Suomella ei ole koskaan ollut siirtomaita

Armoa-vihdoinkin

Suomi ei ole koskaan pitänyt siirtomaita, alistanut , riistänyt kehittymättömämpiä valtioita, vaan suomalaiset ovat itse olleet alusmaana melkein tuhat vuotta, lähes koko viime vuosituhannen ajan.

Meillä on paljon ahdistuneita ihmisiä.

Älkää olko kohtuuttomia, antakaa armoa.

Muilla EU-mailla on ollut siirtomaita
ja hyväksikäyttöä vuosisatojen ajan.

...

5

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuosituhat-sortoa-ja

      alistamista sekä riistoa, ja sitten vielä sota-1939-45 oli pahaa aikaa!

      Nyky-miesten isoisät, sedät, enot olivat sodassa haavoittuneita henkisesti ja fyysisesti, 5 vuotta rintamilla ilman mitään varmuutta mistään ei ole hyväksi ihmisen mielen- eikä kehon terveydelle. Heissä oli paljon ahdistuneita juoppoja.

      Paljon murhattiin Karjalan sotatantereille Suomen nuoria.

      On ymmärettävä ihmisiä, ei pidä riistää lisää.

      • Jääkausi-116000v.sitten

        Jääkausi.Suomenniemellä alkoi 116 000 vuotta sitten, kertoo Wikipedia.

        Jääkauden jälkeen tulivat Suomalaiset Suomenniemelle.Suomalaiset asuivat Suomenniemellä jo 10 000 vuotta sitten....jääkausi loppui noin 12 000 vuotta sitten.
        Suomalaiset asuivat Suomenniemellä jo 10 000 vuotta sitten,
        heillä oli lempeä luonnonuskonto, he palvelivat Ukko ylijumalaa, Tapio metsänjumalalta pyysivät saalista, samoin Ahti merenjumalalta- uskonto oli rauhanomainen, kalevalaisia lauluja lauloivat isoisät pirteissään puhdetöitään tehdessään ja äidit kehrätessään.

        Vain viime 1000-luku oli suomalaisille vaikea, sillä Ruotsin sotajoukot hyökkäsivät Suomeen kolmella "uskon"-sodalla eli "ristiretkellä" vv. 1155 - 1323,
        tosiasiassa Ruotsi yritti päästä suurvallaksi.
        Suomi laskettiin sen vallan alle..jotta resurssit sotiin voitiinkin ottaa Suomesta, miehet vietiin perheistä, hevoset...ja ankara verotus Ruotsin kuninkaaile..

        Sotajoukot hullujen kuninkaidensa johdolla alistivat ja köyhdyttivät Suomen, miehet pakotettiin sotiin, verotus oli raskasta, kansa köyhtyi, sairaudet tulivat.

        Ruotsin hullu kuningas otti Suomen maat itselleen ja lahjoitti ne sitten '' läänityksinä'' suosikeilleen, ja suomalaiset joutuivat heidän torppareikseen ja palvelijoikseen. Aatelisarvo vielä heille hullun kuninkaan toimesta annettiin, että rahvaasta erottuisivat.

        Näin syntyi ''bättre folk'', parempi väki, joka on Suomea sitten hajottanut sisäisesti.

        Lisäksi kansanterveys heikennettiin: Strengbergin tupakkatehdas Pietarsaaressa, Fazerin karamellitehdas, Hartwallin limsatehdas...niillä nuo hurrit rikastuivat... ja muilla vastaavilla.

        ......


    • missävika

      Suomi pyritään laittamaan samaan kastiin kaikkien "valkoisten" rotujen kanssa mutta erilaisia ollaan monelta eri kantilta. Meidän omaatuntoamme ei tahraa samat asiat, mutta silti meidät laitetaan "velan" maksajiksi.

    • Musta_väki

      on vallannut kirjastot, kaikki tietokonepäätteetkin ovat aina heidän, niiden mustien MIESTEN , hallussa.

      Naiset hoitaa lapsia kotona, jokaisella miehellä on neljä vaimoa eri osoitteissa ja jokaisella vaimolla liuta ihan pieniä mustia vauvoja.
      1

    • Kyykyttäjät-vievät-rahat

      Heikki-Tala


      2.9.2011
      Rahavirtojen perusteet

      Ahvenanmaa saa tietyn osan valtion tuloista, muttei osallistu valtion menoihin. Tämä on johtanut siihen, että kun Suomi on maksanut EU:lle vuosittain 1995–2001 noin 5,0–6,5 miljardia markkaa, mutta on saanut sitten takaisin EU:lta miltei saman summan, niin Ahvenanmaa saa osuutensa takaisin tulleista varoista, jotka ovat valtion tuloa, vaikkei sen ole tarvinnut osallistua EU-jäsenmaksun maksamiseen. Ahvenanmaan saama kumulatiivinen hyöty on ollut 1995–2001 yhteensä 156 milj. mk. Summassa eivät ole mukana Ahvenanmaan maataloudelle maksetut tuet. EU:han palauttaa Suomen maksamia varoja lähinnä maataloustukena.

      Toinen tuloerä on ollut valtion yritysten osakemyynneistä saadut tulot. Niistä Ahvenanmaa on saanut vuosina 1994–2002 yhteensä 232 milj. mk. Kun valtio myi Soneran osakkeita, Ahvenanmaa sai siitä 0,45 %, mutta kun valtio sijoitti Soneraan yhtiön pelastamiseksi 3.000 milj. mk, Ahvenanmaan ei tarvinnut osallistua tähän. Ahvenanmaalaisilla ei siis ole sijoitusriskiä kuten mannermaan veronmaksajille, mutta kylläkin oikeus saada osuus, jos sijoitus onnistuu ja valtio myy osakkeitaan.

      Kolmas tulolähde liittyy Suomen siirtymiseen arvonlisäverojärjestelmään EU-jäsenyyden takia. Valtion saadessa arvonlisäverotuloja, Ahvenanmaa on saanut näistä osansa. Mutta valtion palauttaessa liikaa perittyjä alv-veroja, jotka ovat valtion menoja, niin Ahvenanmaa ei ole osallistunut palautuksiin. Hyöty Ahvenanmaalle oli 1994–2001 yhteensä 132 milj. mk. Järjestelmää on nyttemmin muutettu niin, ettei palautuksia ole vuodesta 2003 alkaen. Tätä tasoittaa erä, joka on maksettu Kansaneläkelaitokselle suoraan arvolisäveron tuotosta. Ahvenanmaan laskennallinen osuus olisi ollut tästä 92 milj. mk, joten arvolisäverohyöty Ahvenanmaalle supistuu 40 milj. mk:aan.

      Selvittämättömiä eriä

      Selvitettäessä Ahvenanmaan ja valtion välisiä tulonsiirtoja Ahvenanmaan edustajat olivat kärkkäitä huomauttamaan, että valtion tulot ovat vähentyneet sen takia, että valtion on siirtynyt nettobudjetointiin (lähinnä yliopistot) ja että joitakin valtion laitoksia (esim. autokatsastus ja valtion kiinteistöt) on yksityistetty. Jälkikäteen on mahdotonta sanoa, miten paljon budjettituloja valtiolta on jäänyt saamatta. Suomen valtion tulo- ja menotalouden uudistamisessa ollaankin Ahvenanmaan panttivankeja itsehallintolain rahoituspykälien takia. Valtion budjetin ulkopuolisista rahastoista ei ole sen sijaan ollut vaikutusta Ahvenanmaalle maksettaviin varainsiirtoihin.

      Ahvenanmaa ei osallistu korkeimpien valtio- ja oikeuselinten eikä puolustuslaitoksen menoihin, ei liioin ulkoasiainhallintoon ja sen suurimpaan menoerään, kehitysyhteistyöhön. Ahvenanmaalaiset saavat opiskella yliopistoissa osallistumatta niiden rahoitukseen.

      Raportista ilmenee, että Ahvenanmaa on ollut selkeästi nettosaaja, ja että valtion Ahvenanmaahan liittyvät menot ovat olleet 100–200 miljoonaa suuremmat kuin valtion Ahvenanmaalta saamat verotulot; ja maakunnassa on vain 26 000 asukasta.

      Pankkikriisin seuraamukset

      Ahvenanmaan Säästöpankki (Ålands Sparbank) liittyi aikanaan Suomen Säästöpankkiin, joka sittemmin romahti. Kun valtio käytti noin 30
      miljardia markkaa sen velkojen maksuun ja sen tallettajien, myös
      ahvenanmaalaisten, säästöjen turvaamiseen, ahvenanmaalaisten ei
      tarvinnut osallistua tämän summan keräämiseen. Ahvenanmaa sai
      noin 100-150 milj. mk:n piilotuen. Sen turvin on helppo ylpeillä, ettei
      pankkikriisi koskenut Ahvenanmaata. Tästä piilotuesta selvitys
      vaikenee.

      Yhteenveto

      Raportin suomenkielinen yhteenveto päättyy toteamukseen”tilanne on kestämätön pitkällä aikavälillä, koska muutoksiin sopeutumisen automatiikka tai osapuolten pakkoa sopeutua muutoksiin ei ole olemassa”. Tämä johtuu siitä, että Ahvenanmaan itsehallintolain muuttamiseen tarvitaan Suomen eduskunnan ja Ahvenanmaan maakuntapäivien suostumus. Ahvenanmaa ei tietenkään suostu sille epäedullisiin muutoksiin. Se suostuu vain sille edullisiin ja rahaa tahkoaviin muutoksiin, ja tähän sillä on edelleen hyvät mahdollisuudet. Mannermaan poliitikot eivät paneudu asioihin yhtä perusteellisesti
      Kommentoi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe