Tuhansien toimeentulotuki voi joutua leikkuriin

MikäOngelma

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005041098.html

"Jo aiemmin kunnat ovat voineet alentaa toimeentulotuen perusosaa alkuun enintään 20 prosenttia eli 100 euroa ja toisella kerralla 200 euroa, jos työtön on menettänyt työttömyystuet siksi, että hän on saanut te-toimistolta niin sanotun työttömyysturvan estävän lausunnon.

En oikein ymmärrä, mikä tuossa on se ongelma.

Tähän asti kunnat eivät ole noudattaneet lakia, eli eivät ole leikanneet tukia, vaikka olisi pitänyt. Nyt kun Kela rupeaa niin tekemään, niin siitä tehdään ongelma.

Vaikka näillä palstoilla yritetään muuta väittää, niin karenssi on AINA itse aiheutettu. On kieltäydytty jostain, tai jätetty hakematta jonnekin. Syyllinen karenssiin löytyy AINA peilistä.

Hyvä, että työtä vieroksujilta, tai muuten passiiivisilta tukia leikataan.

59

922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitenonkaan

      Jotkut kunnat (jutun mukaan ainakin Helsinki) ovat jättäneet perusosan alentamiset mahdollistavan lain aikanaan pitkälti soveltamatta, kun taas toiset kunnat ovat soveltaneet lakia aktiivisesti. Onko soveltamattomissa kunnissa näin säästetty täydentävän toimeentulotuen menoja ja siirretty kunnan vastuulla olevaa laskua valtiolle, joka maksaa perusosista, mutta ei täydentävästä toimeentulotuesta?

      Jos laka aletaan yhtäkkiä laajasti soveltaa, asuntojen vuokrat saattaa tipahtaa Helsingissä, kun perusosilla ei enää maksellakaan vuokria vaan se tarvitaan elämiseen - ja vuokranantajat joutuvat alentamaan vuokria.

      • VuokranNousuOnLuonn.laki

        Asuntoihin tulijoita on aina. Mutta voi tulla tappeluita paperinkeräysastioissa asuvien kesken kun uusia tilantarvitsijoita saapuu apajille.


      • dasdfasadfeqww
        VuokranNousuOnLuonn.laki kirjoitti:

        Asuntoihin tulijoita on aina. Mutta voi tulla tappeluita paperinkeräysastioissa asuvien kesken kun uusia tilantarvitsijoita saapuu apajille.

        Vankilaan pääse kun polttaa parit kerrostalot ja/tai omakotitalon.


    • KunhanIhmettelen

      Miten voi kutsua "työnvieroksujaksi", jos karenssi tulee kuntouttavasta työtoiminnasta kieltäytymisestä. Eihän se ole työtä vaan sosiaalipalvelua?

      Palkkatyöstä kieltäytymisestä vielä karenssin ymmärrän, jos kyseessä on työ, jonka palkka on taattu (ei täysprovisio, jossa palkka voi olla 0e kuussa).

      • ToinenTotuus

        Kieltäytyminen tuokin on.

        Kuntouttavaan määrätään siksi, että saataisiin ihminen siihen kuntoon, että pärjää avoimilla työmarkkinoilla.

        Omasta mielestäänhän kaikki ovat työkuntoisia. Totuus on ihan toinen.


      • ytuyyii

        Aivan.


      • ytuyyii
        ytuyyii kirjoitti:

        Aivan.

        Tämä oli siis nimimerkille KunhanIhmettelen.


      • AjattelepaIte
        ToinenTotuus kirjoitti:

        Kieltäytyminen tuokin on.

        Kuntouttavaan määrätään siksi, että saataisiin ihminen siihen kuntoon, että pärjää avoimilla työmarkkinoilla.

        Omasta mielestäänhän kaikki ovat työkuntoisia. Totuus on ihan toinen.

        Olet omaksunut kliseet ja median aivopesun täysin. Olet nyt hallitukselle hyödyllinen hölmö, onnittelen.


      • ToinenTotuus
        AjattelepaIte kirjoitti:

        Olet omaksunut kliseet ja median aivopesun täysin. Olet nyt hallitukselle hyödyllinen hölmö, onnittelen.

        Perustele.

        Eikö kieltäytymisistä mielestäsi pitäisikään tulle mitään sanktioita? Eli että voisi rauhassa vain elellä yhteiskunnan rahoilla vailla mitään velvollisuuksia. Niinkö ajattelet?


      • EnTueAjatusta

        No tukekoot ne kahden tason työmarkkinoita (joissa toiset saavat työstä (tai muusta toimenpiteestä) palkkaa, ja toiset eivät saa) ne jotka tukevat; itse en aio tukea tätä mallia omalla panoksellani.


      • EnTueAjatusta

        Minulle ensisijainen periaate on se, että työstä tai työpanoksesta pitää aina maksaa asianmukainen (alakohtaisen TES:in minimi on hyvä mittari) palkka, kuin se, että "pitäisi tehdä jotakin" viimesijaisen pienimuotoisen sosiaalietuuden saamisen varjolla, vaikka se loisiin vääristymän työmarkkinoilla, jos siitä ei saisi palkkaa.

        Se on hyvä aate puolustaa, ja miltä tahansa kantilta katseltuna mielestäni yhteiskunnalle pienempi paha, kuin mm. isokenkäisten veronkierrot veroparatiiseihin, paitsi ehkä niiden muutamien yritysjohtajien näkövinkkelistä. Täytyy kuitenkin muistaa, että yritysjohtajat ovat marginaaliosa ihmisistä, ja duunarit se valtaosa.


      • KumpiOmpiKampi

        Kuntouttava työtoiminta on kunnan sosiaalipalvelu mutta työkkäri kuitenkin väittää sen olevan työllistymistä edistävä palvelu.


    • Yksinkertainen juttu?

    • ei.mitään.järkeä

      Viime vuonna viimesijaisen turvan leikkauksia näyttäisi IS:n uutisen mukaan olleen 95 000 kappaletta... Ei siis puhuta mistään pienestä joukosta.

      On jopa esitetty arvioita siitä, että puolet joskus elämänsä aikana työttömänä olleista olisi joutunut ainakin kerran karenssin piiriin. Se on helppo uskoa, jos viime vuonna tipahteli 95 000 kappaletta karensseja.

      Karenssia näyttää siis pukkaavan monilla, joten lienee helppo sanoa, että sen voi saada muustakin syystä kuin "vieroksumalla". Mahdollisimman löysän karenssin myöntämisen taustalla lienee rahojen säästäminen.

      Kirje väärään osoitteeseen, mikä voi tapahtua nykyisen Postin jakelusekoilun aikana helpostikin, riittää siihen. Siihen riittää myös se, että työnantaja ilmoittaa, ettei työnhakijana lähetetty työtön voinut ottaa vastaan työtä (kertoo esim. vaikeasta astmasta tai selkäviastaan). Sehän tunnetusti tiedossa, että KELA riiputtaa työkyvyttömiä ja jouksuttaa heitä jopa vuosikymmeniä ennen kun päästää lopulta sairaseläkkeelle. Kaikki tulkitaan automaattisesti kieltäytymiseksi työstä, ja automaatti senkun louskuttaa menemään ja rahaa säästyy porvarihallitukselta mällättäväksi.

      Vitsikkäintä tässä on se, että vaikka 90% ilmoittaisi, ettei halua töihin, sitä ei heille tarjottaisi. Tarjolla olevien työpaikkojen ja työttömien määrä kun on tyyliä 1:9. Ihan yksi ja sama hailee, onko työhaluja vai ei, joten koko karenssia voi pitää mielivaltaisena pompuuttamisena, jolla lähinnä kytätään, onko työntekijä halukas, vaikka tuo halukkuus (tai sen puute) ei muuta itse työttömyyden ongelmaa, pulaa työpaikoista yhtikäs mitään.

      Aivan kuin virkamiehet ja poliitikot eläisivät edelleen auvvvoista 80-lukua, jolloin työpaikka löytyi kaikille. Vitsikkäintä tässä on se, että vaikka silloin etuudet olivat suhteellisesti paremmat, työttömyys oli lähes olematonta.

      • eireilua

        Ei ole 95 000:lta leikattu viimesijaista turvaa. Jutun mukaan karenssia saaneita on ollut kyllä 95 000, mutta esim. Helsingissä on tehty leikkaus toimeentulotuen perusosaan vain joka sadannessa karenssitapauksessa. Joissain muissa kunnissa on sen sijaan toimittu usein tehden leikkaus. Se ei ole reilua jos eri kunnissa on perusteitta eri säännöt toimeentulotukeen.


      • ReiluusKunniaan
        eireilua kirjoitti:

        Ei ole 95 000:lta leikattu viimesijaista turvaa. Jutun mukaan karenssia saaneita on ollut kyllä 95 000, mutta esim. Helsingissä on tehty leikkaus toimeentulotuen perusosaan vain joka sadannessa karenssitapauksessa. Joissain muissa kunnissa on sen sijaan toimittu usein tehden leikkaus. Se ei ole reilua jos eri kunnissa on perusteitta eri säännöt toimeentulotukeen.

        Samaa mieltä.

        Jatkossa on tasapuolista, kun on vain yhdet säännöt, eli kieltäytymisistä tulee aina sanktio.

        Se on reilua myös veronmaksajien kannalta.


      • nonäinsemene

        Tietenkin mahdolliset työhön vaikuttavat vaivat pitää kertoa haastattelussa. Tuleehan ne ilmi kuitenkin jos paikan saa ja sitten pomo antaa potkut tms.

        Eikä se ole että "ei voinut vastaanottaa työtä" jos ei itse asiaa niin ilmaise. Silloin pomo keksii sen ettei voi. Minä kieltäydyn siis töistä jos itse sanon vaivat ja että en voi tehdä kyseistä työtä. Silloin en kieltäydy jos kerron vaivat mutta en kieltäydy töistä.

        Kannattaa äänittää haastattelut niin ei voi työnantaja keksiä karenssin syitä omasta päästään.


      • 43542365

        "Työttömyysturvan estäviä lausuntoja annettiin te-toimistoissa viime vuonna 95 000, joten kaikkien lausunnon saaneiden hakijoiden sanktiointi olisi valtava muutos."

        Se juttu kirjoitettu turhan heppoisasti, sillä tuskin ne kaikki 95000 jotka ovat saaneet työttömyysturvan estävän lausunnon, ovat oikeutettuja toimeentulotukeen.


    • yhteiskunnan.elätit

      Mun mielestä selvä homma. Jos kieltäydyt jostain oli se sitten vaikka se kuntouttava työtoiminta, olet KIELTÄYTYNYT. Kieltäydyt tekemään yhtään mitään sen eteen että saat sossulta tai Kelalta vai mistä se sitten tuleekin, rahaa vain makaamalla.
      Eiköhän heittäydytä me muutkin pitkäksemme. Vällyjen alla lämpösessä odotellaan maksupäivää että päästään kaljalle. Kyllä yhteiskunta maksaa!
      Mun mielestäni niin kauan kun henki on tämä, että kotiin pitää maksaa ja elättää puolet kansasta jotka kieltäytyvät osallistumasta MILLÄÄN TAVALLA talkoisiin saada Suomi jaloilleen, ei ole syrjäytymistä ja köyhyyttä. Se on rikas joka voi kotona homehtua ja hakea seinästä rahaa ilman että sormeaan nostaa!

      • 25kuhkh

        taidat itte olla juoppo
        et sä ainakaan tiedä mistään mitään
        tai sitten olet vain luonteeltas paha ihminen


      • LinnunpöntöilläNousuun

        Kerroppa millä tavoin se Suomen talous nousee sillä että joku vääntää muutamat linnunpöntöt kuntouttavassa työtoiminnassa kierrätyskeskukselle parilla eurolla myytäväksi? Suomen talous ei nouse sillä että sosiaaliset yhdistykset saa jotain tukiaisia pyörittämällä linnunpönttöpajoja.

        Eivätkä muuten tuonkaan ilmaisen "työ"panoksen antajat voi vauhdittaa kaupankäyntiä enemppää käydessään tekemässä linnunpönttöjä, kuin maaten kotonaankaan, koska he eivät saa siitä yhtään palkkaa ja tulot jäävät samaan kuin työttömänä - eli siihen pisteeseen - jolloin on varaa maksaa pelkkä vuokra ja ostaa ruokaa tarkkaan laskien ja nihkeästi, sekä vaatteet kirppareilta.

        Nämä kuntouttavat työtoiminnat seisottaa Suomen taloutta ja tappaa kaiken kulutuksen köyhien osalta, jolloin kauppa ei käy ja yrittäminen ei kannata, kun tietyllä kansanosalla ei ole varaa kuluttaa ja ostaa tuotteita, vai mistä luulet että niitä veroja saadaan? Pyhällä hengelläkö myyntiä harrastavien yritysten pitäisi pyöriä?


      • yytuiyuoiyio

        Jaa, nytkö sinä ryhtyisit makoilemaan työttömänä? Muiden kuitenkin mielestäsi pitäisi tehdä työtä työttömyyskorvauksensa eteen? Kuvitellaanpa, että sinä tekisit työtä. Vaatisitko siitä myös palkkaa?

        Jos sinulla on sellaiset standardit, että sinun ei tarvitse tehdä työtä työttömänä ja että sinä et tee töitä palkatta, sovella samaa standardia muihinkin suomalaisiin. Tai ala itse tehdä työtä ilman palkkaa.


      • kjdjkfddfd

        Huvittavia nämä viestit, joissa joku oikeasti kuvittelee, että työtön on sohvalla kaljaa kittaava ihminen. Viesteissä toistuu aina sanat makoilu ja kalja. Taitaa olla kirjoittajalle tutumpia nämä ajanvietteet kuin suurimmalle osalle työttömistä.


    • dasfdaffddadfdf2

      Hankkikaa saikkua masennukseen vedoten niin ei tukia allenneta!

      • Rdrdrdrd

        Ongelma on ne ihmiset, kotka eivät mene duuniin. Eivät siis voi hakea sitä saigonia.


      • adfadadfed3ef

        Paskapuhetta! Saikkua pystyy hakemaan ja saa kaikki!


    • kfpowVIH

      Jokaisen työttömän pitäisi ehdottomasti kieltäytyä kaikista palkattomista töistä. Kysymyksessä on vain työttömien kyykytys, eivätkä ne tutkitusti johda avoimille työmarkkinoille.
      Työtätekeväkin kusevat omaan nilkkaansa, jos kannattavat ilmaistöitä, sillä seuraavaksi palkaton työtön tulee tekemään juuri omat työt. Kukaan ei ole korvaamaton kun työnantaja saa ilmaiseksi tekevän ihmisen.

      Jokaisen järkevät kansalaisen pitäisi siis vastustaa orjatöitä, koska ne väärentävät kilpailua työmarkkinoilla ja vähentävät palkkatyötä ja sitä kautta ostovoimaa ja koko Suomen kilpailukykyä.

      Suosittelen tekemään jokaisesta päätöksestä valituksen.
      Myös jokaisesta toimeentulotuen laskusta valituksen. Kun oikaisupyyntöjä tulee 100 000 ja hallinto-oikeuteen valittaa 100 000 ihmistä, niin koko järjestelmä sakkaa.
      Täysin järjetöntä järjestelmää vastaan voi vain käydä laittamalla se tappelemaan itseään vastaan.
      Iskemällä kapuloita nykyisen järjestelmän rattaisiin autatte itse asiassa Suomen taloutta tervehdyttämällä työmarkkinat oikeisiin palkkatöihin, eikä ihmisten jatkuvaan kuppaamiseen.

      • Vaaditaanoikeutta

        Kannustan myös kieltäytymään kaikesta muusta kuin palkallisesta työstä. Jos suurin osa kieltäytyisi ja valittaisi, niin sillä olisi jo iso vaikutus. Varsinkin tuo kuntouttava työ on sellainen, johon kenenkään terveen ihmisen ei pitäisi suostua. Työttömyys ei ole sairaus.


    • tyhmiäkös

      Joo näytä työantajalle et oot ollu kuntouttavassa niin ei sitä kiinnosta pätkääkää sellanen todistus.

    • fyyfrkkaaaa

      Tuo on muuten harvinaisen totta, kuntouttavassa on lähinnä sekakäyttäjiä ja mielenterveys tapauksia, ei kukaan tällaista oikeisiin töihin ota, olen ollut 11vuotta putkeen "työtön" ihan omasta tahdosta ja voin vakuuttaa nauttineeni karenssista joka on ns. ikuinen 5kk työssäoloehtoineen, eletusapumaksuista tulee vapautus joka on tältäkin ajalta kymmeniä tuhansia, asumistuki juoksee, tarkistetaan vuoden välein, toimeentulotuki on tietysti siinämielessä jännä juttu että kela pyrkii kuittaamaan sen takaisin työmarkkinatuesta joka on mahdollista saada koska laki muuttui jo 2012 siten että vanhat työssäoloehdot poistuvat, saa nyt sitten nähdä pitääkö hakea täydentäväätukea kunnalta? joka tapauksessa pitkä työttömyys ja ikä on yhdistelmä suomessa, ettei työhön menoa tarvitse edes ajatella, työttömiä on yksinkertaisesti niin paljon, tähän voidaan lisätä nämä tempputyöt, paja, ym. ne sopivat niille jotka niihin haluavat, huvittavaa on tämä "palkka" näissä puuhissa, maailmalla noin yleensä työstä maksetaan maan yleisen palkkatason mukainen palkka, on muuten jossain yk, pla pla julistuksessakin, suomessa juuri kukaan ei kanna tästä mitään huolta, on yleisitoviakin- työehto- sopimuksia, valtion mol.fi ei kanna näistä minkäänlaista vastuuta, esimerkkejä löytyy heidän sivuiltaan satoja, ammattiliitotkaan viis veisaavat näistä ilmoituksista, mihin tällainen tulee johtamaan? jos valtiovalta ei noudata omia pelisääntöjään? tosin jos hakija on ns. matu niin johan on asioissa vauhtia ja asioiden hoitajia, niin mites pitäisi asennoitua? reippain mielin tekemään ilmaiseksi töitä vai? onneksi saa voimaa näistä henkilöistä jotka ovat kateellisia meille ns. työttömille, toivottavasti kohtaavat köyhän raan arjen joskus itse, on sellainen oravanpyörä mistä ilmeiseti ei olekaan tarkoitus päästä pois? onhan sillä tuhansien paperinpyörittäjiin työllistävä vaikutus, vai mitä.

    • fffyyyfffeeee

      Otetaanpa ihan elävä esimerkki tämänpäivän työelämästa, työnantaja on hekeen ja vereen ammattiliittoja vastaan taisteleva työllistäjä, työnantaja ilmoittaa työntekijälle että minäpä en noudata yleisitovantyöehtosopimuksen ehtoja palkkauksen enkä työaikojen saati lomien osalta, meillä on tämä minun ihan oma työehtosopimus, jos irtisanoudut moisen moukan töistä saat karenssin 3kk-5kk ammatiliiton toimitsijoille nämä ovat aina "yksittäistapauksia" työvoimalautakunta vai mikä siellä työkkärissä on yksimielinen, perusteeton irtisanoutuminen, työsuojelupiirilläkään ei ole mitään juridisia pakkokeinoja tallaisissa tapauksissa, näin vahva on työntekijän asema suomessa ns. paskaduuneissa. Työnantajat tietävät hyvin tämän karenssin, ja ihmiset pälkäävät. Eli siis valtiovallan järjestelmä perustuu pelolle? kuinka hullu täytyy olla? uskoakseen tämän toimivan, perusuomalaisen ministerin täytyy siis olla? pelollahan on hyvä hallita.

    • 4784959

      onpa syvältä keskustelun aiheet...

      • LusmujaRiittää

        Niin on.

        Ketjun keskustelijoista huomaa, että yritetään välttää kaikkea, mukaan luettuna työnteko, että saataisiin vain nauttia veronmaksajien rahoista tekemättä mitään niiden rahojen eteen.


      • KuvausSopiitäydellisesti

        Kirjoitat siis maahamme saapuneista kunniakansalaisista, sekä tällä hetkellä eduskunnassa istuvista rosvoista.


      • LusmujaRiittää
        KuvausSopiitäydellisesti kirjoitti:

        Kirjoitat siis maahamme saapuneista kunniakansalaisista, sekä tällä hetkellä eduskunnassa istuvista rosvoista.

        Ei maahanmuuttajista, koska he HALUAVAT päästä työnsyrjään kiinni.

        Kirjoitan nimimerkin "KuvausSopiitäydellisesti" kaltaisista lusmuista, jotka haluavat vain elää muioden rahoilla tekemättä rahan eteen mitään.


      • LusmujaRiittää

        Ottaako totuus noin päähän?

        Totuushan on se, että 90% maahanmuuttajista tekee mitä työtä tahansa, toisin kuin kaltaisesi suomalaiset lusmut, jotka haluavat vain ilmaista rahaa.


      • PerehtynytAsiaan
        LusmujaRiittää kirjoitti:

        Ottaako totuus noin päähän?

        Totuushan on se, että 90% maahanmuuttajista tekee mitä työtä tahansa, toisin kuin kaltaisesi suomalaiset lusmut, jotka haluavat vain ilmaista rahaa.

        Siis on monia suomalaisia, jotka haluavat päästä töihin vaikka kuinka hakisivat niin heitä ei silti töihin oteta (pärstäkerroin ratkaisee enemmän kuin koulutus tai aikaisempi työkokemus? En tiedä...!).
        Taidat olla niitä joidenka mielestä tulevaisuudessa palkan pitäisi tulla valtiolta vaikka työntekijä olisi yksityissektorin palveluksessa, eikä siltä työnantajalta?! Sehän vasta ilmaiseksi tuleekin, nimittäin työnantajille ettei tarvitse maksaa mitään, muttei se ilmaiseksi veronmaksajillekaan tule eikä se palvele silloin nykyisiä palkansaajia kun työnantaja voi irtisanoa kaikki työntekijät ja ottaa jonkun ilmaiseksi töihin TE-keskuksesta. Sehän on kohta tätä menoa niin ettei kenellekään makseta palkkaa vaan sekin maksetaan tukena TE-keskuksen kautta.


      • kuiuuuuuuyti
        PerehtynytAsiaan kirjoitti:

        Siis on monia suomalaisia, jotka haluavat päästä töihin vaikka kuinka hakisivat niin heitä ei silti töihin oteta (pärstäkerroin ratkaisee enemmän kuin koulutus tai aikaisempi työkokemus? En tiedä...!).
        Taidat olla niitä joidenka mielestä tulevaisuudessa palkan pitäisi tulla valtiolta vaikka työntekijä olisi yksityissektorin palveluksessa, eikä siltä työnantajalta?! Sehän vasta ilmaiseksi tuleekin, nimittäin työnantajille ettei tarvitse maksaa mitään, muttei se ilmaiseksi veronmaksajillekaan tule eikä se palvele silloin nykyisiä palkansaajia kun työnantaja voi irtisanoa kaikki työntekijät ja ottaa jonkun ilmaiseksi töihin TE-keskuksesta. Sehän on kohta tätä menoa niin ettei kenellekään makseta palkkaa vaan sekin maksetaan tukena TE-keskuksen kautta.

        Näinhän se on. Kannattaa hakea työkkärin 'asiantuntijan' ja sossun työntekijän hommaa ja luvata tehdä sen ilmaiseksi. Eihän siihen pääse, mutta voihan sitä hakea joka tapauksessa. Tai ainakin voi ehdottaa kyykytystilanteessa, että hakee kuulustelijansa paikkaa: 'Se tulisi edullisemmaksi meille veronmaksajille, ja sinäkin pääsisit tarjoamaan työtäsi ilmaiseksi."

        Nuo sossulaiset ja työkkäriläiset eivät halua työllisyyden paranevan, koska hehän saavat oman henkilökohtaisen toimeentulotukensa toisten työttömyydestä. He vaan saavat monin kerroin sen, mitä työttömät. Me työllistämme heidät. Keitä he työllistävät?


      • valheellaOnLyhyetJäljet
        LusmujaRiittää kirjoitti:

        Ei maahanmuuttajista, koska he HALUAVAT päästä työnsyrjään kiinni.

        Kirjoitan nimimerkin "KuvausSopiitäydellisesti" kaltaisista lusmuista, jotka haluavat vain elää muioden rahoilla tekemättä rahan eteen mitään.

        Miksi valehtelet?


    • Kakaran_tasolla

      Ja sinäkö pelle olet korvaamaton työntekijä? Tee nyt edes sama työhistoria kuin minä ensin, ja tule sitten takasin nillittämään, olet vaan kakaran tasolla oleva mukula, joka on juuri päässyt ekaan työhön, itselläni työhistoriaa jo päälle 20 vuotta, joten enpä tulisi tänne kitisemään tollasia, varsinkaan kun et yhdenkään ihmisen tilanneta todellisuudessa edes tiedä.

      • KuvausSopiitäydellisesti

        Jos vastasit minulle, eli "KuvausSopiitäydellisesti", niin työhistoriasi on vasta alussa. Menin töihin vuonna 1974 ja sillä tiellä ollaan. Ikää 63 ja jatkan vielä ainakin pari vuotta.
        Eli työhistoriaa tuplasti se, mitä sinulla on.


    • frygggee

      Kaltaisiasi tarvitaan ehdottomasti lisää, arvon kakaran tasolla, nykynuoriso ei ole vedätettävissä niin kuin sinä olet ollut, älykkäimmät kakarat häipyvät tästä hölmölästä, ja sinun eläkkeesi jää joko kokonaan saamatta tai sitä pienennetään tuntuvasti, niinkuin tuo indeksi näyttää tällähetkellä olevan, tämän vuoksi pakolaisia yritetään integroida suomeen, laskun maksajiksi. Mikä ei ole onnistunut länsinaapurissakaan, ruotsissakin tosin menee taludellisesti huomattavasti paremmin, ai miksikö? suovaitsevaisuus ja työelämän pelisäänöt ovat aivan eritasolla kuin suomessa, niitä peräti kunnioitetaan yhteiskuntaluokasta riippumatta, kakaran tasolla nimimerkin kaltaisten sankareiden aika on vaan peruuttamattomasti ohi.

    • PerehtynytAsiaan

      Se on kummallista että kaikki on lähtenyt liikkeelle jo vuonna 2008 ja se on haluttu tuodakin tälle tasolle, kun valtio päästi valumaan suuryhtiöistä monet työpaikat halpatuontimaihin. Nyt Suomi maksaa sitä samaa laskua, kun niistä irtisanotuista monet pitkäaikaistyöttömät jonottavat leipäjonoissa kurjuuden partaalla ilman että olisivat aiheuttaneet itse mitään harmia kuin vain siten että sattuivat olemaan siellä töissä ja saivat huonon kohtelun ja kalossin jäljen persuksille. Seuraavaksi Sipilä kieltää varmasti leipäjonot ja vievät heiltä loputkin tuhkat pesästä!?
      Työpaikkojen määrä ei vastaa nykyistä kysyntää, joten luulisi että valtio tulisi tässä enemmän vastaan kuin tarjota työttömille työttömyysturvaa vastaan erilaisia työkokeiluja ja muita palveluja, jotka tuskin kovinkaan paljon motivoivat tai ilostuttavat pitkäaikaistyöttömiä.
      Ns. Palkkatuetkin on taidettu leikata pois Sipilän hallituksen aikana (ellei jopa ennen), joka helpotti työnantajia ottamaan töihin työttömiä työnhakijoita ja vaikka yritysten verotusta kevennettiin niin sekään ei vaikuttanut mitenkään hallituksen Suomen täystyöllisyys haaveiluihin. Palkkatukijärjestelmä ei siis toiminut tai ei toimi, koska työnantajat ovat aina toivoneet valtion maksavan kaikki työntekijästä aiheutuneet kulut. Jollei työnantajalla ole halua palkata työntekijöitä ellei valtiolta saa tukia niin eikö silloin kannattaisi kerätä yrityksen kimpsut ja kampsut ja laittaa lappu luukulle.

      • PerehtynytAsiaan

        Ostovoimasta ollaan kyllä kovasti huolissaan, mutta sille ei ole keksitty vielä toimivia keinoja. On älyvapaata uskoa unelmiin jostakin täystyöllisyydestä, kuten Sipilä ja muut valehtelija-politikot. Silloin palkkataso ja työnantajien vastuu todellakin laskisi reilusti ja yhteiskunta maksaisi lopun yhteisestä kassasta.

        kannatan perustuloa, mutta sen tulee perustua tuloihin (toisin kuin lapsilisän), ettei sitä kaikkein rikkaimmat saisi.
        Nythän sen sai vuoden alussa 2000 työtöntä kokeiluun. Siinä johdetaan sillä tavoin ihmisiä harhaan, koska eihän sitä maksettaisi vain vähävaraisille, jos se järjestelmä otettaisi käyttöön.


      • prtzwq
        PerehtynytAsiaan kirjoitti:

        Ostovoimasta ollaan kyllä kovasti huolissaan, mutta sille ei ole keksitty vielä toimivia keinoja. On älyvapaata uskoa unelmiin jostakin täystyöllisyydestä, kuten Sipilä ja muut valehtelija-politikot. Silloin palkkataso ja työnantajien vastuu todellakin laskisi reilusti ja yhteiskunta maksaisi lopun yhteisestä kassasta.

        kannatan perustuloa, mutta sen tulee perustua tuloihin (toisin kuin lapsilisän), ettei sitä kaikkein rikkaimmat saisi.
        Nythän sen sai vuoden alussa 2000 työtöntä kokeiluun. Siinä johdetaan sillä tavoin ihmisiä harhaan, koska eihän sitä maksettaisi vain vähävaraisille, jos se järjestelmä otettaisi käyttöön.

        " sen tulee perustua tuloihin (toisin kuin lapsilisän), ettei sitä kaikkein rikkaimmat saisi."
        Jossain perustulomallissa oli että ihan kaikki sitä saisi, sipiloisetkin, mutta se verotukseella otettaisi pois suurituloisilta.


    • k_h

      Väärin meni aloittajalta joka kirjoitti että ".....kunnat eivät ole noudattaneet lakia, eli eivät ole leikanneet tukia, vaikka olisi pitänyt." Toimeentulotukilaissa ei sanota että perusosan suuruutta "pitää" alentaa tai "tulee" alentaa silloin ja silloin, vaan sanamuoto kuuluu seuraavasti: "Perusosan suuruutta VOIDAAN (siis ei ole pakko; = allekirjoittaneen lisäys) alentaa enintään 20 prosenttia sellaisen henkilön osalta jne."

      Edelleen; "Edellä 1 ja 3 momentissa tarkoitettu alentaminen voidaan tehdä vain edellyttäen, että alentaminen ei vaaranna ihmisarvoisen elämän edellyttämän turvan mukaista välttämätöntä toimeentuloa eikä alentamista voida pitää muutenkaan kohtuuttomana jne."

      Toisaalta missä näet ongelman tuossa uutisessa?

      • 167-176

        "Toimeentulotukilaissa ei sanota että perusosan suuruutta "pitää" alentaa tai "tulee" alentaa silloin ja silloin, vaan sanamuoto kuuluu seuraavasti: "Perusosan suuruutta VOIDAAN (siis ei ole pakko; = allekirjoittaneen lisäys) alentaa enintään 20 prosenttia sellaisen henkilön osalta jne."
        Juuri noin. Ja kirjoittaisin myös tuon sanan ENINTÄÄN isoilla kirjaimilla, alentaminen voi siis olla vaikka 1% tai ei mitään. Harvoin kai noita pienempiä alennusprosentteja on käytetty. Noihin alentamisiin liittyy niin paljon virkanilkkien mielivaltaa että ne pitäisi AINA viedä hallinto-oikeuden ratkaistaviksi.

        Lainkohta tuolla:
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L2P10


      • 167-176

        Lisää tietoa aiheesta:
        http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2012/11/25/alennettu-toimeentulotuki/
        "Moitittava menettely tarkoittaa Työttömyysturvalain mukaan työvoimapoliittisesta toimenpiteestä eroamista tai kieltäytymistä ilman pätevää syytä.
        Kun työmarkkinatuki menee, niin silloin on turvauduttava kunnan myöntämään toimeentulotukeen. Sitä kunnan on pakko myöntää, mutta Toimeentulotukilain 10 §:ssä säädetään alennetusta perusosasta. Perusosaa voidaan alentaa enintään 20 %, mikäli henkilö on ilman perusteltua syytä kieltäytynyt työstä tai työvoimapoliittisesta toimenpiteestä."

        Siis karenssin saa jos kieltäytyy ilman PÄTEVÄÄ SYYTÄ mutta perusosan alentaminen voidaan tehdä vain jos on kieltäytynyt ilman PERUSTELTUA SYYTÄ. Käytännössä virkanilkit tulkitsee asian niin että jos ei ole PÄTEVÄÄ SYYTÄ niin ei ole sitten PERUSTELTUAKAAN SYYTÄ.

        http://pikassos.fi/sosiaaliasiamies/108-aoatoimeentulotuen-perusosan-alentamista-koskeva-paeaetoes-oli-virheellinen


        https://tuloksetontaopiskelua.wordpress.com/tag/perusosan-alentaminen/


    • tulevapelottaa

      Keskeinen ongelma yhteiskunnassamme tällä hetkellä ei ole työhaluisten puute vaan työnantajien palkanmaksuhalun puute. Monet "kannustavat" toimenpiteet tähtäävät pakkoon tehdä ilmaista työtä esim. työkokeilun nimikkeellä.
      Lisäksi nykyään on lähes mahdotonta päästä sairaseläkkeelle, joten siellä työkkärin kirjoissa on yhä enemmän työkyvyttömiä. Eikä Kela muuten ilman muuta hyväksy sairauslomatodistustakaan.

      • NäinSeOikeastiMenee

        Arvaappa kahdesti, onko noista ilmaisista työnkokeilijoista mitään hyötyä työnantajalle? Oikeasti?
        Yrittäjänä työllistän 20 vakituista ja kaksi osa-aikaista työntekijää kolmessa firmassani. Yhdessä niistä olen itsekin ''kentällä'' tekemässä myyntityötä. Olen ottanut näitä harjoittelijoita, joista 1/10 on oikeasti halukas jotain tekemään ja loput vain pallottelevat ja yrittäjät saada ajan kulumaan tekemättä mitään. Joskus niistä on jopa haittaa.
        Minä otan niitä vastaan ajatuksella, että joukosta löytyy joku oikeasti työpaikasta kiinnostunut työkokeilija jonka voisi jopa palkata. Yhden olen palkannutkin ja hän toimii minun ''oikeana kätenä'', korvaamaton kaveri.

        Sitten on niitä työhaastatteluun tulevia pitkäaikaistyöttömiä.
        Ränsostyneet vaatteet, suihkussa ei muistettu käydä, käytös vähintäänkin ala-arvoista ja asenteen yrittäjää kohtaan on negatiivinen. Yrittäjähän on kuin valtio, rikas paskiainen joka hyötyy pitkäaikastyöttömän surkeasta kohtalosta. Kaikki ovat häntä vastaan. Voi voi... :(

        ''No moi. Passittivat työkkäristä tänne teijän lafkaan kysyyn duunia. Oli pakko tulla ettei tuu karenssii ja tässä sitä ny ollaan. No mite o? Irtooks niitä töitä ai lähenks menee?''
        Sitten valitetaan, ettei töitä saa ja valtio on vihollinen.


      • IlmiannaJokainen

        Oikeassa olet.

        Eli no lusmuilijat eivät haluakaan töihin, tai kokeilun kautta vakipaikkaa. Ilmainen rha yhteiskunnalta kyllä kelpaa.

        Tässäkin ketjussa noita riittää. Kaikkia tekosyitä kyllä käytetään, ettei vain joutuisi jotain tekemään. Kaivetaan jopa lakipykälät esiin, että työn välttely olisi jotenkin oikeutettua.

        Kehotan sinua yrittäjänä infoamaan jokaisesta tuollaisesta työkkäriin, että paikkaa ei tullut, koska hakija ei sitä itse halunnut. Saadaan ainakin karenssi noille työnvälttelijöille.


      • adsdffdfdfd

        Voi olla että työnantajan koti ja firma palaa tuollaisesta vasikoinnista johtuen. Valtion hotelli on pop!


      • PoisKuleksimasta
        adsdffdfdfd kirjoitti:

        Voi olla että työnantajan koti ja firma palaa tuollaisesta vasikoinnista johtuen. Valtion hotelli on pop!

        Ei se ole vasikointia, vaan sitä, että yhteiskunnan huijarit saadaa kiinni. Kuten kaltaisesi.

        Ja vankila onkin sinulle oikea paikka. Pois kaduilta kuljeksimasta. Ja yrittäjälle taas vakuutus maksaa tuhotyösi.

        Taas näkee, että työt ja muut ei vaan joillekin kelpaa. Ilmainen raha kylläkin.


      • vbghtyu

        Vankilahan se sitten halpaa onkin, kaikki työttömät vaan sinne opiskelemaan.


      • 167-176
        vbghtyu kirjoitti:

        Vankilahan se sitten halpaa onkin, kaikki työttömät vaan sinne opiskelemaan.

        Vangit saavat työstä palkkaa, täällä muurien ulkopuolella sitä ei yhä useammin saa.


      • ytutyuyty
        PoisKuleksimasta kirjoitti:

        Ei se ole vasikointia, vaan sitä, että yhteiskunnan huijarit saadaa kiinni. Kuten kaltaisesi.

        Ja vankila onkin sinulle oikea paikka. Pois kaduilta kuljeksimasta. Ja yrittäjälle taas vakuutus maksaa tuhotyösi.

        Taas näkee, että työt ja muut ei vaan joillekin kelpaa. Ilmainen raha kylläkin.

        Ei maksa, jos esittää oikeudelle ja vakuutuksen antajalle sen että työnantaja tilasi maksua (tässä viinapullo, huume, käteinen. Mikä vaan) vastaan kys. tuhotyön jotta pääsisi vakuusrahoilla hummailemaan.


    • nnannannattssii

      Onneksi oikeat miehet ja naiset, tytöt ja pojat eivät niele kaiken maailman kansalaispoliiseja, kyllä täytyy ns.työnantaja/yrittäjää v.tuttaa ankarasti, niin mikä? se että yhteiskunta on monikulttuurinen, monimuotoinen eli ihmiset ovat erilaisia, ihmisillä on erilaisia mielipiteitä on aina ollut ja tulee olemaan? saati haluavat työstään palkkaa, jolla tulee toimeen, jokuhan tuossa kirjoitti ettei ole pulaa kuin halvalla työnsä tekevistä ihmisistä? tämänkö vuoksi porvarit vaativat suu vaahdossa ulkolaista työvoimaa, monikuutturisuus on rikkaus vai mitä, se kuka on rikas on jo toinen juttu. Tosiasia on se ettei kovallakaan työnteolla rikastu suomessa. Niin ja tuli voi tulla ja viedä kaiken, vähän niinkuin vantaan hakkilassa :D

    • ggaggaga

      Vanki vuorokausi maksaa muistaakseni 200€/vrk tai maksoi jokin aika sitten, työsiirtoloissa ainakin maksetaan minimi liksaa? yhtälöhän muistuttaa näitä yksityisiä työnvälitys lafkoja? Tosiaankin asunnottoman, toimeentulotuella olevan 5kybäsen, yrittäjiä ynnä muita sankareita vituttavan herran kannattaa ehdottomasti, leikkiä tulitikuilla, jäädä leikeistä kiinni, päästä suomen suurimpaan katkaisuhoitolaitokseen, ilmainen hammashoito ym. lääkärinpalvelut, luoda suhteita muihin samassa tilanteessa oleviin, jengiytyä, takaan elintason nousevan huomattavasti, itselleni on näin käynyt. Tosin fattan hillot ovat viimeaikoina menneet viinaan ja huumeisiin ja uusi kuntokuuri olisi taas paikallaan, veronmaksajien piikkiin tietty. Täytyykin tästä lähteä ostamaan zippo bensaa...ja sytyspaloja.

    • vanhasoihtu

      Kävit sitten pukinmäessä? viime yönä, koko autokatos autoineen paloi maan tasalle.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe