putkiremonttiko tulossa

diriis

Mitä tämmöisestä voi olettaa, jos kerrostaloyhtiössä on juuri teetätetty LV-järjestelmien kuntoarvio, jolla selvitetty kiinteistön sopivuus aurinko, tuuli, maa ja vesienergian hyödytämiseen. Talo parikymmentä vuotta, hyvin rakennettu.

Tarkoittaako tuo käytännössä, että siellä ei voi asua, jos alkavat jotain remppaamaan?

4

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porno-Jalmari

      Voiko kerrostalossa asua? Tämä on ainainen dilemma.

      Jotkut ovat joskus, jossain, jostain syystä asuneet kerrostalossakin melko ongelmitta, mutta yleisesti ottaen aika vaikeaa on kolhoosissa elo.

    • TommiTeodor

      Aloittajan kysymys on joko suoraan ns. hanurista tai sitten taloyhtiön hallituksessa on käytännön asioita ymmärtämättömiä viherpipertäjiä.

      • diriis

        Yläpäässä tuskin pahemmin vippaa.
        Tienoo on kokolailla kokoomusta ja myyntihinnat huitelee siellä 4t paremmalla puolella, vuokrat päälle 17 euron neliöltä,.


    • Läpinäkyvää_tietoa

      diriis, voisit jo vähitellen rauhoittua ja vihjaista taloyhtiön hallitukselle vaikkapa syksyllä valmistuneesta suosituksesta http://www.taloyhtio.net/hallinto/hyvahallintotapa/ . Suositus täydentää ja selittää asunto-osakeyhtiölakia sekä antaa taloyhtiön hallintoon ja viestintään paljon valmiita, hyväksi koettuja malleja. Suositus sisältää aiemman Viestintäsuosituksen taloyhtiöille ja tässä viestinnässä on ilmeisesti taloyhtiössänne parannettavaa. On ikävää, jos ei kerrota mitä on menossa, vaan osakkaat elävät huhujen varassa. Ottakaa tuo suositus seuraavan yhtiökokouksen esityslistalle.

      Ja sitten itse asiaan: Putkiremppaa ei varmasti ole tulossa, ellei putket ole jotain ylijäämäkamaa. Edellisessä v. 1980 valmistuneessa rivariyhtiössä putket syöpyivät n. 15 vuoden käytön jälkeen ja syynä oli urakoijan käyttämä halpa putkimateriaali. Rakentaja meni kiinteistön valmistumisen jälkeen konkurssiin ja niin meni putkifirmakin, joka paranteli tulostaan käyttämällä liian rikkipitoista rautaputkea, joka oli kuin pitsiä reilun kymmenen vuoden jälkeen. Kun vakuutusyhtiö tämän havaitsi, niin kiinteistövakuutus sanottiin irti, ja runkoverkon uusintakustannukset jäivät osakkaille. Onneksi ei ollut kallis remppa, mutta pihamaata piti avata monesta kohtaa talojen väliltä, ja samalla uusittiin lämmitysverkonkin runkoputket.

      http://www.taloyhtio.net/hallinto/hallitus/strategia/ hallitus toimii taloyhtiönne periaatteen mukaisesti: Taloyhtiölle tarvitaan strategia. Sen laatiminen vaatii hyvät lähtötiedot kiinteistöstä ja toimintaympäristöstä, sekä budjetointia laajempia teknisiä selvityksiä. Kun nykyisin tehdään taloyhtiön PTS:ää, niin viisi vuotta on minimi, mutta jonkinlainen suunnitelma pitäisi nykyään olla 10 vuoden päähän.

      Kerrostalossa lämmönvaihtimien uusinta tulee vastaan 20-25 vuoden käytön jälkeen ja kun siinä uusitaan koko lämmitysjärjestelmän paketti yhtenä kokonaisuutena, niin sen asennus menee yhden työpaivän aikana.

      Kun lämmönvaihtimien uusintaa suunnitellaan PTS:ää varten, niin siinä yhteydessä kannattaa selvittää myös maa- ja aurinkolämpö, mahdollinen poistoilman lämmön talteenotto, aurinkosähkö, jne, sillä ne vaikuttavat taloyhtiön kiinteistötekniikkaan. http://ilmastokatu.fi/ tarjoaa taloyhtiöille suunnitteluapua tulevaisuutta varten ja sen puitteissa on mahdollisuus tutustua valmiisiin sovellutuksiin.

      Kannattaa mennä seuraavaan yhtiökokoukseen ja pyytää etukäteen hallitukselta tietoa suunnitelmista ja toivoa, että he noudattavat tiedottamisesta annettuja suosituksia. Oikeaa tietoa jaetaan myös osakkaille ja asukkaille, eikä nysvätä asioita pelkästään hallituksen jäsenten kesken.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      280
      3143
    2. 202
      2888
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2474
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      222
      1944
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1378
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1221
    Aihe