Vm 2004 2.0 vvt-i öljynkulutus??

Jaztzka

Tuommoinen ois tarjolla alle 100 tkm ajettuna. Nykyinen 1.8 vvt-i syö nyt vajaa 300 tkm ajettuna reippaasti öljyä. Onko tuosta kaks litrasesta kokemuksia? Vaivaako sama ongelma koko tuota vvt-i perhettä?

Kahden vaiheilla, mitä tekisi. 2 avensista on ollut ja 150 tkm---> 250 tkm asti mennyt jollakin laturin ja jarrupalojen vaihdolla, mutta sitten yhtäkkiä ölpänsyönti on kovaa ja molemmista mennyt vaihteiston laakerit n 250 tkm. Lisäks nykysessä venttiilit alkanu rallattaan. Liian kalliita alkaa enää korjaamaan.

12

4078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • massaaHalvalla

      samaa vaivaa läpi versioiden, valitettavasti.

    • 426HEMI

      tietääkseni Toyotalla ei ole ollut öljynkulutus ongelmaa jos on noudatettu huolto ohjelmaa ja käytetty laadukkaita täyssynteettisiä öljyjä. öljynkulutus ongelma sitä vastoin tuntuu olevan vag konsernilla ja melkoinen vakava ongelma ollutkin koska uudesta asti vieneet öljyä sylintereiden valuvikojen takia, takuu ei korvaa.

      • nyt.tiedät

        Toyotalla öljynkulutusongelma hoidettiin lyhentämällä öljytikkua eli lisäämällä öljyn määrää.


    • jaztzka

      Se on muuten köyhän hankala ostaa auto, jos vaikkapa 8 tonnia on budjetti. Tuohon hintaluokkaan toyotat kuluttaa öljyä ja laatikot porsii. Samaa vikaa vageilla. Ranskalaiset ja ooppelit on pelkkää riesaa, jatkuvasti jotakin. Mazdat ja fordit on mätiä. Volvo on liian kallis pitää ja mitä niitä enää jääkään jäljelle. Halvimmalla kai pääsis ku ostelin tonnin ruoskia ja ajais pari vuotta ja paaliin.

    • Ave-I

      2-litrainen ei ole öljysyöppö. Moottori on eri kuin 1.6/1.8, joissa erona on vain iskunpituus. Ei tuossa muuta ongelmaa ole kuin isohkot päästöt, josta seuraa kovat käyttömaksut.

    • ljhbföv

      Olet ajellut liian hissuksiin, männärenkaat karstoittuneet kiinni ja olet säästänyt venttiilivälyksien säädössä, pikkusen välykset käytössä kasvaa niin alkaa rallattaa.

      • Jaztzka

        Väärin meni. En aja hissukseen kuin ruuhkassa ja huollettu merkkiliikkeessä. Kai sinne huolto-ohjelmaan kuuluu välysten säätö.


    • Avetojo

      Öljynsyönti ongelma on vain 1.6 ja 1.8 ongelma. Venttiileillä ei tuohon asiaan mitään tekemistä, vaan soikeissa sylintereissä ja männänrenkaissa. Oikeiila öljyillä ja huolloilla saattaa reilu 250tkm pärjätä ennen moottorin aukaisua.
      2.0 on eri moottori joka kestää ja kestää..

    • ave2004

      Minulla vie 1,8 n. 4 desiä tuhannella kilometrillä, mutta eipä tuo missään näy, savuttamisessa tai päästöissä. No ehkä kukkarossa, mutta kun itse vaihtaa öljyt niin ei siinäkään paljon. Vuoden aikana tuo kulutus ei ole muuttunut, saa sitten nähdä miten vaikka viiden vuoden sisällä. Harmi vaan kun tuollaisen vian korjaus tulee niin kalliiksi, että ei oikein kannata vanhempaan autoon, mitään muuta negatiivista ei autosta ainakaan vielä voi sanoa. 2,0l pitäisi olla ok, mutta kalliimpi muuten pitää.

    • omaave

      Tietysti voi kokeilla jollakin moottorin sisäpesuaineella puhdistusta, esim. Forte, Motox tai STP, mutta avensiksen kohdalla se ei todennäköisesti auta, mutta ainahan voi kokeilla.

      • 11.02

        Avensis on hyvä käyttöauto. Kannattaa seurata tiheään öljynkulutusta ja tarvittaessa lisätä. Kaikesta huolimatta säilyttää arvonsa hyvin.


      • isotumpiot

        Samaa tautia kuin, edellä mainitussa merkissä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe