Pärjääkö suomen kielellä?

Maunomiett

Olen yksinäinen ,iäkäs herra. Haluaisin ensimmäisen kerran matkustaa ulkomaille . Kielitaitoa ei ole . Olen kuullut että Fuenirolassa pärjäisi suomella . Pitääkö paikkaansa ? Mietityttää jo hotellin vastaanottotapahtuma . Puhumattakaan matkata lentokentältä hotelille . Ehkä hotellin nimellä ja osoitteella pääsee perille . Kyllä minua jännittää , mutta passin olen jo hankkinut niin nyt kyllä uskaltaudun matkalle . Luottokorttia minulla ei ole . Pärjääkö käteisellä ? Onneksi valuutta on sentään sama . Todella kiitollinen neuvoista ja rohkaisuista .

15

2229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fuengirolassa on paljon suomalaisia ja suomalaisten pitämiä erilaisia liikkeitä. Englantia olisi kuitenkin hyvä osata koska hotelleista harvoin saa kuitenkaan ihan suomenkielellä palvelua. Taksit eivät myöskään puhu mitenkään oletuksena edes englantia, jonkin asteinen kartta tai kadun/hotellin nimi olisi siis hyvä olla mukana.

      Asioilla on kuitenkin tapana aina järjestyä joten ei muuta kuin rohkeasti vain tänne. Apuakin löytyy varmasti ja tulkkauspalveluita on ostettavissa.

      • Niin joo ja käteisellä pärjää, mutta niin pärjää myös ihan visa electronillakin. Ei tarvitse olla luottokortteja välttämättä. Niitä tarvitsee lähinnä jos meinaa vuokrata isompia kulkuneuvoja.


    • Maunomiett

      Kiitos vastauksesta . En omista Visa electroniakaan , olen niin vanhanaikainen . Kuulema joskus hotellissa pitää vakuudeksi olla luottokortti , mutta ehkä käteinenkin käy . Voi pojat , ihan mahan pohjassa kiertää , kun jännittää . Täytyy toivoa , että kohtaa mukavia suomalaisia , jotka auttavat jos tarvihee .

      • nemrot

        Mene Tallinnaan ja pysy satama lähellä. Suomella pärjää.


      • Anonyymi
        nemrot kirjoitti:

        Mene Tallinnaan ja pysy satama lähellä. Suomella pärjää.

        Älä mee ulkomaille siellä huijataan vielä enepi kuin suomessa. Suostitelen jotain ryhmämatkaa, missä on Suomalaiset
        tai Suomenkieltä taitavat oppaat mukana.


    • Auttavainen1

      Olet rohkea mies passikin jo voimassa varmaan saat apua suomalaisilta.
      Jospa itse oisin paikalla varmaan auttaisin kaikessa. Suomalaisia paljon.

    • rohkeasti_vaan

      Kyllä pärjää, käsin puhumalla loput. Ja jos oikeasti tulee hätä voi soittaa SOS puhelimeen, jossa vastaataan suomeksi, ei ole tietenkään mikään tulikkipalvelu. puh. 34 618 56 66 03 http://www.sosryhma.net/

      • apuaetsimässä

        Tämä SOS-Hätänumero on vain sitä varten jos terveytesi tai henkesi on vaarassa ei muuta varten.


    • pimpeero

      pimpeero pimpeero hokemalla pärjää joka tilateessa

    • kyllä pärjää, olen ollut 3 kertaa aikaisemmin fuengirolassa lähden 11.2 sinne 3 viikoksi, voisin toimia oppaana , milloin olet menossa fuengirolaan ?

    • Maunomiett

      Helmikuun alussa on lähtö Norwegian lennolla . Mietityttää jo kentällä selviäminen ,on kuulemma automaatteja joilla toimitaan . Mutta täällähän pärjää vielä suomella . Minulla on varattuna hotelli joka maksetaan vasta paikan päällä . En siis omista mitään maksukorttia . Toivottavasti riihikuiva kelpaa .

    • Kyllä tuolla pärjää, varsinkin jos on opastetttu reissu, tai esim. matkatoimiston edustajan tms. käytettävissä. Omatoimimatkat ovat vaativampia. Mutta siellä on niin paljon suomalaisia, että kyselet. rohkeasti tarvittaessa heiltä. Kokeneemmat mielelläänkin neuvovat käytännön asioissa. Ja onhan se muutenkin mukava vaihtaa kokemuksia ihan arkiasioistakin matkan päällä. On siellä muitakin ummikoita käynyt. Rohkeasti reissuun, pää pilvissä, mutta jalat maassa...! ;-)

    • reissuun_vain

      Käteisen suhteen kannattaa olla hieman varovainen, ei missään tapauksessa liiemmin vilautella täyttä lompakkoa tai puhua pankkikortittomuudestaan ja käteisestään tuntemattomille (suomalaisillekaan) jne. ja jemmailla rahaa vaikka eri paikkoihin vaatteisiin tehtyihin piilotaskuihin ja ottaa pienempiä summia huomaammattomasti taskuunsa saataville vain päivän tarpeeksi arvioimansa.

      Tietysti olisi kätevää ja ehkä turvallisempaa hommata käteisen lisäksi myös vaikka Visa debit-kortti, eli kortti jossa ei edes ole luotto-ominaisuuta, jolla maksettu laskutetaan tililtä suunnilleen saman tien. Kortilla voi nostaa rahaa ja maksaa laskuja.

      Ps. Itse ulkomailla jos rahaa tarvitsee nostaa, niin teen sen vain pankkiautomaatilla joka sijaitsee pankin sisätiloissa ja pankissa joka joka tuolloin on auksi, tämä varmuuden vuoksi. Hyvin harvinaista, mutta joskus automaatti saattaa imaista kortin ja silloin on tärkeää auki oleva pankki, jotta palauttavat kortin koneesta (taakaa pankkitilojen kautta menevät kaseteille tietysti).

      Jorkut avuliaat suomalisetkin saattavat olla pummi-huijareita, eli sitä tervettä elämänkokemusen tuomaa pelisilmää mukaan, ei toki paranoiaan aihetta.

      Mutta kyllä sinä matkalla pärjäät ihan hyvin normaaleilla hoksotimillasi kuten kaikki muutkin matkailijat, vaikka paikallista kieltä et puhukaan, imeisesti vain suomea.

      Hieno homma olisi jos sinulla olisi joku hyvä ystävä, joka voisi lähteä reisuun kimppaan.

    • Maunomiett

      Kiitos kaikille . Täytyy olla varovainen rahojen kanssa eikä luottaa liian sinisilmäisesti kaikkiin . Nyt on jo kapsäkkikin ostettu . Kiitos siitä sos-numerosta ja kaikesta muustakin hyödyllisestä . Tuli usko että pärjään !

    • Anonyymi

      Naiset tykkää kielitaidosta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe