Kokemuksia viestintävirastosta

Viestiä-virastoon

Minulla on vakavia ongelmia televisioiden toiminnassa. Millaisia kokemuksia teillä on viestintävirastosta? Onko hyötyä olla yhteydessä eli saavatko tosiaan selvitettyä ongelman? Onko asian tutkiminen arvokasta?

13

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tv_toimi_a_aukko

      Viestintäviraston valtuuttamilla asentajilla on mitä ihmeellisimpä tapoja ja keinoja saada vikataajuudet paikannettua ja ongelman ratkaisemisessa he ovat parhaita. 95% ongelmista saadaan ratkaistua, mutta vaikeimmin selvitettäviin ongelmiin esim kerrostalossa tapahtuviin häiriöihin voidaan joutua käyttämään paljon resursseja ja tällöin aikaa vian paikallistamiseen saattaa mennä jopa kuukauden päivät, koska jokaiseen naapurusto asuntoon olisi mahdollisesti päästävä sisälle.

      Viestintävirasrossa näyttää olevan tällähetkellä ruuhkaa johtuen taajuusmuutoksista, joten vikailmoitukseen vastaaminen kestää yleisesti 2-3 kuukautta. Viestintäviraston valtuuttamien liikkeiden asentajien ensimmäinen kartoitus käynti on yleensä ilmainen ja tämän jälkeen tehdään asiakkaan kanssa sopimus hinnasta ja vian selvityksen laadusta. Mitä enemmän resursseja tarvitaan sitä arvokkaanpaa tietenkin on.

    • Tästä_on_hyvä_aloittaa

      https://www.viestintavirasto.fi/asioikanssamme/yhteydenotto.html on lomake, jonka kautta voit kertoa ongelmasi ja saat palautetta. Kannattaa kertoa, millainen ongelma on ja mitä olet itse jo tehnyt ongelman ratkaisemiseksi. Viestintävirasto pystyy viranomaisen ominaisuudessa hoitamaan asioita monipuolisesti ja ammattitaitoisesti, joten ei muuta kuin lomaketta täyttämään. Jos häiriön korjaus ei heille kuulu, niin he ohjaavat selvitystyön taholle, jolle se kuuluu.

      Jos kyse on televisioiden toiminnasta, niin tietenkin kiinnostaa, mistä oikeastaan on kyse. Jos kerrot ongelmastasi ja laitteiden merkit/mallit niin varmaan täältäkin apuja löytyy. Onko kyseessä antenni- vai kaapeliverkko?

      Pienimmät ongelmat usein ratkeaa irroittamalla tv:n tai digiboksin sähköjohto hetkeksi, jolloin viritin ja itse laitekin resetoituu. Kun sen jälkeen suoritetaan kanavien uudelleenhaku, niin kanavalistat päivittyy. Joistakin laitteista pitää vanhat kanavatiedot poistaa ennen kanavien uudelleen hakua.

    • Pärmäkoski

      Viestintävirastoon selvityspyyntö on viimeinen keino jos ei mikään muu taho/asentaja pysty ongelmaa ratkaisemaan. Mikäli virasto paikantaa ongelman asuntosi laitteisiin on kyseessä silloin turha käynti ja se veloitetaan kokonaisuudessaan ilman mitään vaikutus alennuksia joten kannattaa tarkistaa asuntosi ennen kuin otat yhteyttä virastoon. Joskus niinkin yksinkertainen ja pikkujuttu kuin kompressosi aiheuttaa Tv:n häiriöt.

    • VikaaVikaaVikaa

      Kerro, millainen ongelma on, niin palstan lukijat saattavat auttaa. TV:n ja digiboksin malli, onko antenni vai kaapeliverkko. Milloin ja millainen hairio esiintyy. Monesti hairion lahde loytyy omasta talosta, minulla esim. oli viallinen hairionpoistosuodatin ADSL-modemissa. Myos paikallinen tv-asennusliike saattaa auttaa, heilla on kokemusta. Jos asut kerros/rivitalossa, valita talonmiehelle/isannoitsijalle, se tulee halvimmaksi. (Uk-nappis, aakkosten loppupaan pisteet puuttuvat).

    • Vikaa-vikaa_vikaa

      Kannattaa ennen vikailmoitusta yrittää itse selvittää ongelman aiheuttaja.

      • Viestiä-virastoon

        Kyse ei ole nyt mistään pienestä jutusta, vaan aika suuresta. Siis televisio sammuilee ja signaali katoaa usein. Ja mikä oudointa myös joskus vaikuttaa sähköihinkin. Esim, tulostin lähtee päälle, kelloradiot vilkkuu ja mokkulan virta joskus katkeaa.
        Testattu lukuisia televisioita kuin myös digiboxejakin.
        Asun vanhassa kerrostalossa jossa kaapeliverkko ja jopa siinäkin joskus samoja ongelmia. Mutta yleensä käytössä sisäantenni. Naapureilla ei ole ongelmia.

        Isännöitsiä on käynyt paikalla. Sähkömies ja antenniasentajakin ovat tutkineet asiaa, mutta eivät ole keksineet vikaa.
        Myös tällä palstalla olen asiasta kysellyt ja monet ovatkin yrittäneet auttaa, mutta huonoin tuloksin.

        Sen olen myös huomannut että viikonloppuisin pätkiminen on pahempaa. Epäilenkin että taloon tulevilla joillakin vierailla olisi joku sellainen sallittu tai Suomessa kielletty laite joka vie signaalit. Oikein muuta vaihtoehtoa en keksi enää.
        Tässä nyt lyhykäisyydessään vähän tietoja. Kysykää lisää jos olisi vaikka apua ongelmaan.


      • Tästä_on_hyvä_aloittaa

        Onko kyseessä sähköverkon häiriöpiikit? Pärmäkoski tarjosikin jo yleisintä jääkaapin kompressorin käynnistymisen aiheuttamaa häiriötä, joka saattaa aiheuttaa virtapiikkejä. Jos sähköjen nousujohto talojakamosta on teholtaan pienehkö, niin tämän tyyppiset virtapiikit saattavat häiritä muita laitteita. Kannattaa seurata, mikä laite käynnistyessään nämä laitteiden salaperäiset sammumiset aiheuttaa ja ovatko nämä ongelmalaitteet saman sulakkeen takana.

        Oletko kokeillut antenniliitäntään http://www.satshop.fi/galvaaninen-erotin.html jolla saat katkaistua antenniverkon aiheuttaman maasilmukan. Talon antenniverkon kaapelin vaippa on maadoitettu talojakamossa, joten siitä syntyy yksi tarpeeton maasilmukka. Kokeilu ei ole kallis ja näitä saattaa löytyä paikallisista liikkeistäkin.

        Joskus työelämässä todettiin, että laitteita sammui arkisin klo 6.30 ja koska ongelma näytti liittyvän sähköverkkoon, niin laitettiin piirturi seuraamaan verkkojännitteen vaihtelua. Syylliseksi paljastui lähellä oleva sepelimurskaamo, joka käynnisti yhdellä kertaa useita suuritehoisia sähkömoottoreita, joiden käynnistyksen aikana sähköverkon vaihejännite putosi hetkellisesti n. 200 volttiin. Ongelmaan oli helppo ratkaisu se, että murskaamon sähkömoottoreiden käynnistystä porrastettiin.


      • Viestiä-virastoon

        Voi olla kyse sähköverkon häiriöpiikeistäkin. Mutta ne muut sähkön katkeilut tulevat kyllä aika harvoin verrattuna television sammuiluun. Televisio ja muut reagoivat laitteet ovat saman sulakkeen takana kahdessa eri huoneessa. Muissa huoneissa ei ole mitään oireita.
        On vedetty television sähköjohto toisen sulakkeen takana olevaan pistorasiaan ja silloin ei televisio ole reagoinut sähköimpulssiin, muuten kyllä sammuillut edelleen.

        Kesällä on kokeiltu myös niin ettei ollut mitään muita laitteita päällä, eli ei voi johtua omista laitteistakaan.

        On kokeiltu kalvaaninen erotin ja monia muitakin mahdollisia suodattimia mutta ei niistä ole mitään apua.
        Sitä olen myös ihmetellyt kun tosi monena iltana televisio sammuilee aina täsmälleen samaan aikaan.

        Sähköasentaja on jollain laitteella, luultavasti juuri sillä piirturilla tarkastanut verkkojännitteen mutta mittaushetkellä on sattunut olemaan aina hyvä.
        Pitäisikin saada se piirturi seuraamaan pidemmäksi aikaa jännitteen vaihtelua.


      • Pirita-palvelut

        Ongelmasi kuulostaa siltä että joku naapurisi tai naapurisi vieras aiheuttaa sulle niitä ongelmia. Helpoin tapa on jutella suoraan naapurisi kanssa tästä ongelmasta ja ehkä naapurillasikin on sitten samanlaisia ongelmia. Jos et jostain syystä voi jutella naapurin kanssa tai hän kiistää kaiken niin silloin kannattaa turvautua viestintäviraston asiantuntevaan asentaja kaartiin ja sieltä kyllä tulee tutkimaan jokaisen asunnon perinpohjin.


    • sitsehelppaa

      Tämä on tuttu tilanne, ja siihen auttaa kun kietoo päänsä ympärille kinkkupaprua(folio), ja niin ettei yhtään näy pää folion alta. Kantsii kääriä niin että peittää osin jopa hartiat. Lisätehoa antaa päähän laitettu sinkkiämpäri, Made in SovjetUnion.

      • tumikuu

        Kuulin tutultani että viestintävirasto ei ottaisi edes selvitettäväkseen sisäantennista johtuvia häiriöitä. Pitääkö tieto paikkaansa?


      • lakisäädös

        Vuodenvaihteessa tuli uusi laki jonka mukaan sisäantenni verkko ei ole enää nykyajan standardin mukainen ja näin ollen viestintävirasto ei puutu sisäantenni ongelmiin enää.


    • viveauto

      http://yle.fi/uutiset/3-9425002
      Video: Näin toimii Viestintäviraston salaperäinen peilausauto
      Suurin osa muun muassa matkapuhelimia haittaavista radiohäiriöistä aiheutuu vikaantuneista tv-antennivahvistimista ja luvattomista toistimista.

      Tekniikka29.1.2017 klo 13:07

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      333
      2889
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2184
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe