Teerisuon kierros Kuhmossa

satunnainenliikkuja

Onko kellään kokemusta Kuhmon vaellusreitistä Teerisuon kierros? Näyttää olevan yli 10 km reitti paljon pitkospuita. Voisi olla kesäaikaan ihan erilainen reitti suomaisemissa eikä liian pitkä satunnaiselle liikkujalle
Reitti löytyi koiravideon kautta, kauniita maisemia jos kuka tykkää suomaisemista. Pitäiskö yrittää lakka-aikaan?!! Onko siellä ylipäänsä lakkoja?
https://www.youtube.com/watch?v=Rxs4StAMvMU

5

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 559846046

      Puolenkymmentä kertaa olen mainitun reitin vastapäivään kiertänyt. Mikäpäs siinä. Pari tulistelupaikkaa valmiine halkoineen, vielä hengissä olevat pitkospuut ja melko paljon suota. Paras kiertämiskokemus on yhdeltä marraskuulta. Suot oli jäätyneet hyvään kulkukuntoon ja saatoin kävellä niitä alueen soita läpikotaisin.

      Tasaistahan se seutu on. Mäkien ja tunturien ystävää voi sitä kautta ahistaa. Hilloja toki on jos niistä tykkää. Kuhmon suunnalla on tosin mennyt kohta ihmisiän siten, että avosoille ei ole tullut hillaa (hallojen vuoksi). Ja avosuotahan se Teerisuon seutu paljolti edustaa. Korpia, männikkörämeitä, tms. suomuotoja ei ole kovin paljoa. Itse laukon tuon reitin mieluiten toukokuun puolivälissä (muuttolinnut) tai sitten syksyllä. Jos ei ötököitä pelkää niin varmaan keskikesä ja hilla-aikakin toimivat.

    • Tykkäsin

      Suohullun suosikki! Parriin otteeseen yöpyny, tosi rauhallista. Parasta syksyn aamusumut teerien pulinoineen tai kevään linnunlauluaikaan ennen kuin maa ja jäät sulaa.

    • Lososuo

      Mainio reitti päivälenkille varsinkin ruska-aikaan ja toukokuun puolivälissä lumien sulettua. Olen yöpynyt pari kertaa puolivälin laavulla. Kevätyönä on mukava istuskella laavun kynnyspuulla ja kiikaroida kahlaajien kiihkeitä soidinmenoja edessä avautuvalla suolla. Talvella laavu on hyvä taukopaikka jos haluaa hiihdellä läheiselle Rajavaaralle ja sen takaiselle purokurulle ihailemaan mahtavia tykkymuodostelmia. Suosittelen jos tykkää luonnontilaisesta suoluonnosta. PS. laavun pohjoispuolisen tulipaikan vieressä on korkea "piippukelo", jonka nokassa on parina vuotena pesinyt viirupöllö, sitä sietää keväisin hieman varoa.

    • Joensuunsuunnasta

      Paljonko vie aikaa tuon kierroksen käveleminen? Millainen kunto tarvitaan?

    • Lososuo

      Lenkkivauhdilla kiertää alle kahden tunnin. Jos nautiskelee luonnosta ja retkieväistä, ehkä poikkeaa polultakin, niin saa siinä päivän menemään. Puhumattakaan lakkojen etsiskelystä ja keräämisestä. Kukin halunsa mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe