Mitä ajattelette

hjkop

Olen tässä vähän huolissani tällaisesta asiasta.
Miten pitäisi nähdä asia, kun eräs upseerimies meni rauhanturvaajaksi ja hän teki vuoden sopimuksen, mutta tulikin takaisin jo jostakin syystä puolen vuoden kuluttua, ymmärsin, että itse tahtoi lopettaa kesken kauden.
Olisi jatkuinkin sekavassa ja vaarallisessa paikassa. Huoleni onkin se, saako hän nyt varmasti terapiaa, sillä en koe hänen olevan kovin tasapainoinen ikäisekseen, kun ailahtelee noin .
Pelkoni liittyy lähinnä hänen kotioloihinsa, jossa on pieniä lapsia, ei hänen omiaan on uusliitossa. Hän ei sietänyt oikein mitään ennen tuota sopimustaankaan ja elämä on ailahdellut kovasti, On ollut aikaisemmin rauhanturvaaja tehtävissä, ilmeisesti suuremmana tulon toivossa tekee näitä hommia.

Nyt koen, että olisi vähintäänkin tehtävä perustelliset tutkimukset siitä, onko hän kuinka terve ajatuksiltaan, kun vähän vaikeaa on aikaisemminkin hänen ajatuksen juoksuaan ollut ymmärtää. Yrittää kaikin tavoin rajoittaa lasten ja puolison toimintaa ja vaatii sellaista, joka mielestäni ei ole enää järkevää.
Minusta hän on rikkinäinen ihminen ja näiden sodan näkemisten vuoksi.

6

693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaikeaaon

      Kait hänen pitää itsensä ensin haluta terapiaa. Katso verkosta mitä on tarjolla ja kysy vaikka joltain psykiatrilta, mutta varo ettei hän huomaa sinun työskentelevän hänen selkänsä takana. Ehkä ilman mitään muuta olisi ihan ensiksi parasta kysyä,sitä häneltä itseltään varovasti.

    • jklio

      Minusta tuo asenne, että hänen pitää itse haluta, ei oikeinonnistu. Ei heistä kukaan halua mitään, hehän oat mielestään yli-ihmisiä, joten jokaisen palaavan ja eritoten kesken palveluksen palaavien pitäisi joutua edes jonkinlaisiin testeihin siitä, mitä heidän päässään pyörii. Sillä kulttuuri on hyvin erilainen ja pelonsekaisessa tilassa elävät koko ajan, se syö ihmistä ja jättää jälkensä, joten täällä siviilissä sitten aiheuttavat tahomattaan hirvittävää tuskaa.
      Eivät heidän ajatuksena hevillä siltä pelon tieltä lähde pois,

      Heitä koulutetaan ennen lähtöä, joten pitää ottaa myös vastaan testein ja ainakin jonkin aikaa seuraten ajatusmaailmaa ja tekemistä, levottomuutta, saamattomuutta, raivostumista, erakoitumista.
      Mikään yksi kysymys voinnista ei riitä, sillä he salaavat varmasti kaiken
      , niin hyvin kuin pystyy. Jos on ulkoinen vamma sitä hoidetaan, mutta kun tuolla he saavat sisäisiä vammoja, jotka voivat olla hyvin vaikeita.
      Useimmat rauhan turvaajat kokevat eron puolisostaan ajan myötä ja hakevat uuden puolison, joka ei tule onnistumaan sen paremmin, se vamma siellä sisällä on hoitumatta. Hei eivät pysty hoitamaan raha-asioitaan, se raha jonka ovat sieltä saaneet, menee taivaan tuuliin.

    • toririrrr

      siinä nähdään mitä armeija tekee ihmiselle

      • sjhtertyjthyrtrhj

        ainakin nähdään, että sivari jää lapseksi


    • jklio

      Puolustusvoimat ovat kuin suomalaisten parisuhteet, siinä ei kuunnella mitään ja ketään. Sitten tapahtuu näitä hirviöiksi muuttumisia. Molemmissa voitaisiin estää tällainen jos asiaan puututtaisiin ajoissa ja määrättäisiin jokaiselle jonkinasteinen terapia, jossa ihminen saisi purettua sisäisen painolastinsa ja saisi tarvittavan avun ajoissa. Jos nuo pääkopassa olevat patoumat saavat jyllätä, voi tulla hirvittävää jälkeä, lapsia ja puolisoita kuolee tai vähintään heidän elämänsä nujerretaan rikki loppuelämäksi.

      Tässä olisi aihetta vaikka kuinka moneen tutkimukseen. Jos sitä kautta havahduttaisiin myös tarpeellisiin toimintoihin asian hoitamiseksi.
      Sotilaille jaetaan nyt noita turhia, tinanappeja, arvonimiä ja mitaleita rinnuksiin, kun pitäisi nuokin varat käyttää sen ihmisen palauttamiseksi ihmiseksi yhteiskuntaan.

      Eroavat puolisot ovat myös rikkinäisiä, jotenkin heidän saamisensa terveydenhuollon piiriin toisi valtavat säästöt yhteiskunnalle loppupeleissä, samoin kuin rauhanturvaajan hoito jakson jälkeen. Moni upseeri tarvitsisi myös eläkkeelle jäädessään monipuolisen terveystarkastuksen ja hoidon, mukana pitää ehdottomasti molemmissa olla tuo mielenterveyden puoli.

    • Hämmentynyt9988

      Vähän jälkijunassa vastaus, mutta hjkop: kaikki sopimukset ovat alkuun 6kk:n mittaisia, joita sitten mahdollista tehtävässä ollessaan jatkaa 6kk:lla mikäli tehtävään ei ole uutta tulokasta tai nykyinen haluaa jatkaa tehtävässä. Syirtä paluuseen voi olla muitakin kuin kaikki pahimmat mitä ajattelet. Esim. Ikävä perhettä, hommat ei olleetkaan sitä mitä luuli, voitti lotossa eikä tarvi enää ylimääräistä. Vaikutat asiassa ulkopuoliselta, niin suosittelisin sinua keskittymään omaan elämään ja antamaan toisten hoitaa mahdollisesti olemattomat ongelmat itse. Palveli Libano issa ja olisi ollut mahdollisuus jäädä vuodeksi, mutta tuli jo puolen vuoden kuluttua pois, koska oli kova ikävä pientä poikaansa. Ja ihan tasapainoinen ihminen on. Aina ei kaikesta tarvi ajatella pahimman kaavan mukaan.

      jklio: Onko nyt jäänyt pillerit syömättä, v...u mitä tekstiä suollat!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe