Osallistutko valmennuskurssille?

Marsupilami000

Hei.
Ihan mielenkiinnosta olisi kiva kuulla millaisille valmennuskursseille menette, jos menette ylipäänsä?
Minkä hintainen kurssisi on, missä sijaitsee jne.?

18

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ennen kuin hulppean hintaisia valmennuskursseja järjestävät tahot alkavat mainostaa täällä erinomaisuuttaan, voin vakuuttaa, että oikikseen pääsee mainiosti ilman valmennuskurssejakin.

      Selkeästi sanottuna pääsykoekirjat sisältävät kaiken tarvittavan tiedon, mitään ylimääräistä salatietoa niiden lisäksi ei tarvita. Itse asiassa kurssilla oleminen saattaa vain viedä aikaa lukemiselta.

      Mitä paljon puhuttuun "vastaustekniikkaan" tulee, voi tiedekuntien sivuilta katsoa vanhoja pääsykokeita ja niiden mallivastauksia. Niistä käy aika hyvin selville, mitä vastauksilta on edellytetty pisteiden saamiseksi.

      Mikäli olisin ahne, voisin järjestää itsekin valmennuskurssin. Hintaa olisi vaivaiset 500 euroa per naama ja kurssin ensimmäinen tehtävä olisi pääsykoekirjojen lukeminen kolmeen kertaan läpi. Seuraavaksi vastattaisiin viiteen kysymykseen, jotka kukin käy poimimassa vanhoista pääsykokeista. Tämän jälkeen omat vastaukset tarkistettaisiin mallivastauksista. Viimeisenä tehtävänä olisi pääsykoekirjojen lukeminen jälleen kolmeen kertaan läpi. Mikäli haluaa saada valmennuskurssilta papukaijamerkin, tulee tätä varten lukea pääsykoekirjat vielä neljä kertaa läpi ennen kuin menee pääsykokeeseen. Kurssin järjestäjä ei kuitenkaan takaa oikikseen pääsyä, vaikka osallistuja olisi suorittanut kurssin papukaijamerkin arvoisesti.

      • melkein-valmis-otm

        No sun kannattaisi nyt vähän laittaa asiat oikeaan perspektiiviin. Monet tulevat suoraan lukiosta, eikä heille oikeudellinen teksti ole yhtään tuttua. Itselleni ainakin olisi käynyt ohraisesti ilman valmennuskurssiopettajien apua. Kirjojen lukeminen olisi ollut yksin melkoinen Danten helvetti.

        Oli siis tosi hyödyllistä, että sai kysyä opettajilta vaikeita asioita ja vähän taustaakin, jos ei ymmärtänyt jotain epäselvästi selitettyä asiaa. Kurssiopeilta sai myös sellaista henkistä tukea ja tsemppausta.

        Toinen valmennuskurssin hyöty on simuloitu pääsykoe. Itse koin sen todella hyödyllisenä, että omaa osaamista pystyi testaamaan ja sai vieläpä palautetta.

        Ihan turhaan siis mollaat valmennursseja täällä. Varmaan ns. poikkeukselliset yksilöt selviävät ilmankin, mutta ajattele meitä taviksiä välillä.


    • Tsemiä

      Suurimman edun valmennuskurssille osallistumisesta saavat henkilöt joilla ei ole vielä itselleen sopivaa luku- ja opiskelutekniikkaa syvällä takaraivossa, ja henkilöt jotka eivät vielä tunne oikkiksen pääsykoetta. Suurin haitta taas on valmennuskurssin viemä aika, monilla kun menee aikaa kurssilla istumisen lisäksi myös laittautumiseen, edes-takas matkustamiseen jne. jonka voisi käyttää tehokkaasti lukemiseen, kurssien hinnasta puhumattakaan.

      Valmennuskurssin sijaan käyttäisin itse ensiksi muutaman viikon aikaa sopivan lukutekniikan ja aikataulutuksen löytämiseen. Lukuaikataulu joka on luokkaa "lue 3h, ruokatauko, lue toiset 3h jne." on varma tie kokeen reputtamiseen. Pyri löytämään itselle sopiva tempo, opettele tunnistamaan se kun ajatuksesi alkavat harhailemaan ja pidä paussi AINA kun näin tapahtuu. Pääsykerrallani valintakokeeseen lukiessani saatoin joinakin päivinä pitää kahvi/ruoka/liikunta taukoja alle tunnin välein, mutta väleissä tapahtuva tehokas lukeminen kiri kaiken "menetetyn" ajan tuplaten kiinni. Kaikista tärkeintä on oman nuppinsa kuunteleminen ja itselle sopivan opiskelumetodin löytäminen.

      • lukuintoa

        Just näin. Tuo oman lukurytmin ja opiskelumetodin tunnistaminen on tosi tärkeää. Lukeminen ei saa tuntua liian työltä. Siitä pitää tehdä itselleen mahdollisimman mukavaa.

        Tuo klo 9 - 17 tms kirjastolla sopii yhdelle, mutta ei toiselle. Itse luin osapuilleen kokoajan pienissä pätkissä. Pidin paljon taukoja ja luin kokoajan kotona. Eri pituisten taukojen aikana saatoin käydä vähän ulkona, ottaa nokoset tai katsoa vaikkapa yhden jakson frendejä tms hömppää rentoutuakseni. :)

        Valmennuskursipäivinä (ma, ke ja pe) olin tietysti aamupäivän kurssipaikalla ja aloitin lukemisen uudelleen noin kahden tienoila, mutta luin sitten myöhään iltaan ja nukuin seuraavana aamuna jonnekin kymmeneen. Perjantaina valmennuskurssin jälkeen tosin pidin aina loppupäivän täysin vapaata. Lukemisen aloitin uudelleen lauantaina ja luin koko viikonlopun.

        Tämä sopi itselleni parhaiten...


    • abi98

      Ostin Pykälän etäkurssin joulukuussa, kun tulivat myyntiin. Haen ensimmäistä kertaa ja olen ymmärtänyt vastaustekniikan olevan oleellinen tekijä, joten päätin ottaa kurssin. Etäkurssi siksi, että asun kaukana, mutta myös siksi, että opin tehokkaimmin omaehtoisesti lukemalla ja tehtäviä tekemällä.


      Vertailin eri kursseja tullen siihen tulokseen, että Pykälän etäkurssi sopii parhaiten itselleni. Yritysten (Valmennuskeskus, Eximia) kurssit ovat huomattavasti kalliimpia, mutta tuskin parempia. Paketin sisältö on sekin laajempi Pykälän kurssilla.


      Valmennuskursseista on monelaisia näkemyksiä, mutta koen omalta kannaltani sen ottamisen järkeväksi. Se ei ole takuu sisälle pääsemisestä, mutta voi auttaa siinä.

    • EnterValmennusEelis

      Täällä on varmasti aika tyypillistä, että eri valmennuskurssien henkilöt käyvät vastailemassa piilossa "hei ostin kurssin ja se oli tosi hyvä" -tyyppisesti keskusteluihin. Minä ja mun yhtiökumppani Kari voidaan kuitenkin ihan suoraan kertoa, että perinteiset valmennuskurssit on lähtökohtaisesti aika mätä juttu.

      Maksamalla 500-1500 euroa pääset takuulla korkeakouluun. Se tarkoittaa, että koko koulutuksen haun tasa-arvo kärsii. Kursseja on myös saatavilla aika harvalla paikkakunnalla, joten pienillä paikkakunnilla ei ole kovin suuria mahdollisuuksia päästä kursseille. Sen lisäksi tuotot pääasiana yritykset laittavat kursseille valmistuneita alan ammattilaisia, oli se kauppakorkea, psykologia tai lastentarhaopettaja, joilla ei ole enää mitään tarttumapintaa itse korkeakouluhakuun tai pääsykokeisiin. Kokeet ei ole "oikeaa elämää" ja niihin valmistautuminen on aivan erilaista, kuin oikeasti asian syväoppiminen. Tavoitteena pääsykokeisiin luvussa on toki tietynlainen syväoppiminen, mutta pääasiassa tarkoituksena on maksimoida osaaminen yhteen päivään, muutamaan tuntiin, jonka suoritus ratkaisee hakijan tulevaisuuden. Kaikki kurssit ei tähän välttämättä pääse, mutta toki kun tarpeeksi hakkaa päätä seinään, niin 600 euron kurssista saa mitä haluaa.

      Meillä lähdettiin siitä, että asiat on eri tavalla. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus päästä kouluun. Enter Valmennus on ensinnäkin 199 euroa. Se kattaa LIVE-opetusta, harjoituskokeen ja sosiaalista tukea opiskeluun niin opettajilta kuin muilta kurssilaisilta. Voit osallistua mistä vain, sillä kurssi toteutetaan testatulla verkkomenetelmällä (googlettakaa opeksi verkossa -projekti, silloin 70% pääsi sisään), jossa kaikki voivat osallistua oppimiseen.

      Mitä yritän sanoa, on se, että tutustu vaihtoehtoihin. Valmennuskurssit huonosti toteutettuna on erittäin huonoja. Hyvin toteutettuna niistä taas voi olla suurikin apu, sillä kyllä jos kaveri kertoo ja tsemppaa sua, niin kyllähän siinä oppii ihan eri tavalla kuin yksin

      • Yo96

        Mutta eihän teillä ole oikiksen valmennusta ollenkaan.


      • Katsotarkkaan

        Onhan siellä. Tuo SOTE-kurssi ilmeisesti soveltuu myös oikiksen pääsykokeisiin.


      • rtty

        No ei todellakaan sovellu, mitä ihmettä?


      • Katsotarkkaan

        Sote-kurssilla koulutetaan tulevaisuuden sote-osaajia. Tänä vuonna oikiksen pääsykoekirjat keskittyvät aiheiltaan sote-asioiden ympärille.


      • MinäkinKatsoinEnNähnyt

        Mutta eihän pääsykoekirjojen aiheita tiedetä vielä.


      • Katsotarkkaan

        Ei tiedetäkkään. Kunhan vaan irvailin tuolle Entervalmennukselle, joka tulee tänne mainostamaan jotain SOTE-kursseja, joilla ei ole mitään tekemistä oikiksen kanssa.


      • KatsomattakinSelvä

        Noniin sitä minäkin ajattelin


    • 7855783

      Minä pääsin ensimmäisellä kerralla sisään ilman valmennuskurssia. Taustalla ylioppilastutkinnosta myös hieman keskinkertaisia arvosanoja. Oppimiskykyni riittää noin kuuden tunnin päivittäiseen opiskeluun. Sen verran luin ja kävin läpi vanhat pääsykokeet. Se riitti opiskelupaikkaan. Niukasti, mutta kuitenkin.

    • nolooo

      Valmennuskursseille pitäisi laittaa työnantajat ym JAKK, TAKK kurssikeskuksen valitsijamiehet, ja TE-toimiston väki.

      • Hähmitä

        Mitä yrität sanoa?


    • yksoikkarilapista

      Suosittelen itse ainakin vastaus- ja lukutekniikkakurssille menoa sekä hyvä olisi jos osallistuisi myös jonkunlaiseen pääsykoesimulaatioharjoitukseen, ja saisi siitä suullisen/kirjallisen palautteen. Pääsin ensimmäisellä yrittämällä oikikseen viime keväänä ja koen, että näistä em. osioista oli itselleni eniten hyötyä. Pääsykoekirjojen läpikäymisen kurssilla taas koin turhaksi, olisin mielelläni käyttänyt luentoihin kuluneen ajan itsenäiseen opiskeluun.

      -lapin fuksi

    • Marsupilami000

      Hei, kiitos vastauksista!

      Päädyin valitsemaan itselleni valmennuskurssin, ja toivon että siitä on todella myös hyötyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      56
      861
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe