Mikä firma takuuhuoltaa Sonyn puhelimet?

Mr.aR

Hei,

en löytänyt Sonyn sivuilta tai googlaamalla vastausta, joten kokeillaan täällä:

Puhelimeni (Z1 Compact) sammuu nykyisin yhtäkkiä, kun akun varaus on laskenut 80-95 prosenttiin. Ennen sammumista akun varaus tipahtaa nollaan. Kun laitteen kytkee laturiin, sen saa heti käyntiin ja akun varaus näyttää yleensä yli 50 %. Sama kuitenkin toistuu, kun puhelinta hetken käyttää. Eli kun varaus laskee 5-20%, se tippuu nollaan ja puhelin sammuu. Puhelin siis pysyy päällä kerrallaan noin 15 minuuttia, vaikka sen olisi juuri ladannut nollasta sataan prosenttiin. Ainoastaan laturiin (tai powerbankiin) kytkettynä laite pysyy päällä.

Tehdasasetukset olen palauttanut (Xperia Companionin avulla), mutta se ei auttanut. Tarkistin IMEI-koodilla Sonyn sivuilta, että takuuta on jäljellä, mutta ostokuittia en löydä enkä muista, mistä laitteen tilasin

Mitä kautta laitteen voisi toimittaa takuuhuoltoon? Entä onnistuuko huolto lainkaan ilman ostokuittia?

Sonyn sivujen kautta en vastausta löytänyt, ja Google antaa vastaukseksi SCF:n, joka on lopettanut Sony-huollot vuoden 2017 alusta.

Suurkiitos kaikille auttajille!

4

163

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mr.aR

   Selvittelin asiaa itse Sonyn tuesta ja vastaus oli: Mobylife (http://mobylife.com/fi/)

   Mobylifesta ilmoittivat, että puhelimen voi lähettää takuuhuoltoon ilman ostokuittia, mutta joissakin tapauksissa kuitti kuitenkin tarvitaan ja sitä pyydetään silloin erikseen. Käytössäni on toistaiseksi vain Paypalin tosite ostoksesta, sillä Pixmanian (josta puhelin on ostettu) asiakaspalveluun en saa yhteyttä ja asiakastilini vanhat tilaukset -osio on "väliaikaisesti poissa käytöstä".

   Koetan muistaa päivitellä tänne, miten asiassa käy. Puhelin lähtee huoltoon mahdollisesti seuraavan parin viikon kuluessa, kun saan hankittua varapuhelimen.

  • Mr.aR

   Puhelin takuuhuollettiin ilman ostokuittia. Paypalista tulostettu tosite ostosta ja Sonyn sivuilta tulostettu "takuutodistus" riittivät takuuhuoltoon. Huoltoaika ylitti parilla päivällä Mobylifen seitsemän päivän huoltolupauksen. Akun vaihdolla selvittiin.

   • puenopiano

    Nykyää kaikki isot kaupat ja operaattorit kerää ostotietoja rekisterihin, jotkut on asiakkaan tiedossa jotkut kaupan, esim. Gigantilla on asiakasrekisteri johon pääsee kävelemällä kauppaan myyjän pakeille ja K-kaupalla ja S-kaupalla asiakas pääsee itse kirjautumalla nettiin.... edellyttää tietenkin, että asiakas itse tekee sen kuittirekisterin netissä....


  • buenophone

   Itselle kävi sellainen juttu, että vuoden vanha Xperia kostui, menin puhelimen myyneeseen kauppaan, niin vastaus oli, että tuli uuden laitteen hankinta. Olisko syy sitten ollut se, että ko. laitteen huollattaminen on sittenkin vaikea.

   Harmittaa kuin harmaata oravaa, sillä se puhelin oli ihan hyvä. Ei sillä, uudempi sai päivityksiä joita Xperia ei olisi saanut, mutta toisaalta kyllä rahalla olisi muutakin käyttöä kuin aina puhelimien osto.

   Mutta tosiaan esim. vakuutusyhtiön kotivakuutusohjeissakin puhelimen rikkoutuessa on ohje sellaiseen liikeeseen joka ei huolla Sony puhelimia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   142
   1851
  2. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   96
   1613
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   1349
  4. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1286
  5. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   59
   1278
  6. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1151
  7. Parasta mitä hän ....

   Mikä on parasta mitä ikävöimäsi henkilö on sanonut sinulle?
   Ikävä
   38
   917
  8. Sofian dj-deitti

   No nyt on päässy hyvään seuraan, joko päästään romanssin makuun? :)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   906
  9. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   903
  10. Tuleeko mielipiteestä rikos?

   Sananvapaus kyseenalaistetaan? Tuleeko sodan toisen osapuolen puolustusmielipide rikolliseksi toiminnaksi? Tai vastaavasti sodan osapuolen tekojen syy
   Maailman menoa
   465
   891
  Aihe