Volvo S40 2009 ajonesto ?

MitäKettuaNytTaas

Yritin lähteä pihasta ja käynistin auton, ei inahdustakaan. Mitä *ittua ?! Hain kotoa toisen avaimen ja lähti laakista. Miten tuo Volvon ajonesto toimi, pyörittääkö konetta vai eikö kuulu inahdustakaan ? Estoa nimittäin epäilen, on kokemusta muista malleista, mutta ei volvosta. Pari kertaa on muutenkin nikotellut joskus kesällä. Kaikki mittariston vasemmalla puolella olevat valot jäivät palamaan, mutta ei käynisty. Mallihan on siis S40 1,6 vm 2009.

8

4946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S40

      Siinä virtalukossa on antenni joka tunnistaa avaimen ja poistaa ajoneston käytöstä.

      Ainakin niissä 2. sukupolven alkupään autoissa oli ongelmana virtalukko, joka antoi periksi. Tuli varoitus avain viasta ja auto ei käynnistynyt. En tiedä minkä vuoden jälkeen tuo on korjattu, mutta tuo saattaa olla vikana. Huoltoon tutkittavaksi, koska muistelisin, että joillakin oireet olivat juuri tuollaisia, että auto ei lähtynyt käyntiin yksillä avaimilla, mutta toisilla lähti. Sitten eräänä aamuna kun olisi kiire ei käynnisty edes toisilla avaimilla.

      • MitäKettuaNytTaas

        Kiitokset tiedosta. Täytyy tutkailla tuohon suuntaan. En ajotietokoneen näytöltä hoksannut mitään, mutta täytyypi kyttäillä jos vika toistuu. Pikkasen on nikoitellut välillä.


    • LadyHH

      Mulla on S40 2004 automaatti ja tekee samaa aina välillä. En hötkyile enkä vaihda avainta koska aina vara-avain ei ole ollut edes saatavilla. Toisella tai kolmannella kerralla lähtee aina kun pitää pienen tauon.
      Puhuin huollossa. Eivät löytäneet vikaa. Akkukin vaihdettiin viimevuonna kun oli alkuperäinen. Ei auttanut tähän.
      Oikeastaan tämä virrattomuus on tapahtunut vain ehkä 4x tämän 3 vuoden aikana kun olen auton omistanut. Mitään varoitusta ei tullut ajotietokoneelle.
      Collekalta kuulin että hänellä oli sitten loppujen lopuksi Volvo jäänyt kokonaan käynnistymättä kun muutaman vuoden oli tökkinyt näin ja vika oli tosiaankin virtalukossa.

      • MitäKettuaNytTaas

        Toistaiseksi ei onneksi ole ihan jokapäiväistä. Nyt Volvo lähtee taas aina laakista käyntiin. Kesällä oli pienen pientä nikottelua, vien auton huoltoon parin kuukauden päästä ja kyselen josko olis jotain tietoa asiasta.


    • vain.avain

      Kaikki muut avaimet ja killuttimet pois auton avaimesta niin virtalukko ei kulu tärinästä. Siitä on maininta monien autojen käsikirjoissa, mutta harvapa niitä lukee. Yksi tuttu on joutunut vaihtamaan jo kolmeen autoon virtalukon, mutta jatkaa edelleen epäviisasta menettelyään.
      Pahempaa voi kuluneen virtalukon ansiosta tapahtua kun ohjauslukitus menee päälle ajon aikana, sitäkin on kuulemma tapahtunut.

      • MitäKettuaNytTaas

        Minulla on ihan pelkkä avain virtalukossa, ei mitään killuttimia tai avaimenrenkaita.


    • onhan.outoa

      Siis käynnistit auton ja hait toisen avaimen, miksi.

      • MitäKettuaNytTaas

        No koska, "Yritin lähteä pihasta ja käynistin auton, ei inahdustakaan" Painotukset kohdissa -yritin- ja -ei inahdustakaan-. Tästä häkeltyneenä käväisin hakemassa toisen avaimen. Käynistys tapahtui siis ennen, kuin se "ei pihahtanutkaan" tapahtui Käännä avainta virtalukossa tapahtumaketjun tyyppisen puuhastelun nimeän tässä käsitteellä "käynistin"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe