Aamun tietokysymys

Jaajo-Toyota

Mikä on USA:n myydyin henkilöauto malli? Toyota Camryhan se tietenkin on ollut vuosikausia. Asiasta toiseen, jokos Volsu on saanut "kimpsunsa ja kampsunsa" kerättyä maitojunaan matkalle "dysseldorfiin" Volsu konttorin takapihalle varastoon ,kun kaikki meni persiilleen USA:ssa. Niin ne muuten menee muuallakin, siitä ei epäillystäkään

37

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hybridifloppi

      Camry on luokassaan "cars" menestynyt, mutta koko tuo luokka on pienentynyt ja nyt sen osuus on vain 39%.
      Isot volumit myydään Truckseissa ja SUVeissa. Kaikenkaikkiaan vuosi 2016 oli Toyotalle katastrofaalinen Jenkeissä. Myynti laski reilusti kun hybridit eivät kiinnosta enää ketään. Esimerkiksi upouusi Prius dyykkasi massiiviset 26%.

      VW:lle 2016 jää kirjoihin menestyksen vuotena. Myynnin arvolla mitattuna VW on ollut maailman suurin jo pitkään, vuonna 2016 se oli suurin myös kappalemääräisesti laskettuna. Ja kun kannattavuus on kunnossa niin yhtön tulevaisuus näyttää hyvin valoisalta. Uuden strategian projektit ovat edenneet hyvin. Autonominen ajaminen, sähkö ja TaS (Transportation as Service).

      • Menestyksen_vuosi

        Volkswagenilla. Niinpä niin - niinpä tietenkin.


    • TeroVäärälläPalstalla

      Olisiko liikaa vaadittu, että nuo Toyota-Terot oppisivat lukemaan ja tulkitsemaan tilastoja oikein?
      Taisi jenkkilässä kuitenkin automaailman kohutuin uutinen olla Toyotan pick-upien katkeileminen

      • Toyota-palstan

        trollipojun epätoivo näyttäytyy mitä ihmeellisimmissä muodoissa. Tässä yllä yksi niistä.


    • EihänvainTojon

      Aamun tietokysymys: minkä merkin markkinaosuus USA:ssa on pienentynyt eniten?

    • sontaa.saksasta

      "Taisi jenkkilässä kuitenkin automaailman kohutuin uutinen olla Toyotan pick-upien katkeileminen" Rahassa mitattuna, olisiko ollut pari prosenttia huijarivaagenin rikostehtailusta? Miten rehellistä toimintaa voi verrata rikolliseen ja petolliseen, jonka tuotteet pitää ostaa ja kuljettaa takaisin sylttytehtaalle?

    • Laiskanläksy

      "Rahassa mitattuna, olisiko ollut pari prosenttia huijarivaagenin rikostehtailusta?"
      Hauska nähdä miten terot ajattelevat että matematiikka on arvailua. Teille se nähtävästi on, mutta ei meille muille.
      Tojon 3,4 miljardin ruostelasku on noin 18% VW 19 miljardin korvaussummasta.
      Kannattaisikäydä kouluja niin ei tarvitsisi olla noin pihalla yksinkertaisista laskutoimituksista.

      • GolinaWaagen-inhokki

        Opettiko apukoulussa sinulle %laskua. Eipä ole oppi menny perille. Entäs ne pilkut. Kun muuten ei pysty pätemään.


      • ansionsa.mukaan

        Jenkkitoyotassa amerikkalaiset korjaa oman työnsä jälkeä. Volkkarilla ei ole mitään korjattavaa, kun joutuvat ostamaan romunsa takaisin kun ei pysty edes hyväksyttävästi korjaamaan huijaamalla kyhäämiä kotteroita. Vikavaagenin rahat kuluvat sanktioihin ja huijauskorvauksiin asiakkaille ja viranomaisille. Oleellinen ero on että vikavaagen on ihmisten terveydestä piittaamaton rikolliskonserni, josta maksaa järkyttävän summan ihan oikeutetusti. Koko summa ei tosin ole edes vielä tiedossa.


      • Tilastojentuijottajat
        GolinaWaagen-inhokki kirjoitti:

        Opettiko apukoulussa sinulle %laskua. Eipä ole oppi menny perille. Entäs ne pilkut. Kun muuten ei pysty pätemään.

        Ketä kiinnostaa jotkut tilastot ja Toyotien katkeilut USAssa.Me eletään täällä ja suurin osa ihmisistä tietää, mitkä autot täällä pohjolassa toimii.


      • VW-sakot

        pelkästään Usa:ssa tähän saakka 19 miljardia mutta kokonaiskustannukset noussevat yli 100 miljardin, kukaan ei vielä tiedä lopullista laskua. Vokkkelo tuskin enää tästä nousee. Toyotan runkojen uusimisen maksaa alihankkija.


    • Ihanko.pihalla

      "Kannattaisikäydä kouluja niin ei tarvitsisi olla noin pihalla yksinkertaisista laskutoimituksista."
      Niin paljon enemmän on opiskeltu, että on oppinut ymmärtämään rehellisen ja rikoksellisen toiminnan eron.

      • Samanlainen.kusettaja

        Jos Tojo on niin rehti yhtiö niin miksi asiakkaat joutuivat nostamaan joukkokanteen tojoa vastaan ennenkuin Tojo suostui maksamaan läpiruostuneiden runkojen korjaukset? Muistakaa että Tojo maksatti korjaukset ensin asiakkaillaan. Vasta oikeuden päätös sai Toyotan ottamaan vastuun asiasta.


      • Törkeä.petos
        Samanlainen.kusettaja kirjoitti:

        Jos Tojo on niin rehti yhtiö niin miksi asiakkaat joutuivat nostamaan joukkokanteen tojoa vastaan ennenkuin Tojo suostui maksamaan läpiruostuneiden runkojen korjaukset? Muistakaa että Tojo maksatti korjaukset ensin asiakkaillaan. Vasta oikeuden päätös sai Toyotan ottamaan vastuun asiasta.

        Ei ne mitään joutuneet vaan tekivät omasta tahdostaan ja Toyota ottaa vastuun, niinkuin pitääkin. Jenkit ihan itse tekivät itselleen,mitä tekivät ja nyt korjaavat omia mokiaan. Ei mistään petoksesta ja huijaamisesta ole sanktioitu niinkuin VW. Uutta terästä saa rahalla, mutta miten lie laita niiden keuhkosairauksiin kuolleitten viattomien ihmisten terveys ja henki, johon konserni on tarkoituksellisella huijausohjelmistolla rahankiilto silmissä vaikuttanut aika törkeällä toiminnalla niinkuin on ihan itsekin joutunut nolona tunnustamaan.


    • eiselopukoskaan

      Höpöhöpö. Jos autolla ajellaan , niin ne myös saastuttaa, mikä enempi mikä vähemmän. Sama juttu teollisuudessa. Köhikää rauhassa. Saastuttaminen ei lopu.

      • vastuun.pakoilua

        Että tällainen kommentti vaihteeksi ilman vastuuta. No asiakkaathan se kaiken koheltamisen viimekädessä maksaa. 20 miljardia meni jo molokin kitaan.


    • 15vuotta
      • nappulaliigan.kunkku

        Tämä riippuu sittä miten määrittelee "auton". Jos "autoihin" ei laske mukaan avolavoja ja muita vastavia niin sitten tuo pitää paikkaansa. Camry on myydyin ryhmästä johon lasketaan vain sedanit hatchbackit yms pikkuautot.
        Se ryhmä kattaa reilusti alle puolet USAn vuoden 2016 ja Camry ei mahdu edes mitalisijoille kun aletaan jakamaan kaikkien autojen pystejä.


    • itsensäkusetuksen.master

      "Ei ne mitään joutuneet vaan tekivät omasta tahdostaan ja Toyota ottaa vastuun, niinkuin pitääkin. Jenkit ihan itse tekivät itselleen,mitä tekivät ja nyt korjaavat omia mokiaan. "

      Nyt on taas terolla selittelyvaihe päällä. Luepa tuosta NY Timesin uutinen asiasta:
      "Save
      Toyota Motors has agreed to a settlement of up to $3.4 billion for a federal class-action lawsuit brought by American owners of pickup trucks and sport utility vehicles whose frames could rust through, plaintiffs’ lawyers said in court papers."

      Selitäpäs miksi Toyotaa vastaan oli nostettu joukkokanne jos Toyota oli vapaaehtoisesti korvaamassa läpiruostuneet rungot. Ei koko joukkokannetta tai oikeuden päätöstä olisi tarvittu jos Toyota oli itse maksamassa laskun. Oikeusjutun olivat nostaneet nimenomaan autojen omistajat joita Toyota yritti kusettaa.

      Ja voit kertoa samalla myös sen minkä arvosanan annat Toyotan suunnittelijoille ja laadunvalvonnalle kun Toyotiin asennetaan tuollaisia osia.
      1,5 miljoonaan Toyotaan asennettiin runko joka ruostuu poikki muutamassa vuodessa. Kenen muun syy se voisi olla kuin Toyotan itsensä?

      Jotain rajaa itsensäkusetukselle kannattaa laittaa.

      • Rehellinen.ja.luotettava

        Kaikki ongelmarungot ovat jenkkien itsensä valmistamia ja asentamia. Toyota ottaa vastuun ja korjaa virheet niinkuin pitääkin. Ihan normaalia toimintaa. Ei mitään rikollista petosta ninkuin vikavaagenilla suunnitellusti josta ei edes loppua ole näkyvissä. Kaikkista korvausvaatimuksista huijari on Euroopassa kieltäytynyt. Jenkkilässä ei mitään joukkokannetta vikavaagenia vastaan edes tarvittu kun kysymyksessä oli rikos ja tunnustettu petos. Parikymmentä miljardia maksoi nöyränä poikana että saa vielä autoja valmistaa. Kolehtirahoja ovat Toyotan korjauksiin käytetyt almut huijausmiljardeihin verrattuna, eikä Toyotan johtajia ole FBI jahtaamassa. Että näin! Onkohan huijarivikavaageneita jo alettu uittamaan takaisin sylttytehtaan varastohäkkeihin odottamaan uusia huijattavia? Amerikkalaisille ei edes "päivitettynä" kelvanneet kun eihän VW:ia korjata?
        Aika kaukaa, rapakon takaa sitä "itsensä kusetusta" joutuu etsimään kun ongelma on vain jenkkilässä jenkkien itselleen tekemissä autoissa. Vikavaagenhuijaus on ihan täällä ja kaikkialla. Että näin!


    • suoraan.lakitupaan

      " Toyota ottaa vastuun ja korjaa virheet niinkuin pitääkin. Ihan normaalia toimintaa. "

      Mihin sitten tarvittiin asiakkaiden tekemä joukkokanne ja oikeuden määräys joka velvoitti Toyotan korjaamaan ruostuneet rungot? Miksei Toyota korjannut autoja heti kun asiakkaat toivat ne korjattavaksi?

      • kansan-susi

        Volsu on poliisin ja viranomaisten toimesta todettu syyllistyneen rikolliseen huijaukseen. Siinä ei mitkään selittelyt auta varsinkin kun itse se tunnustanut. Edessä odottaa helv..tinmoiset maksut vuosikausiksi. Toisin sanoen odotettavissa siltä sylttytehtaalta entistä enemmän täyttä kuraa, vaan eihän se minua häiritse kun olen jo 15 vuotta sitten todennut minkälaisesta susi merkistä on kyse, enkä tule ostamaan sitä merkkiä 2 vuoden takuulla riesakseni.


      • Sama.surullinen.tarina
        kansan-susi kirjoitti:

        Volsu on poliisin ja viranomaisten toimesta todettu syyllistyneen rikolliseen huijaukseen. Siinä ei mitkään selittelyt auta varsinkin kun itse se tunnustanut. Edessä odottaa helv..tinmoiset maksut vuosikausiksi. Toisin sanoen odotettavissa siltä sylttytehtaalta entistä enemmän täyttä kuraa, vaan eihän se minua häiritse kun olen jo 15 vuotta sitten todennut minkälaisesta susi merkistä on kyse, enkä tule ostamaan sitä merkkiä 2 vuoden takuulla riesakseni.

        Kivat sulle, mutta purkauksesi ei muuta mitenkään kommentoimasi postauksen kertomaa tosiasiaa siitä että Toyotan asiakkaat joutuivat nostamaan joukkokanteen saadakseen Tojon vastuuseen poikkiruostuvista rungoista. Jos Tojo olisi hoitanut korjauksen asiallisesti niin koko oikeusjuttua ei olisi tarvittu.


      • Käyttövirheitä
        Sama.surullinen.tarina kirjoitti:

        Kivat sulle, mutta purkauksesi ei muuta mitenkään kommentoimasi postauksen kertomaa tosiasiaa siitä että Toyotan asiakkaat joutuivat nostamaan joukkokanteen saadakseen Tojon vastuuseen poikkiruostuvista rungoista. Jos Tojo olisi hoitanut korjauksen asiallisesti niin koko oikeusjuttua ei olisi tarvittu.

        kaikki tyynni. Suolasohjossa kun uitetaan suojaamatonta runkoa niin tulos on selvillä. Kyllä nuo amerikkalaisen kissankuivattajat tiedetään ja luulen että jatkossa tilanne vain pahenee.


    • Myös.tojo.tuomittu

      "Volsu on poliisin ja viranomaisten toimesta todettu syyllistyneen rikolliseen huijaukseen. Siinä ei mitkään selittelyt auta varsinkin kun itse se tunnustanut. "
      Samoin on viranomaiset todenneet Toyotan syyllistyneen rikolliseen asioiden peittelyyn juuttuvien kaasupolkimien oikeuskäsittelyssä. Ja tämän on Toyota tunnustanut.
      Ei tee Volkkatin rikosta yhtään vähäisemmäksi, mutta turha väittää että Toyotalla ei olisi samanlaista tapausta parin vuoden takaa.

      • Kaasupolkimet

        peiteltiin irti olevilla lattiamatoilla joita läskit jenkit potkivat jalkatilassa sykkyrälleen. Eivät läskeinä edes pystyneet näkemään auton jalkatilaan ja vaikka olisivatkin nähneet, eivät olisi ymmärtäneet. Tasan tarkkaan auton väärästä käytöstä johtuvia käyttäjien mokia.


    • Toyota.criminall

      NY Times kirjoitti:"Eric H. Holder Jr., the United States attorney general, talked in impassioned tones on Wednesday about Toyota’s behavior in hiding safety defects from the public, calling it “shameful” and a “blatant disregard” for the law. A $1.2 billion criminal penalty, the largest ever for a carmaker in the United States, was imposed.

      Mr. Holder said the department’s four-year investigation of Toyota found that the company concealed information about defects from consumers and government officials, putting lives at risk because of faulty parts that caused sudden, unintended acceleration in several of its models."
      Eli kyseessä oli nimenomaan "criminal penalty", ei vahingonkorvaus.

    • DollareitaPalaa

      Pata kattilaa soimaa. Tuomittuja rikollisia molemmat ja hyviä rahoittajia USAn veronmaksajille.

    • kaasua.lisää

      Kyllä jokainen täyspäinen tietää ja tajuaa kuka se todellinen rikollinen on ihan suunnitellusti. Jos ei muuten tajua niin sakko ja korvaussummat jo aukaisee laskutaitoisten silmät vaikka tyhmimmät vaan länkyttää itsepäisesti tajuamatta että sunnitelmallinen rikollisuus on aivan eri asia kuin joku rakennevirhe. Ei vikavaagenin pitäisi lähteä ollenkaan vaativille jenkkimarkkinoille jos ei siellä pärjää muuten kuin suunnitelmallisella huijausohjelmalla niin kauan että kärähtää. Voiko olla mitään nolompaa ja ylimielisempää ja ihmisisten terveydestä piittaamatonta toimintaa? No ehkä se natsien kaasukammiogate!

    • OsaamatonJaRikollinen

      "tajuamatta että sunnitelmallinen rikollisuus on aivan eri asia kuin joku rakennevirhe."

      Jos valehteliminen koko neljän vuoden oikeudenkäynnin ajan ei ole suunnitelmallista lain rikkomista niin ei sitten mikään.

      Näyttää siltä että sinä et tajua sitä että Toyota ei saanut rangaistusta siitä että rakensi vaarallisia autoja vaan siitä että että se peitteli tietämäänsä ongelmaa oikeudessa. Lue tarkkaan:"about Toyota’s behavior in hiding safety defects from the public, calling it “shameful” and a “blatant disregard” for the law. A $1.2 billion criminal penalty, the largest ever for a carmaker in the United States, was imposed."

      Olet aivan oikeassa että vaarallisen auton rakentaminen osaamattomuuttaan ei ole rikollista. Valehteleminen ja peittely oikeussa on rikollista. Tämän takia Toyota maksoi korvauksia osaamattomuudestaan ja "Criminal penaltyn" lainvastaisesta toiminnastaan eli ongelman peittely-yrityksistä. Kaksi eriaa, mutta Toyta teki molemmat tuossa casessa.

      Miksi on vaikeaa myöntää näin aukotomasti dokumentoitu tapaus joka täälläkin selitetty jo tuhat kertaa?

      • Kaasua.lisää

        Oikeudessa ei puolustus ole rikollista toimintaa,eikä oikeudessa välttämättä tunnusteta edes rikoksia. Silti tuomitaan. Vikavaagenilla ei tainnut olla kuitenkaan muuta mahdollisuutta kuin tunnustaa. VW-rikollisuuden puolustelijana voinet seikkaperäisesti kertoa, miksi näin pääsi käymään ja mikä on tähän mennessä kertynyt sakko ja korvaussumma ja kuinka paljon on vielä odotettavissa? Ja, ylipäätään, miksi ryhtyi noin ala-arvoiseen ja halveksittavaan temppuun, kuin suunnitelmallinen ja organisoitu maailman ylivoimaisesti suurin autoalan huijaus ja petos kaikilla mittareilla mitattuna!


      • hyvin.selvä.juttu
        Kaasua.lisää kirjoitti:

        Oikeudessa ei puolustus ole rikollista toimintaa,eikä oikeudessa välttämättä tunnusteta edes rikoksia. Silti tuomitaan. Vikavaagenilla ei tainnut olla kuitenkaan muuta mahdollisuutta kuin tunnustaa. VW-rikollisuuden puolustelijana voinet seikkaperäisesti kertoa, miksi näin pääsi käymään ja mikä on tähän mennessä kertynyt sakko ja korvaussumma ja kuinka paljon on vielä odotettavissa? Ja, ylipäätään, miksi ryhtyi noin ala-arvoiseen ja halveksittavaan temppuun, kuin suunnitelmallinen ja organisoitu maailman ylivoimaisesti suurin autoalan huijaus ja petos kaikilla mittareilla mitattuna!

        Siinähän vaahtoat. Toyotalle on jokatapauksessa tuomittu rikollisesta toiminnasta 1,2 miljardin Criminal Penalty. Viranomaisten harhauttamisesta.
        Rikollinen, tuomittu ja tunnustanut syyllisyytensä. Täysin selvä tapaus.


      • kaasua.lisää

        Et sitten pystynyt VW:n 20. miljardin huijauksen puolustelijana antamaan palstalaisille mitään seikkaperäistä selvitystä petoksellisesta toiminnasta.
        Taitaa olla jo niin suuri summa ettet pysty hahmottamaan. Minulle ei mitään syytä ole vaahdota mihinkiään suuntaan kun en ole mikään automyyjä. Osaan vaan erottaa rikollisen toiminnan rehellisestä joka vikavaagenkonsernissa on täysin hämärtynyt. Eikä tarvitse amerikasta asti pelkästään etsiä.


    • rangaistus.aiheesta

      "Osaan vaan erottaa rikollisen toiminnan rehellisestä"

      Kukaan ei ole väittänyt etteikö VW ole toiminut rikollisesti ja tuomiotaan ansainnut. Koko ajan on ollut kysymys siitä että myöskään Toyota ei ole toiminut aina rehellisesi.
      Vai oliko toyotan toiminta rehellistä siinä tilanteessa josta 1,2 miljardin penalti lätkäistiin? Jos on niin silloin sulla on kieroutunut käsitys rehellisyydestä. Ja sitä tuo 1,2 miljardin rangaistus Toytalle yritti kertoa että Toyotan kannattaa miettiä mikä on rehellistä ja lainmukaista. Tojon toiminta ei sitä ollut.

      • kaasua.lisää

        Aika iso ero on Toyotan rehellisyydessä verrattuna volkkarin törkeään suunniteltuun petokseen ihan näin maalaijärjelläkin ajateltuna. Ei niin kauhean suurta ongelmaa tuota normaalille ihmiselle päätellä, kumpi se todellinen konna on sanktioillakin mitattuna.


    • Toyota-palstan

      on aika pahasti nurkkaan ajettu ja yrittää vielä maksettuna trollina puolustella Vw:n tekemisiä. Hyökkäys on usein hyvä puolustus mutta tämänkin pelin trollipoju on hävinnyt samalla lailla kuin kaikki muutkin yrityksensä. Kuinka Vw/Skoda-maahantuojan kannattaa mitään edes maksaa näin huonosta trollauksesta pojulle joka vain saa lisää negatiivista mainetta työnantajalleen ja sen edustamalle merkille.

      • tajusiko.viimein

        Nyt sillä taisi takki tyhjentyä ja toivottavasti tajusi oman tyhmyytensä huijaamisen puolustelijana.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2092
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. 161
      1231
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe