Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vaasan yksikön kaksikielisyys?

Ankkakumi

Moikka,

Olisi siis tarkoitus hakea Vaasan oikikseen suomen kielisen kokeen kautta. Olen itse Vaasasta jotenka tämä oli se luonnollisin vaihtoehto. Ilmeisesti opetus on kuitenkin kaksikielistä suomenkielisinä hakeneillakin. Ongelmana on, että ruotsin kielen taitoni ovat lähes olemattomat. Haluaisin siis tietää, kuinka tärkeä kaksikielisyys ja molemman kielen taitaminen alusta asti on. Olen valmis opettelemaan ruotsia opintojen yhteydessä, mutta onko tämä tarpeeksi jos en tässä vaiheessa vielä osaa? Kannattaisiko vain hakea johonkin toiseen yliopistoon jossa oikeustieteen opetusta tarjotaan pälkällä suomen kielellä? Kuinka kaksikielinen opetus oikeastaan edes järjestetään? Vaaditaanko opiskelijoita vastaamaan tentteihin, lukemaan kirjallisuutta, tai käyttämään ruotsin kieltä luennoilla aktiivisesti, vaikka olisivatkin hakeneet suomen kielisinä?

Olisi kiinnostavaa kuulla, miten vaasan oikiksen suomenkieliset opiskelijat kokivat kaksikielisen opiskelun ja kuinka siihen sopeudittin, sekä mikä yleinen ruotsin kielen taso olisi odotettavissa opintojen alussa.

4

315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisad6969

      Vaasassahan osa opetus saattaa olla suomeksi kuten yliopiston sivuillakin sanotaan, että opiskelijoiden oletetaan pystyvän opiskelemaan kummallakin kielellä

    • Eiköseoleselvä

      Miksi olisi kaksikielinen jos ei opetus olisi kaksikielinen?

    • olienne

      Osa opetuksesta on suomeksi, suurin osa ruotsiksi. Alusta alkaen pitää pystyä osallistumaan opetukseen molemmilla kielillä. Tentti on aina kurssin kielen mukaan eli ruotsinkielisen kurssin tentin kysymykset ovat ruotsiksi ja kysymyksiin vastataan ruotsiksi. Sama suomenkielisillä kursseilla on kaikki suomeksi.

      Lähtötason pitää molemmissa kielissä olla opiskeluun riittävä eli parempi kuin keskipitkän ruotsin yo-kokeesta C. Alussa on vaikea pysyä kärryillä, mutta kielitaito paranee nopeasti.

      • paskapuhetta

        Et taida opiskella Vaasassa, tai sitten sulta mennyt kyllä jotain pahasti ohi.

        Vaasassa pärjää pelkällä suomen kielellä mainiosti. Vaasan yksikössä kaksikielisyys toteutettu siten, että noin puolet opetuksesta tapahtuu ruotsin kielellä. Eli edes jonkin tasoinen kuullun- ja luetunymmärtäminen on kyllä suotavaa, jotta saisi ruotsinkielisistä luennoista jotain irti. Kuitenkin sielläkin mahdollista esittää kysymyksiä suomeksi tai pyytää selvennystä, jos jotain ruotsinkielistä ilmaisua ei ymmärrä.

        Tenttikirjallisuus on suomeksi, tentteihin ja kaikkiin kurssitehtäviin saa vastata aina suomeksi. Joskus tehtävänanto saattaa olla pelkällä ruotsin kielellä, jolloin toki pitää taas sen verran kielitaitoa löytyä, että ymmärtää mitä kysytään. Mutta vastaukset näihinkin saa laatia suomeksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      88
      1305
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe