikun on syönyt on mietittävä seuraavaa ateriaa.

    • Alkuruoka: kantarellikeitto tai butternut squash-keitto
      Pääruoka: Äyriäis-ja kalapata Tyynen Meren rannalta.
      Possupaisti/paahtopaisti Mahdollisesti siankylki bbq-kastikkeessa tai kalkkunarulla
      Jälkiruoka: Pannacotta /vadelma/maracuya/mango

      Näillä eväillä mennään meillä vuoden viimeisenä iltana.

    • Kaikki sellainen minkä voi valmistaa jo edellisenä päivänä on hyvä. Joten, miten olisi eturuuaksi savusiika-mätitrifle, ladotaan valmiiksi annospurkkeihin tai laseihin, ja annetaan seistä yön yli. Näyttävä ja herkullinen. Ite viimeksi säästelin vähän sitä saaristolaisleipää, ajattelin että leipäähän se vaan on, ja kuvittelin tekeväni ruuasta vielä maukkaampaa. Ei olis kannattanut, se leipä tuo ihanan pienen makeuden siihen.

      Resepti tässä:
      http://ruoka.fi/reseptit/savusiika-matitrifle

      Pitkään uunissa muhenneet padat ovat namnam. Voi tehdä niin broilerista, possusta kuin naudastakin, onnistuu aina. Tilkka viiniä jos haluaa jotain ekstraa, paahdettuja juureksia, sieniä, sipuleita joukkoon. Ja eikun muhimaan, ja kuumana pöytään.

      Jälkkäriksi juustokakku. Nopea valmistaa, voi tehdä edeltävänä päivänä, ja on raikas. Netistä löytyy reseptejä pilvin pimein, gookkeloi vaikka Aila-tädin piimähyytelökakku, on aivan loistavan hyvä, ja suht vähä-kalorinenkin. Saa siis syödä hyvällä omatunnolla. Olen monet erilaiset juustokakut kokeillut, kaikki onnistuneet.

      • Tota trifleä vois kokeilla alkuruuaksi
        mutta...saaristolaisleipää, savusiikaa...ei taida löytyä meidän kaupoista.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Tota trifleä vois kokeilla alkuruuaksi
        mutta...saaristolaisleipää, savusiikaa...ei taida löytyä meidän kaupoista.

        Savusiian voi varmaan korvata ihan millä vaan vaalealla kalalla, affenta, kampelaa...
        Saaristolaisleipä on vaikeampi korvata, menee jossain nimellä Ålandslimpa. En tiedä löytyykö muuta tummaa mutta samalla makeaa leipää. Reseptejä löytyy netistä, mutta sittenhän tuo alkupala kestää jo huomattavasti kauemmin tehdä.


      • hmp.f kirjoitti:

        Savusiian voi varmaan korvata ihan millä vaan vaalealla kalalla, affenta, kampelaa...
        Saaristolaisleipä on vaikeampi korvata, menee jossain nimellä Ålandslimpa. En tiedä löytyykö muuta tummaa mutta samalla makeaa leipää. Reseptejä löytyy netistä, mutta sittenhän tuo alkupala kestää jo huomattavasti kauemmin tehdä.

        Siikaa ehkä saan kaupasta, mutta mietin josko saaristolaisleivän vois korvaa kavringillä, joka tummahko ja hieman makea.


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Siikaa ehkä saan kaupasta, mutta mietin josko saaristolaisleivän vois korvaa kavringillä, joka tummahko ja hieman makea.

        (Olen juuri tässä tekemässä ostoslistaa tälle päivälle)


      • Paloma.se.co kirjoitti:

        Siikaa ehkä saan kaupasta, mutta mietin josko saaristolaisleivän vois korvaa kavringillä, joka tummahko ja hieman makea.

        Kävin wikistelemässä wikipediassa... kyllä, voisi hyvin toimia.


    • Minä en oikein kestä tätä.
      Pitkin vuotta, vähän-väliä ruoka-resepti-aloituksia.
      Ja aina on Paloma, tai korppis tai feikkinsä mukana.
      Wikistä etsimillään hienouksilla.
      Muka tosissaan.
      Ihan on kuin lesken sairaus-aloitukset.
      -
      Mikä teidän ruoissanne oikein on vikana?
      Miksi ette vain syö kun nälkä on?

      H.

      • Siis-tosi-sairasta

        Harvinaista herkkua tämä. Mutta tällä kertaa komppaan Hunkszia. Peukaloita en jakele. Tarvitsen ne itsekin. Koska eivät sijaitse keskellä kämmentä.


    • ent.siivoojaparka

      Puolikas kiekko revittyä ruisleipää (kotona kuivattua), päälle savustettu makrillifilee (orig.), lasi kevytpiimää. Jälkiruuaksi suklaapraliini ja kahvia.

      Maha ihan täynnä.

      • Kruunaa-aterian

        Äläkä unohda ruoka-jälki-ja-hermo sauhuja.


      • HämmästyinHelppoutta

        Lopetin tupakanpolton jo neljä vuotta sitten. Säästyy rahaa ja terveyttä, eikä ollutkaan yhtään vaikeaa. En käyttänyt mitään korvikkeita, vaan lopetin, kun olin henkisesti valmistellut itseäni siihen. Onnistui kertaheitolla. Suosittelen.


    • Hernekeitto kinkun jämistä, jälkkäriksi luumurahkaa ja mukillinen kahvia.
      Vatsa toimii ripeästi.

      • henrjii

        Joo Lataa ja varmista


    • hytinäx1

      Sanoppas mitä sieltä kaapeistasi(kuivamuona, jääkaapista ja pakastimesta) löytyy niin annetaan niiden aineksien ehdoilla vinkkejä juhla-ateriaan.

    • IdeoitaPLSherkkuja

      Kaapeista löytyvät osaan kyllä tarjoilla ja valmistaa. Voin kertoa niistä vihjeeksi myöhemmin, mutta nyt haluaisin mielelläni saada uusia ideoita ja hemmotella sekä itseäni että muita ruokailijoita.

      Tuosta hmp.f:n vinkistä ja linkistä olen kiitollinen. Kelepaisko tarjosi ehdotukseksi yhtä myös minun herkuistani.

      Kysyinkin Teidän herkkujanne, jotta saisin uusia ideoita.

      Mietin, että pitäisikö ostaa pakastettuja jäniksiä, jos niitä on nyt tarjolla. Aikoinaan söimme aina välillä herkullista jänispaistia.

      Suppilovahveroita on muutama purkillinen säilöntäliemessä. Mitähän hyvää niistä voisi valmistaa?

      • hytinäx1

        No minäpä laadin sinulle ruotsalaisen juhla-aterian . Alkuruoaksi Maa-artisokka keitto ryynimakkara rouheella, pääruoaksi Västerpottenspai ja jälkiruoaksi Kultaleivokset.
        Alkuruoka-aineet 4 hengelle: 300gr maa-artisokkaa, 150 gr jauhoisia perunoita, 1/2 kanaliemikuutio, 1 1/2 dl kuohukermaa, 2 1/2 dl maitoa, 2 ryynimakkaraa (300gr), 2rkl pilkottua persiljaa, vettä, suolaa valkopippuria
        -Kuori artisokat ja perunat , pilko 2-3 cm suuruisiksi paloiksi, keitä n10 min (kunnes pehmeitä) 2 1/2 dl vedessä jossa myös liemikuutio
        -Lisää kerma, maito 1 tlk suolaa, 1maustemitta pippuria, sekoita sileäksi sauvasekoittimella. pidä keitto lämpimänä kattilassa.
        - halkaise ryynimakkarat pitkittäissuunnassa, åpoista nahka ja paista sisälmys kuumassa pannussa rapeaksi
        -Annostele soppa kullekin syvälle lautaselle tai soppakuppeihin, ripottele ryynimakkara ja persilja sopan päälle.
        Tarjoa vaikkapa puolukkaleivän (tai minkä tahansa hyvän leivän), voin ja juuston kera.


      • ureip

        Pierukeitto tuo maa-artisokkakeitto vaikka hyvää onkin!


      • hytinäx1
        ureip kirjoitti:

        Pierukeitto tuo maa-artisokkakeitto vaikka hyvää onkin!

        Niin, voishan ehkä laksoositon maito ja kerma olla parempi vaihtoehto.


      • HerkutellaanYhdessä
        hytinäx1 kirjoitti:

        No minäpä laadin sinulle ruotsalaisen juhla-aterian . Alkuruoaksi Maa-artisokka keitto ryynimakkara rouheella, pääruoaksi Västerpottenspai ja jälkiruoaksi Kultaleivokset.
        Alkuruoka-aineet 4 hengelle: 300gr maa-artisokkaa, 150 gr jauhoisia perunoita, 1/2 kanaliemikuutio, 1 1/2 dl kuohukermaa, 2 1/2 dl maitoa, 2 ryynimakkaraa (300gr), 2rkl pilkottua persiljaa, vettä, suolaa valkopippuria
        -Kuori artisokat ja perunat , pilko 2-3 cm suuruisiksi paloiksi, keitä n10 min (kunnes pehmeitä) 2 1/2 dl vedessä jossa myös liemikuutio
        -Lisää kerma, maito 1 tlk suolaa, 1maustemitta pippuria, sekoita sileäksi sauvasekoittimella. pidä keitto lämpimänä kattilassa.
        - halkaise ryynimakkarat pitkittäissuunnassa, åpoista nahka ja paista sisälmys kuumassa pannussa rapeaksi
        -Annostele soppa kullekin syvälle lautaselle tai soppakuppeihin, ripottele ryynimakkara ja persilja sopan päälle.
        Tarjoa vaikkapa puolukkaleivän (tai minkä tahansa hyvän leivän), voin ja juuston kera.

        Onko oikeasti juhla-ateriaksi tarkoitettu? Viikonlopun lounasruoaksi aion tehdä ensi vuoden alkupuolella. Kuulostaa houkuttavalta. Kiitos ohjeesta!

        Minkälaisia ovat Västerbottens pai ja kultaleivokset?


      • hytinäx1
        HerkutellaanYhdessä kirjoitti:

        Onko oikeasti juhla-ateriaksi tarkoitettu? Viikonlopun lounasruoaksi aion tehdä ensi vuoden alkupuolella. Kuulostaa houkuttavalta. Kiitos ohjeesta!

        Minkälaisia ovat Västerbottens pai ja kultaleivokset?

        Laitetaanpas nyt pääruoan Västerbottenpai resepti, tämä resepti riittää 10-12 henkilölle:
        Ainekset: 2 1/2 dl vehnäjauhoja, 1 dl grahamjauhoja, 150 gr voita, 2 rkl kylmää vettä, 1 kananmuna sivelyyn. Täytteeseen 4 dl maitoa, 2 dl kuohukermaa, 350 gr västerbotten juustoa ( raastettua), 6 kananmunaa, suolaa , mustapippuria
        - Laita uuni 200C asteelle. Hakkaa yhteen vehnäjauhot, grahamjauhot 1/2 tl suolaa sekä hienojakoinen voi mielellään monitoimikoneessa. Lisää vesi, työskentele nopeasti taikinaksi.
        -painele taikina halkaisijaltaan 30 cm suuruiseen piirakkavuokaan, Tee reunat korkeiksi, pistele reikiä piirakkapohjaan vaikkapa haarukalla ja anna levätä jääkaapissa 30 min. Vatkaa kananmuna ja sivele piirakankuori sillä.
        - Esipaista piirakankuori 10min. Ota piirakka ulos ja laske uuninlämpöä 150 C asteeseen.
        -Kiehauta maito ja kerma, sekoita raastettu juusto kermamaitoon ja sekoita kunnes juusto on sulanut.
        Vatkaa kananmunat juustoseokseen . Mausta 1 tl suolalla ja 2 maustemitalla mustaapippuria. Kaada täyte piirakankuoreen. Paista piirakkaa noin 45 min. 150C.
        Tarjoa mielellään esim. ravunpyrstöjen, kylmäsavustetun lohen ja mädin kanssa.
        (raikas vihersalaattikaan ei ole pahaksi)


      • hytinäx1
        HerkutellaanYhdessä kirjoitti:

        Onko oikeasti juhla-ateriaksi tarkoitettu? Viikonlopun lounasruoaksi aion tehdä ensi vuoden alkupuolella. Kuulostaa houkuttavalta. Kiitos ohjeesta!

        Minkälaisia ovat Västerbottens pai ja kultaleivokset?

        Ja sitten vielä ne kultaleivokset ennen hampaanpesua ja nukkumaan menoa.
        Tästä tulee leivoksia 14 hengelle.
        Piirakka taikinaan: 100 gr voita, 3 dl vehnäjauhoja, 1 1/2 rkl vettä
        Täytteeseen ja kastikkeeseen: 100gr mantelimassaa, 75 gr voita, 1 dl vehnäjauhoja, 2 rkl sokeria, 1/2 tl vaniljasokeria, 1/2 tl leivinjauhetta, 2 1/2 dl vanilja kesellaa, 1 kananmuna, 500 gr lakkoja, 1 rkl tomusokeria. Kuohukermaa tarjoiluun.
        Piirakkataikina: paloittele voi palasiksi ja nypi yhteen jauhojen kanssa. Lisää vesi ja työskentele nopeasti taikinaksi. Jaa taikina 14 palaseen ja painele taikina pieniin alumiinimuotteihin. Laita muotit jääkaappiin 30 minuutiksi.
        Täyte: Raasta mantelimassa karkeasti(riivinraudan isoimmalla reikäosalla). sekoita yhteen jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja mantelimassa. Levitä tasaisesti muotteihin.
        -Lämmitä uuni 175C lämpötilaan.
        - Lämmitä kesella ja kananmuna kattilassa ja lisää 250 gr lakkoja (valuta sulaneet pakastelakat) , täytä muotit tällä seoksella.
        -Aseta muotit paistinpellille ja paista uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Anna leivoksien jäähtyä.
        Kastike: Litsaa 125 gr lakkoja pienireikäisen sihdin läpi, sekoita seokseen tomusokeri
        - Koristele leivokset lopuilla lakoilla ja tarjoile kastikkeen kera. Hieman vispattua kermaa ja sitruunamelissaa koristelemaan kultaleivokset.

        - Muuten jos teillä jäi piparkakkuja ja dumlekarkkeja joululta niin niistä saa aika helpon leivonnaisen kahvin kanssa. Lämmitä uuni 100 Asteeseen. Aseta piparkakku pellille ja dumlekarkki piparkakun päälle. Anna muhia uunissa 10 minuuttia kunnes dumle on sulanut jonkin verran. Laita toinen piparkakku dumlen päälle ja dadaa, hyvä leivos joko hieman jähtyneenä tai aivan kylmänäkin. Voishan sitä kokeilla jonkin muunkin suklaakonvehtin kanssa.


      • hytinäx1 kirjoitti:

        Ja sitten vielä ne kultaleivokset ennen hampaanpesua ja nukkumaan menoa.
        Tästä tulee leivoksia 14 hengelle.
        Piirakka taikinaan: 100 gr voita, 3 dl vehnäjauhoja, 1 1/2 rkl vettä
        Täytteeseen ja kastikkeeseen: 100gr mantelimassaa, 75 gr voita, 1 dl vehnäjauhoja, 2 rkl sokeria, 1/2 tl vaniljasokeria, 1/2 tl leivinjauhetta, 2 1/2 dl vanilja kesellaa, 1 kananmuna, 500 gr lakkoja, 1 rkl tomusokeria. Kuohukermaa tarjoiluun.
        Piirakkataikina: paloittele voi palasiksi ja nypi yhteen jauhojen kanssa. Lisää vesi ja työskentele nopeasti taikinaksi. Jaa taikina 14 palaseen ja painele taikina pieniin alumiinimuotteihin. Laita muotit jääkaappiin 30 minuutiksi.
        Täyte: Raasta mantelimassa karkeasti(riivinraudan isoimmalla reikäosalla). sekoita yhteen jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja mantelimassa. Levitä tasaisesti muotteihin.
        -Lämmitä uuni 175C lämpötilaan.
        - Lämmitä kesella ja kananmuna kattilassa ja lisää 250 gr lakkoja (valuta sulaneet pakastelakat) , täytä muotit tällä seoksella.
        -Aseta muotit paistinpellille ja paista uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Anna leivoksien jäähtyä.
        Kastike: Litsaa 125 gr lakkoja pienireikäisen sihdin läpi, sekoita seokseen tomusokeri
        - Koristele leivokset lopuilla lakoilla ja tarjoile kastikkeen kera. Hieman vispattua kermaa ja sitruunamelissaa koristelemaan kultaleivokset.

        - Muuten jos teillä jäi piparkakkuja ja dumlekarkkeja joululta niin niistä saa aika helpon leivonnaisen kahvin kanssa. Lämmitä uuni 100 Asteeseen. Aseta piparkakku pellille ja dumlekarkki piparkakun päälle. Anna muhia uunissa 10 minuuttia kunnes dumle on sulanut jonkin verran. Laita toinen piparkakku dumlen päälle ja dadaa, hyvä leivos joko hieman jähtyneenä tai aivan kylmänäkin. Voishan sitä kokeilla jonkin muunkin suklaakonvehtin kanssa.

        Nyt tuli kultaleivoshimo. Tuo on pakko kokeilla.


      • OnkoEhkäTai
        hytinäx1 kirjoitti:

        Ja sitten vielä ne kultaleivokset ennen hampaanpesua ja nukkumaan menoa.
        Tästä tulee leivoksia 14 hengelle.
        Piirakka taikinaan: 100 gr voita, 3 dl vehnäjauhoja, 1 1/2 rkl vettä
        Täytteeseen ja kastikkeeseen: 100gr mantelimassaa, 75 gr voita, 1 dl vehnäjauhoja, 2 rkl sokeria, 1/2 tl vaniljasokeria, 1/2 tl leivinjauhetta, 2 1/2 dl vanilja kesellaa, 1 kananmuna, 500 gr lakkoja, 1 rkl tomusokeria. Kuohukermaa tarjoiluun.
        Piirakkataikina: paloittele voi palasiksi ja nypi yhteen jauhojen kanssa. Lisää vesi ja työskentele nopeasti taikinaksi. Jaa taikina 14 palaseen ja painele taikina pieniin alumiinimuotteihin. Laita muotit jääkaappiin 30 minuutiksi.
        Täyte: Raasta mantelimassa karkeasti(riivinraudan isoimmalla reikäosalla). sekoita yhteen jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja mantelimassa. Levitä tasaisesti muotteihin.
        -Lämmitä uuni 175C lämpötilaan.
        - Lämmitä kesella ja kananmuna kattilassa ja lisää 250 gr lakkoja (valuta sulaneet pakastelakat) , täytä muotit tällä seoksella.
        -Aseta muotit paistinpellille ja paista uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Anna leivoksien jäähtyä.
        Kastike: Litsaa 125 gr lakkoja pienireikäisen sihdin läpi, sekoita seokseen tomusokeri
        - Koristele leivokset lopuilla lakoilla ja tarjoile kastikkeen kera. Hieman vispattua kermaa ja sitruunamelissaa koristelemaan kultaleivokset.

        - Muuten jos teillä jäi piparkakkuja ja dumlekarkkeja joululta niin niistä saa aika helpon leivonnaisen kahvin kanssa. Lämmitä uuni 100 Asteeseen. Aseta piparkakku pellille ja dumlekarkki piparkakun päälle. Anna muhia uunissa 10 minuuttia kunnes dumle on sulanut jonkin verran. Laita toinen piparkakku dumlen päälle ja dadaa, hyvä leivos joko hieman jähtyneenä tai aivan kylmänäkin. Voishan sitä kokeilla jonkin muunkin suklaakonvehtin kanssa.

        Mitä on kesella? Vaniljakastiketta? Tai kastiketta tai seosta?


      • hytinäx1
        OnkoEhkäTai kirjoitti:

        Mitä on kesella? Vaniljakastiketta? Tai kastiketta tai seosta?

        Tuo vaniljakesella on maustettua rahkaa, Rahkalle vaan annettu eri nimike täälläpäin. Sitä on eri rasvapitoisuuksissa 1% ja 10% , kumpikin käy leipomiseen. Suosittelen 1%:sta ylhäällä olevaan leivokseen.


    • Kraakkensviturasresepti

      Tarjoisin riistalintu paistia. Ampuisin pari varista ja harakkaa kun niitä on ihan liikaa.

      Vanhoista joulu pipareista ja konvehdeista keksii jälkkärin.

      • PitääOstaaVaan

        En voi enää ampua, kun luovuin aseista, enkä ole maksanut enää metsästyskorttiakaan moniin vuosiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3382
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3202
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      123
      2738
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      44
      2553
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1860
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      87
      1505
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1330
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1199
    Aihe