V40 2013 d2 kysymystä ja kommenttia

einariz

Saako tuota pikkudiesel konetta lainkaan lämpimäksi näin pakkasilla (ei ole polttoainelämmitintä), paljonko keulan tukkiminen auttaa asiaan? Ei nouse normilämpöihin ja kone viilenee tosi nopeasti tyhjäkäynnillä. Voiko olla termostaatti vikaa vai onko vaan tuon myllyn ominaisuus?
Kommentti autosta yleensä: Ulkonäkö ok ja hyvät varusteet mutta yllättävän meluinen auto; rengasmelu kuuluu selvästi, tietysti nastarenkailla ymmärtääkin mutta ääntää myös kesäkumeilla; lisäksi ihme kitinöitä ja natinoita kojetaulusta ja korista, joita en uskonut kuulevani näinkin tuoreesta autosta. Eka volvo ja varmaankin samalla vika!

15

2216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JokaMerkki

      Kun auto kuluttaa polttoainetta erittäin vähän siitä ei jää (riitä) lämpöä .

      • lämpiää

        Ei tuo pidä lainkaan paikkaansa, monessakaan korealais tai japsidieselissä ei ole tuollaista ongelmaa vaikka kulutus on pieni..


    • premiumm

      Vaikuttaa skeidalta ja rahojen hukkaan heitolta?

    • enostais

      Eihän se ole mikään Volvon moottori edes. Mikä lien pösön hdi...

    • OR_V40_D2

      Ei se lämpene, omaan yksilöön tuli Eberi tämän ominaisuuden edeltäkäsin tietäen. Eberissä on vain se vika että sekään ei toimi enään kun menään yli 25 asteen pakkaslukemien. Diesel menee liian kankeaksi Eberin käynnistymiseksi joten ei ole Eberiä suunniteltu talvikäyttön. On aika karu tunne ajaa Sodankylän ja Ivalon väliä 40 asteen pakkasessa kun ohjaamo vaan kylmenee matkan myötä ja moottorin lämpömittari tippuu. Ei ole V40 D2 ollut talviauto muutenkaan ovien lukot jäätyy ja restailee pakkasella. Milloin ei saa ovia kiinni ja milloin ei auki. Jossakin muussa autossa tuollaiset pienet puutteet hyväksyisi mutta Volvon olettaisi pärjäävän talvellakin ilman pikkumurheita. Silti seuraavakin auto on mitä todennäköisemmin Volvo ihen pelkästään hyvän ergonomian vuoksi. Saisivat vaan laadun takaisin kohdalleen.

      • vainsaabbi

        Mikä siinä on ettei saab kelpaa lappiin.

        Ei tarvii karvalakkii ajaessa pitää,itäsuomessa pohjois-karjalassa tämä on opittu ja minä heivasin mersun dieselin ja ostin 9-3 mallin saabin,voin taata ettei ole tietoakaan kylmästä ,nyt on pakkasta -30.3 astetta.

        -35 oli tuossa joku aika sitten niin saabissa on hiki ,ei tietoakaan kylmyydestä,auton pitää kuluttaa mieli sielä olla lämmintä,saab on muuten hyvä ajaa ja kestävä.

        Oli minulla v 70d 5 volvo mutta sen artik polttoainelämmitin on niin susi ettei sanotuksi saa.


      • OR_V40_D2

        Ei saa Saappia enää firman liisarina


    • fghgfdhgfhfghfgd

      -17 vuosimallin V40 D2 koneella alla.

      Loistava talviauto.

      - Volvo:n oma kone 2.0 ei mikään PSA kötöstys.
      - Sähköiset lämmitysvastukset ilmakanavissa. Lämmittävät 7C alkaen automaattisesti sisäilmaa. Hyvin on lämmin riittänyt jopa -30C pakkasella.
      - Viimasuoja alimmaiseen aukkoon on hyvä laittaa. Sieltä käy eniten viima koneelle. Saavuttaa normaalilämmöt myös ilman viimasuojaa. Myös DPF:n hiukkaspoltto käynnistyy kovillakin pakkasilla ilman ongelmia.
      - Lukot eivät jäädy eikä tiivisteet. Ovien alareunat "kantattu" fiksusti ettei kerry lunta tai jäätä joka haittaisi oven aukeamista tai vääntäisi peltiä mutkalle.

      Suosittelen jos haette taloudellista dieseliä. Kulutus n.5.4l/100km nyt pakkasilla. Maantie/kaupunkiajoa.

      Ihmettelen hieman miten on ollut tuollaisia kokemuksia muilla kirjoittajilla.

    • pepe93333

      Erittäin paska auto. Vaihteisto paskana, moottori paskana alle 100tkm ajettu.

      • Untamo

        Tämä on Volvo-palsta, ei Volkswagen -palsta.


      • Volvomiesss

        Pitäskö "pepe" opetella ajamaan sekä käyttämään sitä Volvoa oikein! Tosiaan tuskin Sinulla on volvoa vaan joku vtun skodillac tai muu vag paskine. Ne ovat paskana jo tehtaalta tullessaan....


    • pepe93333

      Ime volvomies meisseliäsi. Autoa on ajettu ihan normaalisti, mutta Volvon laatu niin perseestä, että hajoaa käsiin.

      • Volvomies_

        Kairaa sinä pepe hanuriasi! Kyllä Volvo kestää ja toimii ilman ongelmia jos vain osaa autoaan käyttää ja muistaa huoltaakin välillä. Laadussa ei ole moitittaa ja jos olet oikeasti sitä mieltä että vika laadussa niin hanki Fordi niin sitten mitä oikea paska on.


      • pepe93333

        Ota nyt se sormi pois sieltä pyllystä ja työnnä se Volvon lippalakki sinne. Huollossa on käytetty säännöllisesti huolto-ohjelman mukaisesti ja vieläpä merkkiliikkeessä.
        Olenkin miettinyt uutta Focusta seuraavaksi autoksi. Laatuvalmistajana Ford uskaltaa antaa 5 vuoden takuun tuotteelleen. Volvolla tunnetusti ei kunnon takuutakaan uskalleta antaa. Autot tehdään kestämään juuri ja juuri pahanen 2 vuoden takuuaika, jonka jälkeen alkaa selittely ja käsien levittely. Tosin eipä se ilmeisesti haittaa, kun löytyy kaltaisiasi uskovaisia, jotka ostaa paskaa vuodesta toiseen eivätkä pysty itselleen myöntämään, että tuli tehtyä virheostos.


      • Volvomies_

        Tunge Pepe se "volvosi" sinne pyllyysi jos ei kelpaa. Kokemuksesta voin sanoa että Fordin takuupuoli ei sitten toimi pätkääkään. Äärimmäisen huonosti ja jos jotakin hajoaa eikä sitä saada selville mikä niin korjaustoimia - erilaisia sellaisia tehdään useita. Focus -13vm jolle tehtiin 30 huoltotoimenpidettä takuuaikana. Pidin sitä paskaa 3vuotta ja vaihdoin Volvoon joka on toiminut kuin unelma! Tosiaan kyseessä oli kytkinvika jota ford ei halunnut tunnustaa ja lopulta viaksi paljastui moottorinsisäinenvika josta haluttiin olla "hyshys" joten kannattaa pepe harkita 2 kertaa sen Fordin suhteen :) Niin tosiaan moottori, kytkin sekä ajovaloihin liittyviä vikoja on edelleen uusimmissakin... ja ne valot -20 pakkasessa ne saattavat jäätyä ala-asentoon :D Voi luojah....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3075
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2431
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2227
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2005
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe