Blini busines lintallaan, Bankirsky Dom konkussa

Letuksimeni

Muistatteko tämän.

https://www.youtube.com/watch?v=ptwClKumFMw

Ei tullut Muurameen, Lievestuoreelle ja Jyväskylään tervehenkistä Bizkon liiketoimintaa kuten Jyväskylän silloinen kaupunginjohtaja lupasi.

Evgeny Lykovin pankki, Bankkirsky Dom Haminassa ja Pietarissa voipi olla Konkurenssissa. Ainakin Venäjän valtiopankki on ottanut suomalais-venäläiselt pankilta, rekisterinumero 2928, toimiluvan pois 2.2.2016

23

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KeskiSuomessakinOn

      30 miljoonan euron epäselvyydet - venäläispankkiirin yhtiön kiinteistöt tyhjillään Suomessa

      Sunnuntai 1.1.2017
      Suomalais-venäläisen pankin toimilupa peruttiin Venäjällä.
      • Pankkia epäillään rahanpesusta.
      • Vyyhtiin sotkeutuu myös suomalainen kiinteistöalan yritys.

      Bankirsky Domin Euroopan edustuston jäljet johtavat Kotkan edustalla sijaitsevaan autioon teollisuushalliin.

      Venäjän keskuspankki epäilee suomalais-venäläistä pankkia, Bankirsky Domia, rahanpesusta Suomeen rekisteröityjen yhtiöiden avulla. Pankin edustajien epäillään siirtäneen ruplatileiltä varoja suomalaisiin yhtiöihin.

      Venäjän keskuspankki peruutti Bankirsky Domin toimiluvan maaliskuussa. Kesäkuussa pankissa käynnistyi konkurssimenettely. Tilivaroja jäädytettiin noin 15 miljoonan euron arvosta.

      Bankirsky Domin omistus on ollut vahvasti venäläisen liikemiehen Evgeny Lykovin käsissä. Lykov on ollut pankin omistajana sekä henkilökohtaisesti että omistuksessaan olevan suomalaisen kiinteistöalan yrityksen, H-Markkinointi Oy:n kautta.

      Lykov on tuttu mies venäläisille talousrikostutkijoille. Pankkiiria on epäilty rahanpesusta jo ennen tuoreinta tutkintaa. Tuomioita Lykoville ei ole aiemmin langetettu.

      Liikemies Evgeny Lykov on tuttu mies myös suomalaisille poliitikoille ja kuntapäättäjille. Lykovin hallinnoima, Pietarista johdettu Bizkon-verkosto hakeutui kuntapäättäjien ja vaikutusvaltaisten poliitikkojen lähipiiriin kaikissa Suomen kasvukeskuksissa 2000-luvun alkupuolella.
      Kuntiin tarjottiin erilaisia liiketoimintaideoita ja kehityshankkeita, joihin pääsääntöisesti liittyi maa- ja kiinteistöhankintoja tulevaa liiketoimintaa silmälläpitäen.
      Hankeideoidensa ansiosta Lykov pääsi hankkimaan maa- ja kiinteistöomaisuutta useamman yhtiön lukuun eri puolilta Suomea.

      Pietarissa asuva Evgeny Lykov jättäytyi pois Bankirsky Domin taustayhtiön H-Markkinointi Oy:n hallinnosta viime kesänä, samoihin aikoihin Venäjällä käynnistyneen tutkinnan kanssa.

      Kaupparekisterin mukaan pankin taustayhtiön vastuut ovat tällä hetkellä täysimääräisesti suomalaisilla. Hallituksen vastuuhenkilöt löytyvät Pietarin sijaan Vääksystä.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612282200046224_uu.shtml

    • valoa.pimeyteen

      Mistä kaikkialta Suomesta näitä höynäytettyjä kuntaisiä ja äitejä löytyykään? Kumma kun iltalehden juttuja ei muualla oikein kommentoida. Onko laitettu mykkävaihe päälle? Tämänkin ketjun lenkkejä on poistettu. Miksi?

      • Äläihmettele

        Pääministerin oikea käsi on Paula Lehtomäki (kepu, Suomi-Venäjäseuran puheenjohtaja).

        Keski-Suomi on pikkukuntineen kepun ydinaluetta ja Venäjältä ei ole koskaan tullut muuta kuin pelkkää hyvää. Siellä ei ole epärehellisiä liikemiehiä, politikkoja , rikollisuutta tai pimeää rahaa.

        Ei tulisi mieleenkään epäillä tämän ystävällismielisen naapurin aikeita.
        Sehän on kautta historian ajatellut lämpimin ajatuksin ja auttavaisin mielin pikku naapurinsa parasta ja tarvittaessa tarjoutunut antamaan myös sotilaallista apuaan täysin pyyteettömästi parhaaksemme.

        Kunpa satavuotiaassa Suomessakin saavutettaisiin saman kaltainen rehellisyyden ilmapiiri kaikessa kanssakäynnissä.

        Keski-Suomen kuntajohtajat ovat ainakin tässä suhteessa palkankorotuksensa ansainneet.

        Millaisia digiloikkia pystyisimmekään ottamaan ja kehittämään nyt jo lupaavia hevosenpaskaenergia innovaatioita, jos kaikki kuntapolitikot puhaltaisivat yhteen hiileen.

        Turhat valitukset pois, Suomi nousuun ja suhteet kuntoon.


    • VoihanLettuJaBlini

      Laukaa, Lievestuore, Muurame, Jyväskylä, Mikkeli, Pankkitarkastusvirasto Helsingissä ja paljon muutakin


      Venäläispankkiirilla kiinteistöjä Keski-Suomessa - "Hanke roikkuu, koska emme ole tavoittaneet maanomistajaa"
      Sunnuntai 1.1.2017 klo 08.43

      Evgeny Lykov on tehnyt kiinteistökauppaa muun muassa Keski-Suomessa Muuramen ja Laukaan kunnissa.
      • Venäläispankkiiri Evgeny Lykov lupasi rakentaa kiinteistöille tehdasrakennuksen ja asuintaloja.
      • Tontit ovat yhä rakentamatta ja Lykovia ei ole tavoitettu yrityksistä huolimatta.

      Evgeny Lykov hankki Laukaan kunnasta Lievestuoreelta vanhan leipomokiinteistön. Leipomon lisäksi venäläisliikemies lupasi kuihtuvaan maaseutukylään kerrostalotuotantoa. (TUULA MALIN)
      LUE MYÖS
      30 miljoonan euron epäselvyydet - venäläispankkiirin yhtiön kiinteistöt tyhjillään Suomessa
      Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho kertoo, ettei ole kuullut venäläispankkiirista mitään yli kymmeneen vuoteen. Blinitehdasta varten hankittu teollisuustontti on yhä rakentamaton.
      - Siellä se seisoo hänen omistuksessaan, eihän sitä poiskaan saada. Toisaalta saimme tontista aikoinaan tuplakorvauksen, joten siinä mielessä veronmaksajien etuja ei ole loukattu. Bonuksena saimme vielä Lykovilta luvan kaataa maa-alueen puusto ja ottaa puista saatu myyntitulo täysimääräisesti Muuramen kunnalle, selvittää kunnanjohtaja.
      Ranta-ahon mukaan Lykovin asiamiehet ovat hoitaneet kiinteistöverot rakentamatta jääneestä maa-alueesta.
      - Tällainen käsitys minulla on. Kunnan kannalta olisi tietysti järkevämpää, että alueella olisi jonkinlaista liiketoimintaa, toteaa kunnanjohtaja Ranta-aho.
      Laukaan kunta käynnisti asemakaavamuutoksen Lykovin aloitteesta pian kiinteistökauppojen jälkeen. Teollisuus- ja varastorakennuksille kaavoitetun alueen käyttötarkoitusta ryhdyttiin muuttamaan asuntorakentamisen mahdollistavaksi asemakaavaksi.
      Kaavamuutoksen jälkeen maaseutumaiseen ympäristöön oli tarkoitus rakentaa kerros- ja rivitaloja. Jo käynnistetyn kaavoituksen eteen on matkanvarrella ilmaantunut odottamattomia mutkia.
      - Hanke roikkuu, koska emme ole tavoittaneet maanomistajaa yrityksistämme huolimatta. Lykovin asiamies ei vastaa sähköposteihimme, eikä meillä ole minkäänlaisia yhteystietoja suoraan Evgeny Lykoville itselleen, kertoo Laukaan kunnan kaavoitusjohtaja Mari Holmstedt.
      Kaavoitusjohtajan mukaan kaavamuutos etenee vasta, kun Lykovin kanssa saadaan tehtyä maankäyttösopimus.
      - Omistajan pitää sitoutua yhdyskuntatekniikan rakentamiskustannuksiin, vasta sen jälkeen jatkamme kaavoitusta. Meillä on sopimus yksinomaan muutoskaavan laadinnasta, ei sen enempää, Holmstedt alleviivaa.

      Tutkinnan kohteeksi joutuneen Bankirsky Domin omistaja hankki kymmenisen vuotta sitten suuren maa-alueen Muuramesta. Evgeni Lykov lupasi rakentaa alueelle blinitehtaan. Tehdasrakennus on yhä rakentamatta.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612282200046224_uu.shtml

    • tietoa.kansalle

      Pitää mennä ostamaan Iltasanomat. Siinä on mainoksen mukaan laaja juttu venäläisten kiinteistöistä. Jopa jotakin, kun muutkin kirjoittavat.

    • SivustaKattelin

      Ja veljet, asia josta ihmiset ei välttämättä tiedä. Itse seurasin aika likeltä yhtä "toimijaa" nimittäin. Ja se on lukematon määrä näitä konsultteja jotka rakentavat hankkeisiin keinoälyllään skenaarioita. Tämä jengi, sen terävimmän kärjen ohella, repivät käsittämättömiä summia käytännössä tekemällä asioita jotka eivät koskaan toteudu. Sanoinkin kumppanilleni että jos olisin koskaan tiennyt miten helppoa on tehdä rahaa paskaa puhumalla niin olisin opiskellut vaikka väkisin ihan muita asioita kuin jota tein. Nämä ovat vielä nimettömiä, kasvottomia ihmisiä taustalla, eivätkä koskaan vastaa mistään, heille on myös aivan sama miten hankkeelle käy, niin kunhan ovat ehtineet laskuttaa ensin...

    • nokkairti.pystökiinni

      Rahat otetaan ja ongelmat jätetään. Ongelmien peittely jääkin kuntien virkamiesten ja muutaman nokkapoliitikon huoleksi.

    • Kuntabusinesta

      Mitähän venäläispankkiiri suunnittelee?

      IL: Hankki kiinteistöjä Suomesta, lupaili tehdasta ja asuntoja, miestä ei ole tavoitettu 10 vuoteen

      Talouselämä 4.1.2017

      Venäläispankkiiri EVGENY LYKOV hankki viime vuosikymmenellä kiinteistöjä muun muassa Muuramesta ja Laukaasta. Hän lupasi rakentaa tehdasrakennuksen ja asuintaloja. Tontit ovat yhä rakentamatta, eikä Lykovia ole tavoitettu yrityksistä huolimatta, kertoo Iltalehti.

      MUURAMEN kunnanjohtaja ARI RANTA-AHO kertoo, ettei ole kuullut venäläispankkiirista mitään yli kymmeneen vuoteen. Blinitehdasta varten hankittu teollisuustontti on yhä rakentamaton.

      "Siellä se seisoo hänen omistuksessaan, eihän sitä poiskaan saada. Toisaalta saimme tontista aikoinaan tuplakorvauksen, joten siinä mielessä veronmaksajien etuja ei ole loukattu. Bonuksena saimme vielä Lykovilta luvan kaataa maa-alueen puusto ja ottaa puista saatu myyntitulo täysimääräisesti Muuramen kunnalle", selvittää kunnanjohtaja.

      LAUKAAN kunta käynnisti asemakaavamuutoksen Lykovin aloitteesta pian kiinteistökauppojen jälkeen. Maaseutumaiseen ympäristöön oli tarkoitus rakentaa kerros- ja rivitaloja.

      "Hanke roikkuu, koska emme ole tavoittaneet maanomistajaa yrityksistämme huolimatta", kertoo Laukaan kunnan kaavoitusjohtaja MARI HOLMSTED.

      http://www.talouselama.fi/uutiset/mitahan-venalaispankkiiri-suunnittelee-il-hankki-kiinteistoja-suomesta-lupaili-tehdasta-ja-asuntoja-miesta-ei-ole-tavoitettu-10-vuoteen-6612514

    • EvgenyjaIrina

      Tässä on Bizkon miesten aloitus seikkalujen episodi.
      Evgeny Lykov oli jo tuolloin "piireissä" mukana aloittelemassa kansainvälistä "blini businesta"
      Ei vaan tullut makaroonitehdasta ja muitakaan lettutehtaita ja baareja.

      Tuli vain salainen rahastus ja "vaikutus verkosto". Lähin sijatsee vieläkin Jyväskylässä Kaupungin talon nurkalla.


      Venäläiset perustavat makaronitehtaan Suomeen 1997
      13.05.1997

      Venäläinen makaroniyhtiö St. Petersburg Macarony Factory aikoo perustaa makaronitehtaan Jyväskylän alueelle. Tehtaan on suunniteltu aloittavan toimintansa ensi vuoden alussa, sanoo Jyväskylän seudun kehittämisyhtiön Venäjän toimiston PERTTI URRILA.

      Tulevan yrityksen liikevaihdoksi on arvioitu noin 26 miljoonaa markkaa. Liikevaihdon suuruus riippuu Urrilan mukaan siitä, investoidaanko käytettyyn vai uuteen tuotantolinjaan.

      Venäläisyritystä Suomeen houkuttelevat hyvät hygieniaolosuhteet kuten veden laatu, pysyvämpi työvoima sekä raaka-aineen saatavuus. Makaronin valmistuksessa tarvittavaa durum-vehnää tuodaan kuitenkin ulkomailta.

      Venäjällä sijaitseva emoyritys haluaa uuden tytäryrityksensä avulla varmistaa tuotanto mahdollisuutensa jatkossakin. Uusi yritys valmistaa emoyrityksensä tavoin tuotteita Golden Pasta -tuotemerkillä. Tuotteiden imago on länsimainen. Niiden markkina-alue on aluksi Venäjä, mutta markkinoita laajennetaan mahdollisuuksien mukaan Suomeen ja muihin Pohjoismaihin.

      Venäläiset ovat pastan suurkuluttajia. Muurmanskin, Karjalan, Pietarin ja Leningradin alueella kulutetaan pastaa 160 000 tonnia vuodessa. Henkeä kohden laskettuna kulutus on 5,4 kiloa vuodessa. Suomalaiset syövät pastaa alle kolme kiloa henkeä kohti, sanoo Urrila. (FF)

      http://www.ruokatieto.fi/uutiset/venalaiset-perustavat-makaronitehtaan-suomeen



      Vaajakoskelle perusteilla suomalais - venäläinen makaronitehdas 1997
      Kauppalehti 14.5.1997, sivu 15

      Suomalais-venäläisen makaronitehtaan on määrä aloittaa toimintansa syksyllä Vaajakoskella. Yhteisyrityksen valmisteluissa on ollut mukana Jyväskylän Seudun Kehittämisyhtiö JYKES Oy.

      - Hanke on jo pitkällä. Lopullisesta rahoituksesta puuttuu enää yksi pankin muutaman miljoonan markan rahoituspäätös. Kun se on tehty, voimme julkistaa hankkeen yksityiskohtaisemmin.

      - Makaronitehdas aloittaa toiminnan syksyllä, ja alkuvaiheessa koko tuotanto menee Pietarin alueelle, paljasti Jykes Oy:n elinkeinojohtaja RITVA NIRKONEN.

      Jyväskylän seudun neljän kunnan yhteinen kehitysyhtiö Jykes on panostanut voimakkaasti Jyväskylän seudun vientiponnisteluihin Venäjälle.

      Jykesillä on sopimus 54 yhtiön kanssa Venäjä-hankkeiden auttamisessa. Työtä Venäjällä tekee keväällä perustettu Jykesin yhtiö, jolla on toimistot Pietarissa ja Nizhnij-Novgorodissa.

      http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/avoin....jsp?xid=24628&date=1997/05/14

    • RehellisiäLiikemiehiä

      Kaupunginjohtaja Andersson
      "Kaikkina aikoina on tärkeää, että lainmukaisuus toteutuu", hän vakuuttaa.

      Mites nyt businekset Jyväskylän kaupunki, Jykes, Laukaan kunta, Muuramen kunta, Nordea Pankki, Suomen pankkitarkastus virasto?

      Financial Crime-lehti Pietarissa kirjoitta.

      15:14 / 31.07.2017 To russian version

      Bankirsky Domin omistaja aikoi lyhentää epäiltyä kavallusta 10 miljoonaa dollaria


      Evgeny Lykov ei saapunut Liittovaltion tutkintakomiteaan, ICR:n, jossa häntä aiottiin veloittaa.

      Maaliskuussa 2016 Venäjän keskuspankki peruutti liikepankin lisenssin.

      AKB Bankirsky Dom osakekannan omistaja Evgeny Lykov julistettiin liittovaltion toimesta epäiliyksi pankin 600 miljoonan ruplan (10 miljoonan dollarin) kavalluksesta.

      Pietarissa ICR viraston lehdistöpalvelu kertoo, että Lykov on hyvittänyt satoja miljoonia ruplia kirjanpitoon kuvitteellisia tulevia käteisvaroja. Rikoksen kätkemiseksi Bankirsky Domin omistaja teki yli tuhat fiktiivistä sopimusta lainan myöntämisestä yksityisille ilman heidän tietämistään. Itse asiassa lainoja ei ollut myönnetty. Ne, jotka saivat lainaa, eivät voi enää nostaa talletuksiaan pankissa.

      Heinäkuussa 2017 epäilty Evgeny Lykov kutsuttiin Pietarin ICR tutkintaviraston keskusvaliokuntaan syytettäväksi Rikoslain pykälän 159 (Swindling) perusteella, mutta Lykov ei saapunutkaan.

      Tämän vuoksi pankkiiri Evgeny Lykov julistettiin liittovaltion toimesta pidätettäväksi
      .
      Muistiin panomme

      Bankirsky Dom rekisteröitiin Pietariin vuonna 1994. Maaliskuussa 2016 Venäjän keskuspankki peruutti pankin lisenssin. Syynä tähän oli luottolaitoksen kyseenalainen rahoitustoiminta sekä se, että pankin omat varat loppuivat. Väliaikainen hallinto havaitsi, että pankilla piti olla varoja runsaat 1,4 miljardia ruplaa (23,5 miljoonaa dollaria). Tilintarkastajat kuitenkin totesivat, että pankin omaisuuden arvo ei ylitä 0,4 miljardia ruplaa (6,7 miljoonaa dollaria), kun taas velkojen arvo on 3,2 miljardia ruplaa (53,7 miljoonaa Dollaria).

      https://en.crimerussia.com/financialcrimes/owner-of-bankirsky-dom-wanted-on-suspicion-of-embezzling-10m/


      Jyväskylän kaupunginjohtaja puolustaa Venäjä-yhteistyötä

      Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson pitää halpahintaisena ajattelua, jonka mukaan "venäläiset ovat jotenkin huono asia". Suomalaiskaupunkien Venäjä-yhteistyön varjopuolista puhuttiin tällä viikolla Ylen MOT-ohjelmassa.
      28.11.2013

      Yleisradion MOT-ohjelma kertoi maanantai-iltana TV1:ssä suomalais-venäläisestä yhteistyöverkosto Bizkonista, johon kuuluvat myös Jykes ja Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson. MOTin mukaan Bizkonin kautta "Suomeen on syntynyt kymmeniä toimimattomia yrityksiä, mutta Venäjälle on viety tietoa suurvaltaa kiinnostavista suomalaisyrityksistä, yliopistoista ja puolustushallinnosta".
      Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson kuittaa MOT:n Bizkon-yhteistyöverkoston kritiikin "vihjeiksi ja vihjailuksi". Andersson vakuuttaa, että Jyväskylän ja Jykesin Venäjä-yhteistyö kestää päivänvalon.
      Kaupunginjohtaja toteaa, että kansainvälisen liiketoiminnan laillisuutta valvovat ennen kaikkea poliisi, tulli ja rajalaitos.
      - Totta kai me selvitämme myös lainmukaisuutta, emmekä ole törmänneet mihinkään sellaisiin asioihin, mitkä eivät olisi lainmukaisia Jykesin kansainvälisessä toiminnassa, Andersson toteaa.
      Markku Andersson korostaa Venäjän viennin merkitystä työn ja työpaikkojen luomisessa.
      - Sellaiseen halpahintaisuuteen ei pidä langeta, että venäläiset ovat jotenkin huono asia, kaupunginjohtaja varoittaa.
      Andersson muistuttaa, että Venäjä on Suomen toiseksi suurin kauppakumppani, ja hän pitää tärkeänä, että Jyväskylän seudun yrittäjät pääsevät osallisiksi suuren vientialueen mahdollisuuksista.
      - Viime keväänä Jykes- kuntien yrityksiltä kysyttiin, onko meidän tärkeä olla niillä markkinoilla vai jäädäänkö Venäjältä pois, ja he pitivät tärkeänä olla siellä, Andersson kertoo.
      Jyväskylän kaupunginjohtajan mukaan Venäjä-yhteistyö ei ole tuottanut Jykesille pettymyksiä, vaikka venäläisinvestointeja ei ole maakuntaan juuri saatu.
      - Jos katsoo aiempaan työpaikkaani niin Lappeenrannassa venäläiset ovat tekemässä todella valtavia investointeja. Täytyy toivoa, että ne yltävät pikku hiljaa tänne keskemmälle Suomea myös, Andersson sanoo.
      Vaikka Markku Andersson vähättelee MOTin esiintuomia asioita, kaupungin ja Jykesin kansainväliset yhteydet aiotaan nyt perata aiempaa tarkemmin, jotta voidaan varmistua siitä, että ne ovat "oikealla tavalla ja oikeassa mitassaan toimivia".
      Entä onko vaarana se, että kun talous on tiukalla ja työttömyystilanne on vaikea, ulkomailta tarjottaviin taloudellisiin oljenkorsiin tartutaan herkästi tarkistamatta, millaisesta yritystoiminnasta oikeasti on kyse?

      Kaupunginjohtaja Andersson ei usko tällaiseen.
      - Kaikkina aikoina on tärkeää, että lainmukaisuus toteutuu, hän vakuuttaa.

      https://yle.fi/uutiset/3-6957227

    • Rewanted

      Taitaa nyt Laukaan Lievestuoreen Myllytila kerrostalot ja Muuramen suunaton Blini-projekti siirtyä.

      Bankirsky Domin omistaja on kirjattu pidätettävien luetteloon petoksista

      Date: 31.7.2017 Category: Incident

      Evgeny Lykov, joka on Pietarilaisen pankin ”Bankirsky Domin” tosiasiallinen omistaja ja nykyisin ilman pankkilisenssiä, on laitettu Venäjän SK:n verkkosivuilla pidätettävien listalle.

      Lykovia syytetään miljoonien ruplien petoksesta. Viime vuonna FSB: n henkilökunta suoritti pankin toimiston tutkimisen sen jälkeen, kun pankin omistaja oli asetettu syytteeseen petoksesta, joka on johtanut harhaan työntekijöitä ja varastanut miljoonia ruplia.

      Rahaa kirjattiin pankkitileille fiktiivisinä käteisvaroina, mutta pankissa varoja ei ollut. Varastettujen varojen piilottamiseksi on tehty fiktiivisiä sopimuksia, joiden mukaa luotot olisi annettu luonnollisille henkilöille, mutta he eivät itse tienneet siitä. Raporteissa on myös täsmennetty, että nämä henkilöt ovat saaneet rahat, vaikka todellisuudessa rahaa kukaan ei ole saanut.

      Viime vuoden helmikuussa Bankirsky Dom ilmoitti, että se lopettaa rahojen myöntämisen käteiskorteista, koska Venäjän keskuspankki on ottanut pankkitoimiluvan pois. Venäjän keskuspankki on suorittanut tarkastuksen ja havainnut, että pankilta puuttuu miljardi ruplaa.

      Huhtikuussa 2017 Venäjän keskuspankki vahvisti Bankirsky Domin konkurssin.

      http://wellnews.us/articles/the-owner-22743

    • VoihanLettu

      Alku:
      Silloin oli Juhannusaaton leppeä aamu ja KSML - lehti aamukahvilla kertoi seuraavaa, alla.

      Loppu
      Nyt on liikemies Evgeny Lykov etsintäkuulutettu Venäjällä pidätettäväksi. (rewanted)
      Ja hänen lilliputti pankkinsa "Bankirsky Dom" Pietarissa on julistettu konkirsii ja 30 miljoonaa euroa on hukassa. FSB tutkii tapausta ja etsii liikemiestä.

      Lainaus uutisesta
      KSML 24.6.2010, sivu 6

      "Mistä on kysymys?
      Venäläisellä liikemiehellä suuri aavetontti

      Muurame
      Rai Suihkonen

      Muuramessa kummastellaan Kinkomaan Pössypohjan suoralla olevaa Sääksjärven teollisuusaluetta, joka on ollut tyhjillään jo vuosia.

      Kunta rakensi alueelle tien ja kunnallistekniikan, mutta mitään toimintaa ei ole käynnistynyt.

      Hämmennystä on lisännyt se, että kunta möi muutama vuosi sitten teollisuusalueelta noin kolmen -

      Kunnanjohtaja Ari Ranta-aho, mistä on oikein kysymys?
      - Jykesin kautta kuulimme, että venäläinen liikemies etsii tonttia tältä seudulta
      - Olimme kaavoittaneet ja vetäneet kunnallistekniikan Sääksjärven alueelle jo paljon aikaisemmin, joten tarjosimme sitä hänelle. Kauppakirjat tehtiin Lykovia edustaneen h-markkinointi Oy:n kanssa. Lykov maksoi tontista normaalitaksan mukaan eli yhteensä noin 120 000 euroa.

      Alueelle mahtuu jopa 12000 kerrosneliömetriä. Miksi tontti on yhä tyhjä, liki kolme vuotta kaupanteon jälkeen?
      - Maailmanlaajuinen lama muutti liikemiehen suunnitelmia ja hän haki lykkäystä rakentamisvelvoitteeseen. Kunnanhallitus myönsi jatkoaikaa rakentamiselle niin, että teollisuuskiinteistön pitää olla valmiina 2011 loppuun mennessä. Vieraillessaan keväällä Lykov ilmoitti, että aikoo aloittaa rakentamisen ensi syksynä. Tuotannollaan hän tähtää Venäjän markkinoille.

      Millaista toimintaa alueelle on tulossa?
      - Kaava sallii alueelle liike- ja toimistorakentamisen sekä ympäristöä häiritsemätöntä yritystoimintaa. Alun perin Lykov kaavaili tontille leipomoa. Luottamuksellisiin suhteisiin vedoten en voi kertoa nykytilanteesta. Lykov on halukas itse kertomaan aikanaan ja selviäähän asia sitten, kun kohteeseen haetaan rakennuslupaa."

    • Vinkkimiehiä

      Lainaus

      "Keskisuomalainen, 1.10.2011

      Venäläismiehen tonttikaupat Muuramessa

      Kunta tarkisti ennakkoon rahataustat

      Muuramen kunta tarkisti venäläisen liikemiehen rahaliikenteen taustat ennen kuin hyväksyi kaupat Kinkomaalla sijaitsevasta teollisuustontista.
      - Kauppa tehtiin, koska pankin mukaan ongelmia ei ollut, sanoi perjantaina kunnanjohtaja Ari Ranta-aho

      Tonttikauppaa keskiviikkona käsitelleen MTV3:n 45 minuuttia –ohjelman mukaan liikemiehen taustoihin liittyisi epäily rahanpesusta.
      - Olisin antanut ohjelman toimittajalle haastattelun, jos olisin saanut tietää kysymykset ja nähnyt, mitä hän laittaa ulos. Onhan sentään kyse kunnan toiminnasta ja yrittäjään liittyvästä rahanpesuepäilystä, Ranta-aho perusteli kieltäytymistään tv-haastattelusta.

      Keskisuomalainen kertoi elokuussa, ettei liikemies Evgeny Lykov rakennakaan ostamalleen tontille. Ranta-ahon mukaan alun perin Lykov suunnitteli tontille blinileipomoa, mutta suunnitteli loppuvaiheessa vain vuokraavansa kiinteistöjä.

      Lykov osti H-markkinointi Oy:n nimissä kolmen hehtaarin tontin kunnalta syksyllä 2007. Kauppahinta oli 120 000 euroa. Kunta myönsi H-markkinointi Oy:lle 554 neliön teollisuushallia varten. Alueelle mahtuu jopa 12 000 kerrosneliömetriä.

      Nyt kunta on lupautunut toimimaan välikätenä, kun Lykov pyrkii eroon tontistaan.
      - Vinkkaamme hänen tontistaan kyselijöille, joita tosin ei vielä ole ollut, Ranta-aho kertoi."

    • BlinitJaLetut

      Nyt alkurikoksesta on Pietarissa Venäjällä oikeuden päätös ja asiakirjat.

      - Yksityishenkilöiden talletusten raha pakkaaminen matkalaukkuihin ja ison osan salakuljettaminen Eurooppaan venäläisten Suomi kulissiyhtiöiden kautta.
      - rahat on korvattu pankin kirjanpidossa väärennetyillä lainakirjoilla tallettajien nimiin.
      -Pöytäkirjoissa vahvistetaan Suomiyhteydet.
      - Operaatiossa on ollut mukana suomen kansalaisia.
      - Toimijat ovat olleet Jyväskylän kaupunginjohdon, Muuramen ja Laukaan johdon ja Jykesin virkamiesten kavereita aina 1997 lähtien (Bizkon)

      Mitäs suomessa viranomaiset ovat tehneet tapauksen johdosta?

    • juttu.paikallaan

      Keskisuomalainen voisi haastatella Koivistoa (Jyväskylä), Ranta-ahoa (Muurame) ja Kiiskilää (Laukaa) näistä "kuntia hyödyttävistä" hankkeista.
      Voisi myös kysellä, miten tällaiset itärajan tukaa tulevat "sijoittajien" taustat tutkittaisiin.
      Voisi myös kysellä suomalaisten bulvaanien perään.

    • HyödyllistäYhteistyötäkö

      Niinkuin Muuramen kunnanjohtaja Ranta-Aho totesi 2011, kunnat toimvat venäläisten liikemiesten "välikäsinä" teollisuustonttien edelleen myynnissä.

    • Voihanlettu

      Kyllä, kaupungin ja kuntien johtajat toimivat venäläisten liikemiestem "välivouhkina" Suomessa

    • HyödyllistäYhteistyötä
      • ÄäniMukaan

        Poista kuvan vasemmasta alareunasta äänen mykistys, niin saat äänen mukaan


    • SuomiVaikeaKieltä

      Pietarissa tässä asiassa paljon käyty oikeutta.
      Hyvin sotkussa asja.
      Tosiasia ainakin on että pankin rahat kavalettu pois noin 58 miljardia rubles.

      Venäjän valtionpankin rekisterin mukaan Bankkirsky Domin omistaa
      X-markkinointi Oy Suomesta 85 %
      Evgeny Lykov Pietarista 5 %
      Pienosakeita 10 %

      X-markinointi Suomessa omistaa Evgeny Lykov 100 %
      Mites täme on. Käykö Pietarilainen Evgeny Lykov oikeutta 100 % omistamaansa Suomalista yhtiötä X-markknointia vastaan oikeutta, eli itseään vastaan. Vaatii itseltään (x-markkinoinnilta) itselleen (Bankirsky Domille) korvauksia 58 miljardi rubels,

      Käännös

      "KOLMASTOISTA VÄLIMIESOIKEUDEN VALITUSLAUTAKUNTA

      PÄÄTÖS 14. maaliskuuta 2017 N 13AP-3460/2017
      Asia nro A56-50199 / 2016

      Päätöslauselma julkistettiin 13. maaliskuuta 2017
      Päätös tehtiin kokonaisuudessaan 14.3.2017
      Kolmastoista välitystuomioistuimen valituslautakunta
      Joka koostuu:

      Puheenjohtajana Nesmiyan SI,
      Tuomarit Zhukova TV, Popova NM,
      Suorittaessaan tuomioistuimen istuntoa: Potapova AV,
      pääosissa:

      Hakija: siviililain konkurssipäällikkö Talletusvakuutuslaitos - Larina AA, valtakirjalla 12.05.2016;
      Vastaaja: hän ei ilmestynyt, ilmoitettiin;

      Tutkitaan avoimessa tuomioistuimessa liikepankki,osakeyhtiö "Bankirsky dom" valituksen (rekisterinumero 13AP-3460/2017) Pietarin kaupungin ja Leningradin alueen välisen välimiesoikeuden päätöksestä 27. joulukuuta 2016 asiassa N A56-50199 / 2016 (tuomari Chekunova NA)

      Osastolla osakeyhtiö kaupallinen pankki "Banking House"
      Osakkuusyhtiölle "X-Markkinointi Oy"
      Palautusvaatimus 58,856,046 ruplaa 13 kopecks,

      Perustelut

      Joint Stock Commercial Bank "Bankirsky Dom", jäljempänä "pankki", on pyytänyt Pietarin kaupungin ja Leningradin alueen välimiesoikeuden tuomioistuimelta korvausvaatimusta osakeyhtiöltä "H-Markkinointi Oy" (H-Markkinointi Oy), joka on oikeushenkilö Suomen tasavallasta, INN 0226960-1 (jäljempänä "yhtiö") 54 017 696 ruplan 09 kopeekan lainan velasta 13 päivänä lokakuuta 2011 tehdyn lainasopimuksen perusteella 001-KV / 11, 2 112 003 ruplaa 36 kopeekkaa lainan velasta, 619 145 ruplaa 05 kopeekkaa erääntyneitä korkoja, 1 813 343 ruplaa 49 kopeekkaa, taseen ulkopuolisista koroista, 293 858 ruplaa 14 kopeekkaa maksuviivästyksiä sekä "X-Markkinointi Oy: n" omistamasta panttioikeudellisesta kiinteistön takavarikoimisesta, jotka on pantattu panttaussopimuksella 28.11.2014 nro 3 / 001- KV / 11 (4) Joint Stock Commercial Bank "Banking House":

      - maa-alue, kiinteistön tunnistenumero, rekisteröintiyksikkö 500-402-71-174, jonka pinta-ala on 0,3910 hehtaaria, joka sijaitsee osoitteessa: Särkijärventie 4, Muurame, Suomessa. Tehdyn suunnitelman mukaan alue on tarkoitettu käytettäväksi seuraavasti: neljännes teollisuusrakennukseen KTY;

      - maa-alue, kiinteistön tunnistenumero: 500-402-71-177, jonka pinta-ala on 0,4020 hehtaaria, osoite osoitteessa: Särkijärventie 5, Muurame, Suomi, : Neljännes teollisuusrakennukseen KTY;
      Kantaja vaatii, että pantin kohteen myynnin alkuperäinen myyntiarvo asetetaan julkiselle huutokaupalle 205 830 eurolla.

      Pietarin ja Leningradin alueen välimiesoikeuden päätöksellä 27.12.2016 tekemällään päätöksellä 58,856,046 ruplaa 13 kopeasta velkaa kannettiin osakeyhtiöksi "X-Markkinointi Oy" pankin hyväksi. Tuomioistuin hylkäsi menettelyn pyynnöstä hakea sulkemista.

      Valituspyynnössä pankki pyytää tuomioistuimelta 27.12.2016 tehtyä päätöstä peruuttaa siltä osin, että kieltäytyminen irtisanomisesta vaatii sulkemista, koska panttaussopimuksessa on lauseke Venäjän federaation sovellettavasta laista.

      Pietarin kaupungin ja Leningradin alueen välimiesoikeuden päätöksen 27.12.2016 tekemän päätöksen laillisuus ja pätevyys vahvistetaan vaaditussa osassa.

      Asiakirjan aineistosta seuraa, että pankin ja Yhtiön (lainanottaja) välillä tehtiin 13 päivänä lokakuuta 2011 päivätty lainaussopimus N 001-KV / 11, jonka perusteella pankki edustaa lainaa lainanottajalle ja Lainanottaja sitoutuu palauttamaan vastaanotetun lainan ja maksamaan korot sopimuksessa määrätyllä tavalla ja ehdoin.

      Pankki määritteli lainaussopimuksen nro 001-КВ / 11 13.10.2011 mukaisen osakeyhtiön X-Markkinointi Oy: n velan määrän 58.856.046 ruplaa 13 kopeekkaa.
      Tämän tapauksen aineistossa todetaan, että osakeyhtiön "X-Markkinointi Oy" ei ole noudattanut 13.10.2011 N 001-KV / 11: n lainasopimuksesta johtuvia velvoitteitaan.

      Lainasopimuksesta johtuvien velvoitteiden täyttämisen varmistamiseksi Pankin ja X-Markkinointi Oy: n välillä solmittiin 28.11.2014 panttaussopimus nro Z / 001-KV / 11 (4).

      Vetoomuksen esittäjän hakemuksen perustana oli se, että osakeyhtiö X-Markkinointi Oy ei täyttänyt lainaussopimuksesta johtuvia velvoitteitaan, ja se vaati vaatimusta, jonka mukaan panttioikeus suljetaan panttihakemuksessa mainittuun pantattuun omaisuuteen.

      päätös:

      Valituksen kohteena olevaan osaan N A56-50199 / 2016 tekemä päätös 27.12.2016, Pietarin kaupungin ja Leningradin alueen välinen välimiesoikeus jätetään muuttumattomaksi. Valitus hylätään.

      Puheenjohtaja
      S.NESMYAN

      Tuomarit
      T.ZHUKOVA
      NMPOPOVA

    • PidatettaväTavattaessa

      Etsintä- ja Pidätysmääräys

      Rahoitus, 31. heinäkuuta, 2017 14:34
      Pankin "Banking House" omistaja Pietarissa halutaan

      JSC AKB "Banking House" Yevgeny Lykovin varsinainen omistaja sijoitettiin haluttujen luetteloon petoksesta, koska hän ei ilmestynyt määräajassa tutkintaan, Venäjän tutkintavaliokunnan raportti kertoo.

      Kuten osastolla ilmoitettiin, Lykov osallistuu yli 600 miljoonan ruplan varastamiseen. "Banking House", "harhaan hänen työntekijöitä."

      Varat hyvitettiin fiktiivisten saapuvien käteisvarojen tilille, "todiste siitä, että käteismaksu käydään pankille". "Lykov ei kuitenkaan antanut mitään rahaa kassalle", he sanoivat.

      Rikoksen kätkemiseksi Lykov järjesti "yli 1000 fiktiivistä sopimusta lainan myöntämisestä yksityisille ilman jälkimmäisen tuntemusta". Raportissa ilmoitettiin saaneen rahaa heiltä, mutta itse asiassa rahaa ei annettu kenellekään.

      Helmikuussa 2016 pankki ilmoitti päättäneensä varojen nostot pankkikortilta. Maaliskuussa keskuspankki peruutti pankkitalon luvan. Venäjän keskuspankin käyttöönoton väliaikaisen hallinnon tarkastuksen perusteella havaittiin 1,4 miljardin ruplan menetystä. Tilapäisen hallinnon mukaan pankin omaisuuden arvo ei ylitä 0,4 miljardia ruplaa. Velkojen arvo on 3,2 miljardia ruplaa. Huhtikuussa pankki julistettiin konkurssiin.

      Elokuussa 2016 Banker's Home -tutkimusta tutkittiin 3 miljardin ruplan kavalluksen tutkimiseksi, joka mainittiin inventaariotarkastuksessa.

      Ennen luvan peruuttamista Banker House oli 411. sijalla pankkien arvopapereihin (3,6 miljardia ruplaa luvan peruuttamishetkellä). Se perustettiin Pietariin vuonna 1994 ja osallistui talletusvakuutusjärjestelmään.

      tunnisteet: Pietari, SKR , haku , "Banking House"

      Подробнее на РБК:
      https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=fi&prev=search&rurl=translate.google.fi&sl=ru&sp=nmt4&u=http://www.rbc.ru/rbcfreenews/597f0b309a7947758a786efb&usg=ALkJrhhqc5iKNKNv4-COAimnXR1ip-6OQA

    • kus.kus

      Onpa mielenkiintoinen juttu. Koskee tietenkin myös Suomea, missä tällaiset "pankkiirit" ovat juoniaan punoneet. Hyväntahtoiset hölmöt eri kunnissa ovat lähteneet kelkkaan veronmaksajien rahoilla. Kaupunginjohtajia on kusetettu.
      Poliisi, syyttäjä ja finanssivalvonta töihin!
      Miksi viestejä on poistettu?

    • KunnanjohtajatSelittää

      Ei oikein hyvältä näytä vai näyttääkö?
      Lievestuoreen tontit ja rakennukset ovat venäjän konkurssihallinnon takavarikoimia, Eli Venäjän valtion.

      Mitähän venäläispankkiiri suunnittelee? IL: Hankki kiinteistöjä Suomesta, lupaili tehdasta ja asuntoja, miestä ei ole tavoitettu 10 vuoteen

      Talouselämä 4.1.2017

      Venäläispankkiiri Evgeny Lykov hankki viime vuosikymmenellä kiinteistöjä muun muassa Muuramesta ja Laukaasta. Hän lupasi rakentaa tehdasrakennuksen ja asuintaloja. Tontit ovat yhä rakentamatta, eikä Lykovia ole tavoitettu yrityksistä huolimatta, kertoo Iltalehti.

      Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho kertoo, ettei ole kuullut venäläispankkiirista mitään yli kymmeneen vuoteen. Blinitehdasta varten hankittu teollisuustontti on yhä rakentamaton.
      "Siellä se seisoo hänen omistuksessaan, eihän sitä poiskaan saada. Toisaalta saimme tontista aikoinaan tuplakorvauksen, joten siinä mielessä veronmaksajien etuja ei ole loukattu.

      Bonuksena saimme vielä Lykovilta luvan kaataa maa-alueen puusto ja ottaa puista saatu myyntitulo täysimääräisesti Muuramen kunnalle", selvittää kunnanjohtaja.

      Laukaan kunta käynnisti asemakaavamuutoksen Lykovin aloitteesta pian kiinteistökauppojen jälkeen. Maaseutumaiseen ympäristöön oli tarkoitus rakentaa kerros- ja rivitaloja.
      "Hanke roikkuu, koska emme ole tavoittaneet maanomistajaa yrityksistämme huolimatta", kertoo Laukaan kunnan kaavoitusjohtaja Mari Holmstedt.

      http://www.talouselama.fi/uutiset/mitahan-venalaispankkiiri-suunnittelee-il-hankki-kiinteistoja-suomesta-lupaili-tehdasta-ja-asuntoja-miesta-ei-ole-tavoitettu-10-vuoteen-6612514

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe