Kivesten kiinnitys

stitches

Itselleni on tehty kivesten kiinnitys 10-vuotiaana kiertymän yhteydessä. Tämä kiertynyt kives on myös laskeutunut paikalleen huonosti. Ilmeisesti se on sijainnut syntyessäni kivespussin ja nivuskanavan välissä, ei kuitenkaan mahassa tai nivuskanavassa, joissa se ei pääsisi kehittymään lainkaan.
Olen 24 nyt ja viimeisen parin vuoden ajan miettinyt asiaa enemmän. Olen tunnustellut Kivespussin sisään laitettuja kiveksen lävistäneitä ompeleita ja miettinyt, että onko ne nyt sinne ihan oikein laitettu ja voivatko ne aiheuttaa jotain haittaa? Muutama vuosi sitten ultrasin kivekseni, kun siellä tuntuu sellainen kova patti. Lääkäri kertoi sen olevan vaaraton kysta. Olen lähiaikoina havainnut, että siinä kohtaa missä tämä kysta on, on myös tehty sellainen ommel. Tämä kohta aristaa aika paljon ja muutenkin tätä kivestä särkee välillä. Miten näiden ommelten tulisi sijoittua kivespussiin? Minusta tuntuu, että ommel olisi asennettu kiveksen sivuun josta se lähtisi ylöspäin häpyluuta kohti ja kiinnittyisi sinne jotenkin. En vain oikein tajua minne sinne tarkalleen.
Kun kivespussini on löysänä, kiveksen sivusta ylöspäin lähtevä ommel tuntuu kannattelevan kivestä, ikäänkuin se haluaisi laskeutu sentin pari alemmas, mutta tämä ommel estää sen. Tietääkö kukaan onko tämä normaalia henkilöillä, joilla on tehty kiveksen kiinnitys ja mitkä ovat tavat millä tälläinen operaatio voi epäonnistua ja mitä haittoja siitä voi syntyä? Asiaahan on aika vaikea lääkärissä tutkia, koska kun menen lääkäriin juuri sillä hetkellä kivespussini on todennäköisesti pinkeässä tilassa ja tätä kiveksen ompeleessa roikkumis efektiä ei voi silloin havaita.
Tästä kiinnitysoperaatiosta löytyy yllättävän vähän tietoa. En tiedä kuinka yleinen operaatio tämä on kiertymäpotilailla, mutta ilmeisesti kaikille kiveskiertymän läpikäyneille potilaille näitä tikkejä ei asenneta. Toivon vastauksia ammattilaisilta ja asiasta tietäviltä, enkä pelkkää mutuilua. Kiitos jo etukäteen.

7

2596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ompeleista en sen tarkemmin osaa sanoa, en ole itse törmännyt urallani tuollaiseen operaatioon vielä, vaikka about 15v työssä olen alalla ollutkin. Kysta sen sijaan on jo tutumpi juttu. Se voi sinällään aiheuttaa kipua ja ajan mittaan se myös kasvaa usein isommaksi. Mikäli kipu alkaa olla jatkuvaa tai häiritsevää, kannattaa kysyä leikkausta hoitavalta lääkäriltäsi.

    • stitches

      Tuo kysta ei juurikaan oikeastaan kiinnosta. Ompeleet ovat sen sijaan mysteeri. Ne aiheuttavat sellaisen tunteen, että olen aivan yksin asian kanssa. Lääkäri joka tietäisi asiasta jotain on todella vaikea löytää. Omalääkärin kautta on todella pitkällinen, kallis ja monivaiheinen prosessi päästä urologin pakeille, joka oikeasti tietää kyseisen operaation periaatteen ja siihen liittyvät haitat jne. Kunnallinen omalääkäri vaan levittelee käsiä ja ohjaa eteenpäin mahdollisesti toiselle lääkärille. Todennäköisesti hän on yhtä epätietoinen asiasta.
      Olen kärsinyt myös 19-vuotiaasta eteenpäin virtsaamisvaikeuksista. Välillä kusemisen aloittamista joutuu odottamaan useita minuuttteja, virtsan kulku tuntuu vähän estyneeltä ja rakko tyhjenee välillä huonosti. Tutkitutin asiaa ja tähystyksen jälkeen minulle kerrottiin sen johtuvan virtsaputken sulkijalihaksen hermojen virheellisyydestä. Ei hoitomahdollisuutta ja tähän ongelmaan olen jo tottunutkin. Nyt kun tunnustelen kiveksistä lähteviä naruja ne tuntuvat päättyvän suunnilleen peniksen juuren sen alapuolelle, juuri sinne missä virtsaputki kulkee. Olen miettinyt onko näillä asioilla joku yhteys ja voivatko ompeleet juurikin häiritä virtsaputken hermoja kun sinne lähettyville kiinnittyvät.
      En halua tai jaksa syyttää lääkäreitä, jotka ovat nämän ompeleet minuun laittaneet. Olen kuitenkin tajunnut, että viime vuosikymmenten sisällä kehitetty lääketiede on lasten kengissä ja vasta kehitysvaiheessa. Silti sitä sovelletaan ihmisiin. Tälläisetkin kivesnarut saattavat olla paperilla toimiva idea, mutta toteutettuna pelkkä taakka. Nykyään ihmisiin tungetaan kaiken maailman tekoniveliä ja ties mitä metallisia ja muovisia asioita, joita vasta testataan, eikä kunnolla tiedetä mitä ne tarkalleen tekevät ihmisten kehoissa. Joillakin voi toimia ja joillakin voi failata. Jos failaa tuntuu että joudut olemaan asiasi kanssa yksin. Paluuta tälläisistä modauksista ei oikein ole. Olen kuitenkin lääketieteen puolella. Valitettava asia on vain, että uudet keksinnöt tarvitsevat niitä koekaniineja. Olkaa siis varauksellisia ja tutkikaa asiaa, jos lääkäri ehdottaa teille jotain kehon sisään laitettavia asioita, jotta jokin tietty vaiva katoaisi. Monista tälläisistä asioista ei ole kuin muutamien vuosikymmenten kokemus, eikä kaikkia syntyviä pitkäaikaisvaikutteita vielä tiedetä.

    • wertyuioptretd

      Jos ne ompeleet haittaa, niin otata pois. Tietty siinä on uudelleen kiertymisen riski... mutta aikuisena ihmisenä osannet ymmärtää riskin ja kääntää mahdollisesti kiertymään päässeen kiveksen takaisin oikein päin

      • stitches

        Hmm, joo olen miettinyt tuota mahdollisuutta kyllä. Tässä vaan eniten mietin, että mistä mihin näiden ompeleiden tulisi sijoittua oikeaoppisesti?


      • stitches

      • stitches

        Vai onko nuo nyt sittenkin siemenjohtimet? Eikös siemenjohtimien pitäisi kulkea niiden paksumpien putkien sisässä? Nuo ohkaset siimat ovat siis täysin erillään niistä paksummista johdoista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      98
      3037
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      79
      3011
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1931
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1434
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1226
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1155
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      869
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      124
      795
    9. 46
      783
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      747
    Aihe