Puusilmät luvialla

Meit.on.moneks

Että piti oikein satakunnankansaan kirjoittaa siittä kun enerkiajäteastia on viety pois, minä kyllä vein tänään muovit kyseiseen keräyspisteeseen, eihän sitä millään voi löytää kun oli siiretty muutamametri eripaikkaan. Kannattaisi aukaista silmänsä ennen kuin rupeaa lehtiin kirjoittelemaan,aivopierujansa.

18

740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkatsilmät

      Energia ja pelkkä pakkausjätettä/ muovi on kai eri asioita? Otapa selvää. Poisviedyssä oli kyllä sellainen jätteiden kirjo, että en ihmettele. Lajittelu on tärkeää.

      • Pvc.muovi

        Mitähän yrität sanoa,ulosanti on aika heikkoa.


      • muovimuki

        Energiajäte on jätettä joka voidaan polttaa asianmukaisissa laitoksissa esm: styroksit ja likaiset pihvipakkaukset , puu , lastulevy ym,ym. Kierrätysmuovi on taas raaka-ainetta joka voidaan uusiokäyttää , eri muovilaadut mutta pitää olla puhtaita jätteitä. Tällä tavoin säästetään raakaöljyä ja neitseellisiä raakaaineita. Menikö perille ?


      • Auttoriteeti

        Kerro nyt ihmeessä puutuuko joku kierrätysastia kierrätyspisteestä,puutuuko sieltä kenties astia minne voit viedä pestyn viilipurkkisi vai mikä sinua painaa.


      • Tarkatsilmät
        Pvc.muovi kirjoitti:

        Mitähän yrität sanoa,ulosanti on aika heikkoa.

        Ulosannissa ei pitäisi olla vikaa...Automaattikirjoitus sotkee välillä sanat ja lauseet. Tarkoitin sitä, että lajittelupiste on kunnossa. Pakkausjäte- eli muovi- eli energiajätepiste on Salen pihalla.


      • muovimuki
        Auttoriteeti kirjoitti:

        Kerro nyt ihmeessä puutuuko joku kierrätysastia kierrätyspisteestä,puutuuko sieltä kenties astia minne voit viedä pestyn viilipurkkisi vai mikä sinua painaa.

        Sieltä puuttuu astia johon voisi jättää jätteen joka kelpaa poltettavaksi energialaitoksessa , vaikka tuottamaan lämpöä kaukolämpöön , ettei tarvitsisi laittaa sekajätteeseen ja kuormittaa kaatopaikkoja ja luontoa. Sellainen astia näyttää kyllä olevan mihin voi jättää pestyn muovisen viilipurkin , sitä kutsutaan kierrätykseksi samoi kuin käytettyjen hyväkuntoisten , puhtaitten vaatteiden keräystä , joita vaikka sitten SPR:än Kontti myy edelleen. Menikö nyt perille kaaliin ?


    • Neutrality

      Juuri näin asia on, elikkä ei muuta kuin muovit pois sieltä kotisekajäte astiasta.

    • Lesta.oon

      Mihin ne styroksit viedään luvialla,

    • Hyväomatunto

      Jos lajittelee kunnolla ei paljon mene edes sekajätteeseen.

    • Lesta.oon

      Mä vien napurin metsään.

    • Eimetsiineikäpihoihin

      Rakennus- ym. isommat jäte-erät viedään itse jäteasemalle. Iha ite joutuu ottamaan vastuuta.

    • oikeusjakohtuus

      Ihmettelen kyllä , mistä minä maksan" kunnallista jätemaksua" , sellainen lasku kun tulee kerran vuodessa kunnalta ? Asun omakotitalossa ja minulla on oma jätesäiliö sekajätteelle ja siitä tulee jätehuollolta lasku noin 20,00€ kerran kuukaudessa kotiin. Lasi , metalli , menee kierrätykseen teollisuus tiettävästi maksaa niistä kerääjille , samoin menee se suuri määrä mainoksia joita postilaatikkoon kannetaan. Mainokset ja lehdet lahjoittaisin kernaasti vaikka urheiluseuroille tai partiolle jos heillä olisi keräysastia tai kontti johon voisi viedä. Varmaan nykyisin rahaa saa kunnalta anomalla helpommalla kuin omalla työllä keräämällä , tarvitsee täyttää vain yksi anomus ja seuraavina vuosina muistaa se päivittää. Rakennus , puutarha jätteen vien Hankassuon jäteasemalle jossa siitä peritään pirun kallis maksu , en tiedä mihin perustuu , kun ei tarvitse usein käydä. Siis mitä kunnallinen jätemaksu kattaa ?

      • Rahat.takaisin

        Niin vastatkaa kunnan virkamiehet ja naiset nyt tähän kysymykseen. Luvian hallituksen kaikki tietävät mistä maksamme.


    • Lannanluoja

      Eipä tuota styroxsta kovin paljoa tule, mutta ei voi mitää jos tuuli vie mennessään hyvin ne tuonne määrvuoren maastoon murenee.

    • Oik.ja.kohtuus

      Maksat juuri siitä, että saat kierrättää jätepisteissä metallit, muovipakkaukset ja lasin.

      • oikeusjakohtuus

        Siis pitääkö siitä kuluttajan maksaa, että kartonkitehdas Corenso saa raaka-ainetta , samoin lasivillatehdas ja vaikkapa Eurajoen Romu, hyvää metallijätettä myyntiin Kiinan metalliteollisuuteen. Näyttää metallijäte tosin kiinnostavan myös yksityisiä bisnesmiehiä. Muistuttaa vähän tapaus " nikkelikaivos Talvivaaraa " 100,miljoonaa € joka vuosi että joku saa tehdä bisnestä ja nauttia hyvää palkkaa.


    • Näin.kommarit

      Kolhantien roskikseen mahtuu, sinne menee kaikki paskat, oma roskis tyhjennetään kerran kuukaudessa.

    • Mumo.säästää

      No olikin aika nostaa ekomaksua noiden vapaa-ajan asuntojen kohdalla, nehän tuottavat niin paljon jätettä,että tuollainen naurettava 11,00€ maksu on aivan liian pieni. Kaupunkilaiset tuovat tullessaan huvilalle kaiken jätteen mikä kertyy myös kotitaloudessa. Toinen asia on monessa kotitaloudessa ei ole edelleenkään jäteastiaa,eikä makseta myöskään maksua,luvia hoitaa huonosti asiansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      461
      3391
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      456
      3324
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      136
      2931
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2262
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2130
    6. 192
      1487
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1377
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1246
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      86
      1242
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe