KYPSÄÄ SAKKIA

älävittuunnu

Täällä haukutaan vuoron perään kaikki. Se kertoo, että vanhimmat -huoneessa kokoontuu pieni piiri ihmisiä, jotka vuosien saatossa ovat vittuuntuneet toinen toisiinsa. Kyse ei ole siis tavanomaisesta harrasteryhmästä, jossa samanhenkiset ihmiset kokoontuvat jonkun asian tiimoilta säännöllisesti. Harrasteryhmässä on joku asia, joka yhdistää noita ihmisiä vaikka ovatkin lähtöisin aivan erilaisista ympyröistä ja elävät elämäänsä toisistaan kaukana olevissa piireissä. Harrastuksen pariin kokoontuvat eri ammattikuntien edustajat varastonhoitajasta toimitusjohtajaan, eläkeläisestä duunariin. Harrasteryhmään mennään, koska on kipinä ja palo ja valtava innostus jotain asiaa kohtaan. Se asia yhdistää heitä yli sosiaalisten ympyröitten. Se asia luo yhteishenkeä, toveruutta ja miellyttävää yhdessäoloa. Jotkut löytävät jopa elämänkumppanin noista rymistä.

Sen sijaan sättiin tullaan aikaa tappamaan ja jotkut hakemaan ystävää, seksiseuraa, juttuseuraa, elämänkumppania tai vaan uteliaisuuttaan. Sätissä ei ole mitään punaista lankaa, jonka perässä sinne tultaisiin. Yksi puhuu suu vaahdossa totoharrastuksestaan, toinen paasaa politiikkaa, yksi nyplää pitsiä, yhdellä taas on mielessä ruuanvalmistus tai joku suunnittelee vaan kaiken aikaa, mistä alkoholista saisi edullsimmin ja tehokkaimmin päänsä sekaisin. Joku tulee kertomaan menestyksestään, hohdokkaasta elämästään, matkoistaan, rakkaussuhteistaan tai muuten vain pätemään. Joku tulee myös ilkeilemään, trollaamaan, muka kohentamaan omaa kurjaa oloaan alentamalla muita ja halveksumalla kaikkea ja kaikkia.

Tämä sortinsakki on monta vuotta kokoontunut yhteen, lukenut toinen toistensa maneereja ja lauseita. Kirjoittajat toistavat itseään päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen. Ei ole ihme, että ihmiset turhautuvat, alkavat inhoamaan toisiaan. Lopulta turhautuminen purkautuu haukkumisina, solvauksina ja jopa vainona. Tulee nettikiusaamista, trollausta ym lieveilmiöitä.

Kun tunnistat nämä piirteet itsessäsi, mieti miten sinun pitäisi toimia. Sen sijaan, että sorrut rypemään palstalla, josta saat pelkästään huonoja fiboja, voisitko kenties tehdä jotain muuta? Kannattaako tuhlata kallisarvoista elämää kiduttamalla itseään epämiellyttävien ihmisten jaarituksia lukien? Moni on miettinytkin. Ja tehnyt muutoksen elämäänsä.

33

935

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikäväpaikka

      Aloittajan kirjoitus oli hyvä ,tuollaista juuri siellä on ,samat istuu siellä aamusta iltaan ja vuodesta toiseen, itse ole lopettanut koko käymisen . Ei antanut minulle mitään...pahaa mieltä jostain asioista ,miten ihmiset on noin kylmiä ja tyhjiä sisältä ,, en ymmärrä ..ei ollut minun paikkani...

    • JiihaaJippii

      Ylväimpiä kertomuksia ovat ne, joissa on lopetettu S24-chattaaminen turhana ja tarpeettomana ja sitten ollaan siitä täällä kertomassa ylemmyydentuntoa pursuten. Etenkin kun se tarina kerrotaan täällä, S24:ssä :D

    • hiiohoivaan

      Aloittajan kirjoitus oli kuin suoraan minun suusta, samaa malliin olen tilanteen itsekin miettinyt. Toisaalta hauska seurata kuinka ylimmistä ystävistä tulee muutamassa hetkessä vihamiehiä. :))

    • Keskustelujen.kirjoa

      Onhan asia vähän näinkin, että vaikka samat kokoontuukin jauhamaan samoja juttujaan.Silti se tunnelma siellä hiukan aina vaihtelee.Millä päällä satutaan olemaan.Tälläistä samantapaista se on chatin ulkopuolinen elämäkin.
      Ainakin vanhemmilla ihmisillä, joiden elämässä ei juurikaan enää mitään vaihtelua ole.Ei ole juurikaan uutta kerrottavaa, eikä uusia aiheita.

      Mutta, ainakin sellainen joidenkin riitely ja turhanpäiväinen nahistelu chathuoneessa, saa muutkin pahalle tuulelle.Samoin se joidenkin hassuttelu ja hyvä mieli, myös se tarttuu muihin ja silloin ilmapiiri kevenee.
      Kuten muutamat chattaajat itsekkin tehneet näitä huomioita.Nyt täällä on huono ilmapiiri.Niin huono, että minä kyllä poistun.Nythän täällä on ollut hetken aikaa kivaa ja kaikki on sovussa.Nyt kyllä viihtyy kauemminkin.

      Chathuoneen viihtyisyyteen vaikuttaa, ne tutuiksi tulleet ilahduttajat ja tunnelman nostajat, kuten myös ne ilmapiirin hetkessä pilaavat ja tunnelman latistavat riidankylväjätkin.Kuka minkäkinlaisesta chattailusta nauttii.Toiset tykkää, ystävällisessä hengessä käydystä rauhallisesta, rakentavasta keskustelusta.Joten yrittävät johdatella keskustelua siihen toivomaansa suuntaan.
      Toiset taas, selvästi ihan tahallaan ärsyttävät ja provosoivat, saaden kummallista nautintoa siitä, kun näkevät joidenkin, suuttuvan ja riitelevän ja siihen riitaan sotkeutuvan muitakin.

    • ennen.oli.erilaista

      Todella analyyttinen, oikeaan osuva ja muutokseen rohkaiseva kirjoitus, valitettavasti en kykene peukuttamaan, mutta niitä antaisin monta! Kauan sitten sätti oli mukavien juttelijoiden tapaamispaikka, illantaitteen ilo josta lähti hymysuin nukkumaan ja aamulla ennen töihin lähtöäkin piipahti toivottamaan hyvää uutta päivää. Ystävyyksiäkin syntyi, omalla kohdallani sellaisia jotka jatkuvat yhä, kohtasin ihmisten parhaita. Mutta hekään eivät ole pitkään aikaan enää käyneet sättäilemässä. Joskus joku vilahti ja tutulla vanhalla nikillään, joka tuntui niin kivalta, nyt ei enää, kai. Näitä keskusteluja luen joskus ja harvakseltaan saatan kirjoittaakin, kuten nyt.
      Miksi tuosta vanhimpien sätistä on tullut kuin pahoinvoinnin keskus ja sen myötä tästä keskustelustakin. Kilpailua siitä kuka sano terävimmin, loukkaa syvemmin.
      Tunnen hyvää mieltä kun tiedän etten ainakaan minä satuta ketään, pysymällä poissa.

    • tälläistä

      Ennen oli ihan erilaista keskustelua mitä nyt vanhempien huoneessa ... ajanvietteen puolella osataan vielä keskustella asiallisesti , toisia loukkaamatta ,esimerkiksi Verannalla on aina hyvä henki ja ystävälliset ihmiset , jotain hyvääkin on jossain,

      • Aikuisemmatymmärtää

        Niin kyllä sen hyvän hengen luovat keskustelijat aivan itse!


    • tämäkin on mun kirjoitus

      • Lumpun.kenkä

        Kirjoitit sitten itsestäsi jutun.


      • turunnanna

        Lisää kirjoituksiasi:)


    • Iloaelämämään

      Eikö teillä todella ole muuta elämää kuin chat ja niiden nikit???????? Todella surkeaa on elämänne ...........

      • positiivisuus-perseestä

        "Eikö teillä todella ole muuta elämää kuin chat ja niiden nikit???????? Todella surkeaa on elämänne ..........."

        Siinäpä sitä oli positiivinen ja kannustava viesti. Lisää näitä!

        Iloaelämä_mään-nikki kruunasi kaiken :D :D :D :D :D :D :D :D


    • silleen

      Missä on ne vanhimmat ja viisaammat chattarit ? Lopettakaa toisten mollaaminen ..

      • realiteetit_tässä

        Esikoulussa esiintyy samaa Tyhmyys tiivistyy joukossa-oireihtimista kuin elämän ehtoopuolella sätissä. Ikänsä kun on idiootti, mihinkäs se muuttuisi vanhuksena. Eskarissa teoistaan joutuu mahdollisesti vastuuseen jos tyhmyyttään jää kiinni, sätissä ei sekopäävanhusta valvo kuin hoitsu, joka kirjautuu sättiin dementikon puolesta. Kiinnostaako 1,5 tontun hoitsua vanhuksen sekoilu?! rvaa itse;)


      • Anonyymi

        Onhan niitäkin.
        Mutta en jaksa tänään alkaa tappelee, joku toinen kerta.
        Hyvät illat, tuntemattomat tyypit.
        Täällä näköjään VPN maarajotus.
        No ei ihme kun se hörhö häiriköi täällä.


    • laiskanlinna

      Nytkin kun kävin perjantaina 21.01.2017 klo 19:50 vanhimmat sätissä niin ei järjen hiventä jutuissa ,suurin osa naisnikeistä juopuneita tai muissa aineissa(lääkkeet),hyi hemmetti sentään.

    • arkistovastaava

      Täysin yhdentekevä kipee ihminen/niki. Miksi vaivautua.

    • varjoja

      Koska loppuu toisten haukkuminen? Mitä siitä saatte itselle ? Mielihyvääkö?

    • Huuruinen_neito

      Täällä haukutaan vuoron perään kaikki. Se kertoo, että...

      tällaista palstaa ei soisi olevan olemassa tai ainakin sen valvonta pitäisi olla selväjärkisellä ihmisellä, joka poistaisi jokaisen nimimerkkiin viittaavaan postauksen!

      • rukantupa

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Aina joku nikki hampaissa ja kuvottavaa sekin, että sellaiasiakin jotka jo poisnukkuneet täällä vielä mainitaan. YPidolta täysi kielto nikkien osalta, ettei kirjoiteta niitä tänne, vaan kirjoitetaan niistä asioista jotka kiinnostavat. Nikeille voi jokainen laittaa postia pikkupostiin, jos ovat niin kiinnostavia.


      • Huuruinen_neito
        rukantupa kirjoitti:

        Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Aina joku nikki hampaissa ja kuvottavaa sekin, että sellaiasiakin jotka jo poisnukkuneet täällä vielä mainitaan. YPidolta täysi kielto nikkien osalta, ettei kirjoiteta niitä tänne, vaan kirjoitetaan niistä asioista jotka kiinnostavat. Nikeille voi jokainen laittaa postia pikkupostiin, jos ovat niin kiinnostavia.

        Kyllä! Tämä on varmasti valtaosan toive!


    • aamua

      Itse lopetin chatissa käymisen jo viime vuonna harvoin kävin silloinkin ,aina oli samat ihmiset riitelemässä:( Kaikki asialliset juttelijat häipyy pois kun ei ole mitään kunnon keskustelua . Harmi..

    • Anonyymi

      Täällä nousee ylös, vuosia sitten alkaneita keskusteluja. samaa valitusta - vanhimmat, sätistä. Keskustelupalstalla vaan valituksia toisista. Onneks sätissä ei valiteta koskaan mistään eikä kenestäkään.

      • Anonyymi

        Siellä sätissä sitä valitusta tehdään kaapeissa joissa haukutaan muut ja haetaan tukea muista samanmielisestä, ne haukkujat ovat oppineet "kurmottamaan" kaapeissa toisilleen. Tämä paalsta on kuin palauteosio hyvine kommentteineen, jatkakaa vaan, osataanhan varoa huijareita ainakin, kun ne täällä annetaan ilmi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellä sätissä sitä valitusta tehdään kaapeissa joissa haukutaan muut ja haetaan tukea muista samanmielisestä, ne haukkujat ovat oppineet "kurmottamaan" kaapeissa toisilleen. Tämä paalsta on kuin palauteosio hyvine kommentteineen, jatkakaa vaan, osataanhan varoa huijareita ainakin, kun ne täällä annetaan ilmi.

        Mistä sä tiedät mitä kaapeissa puhutaan? Vainoharhat ei ole mukavii mut koit kestää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä sä tiedät mitä kaapeissa puhutaan? Vainoharhat ei ole mukavii mut koit kestää.

        Olen käynyt kaapissa näitä keskusteluja ja ottanut vastaan kommentteja siellä, tyhmyys on jo synnynnäinen lahja sinulla.


    • Anonyymi

      On tää kyllä kanssa yks kansanraadio 🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Nämä keskustelut ovat ihan yhtä tyhjän kanssa kuin koko sättikin. Samaa skeidaa.

      • Anonyymi

        Täällähän on pelkkää mielenkiintoista tietoa,,😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällähän on pelkkää mielenkiintoista tietoa,,😁

        Esim. Paulan Naamakirja vuotaa,,,,voi hyvät hyssykät...


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe