Ahdistus 24 / 7

Säröilyt

Hei! Vahingossa laitoin viestini tonne "Henkinen hyvinvointi ja mielenterveys" -osioon, kun en huomannut että "Ahdistukselle" oli omakin osionsa. Laitan siksi viestini myös tänne. Anteeksi asian kertaus...

Ootko potenut / podetko ahdistusta? Itselläni taustalla masennus ja nyt sen pitkistyessä myös ahdistunutta oloa. Mietin vain, että voiko ahdistus tuntua fyysisenä kipuna rinnassa kaiken aikaa yötä - päivää? Sydänfilmi on otettu ja myöskin rasituskoe tehty, joissa ei muuta löydöstä kuin tiheälyöntisyys ja matalat verenpaineet. Onko Teillä masennuslääkitys auttanut ahdistuneisuuteen? Itsellä Seronil -lääkitys, 30mg x 1. Mielestäni ei ole kahdessa kuukaudessa vaikuttanut mielialaan ja ahdistuneisuus on vain lisääntynyt muiden asioiden kasauduttua, mm. taloudellinen tilanne. Psykiatrille odotan vastaanottoaikaa, jospa olisi syytä kokeilla toista lääkettä ja miettiä terapiamahdollisuutta?

10

866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apuako

      Ahdistus aiheuttaa kaikenlaista, jopa fyysistä kipua. Itselläni tullut ahdistukseeni uutena oireena jatkuva oksettava olo kaiken muun lisäksi. En käytä tällä hetkellä masennuslääkettä, on vain tarvittavana rauhoittavaa. Tosin siitäkään ei hirveästi apua ole. Odotan myös aikaa lääkärin tapaamiseen, tällä hetkellä olen käynyt psyk. sairaanhoitajan juttusilla.

    • Thyrox

      Hyvä olisi mittauttaa kilpirauhasen arvot. Nyt aluksi.

    • Säröilyt

      Thyrox : Kilppariarvot on mitattu, samoin mm. B12, borrelioosi ja monia muita. Kaikki labra-arvot ovat olleet ok, paitsi koelsteroli jkv koholla. Kilpparista tämä ei johdu, vaan kaikki alkoi työuupumuksesta ja elämäntilanteessa tapahtuneista traumatisoivista ja yllättävistä muutoksista. Yksinäisyys kuormittaa ja vaikeuttaa tilannetta. Ei ole läheisiä tai ystävíä joille puhua ja joiden kanssa harrastaa jne... Psykiatriselle sairaanhoitajalle käyn juttelemassa 3-4 viikon välein, mutta en ole kokenut tästä olevan ratkaisevasti hyötyä. Syynä on ensisijassa se, että mielestäni tämä sairaanhoitaja on "omituinen", hiljaisen ja aran oloinen hissukka, joka ei juuri puhu tai pukahda. Olen kuitenkin ajatellut, että täytyy siellä käydä, jos aikoo saada terapia-asiaa ja -arviota aikaiseksi. Toivon kuitenkin niin voimakkaasti kuntoutuvani takaisin työelämään. Miten helposti / hankalasti Kela:n tukemaan psykoterapiaan olette päässeet? Onko terapiakäynnit onniastuneet työssäolon yhteydessä? Nyt päivät on aivan kamalia, tekis vain mieli nukkua, eikä saa mitään aikaiseksi, Mulla kaikki alkaa ja tapahtuu aina vaan huomenna.. ja taas huomenna... Mitään en saa aikaiseksi ja se taas masentaa ja ahdistaa lisää... on siis oikea oravanpyörä. Ota niskasta itseäsi, mene ulos, tee mukavia asioita, joo joo... ehkä taas huomenna...

      • Thyrox

        Tuttua on tarina. Nykyään on tosi vaikeaa saada mielenterveys sairauksiin asiallista hoitoa? Jos olet varakas pääset ehkä jonkun psykiatrian erikoislääkäri potilaaksi, mutta sekin on pitkä tie tervehtymiseen, ja vaatii paljon työtä ja rahaa.Itse sairastuin kaksisuuntaiseen 2000-luvun alussa, tai silloin sairaus alkoi vaatimaan sairaalahoitoa. Piilevän se minussa oli varmaan jo kauan sitä. Tällöin huomattiin kilpirauhasarvojen poikkeavuuksia , ja aloin saamaan siihen lääkityksen. Eihän se enää pystynyt korjaamaan vahinkoa, jos se alunperinkään siitä johtui? Kyllähän siitä monta sairaalareissua täytyi tehdä ennenkuin" lääkitys saatiin kohdalleen," niinkuin nykyään niin sattuvasti sanotaan. Lääkitys jota nykyään käytän on toiminut melko hyvin, tosin työelämään minusta ei enää ollut. 1x1 thyrox 1mg. 1x1 1x2 absernor 500 mg. 1x1 ketipionor 100mg.illalla. Näillä on menty jo yli kymmenen vuotta. Kaikki ihmiset ovat yksilöllisiä, mikä käy toiselle ei välttämättä ole hyväksi toiselle?
        Toivon sinulle voimia ja jaksamista ja hyvää uuttavuotta!


    • Uniterapia

      Hei!Elämään oppiminen on pitkä tie(pitää muistaa elää samalla).Jos terapiaa saat,niin mieluummin niin kuin yksin lääkkeiden maailmassa.Ammattilaisilla hyvää ohjausta tässä asiassa,näin olen asian kokenut.

    • minävain13

      Itselläni ahdistus ja paniikkikohtaukset alkoivat pahenemaan paljon seronil käytön aloitettua. Eli minulla masennuslääkitys ei missään nimessä ole vähentänyt ahdistuneisuutta, lisännyt vain.
      Ja kyllä, ahdistus aiheuttaa myös fyysistä kipua. Itse syön mm: reseptillä saatavaa pronaxenia pää ja mahakipuihin.

    • aikkimaikki

      Masennuslääkkeet ei tehonneet minullakaan, en edes ymmärrä miksi niitä annettiin terkkarissa ahdistukseen ja paniikkihäiriöön ! Eikä rauhoittavat tehonneet, ne vaan väsytti. Ahdistukseen ja paniikkihäiriöön on eri lääkkeet.
      Psykiatrinen hoitaja terkkarissa oli tasan hyödytön. Yhtä hyvin olisin voinut puhua seinille kotona tai lukea samaa naistenlehtitasoista kommentointia naistenlehdistä.
      Sillä on kuitenkin käytävä, jos haluaa joskus kunnallisesti päästä terapiaan/psykiatrille. Itse vaikeassa henkisessä olotilassani aloin kokea taakkana ne turhat käynnit, jotka tuskin tulisivat johtamaan mihinkään pitkiin pitkiin aikoihin. Menin yksityiselle. Niitä on eri hintaisia.
      Ei aina niin kallista kuin olettaa. Joskus voi auttaa 2-3 käyntiä ja seurantakäynti taas
      2-3 kuukauden päästä tai tarvittaessa.
      Pitkät terapiat tulevat kyllä kalliiksi. Ei ollut varaa, mutta tulin jotenkuten autetuksi ensialkuun. Lääkäri vain lähti paikkakunnalta muualle. Että jatkosta ei tietoa.

    • l--am

      Liikunta yhdessä ihmisten kanssa raikkaassa talvi säässäkin on terveellistä ja edes auttaa ahdistuneisuudesta vapautumista. Ahdistumisen syyt ovat usein sellaisista asioista johtuvia, ettei niistä mielellään juttele edes lääkäreiden kanssa, kertovat usein siitä kärsineet ja ilmeisesti hekin jotka edelleen siitä kärsii.
      Paras apu ollenee avautuminen ongelmista ja päästää, pahakin totuus ulos ja tietysti tulee varoa ahdistusta lisääviä niitä kun on tarjolla vaikka kuinka paljon...

    • Artsi4765

      Ahdistus on kokolailla tulevaisuuden pelkoa ja masennus menneisyyden tekojen märehtimistä.

      Mitään pelättävää ei ole, eikä vanhat paskat tonkimalla parane. Enemmän pilke silmäkulmassa pitäis elää...

    • siskonen7

      Hei! Minulla oli masennuksen alkuvaiheessa lähes psykoottistasoinen ahdistus. Sitä kesti 1,5v. Mutta sitten menin terapiahaastatteluun jossa terapeutti sanoi että minulle saattaisi auttaa neuroleptit. Sain Truxalin täsmälääkkeeksi ahdistukseen. Siitä alkoi uusi elämä!!! Ahdistus häipyi ja valtava vapautuksen tunne : E i a h d i s t a ! Olen sairastanut nyt 20v. masennusta ja kaikin puolin voin hyvin. Keskittymiskyvyttömyys työhön on vaan vähän kateissa. Kotitöihin siis. Olen 60-vuotias ja olen ollut poissa työelämästä tuon 20v.

      Mulla ahdistus toi valtavan painon ja kuumotuksen tunten rintta. Sitten pala kurkussa tuntui koko ajan. Kyllä siitä voi tulla fyysisiäkin tuntemuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe