Sairasta touhua

Meilläpäin puhutaan, että metsästäjät ovat henkisesti sairaita.
Ajatelkaa nyt 50 ajomiestä aja hirven määrättyyn paikkaan, jossa yksi hurja antaa sille tappotuomion. Viaton metsän eläin ,joka ei pysty puolustautumaan. Ampujasta tulee ampujan kuningas. On peijaisia ja kuninkaalla on ilmeisesti kruunu päässä. Tämä on sairasta touhua jos mikä.
Jotkut pitää metsästystä harrastuksena. En ymmärrä miksi joku harrastaa eläimien tappamista. Aivan sairasta touhua.
Jos karhu tulee asutuksen lähelle,niin metsästäjien ensi reaktio on ,että mennään ja tapetaan se.
Minun mielestä metsästys on murhanhimojen tyydyttämistä.
Lopuksi, kuka on antanut metsästäjäliitolle luvan leikkiä Jumalaa, koska se päättää montako eläintä metsässä saa olla. Ylimääräiset murhataan.

15

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkka-ampujat

      Ei se ihan noin mene. Ennen lopullista armonlaukausta hirvi on saanut vähintäänkin viisi osumaa jotka eivät ole vielä tappavia.

    • ValonpisaraTapulista

      On se kumma, ettei nyky peruskoulun käyneet ihmiset ymmärrä asioita eikä haluta käsittää yhtään mikä tämän pelin henki on.
      Se on niin, että jos metsästysseurat eivät huolehdi hirvikantojen sääntelystä metsästämällä, niin silloin tehtävä jää valtion järjestettäväksi toisin, mikä tarkoittaisi joko Poliisia tai Puolustusvoimia.Ja heidän arsenaalin käyttöä. Jos viranomaistahoja jouduttasiin valjastamaan tällaisiin tehtäviin, heidän olisi se tehtävä ajan ja varojen säästämiseksi niin laajasti, ettei ko. toimenpidettä tarvitsisi heti toistaa.
      Metsästysseurojen ja metsästysperinteen ansiosta ja sen yhdistämistä villieläinkantojen hoitoon, täällä vielä voidaan katsella hirviä ja peuroja sekä suurpetoja luonnossa.Eli kun tätä näkökulmaa tarkastelee syvemmin, metsästäjät suojelevat luontoa ja sen eläimiä.

      Suomen pinta-alamittakaavaan ei sovi suuret villieläinlaumat koikkelehtimaan yhä laajenevien taajamien liikenteen ja ihmisten seassa. Se on yksinkertaisesti mahdoton ajatus. Kannattaa siis miettiä ihan ajatuksen kanssa, vaikka nyt kuinka tuntisitte syvääkin luonnonsuojeluintoa, että mitä oikeasti seuraisi ylensuurista eläinpopulaatioista urbaanin yhteiskunnan keskellä. Kaaos.

      • Ilmeisesti olet murhanhimoja tyydyttävä metsästäjä.
        Kyllä petoeläimet pitää huolta metsän tasapainosta. On tehnyt jo satoja vuosia. Minkätakia ihmisten pitää seota luonnon kulkuun.
        Mennään suurin porukoin ja viedään petoeläimiltä sapuskat.
        Sitten ihmetellään miksi petoeläimiä näkyy asuinalueiden läheisyydessä.
        Minä voin kertoa. Niillä on nälkä, ne tulevat hakemaan ruokaa.
        Sitten taas kiväärit käteen ja murhaamaan.


      • kokkipakokki
        ak2017 kirjoitti:

        Ilmeisesti olet murhanhimoja tyydyttävä metsästäjä.
        Kyllä petoeläimet pitää huolta metsän tasapainosta. On tehnyt jo satoja vuosia. Minkätakia ihmisten pitää seota luonnon kulkuun.
        Mennään suurin porukoin ja viedään petoeläimiltä sapuskat.
        Sitten ihmetellään miksi petoeläimiä näkyy asuinalueiden läheisyydessä.
        Minä voin kertoa. Niillä on nälkä, ne tulevat hakemaan ruokaa.
        Sitten taas kiväärit käteen ja murhaamaan.

        "Petoeläimet pitävät huolta metsän tasapainosta ", samalla tavoinko, kuin jättipalsami ja jättiputki?
        Tiedätkö Echinococcus Granulosuksesta mitään? Petokannan kasvaessa sekin vitsaus leviää luontoon riesaksemme.


      • kokkipakokki kirjoitti:

        "Petoeläimet pitävät huolta metsän tasapainosta ", samalla tavoinko, kuin jättipalsami ja jättiputki?
        Tiedätkö Echinococcus Granulosuksesta mitään? Petokannan kasvaessa sekin vitsaus leviää luontoon riesaksemme.

        Ei petoeläimet ole vaarallisia, jos lahtaajat jättäisivä riistaeläimet rauhaan. En ole kuullut, että petoeläin olisi käynyt ihmise kimppuun.
        Olen yli kuusikymmentä vuotta kulkenut pikin metsiä ympäri Suomen. En ole kertaakaan nähnyt petoeläintä metsässä. Elikkä ei niitä nyt niin hirveästi ole, että täytyy lähteä lahtaamaan. Minä luulen ,että se on vain metsästäjien puheita, koska liipasinsormi sormi syhyää.


      • hampparoivahampuusi

        Nykyaikaisen metsätalouden ja metsästäjien tekemän riistanhoitotyön ansiota ovat Suomen rikkaat riistakannat. Metsästys nykymuodossaan ei vähennä mitään riistalajia. Metsästyksen tuloksena riistakannat ovat vahvat ja terveet. Vahvat riistakannat myös mahdollistavat petoeläimille riittävän ravinnon saannin. Pitämällä petokannat maltillisina riittää jokaiselle pedolle ruokaa luonnosta eikä niiden TARVITSISI tulla pihoihin (tietenkin helpompi saalis houkuttaa, ei ne tyhmiä ole). Tietyillä alueilla ilmeisesti kuitenkin hirvieläinkannat ovat romahtaneet,mikä selittyy pääosin liian suurella paikallisella susotiheydellä, sillä ainakin laillista metsästystä hirvieläimiä kohtaan on siellä selvästi vähennetty, kuten tilanteess kuuluukin. Se, että et koskaan petoeläintä ole koskaan metsässä nähnyt ei tarkoita etteikö niitä siellä ole. Sehän on vain terve merkki että väistävät metsässä ihmistä. Rsimerkiksi Ohtonen muistaakseni kertoi dokumentissaan että ei ole Ilvestä juuri koskaan nähnyt (vai peräti koskaan), mistä huolimatta ilves on Suomen yleisin suurpeto. Metsässä luultavasti olet aina liikkunut pääosin valoisan/pikkuhämärän aikaan? Susi on liikkeellä pääosin pimeällä ja hämärässä. Vaikka et itse ole yhtään petoa nähnyt,ei se tarkoita sitä, että muiden ihmisten havainnot esimerkiksi pihoilla vierailevista susista/karhuista olisivat mielikuvituksen tuotetta.


    • vihernutt

      Ketjun aloittaja tuntenee itsensä paremmaksi ihmiseksi, kun ei-tuotetun vähemmän luontoa rasittavan riistalihan syötäväksi tappamisen sijaan hän kaupan lihatuotteita ostaessaan tekee jatkuvasti palkkamurhaustilauksia. Onhan se siistimpää, kun veri ei roisku ja rahalla voi ummistaa silmänsä kuolemalta, ostellessaan palkkamurhailtuja lihoja. Mitä mausteita käytät valmistaessasi jauhelihapitsaa palkkamurhatusta luontoa tuhoavasta tuotantolihasta?

    • kuinmyös

      Pata kattilaa soimaa. Kirjoituksestasi voi selkeästi päätellä että sinä itse ainakin olet henkisesti sairas.

      • Entrecote

        Vihernutt vain selkeästi valotti, kuinka tautista ja todellisuudesta vieraantunutta soopaa aloittaja ketjun avaukseen yökötteli.


      • Ei se ole sairas, joka yrittää pelastaa avuttomat metsän eläimet.
        Vaan ne ovat sairaita, jotka menevät jä murhaavat ne.


      • Suihing
        ak2017 kirjoitti:

        Ei se ole sairas, joka yrittää pelastaa avuttomat metsän eläimet.
        Vaan ne ovat sairaita, jotka menevät jä murhaavat ne.

        Sairain on hän, kuka tukee toimintaa ostaessaan palkkamurhauksen, vankeudessa kasvatetun, luonnonvaroja riistävän ja päästöjä tuottavan tuotantoeläinlihan tuotantoa.
        Tuontirehualat paikallisten ihmisten ravinnon tuotantoon sen sijaan, että rehukasvit rahdataan tänne tuotantoeläimien suihin, ylläpitämään palkkamurhauksen ostotoimintaa.


    • hampparoivahampuusi

      "Avuttomat metsäneläimet" ovat kyllä jokaista oravaa myöden sinnikkäämpiä ja pärjäävämpiä kuin yksikään metsäneläimiä avuttomiksi kuvailevat "eläinten ystävät"(tai ylipääbsä mitkään ihmiset Tarzania laskematta lukuun),jotka ovat selailleet läpi 100-sivuisen kuvakirjan pupuista ja kaikista söpöimmistä metsän kirkassilmäisistä otuksista.
      Luonto tarvitsee monimuotoisuuden säilyttämiseksi riittävän monipuoliset ja kattavat elinympäristöt. Laillinen metsästys ei köyhdytä paikallista luontoa, päinvastoin. Esimerkiksi supien ja minkkien hävittäminen luonnosta lisää useiden paikallisten lajien hyvinvointia. Suurempi rooli on ihmisen liiallisella levittäytymisellä ja etenkin kaukomailla ylitiheällä väestöllä sekä metsien hoidolla. Pitää olla tarpeeksi ns.luonnon metsää,ja talousmetsistä tulisi saada monimuotoisemmat.
      Metsästyksellä hankitaan ympäristöä kuormittamatonta lihaa. Ei ole ekologista rahdata soijaa toiselta laidalta maapalloa. Paikallinen luonto tuhoutuu siellä kovaa vauhtia (tiedän pääsyyn olevan lihantuotanto). Muutenkin kaikkialla tulisi suosia lähiruokaa. Metsästys ei ole lihantuotantoa ja metsästämällä saatu liha on lähiruokaa(useimmiten). Suurpedoille on jätettävä riittävä määrä ravintoa luontoon, jotta petoeläimet eivät häviä. Kuitenkin on pidettävä kohtuus petoeläinten määrässä. Miksi luonnon tasapainosta huolehtiminen pitäisi olla vain luonnon petojen hommaa? Aivan yhtä hyvin ihminen voi metsästää kestävällä periaatteella riistaa, jättäen riittävästi pedoille. Näin tapahtuukin tällä hetkellä paitsi, että tietyillä alueilla saaliseläimet (etenkin sorkkaeläimet) ovat harventuneet aivan liikaa johtuen paikallisesti liian runsaasta susikannasta.
      Eläintä yksilönä ei vois vähempää kiinnostaa kuinka monta lajitoveria sillä on hengissä noin kärjistetysti sanottuna. Luonto on raaka. Siellä vallitsee vahvemman lait. Siltikin voin väittää hirven kuolevan mieluummin hyvin ammutun 308:n 11grammaiseen kuin susilauman tuntien piirityksen ja kinnerten poikkipuremisen tuloksena. Samoin ilveksilläkin on hieman mukavammat olot jos ehkäistään sekä saaliseläinten että saalistajan kohtuullisella metsästyksellä saaliskantojen romahdus kasvaneen saalistajakannan myötä ja sitä kautta taas saalistajien nälkäkuolema (luonnossa toistuva rytmi).
      Metsästys on ainakin 90%tuntemistani metsästäjistä jotain aivan muuta kuin kielipitkällä aseet tanassa pitkin korpia ja kankaita verisen lihan perässä ravaamista/ autoilla hirvien päälle ajamista ja passeissa laiskottelua ja nuotiolla makkaraa syödessä lihomista.
      Valitettavasti joudun tämän surkean tuotokseni päätteeksi vielä myöntämään etten ole mikään asiaa tutkiva professori, mutta voin kuitenkin lohduttautua sillä että tuskinpa ovat muutkaan täällä hampparoivat hampuusit.

    • elvytys

      Ei metsästäjät henkisesti sairaita ole.Tietoisesti kylläkin.
      Kaikki ovat Teknologian uhreja,vakuutusyhtiöiden pitäisi tällaisesta tietoisuudesta
      laittaa korvausvelvollisiksi.Tulevaisuudessa tummat varjot lisääntyy tietoisuuden ylle.

    • Aitoluontoihminen

      Meilläpäin taas puhutaan, että nuo luonnosta vieraantuneet, mukamas luontoihmiset, ovat kovasti henkisesti jälkeenjääneitä, eivätkä ymmärrä, että ihminen on osa luontoa.

      Luonnottomia ovat nuo omasta mielestään luontoihmiset!

      • Luonnossa_luontaisesti

        syödään ja/tai tullaan syödyiksi. Minä mieluummin syön.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      67
      2829
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      197
      1908
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1724
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      26
      1449
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      165
      1328
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      85
      1284
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1049
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      94
      891
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      810
    10. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      794
    Aihe