Pärjääkö suomen kielellä?

Maunomiett

Olen yksinäinen ,iäkäs herra. Haluaisin ensimmäisen kerran matkustaa ulkomaille . Kielitaitoa ei ole . Olen kuullut että Fuenirolassa pärjäisi suomella . Pitääkö paikkaansa ? Mietityttää jo hotellin vastaanottotapahtuma . Puhumattakaan matkata lentokentältä hotelille . Ehkä hotellin nimellä ja osoitteella pääsee perille . Kyllä minua jännittää , mutta passin olen jo hankkinut niin nyt kyllä uskaltaudun matkalle . Luottokorttia minulla ei ole . Pärjääkö käteisellä ? Onneksi valuutta on sentään sama . Todella kiitollinen neuvoista ja rohkaisuista .

13

802

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • iRsto

   Fuengirolassa on paljon suomalaisia ja suomalaisten pitämiä erilaisia liikkeitä. Englantia olisi kuitenkin hyvä osata koska hotelleista harvoin saa kuitenkaan ihan suomenkielellä palvelua. Taksit eivät myöskään puhu mitenkään oletuksena edes englantia, jonkin asteinen kartta tai kadun/hotellin nimi olisi siis hyvä olla mukana.

   Asioilla on kuitenkin tapana aina järjestyä joten ei muuta kuin rohkeasti vain tänne. Apuakin löytyy varmasti ja tulkkauspalveluita on ostettavissa.

   • iRsto

    Niin joo ja käteisellä pärjää, mutta niin pärjää myös ihan visa electronillakin. Ei tarvitse olla luottokortteja välttämättä. Niitä tarvitsee lähinnä jos meinaa vuokrata isompia kulkuneuvoja.


  • Maunomiett

   Kiitos vastauksesta . En omista Visa electroniakaan , olen niin vanhanaikainen . Kuulema joskus hotellissa pitää vakuudeksi olla luottokortti , mutta ehkä käteinenkin käy . Voi pojat , ihan mahan pohjassa kiertää , kun jännittää . Täytyy toivoa , että kohtaa mukavia suomalaisia , jotka auttavat jos tarvihee .

   • nemrot

    Mene Tallinnaan ja pysy satama lähellä. Suomella pärjää.


  • Auttavainen1

   Olet rohkea mies passikin jo voimassa varmaan saat apua suomalaisilta.
   Jospa itse oisin paikalla varmaan auttaisin kaikessa. Suomalaisia paljon.

  • rohkeasti_vaan

   Kyllä pärjää, käsin puhumalla loput. Ja jos oikeasti tulee hätä voi soittaa SOS puhelimeen, jossa vastaataan suomeksi, ei ole tietenkään mikään tulikkipalvelu. puh. +34 618 56 66 03 http://www.sosryhma.net/

   • apuaetsimässä

    Tämä SOS-Hätänumero on vain sitä varten jos terveytesi tai henkesi on vaarassa ei muuta varten.


  • pimpeero

   pimpeero pimpeero hokemalla pärjää joka tilateessa

  • kyllä pärjää, olen ollut 3 kertaa aikaisemmin fuengirolassa lähden 11.2 sinne 3 viikoksi, voisin toimia oppaana , milloin olet menossa fuengirolaan ?

  • Maunomiett

   Helmikuun alussa on lähtö Norwegian lennolla . Mietityttää jo kentällä selviäminen ,on kuulemma automaatteja joilla toimitaan . Mutta täällähän pärjää vielä suomella . Minulla on varattuna hotelli joka maksetaan vasta paikan päällä . En siis omista mitään maksukorttia . Toivottavasti riihikuiva kelpaa .

  • Kyllä tuolla pärjää, varsinkin jos on opastetttu reissu, tai esim. matkatoimiston edustajan tms. käytettävissä. Omatoimimatkat ovat vaativampia. Mutta siellä on niin paljon suomalaisia, että kyselet. rohkeasti tarvittaessa heiltä. Kokeneemmat mielelläänkin neuvovat käytännön asioissa. Ja onhan se muutenkin mukava vaihtaa kokemuksia ihan arkiasioistakin matkan päällä. On siellä muitakin ummikoita käynyt. Rohkeasti reissuun, pää pilvissä, mutta jalat maassa...! ;-)

  • reissuun_vain

   Käteisen suhteen kannattaa olla hieman varovainen, ei missään tapauksessa liiemmin vilautella täyttä lompakkoa tai puhua pankkikortittomuudestaan ja käteisestään tuntemattomille (suomalaisillekaan) jne. ja jemmailla rahaa vaikka eri paikkoihin vaatteisiin tehtyihin piilotaskuihin ja ottaa pienempiä summia huomaammattomasti taskuunsa saataville vain päivän tarpeeksi arvioimansa.

   Tietysti olisi kätevää ja ehkä turvallisempaa hommata käteisen lisäksi myös vaikka Visa debit-kortti, eli kortti jossa ei edes ole luotto-ominaisuuta, jolla maksettu laskutetaan tililtä suunnilleen saman tien. Kortilla voi nostaa rahaa ja maksaa laskuja.

   Ps. Itse ulkomailla jos rahaa tarvitsee nostaa, niin teen sen vain pankkiautomaatilla joka sijaitsee pankin sisätiloissa ja pankissa joka joka tuolloin on auksi, tämä varmuuden vuoksi. Hyvin harvinaista, mutta joskus automaatti saattaa imaista kortin ja silloin on tärkeää auki oleva pankki, jotta palauttavat kortin koneesta (taakaa pankkitilojen kautta menevät kaseteille tietysti).

   Jorkut avuliaat suomalisetkin saattavat olla pummi-huijareita, eli sitä tervettä elämänkokemusen tuomaa pelisilmää mukaan, ei toki paranoiaan aihetta.

   Mutta kyllä sinä matkalla pärjäät ihan hyvin normaaleilla hoksotimillasi kuten kaikki muutkin matkailijat, vaikka paikallista kieltä et puhukaan, imeisesti vain suomea.

   Hieno homma olisi jos sinulla olisi joku hyvä ystävä, joka voisi lähteä reisuun kimppaan.

  • Maunomiett

   Kiitos kaikille . Täytyy olla varovainen rahojen kanssa eikä luottaa liian sinisilmäisesti kaikkiin . Nyt on jo kapsäkkikin ostettu . Kiitos siitä sos-numerosta ja kaikesta muustakin hyödyllisestä . Tuli usko että pärjään !

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   284
   1758
  2. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   428
   1597
  3. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   64
   863
  4. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   810
  5. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   22
   798
  6. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   54
   750
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   65
   719
  8. Miksi Sanna pukeutuu kuin katuhuora?

   Phyi! https://www.is.fi/viihde/art-2000009002181.html
   Maailman menoa
   220
   697
  9. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   662
  10. Sopiiko sinulle?

   Jos nyt kaikesta huolimatta löydettäisiin yhteistä aikaa niin, että voisimme keskustella tämän sotkeentuneen lankakerän auki. Jos et itsesi vuoksi, ni
   Ikävä
   28
   647
  Aihe