Uurajärven jääradasta...

Huuhaatahuuhaata

Vai että oikein jäärata puhtaalle järvelle...älkää hyvät ihmiset tuollaista viitsikö edes unessa nähdä. Hullun touhua tuntuu olevan. Ja yksi yksityinen henkilö hakenut lupaa ja saanut osittaisen. No, jos ne oppis siellä ajamaan, kun eivät tahdo muutenkaan tiellä pysyä..ristiriitaista heidät tietäen.

42

2819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sirkkase

      Olikos tämä siellä Sirkkamäessä? Siellähän kyllä kiistanaiheita riittää... Joko lie koppelot poltettu?

      • Asukkaana

        Hänniskylällähän Uurajärvi on.


    • Sirkkamäestä

      Eikös Sirkkamäkeenkin haettu lupaa? Haetaan joka järvelle;) Lisää viihtyvyyttä ja parantaa edellytyksiä luontomatkailuyrittäjille. Ajattelen;)

      • Asukkaana1

        Juuri näinkin voi ajatella, on se vaan niin lapsellista touhua..Ajattelen minäkin. Muutamien junttien laji.


    • nå0eog

      Niin, kyllä tämä hakija voisi turvallisempaa harrastusta ajatella, kun ei itsekään niin ajotaitoinen kovinkaan ole, ei tahdo ojanpohjat ja metsähallituskaan riittää.

      • nunnukkas

        Niinpä, menee rakennuksetkin tien varsilta...


    • liik

      Ei missään tapauksessa tule myöntää lupaa sille Sirkkamäenkään hakemukselle,aikaisempienkienkien talvien ajeluista koko kyläkunnalle on ollut niin suurta melusaastetta kun siellä on ajettu sellaisella kalustolla joka ei desibeli,eikä muidenkaan vaatimusten edellyttämällä tavalla ole käyttökelpoista missään,ei jäälläkään. Koko seutukunta saa siitä melusta kärsiä,ja on joutunut kärsimään kyllä jo riittävän aikaa,eli loputtava se ajo on sielläkin,eikä uutta lupaa tule enää myönnettävän missään tapauksessa.

    • aikoinaan

      Ovat sentään vaivautuneet lupaa anomaan, hatun nosto sille. Aikoinaan jääajelut oli kiinni vain jään kantavuudesta ja jos joku valitti niin viisveisattiin. Ahvenlampi hautuumaan lähellä oli niitä perus paikkoja missä rällättiin.

      Melusaasteesta sen verran, että miksei moottorisahojen pärinästä valiteta vaikka ne soi joka päivä joka puolella Konnevettä?

      • sahuritar

        Niin, sehän on jotain. Ennen oli ennen ja nyt ovat ihmisetkin muuttuneet, että ovat ymmärtäneet, että omia oikeuksiaan voi ajaa, jos voi ja pystyy, olipa sitten mistä yhteiskuntaluokasta kotoisin, parempiosaiset määräsivät ennen kaikesta. Että ei tarvitse kaikkea sietää ja voi olla asioista eri mieltä. Tuo moottorisahojen pärinä on ihan eri asia, ei häiritsevää ja tuskinpa niitä niin paljon on ja saastuttaminen minimaalista. Joten ihan turha tuollaista vetää tähän ketjuun mukaan...


      • eeeeeeeeeiiiiiiikä

        sähkömopojäärata


      • hautuumaavieressä

        Valitettavasti Ahvenlammilla ajellaan kyllä vieläkin, luvalla tai luvatta.


      • taisiollatekosyy
        sahuritar kirjoitti:

        Niin, sehän on jotain. Ennen oli ennen ja nyt ovat ihmisetkin muuttuneet, että ovat ymmärtäneet, että omia oikeuksiaan voi ajaa, jos voi ja pystyy, olipa sitten mistä yhteiskuntaluokasta kotoisin, parempiosaiset määräsivät ennen kaikesta. Että ei tarvitse kaikkea sietää ja voi olla asioista eri mieltä. Tuo moottorisahojen pärinä on ihan eri asia, ei häiritsevää ja tuskinpa niitä niin paljon on ja saastuttaminen minimaalista. Joten ihan turha tuollaista vetää tähän ketjuun mukaan...

        "Tuo moottorisahojen pärinä on ihan eri asia, ei häiritsevää ja tuskinpa niitä niin paljon on ja saastuttaminen minimaalista. Joten ihan turha tuollaista vetää tähän ketjuun mukaan..."
        Ahaa.. Melu ei siis ollutkaan pääasia? Ettei vain olisi ollut pelkästään halveksinta toisten harrastusta kohtaan, tai sitten puhtaasti tarve valittaa?

        Enkä oikein usko, että siellä mikään porvaristo ajelee.


    • oppkk

      potkurirata...

    • nuorillekinjotainkiitos

      Hieno asia tuo lupa. On paikka jossa saa lupaehtojen mukaan RAJOITETUSTI käydä ajelemassa. Lupa velvoittaa myös pitämään huolta ympäristöstä. Sallitaan nyt edes joku paikka nuorisolle jossa voivat käydä harrastamassa. Suvaitsevaisuutta. Kiitos.

      • Hyvätietämys

        Tuossa selvitin, kuka tämä luvan hakija on ja voinpa sanoa, että hänellä olisi ihan muutenkin peiliin katsomisen paikka, on ollut mahdikasta meininkiä kylällä, perättömiä puheita, asioiden hankaloittamista, valittaja....listaa riittäämiin. Nyt stoppi tälle mahtailulle..


      • Lavallisetjailman

        Jos saataisiinkin nuo häiriköt kylältä oikeasti kaahamaan jollekin suljetulle alueelle,missä eivät olisi vaaraksi ainakaan muille! Sieltä vaan puuttuu se heille olennainen eli yleisö. Kaahaisivat kuitenkin muun liikenteen seassa nuo huomionkipeät ressukat!


      • Hehkuttaja

        Kyllähän se noinkin on,nuoriso on kautta aikain hakenut huomiota moniailla
        konsteilla,siis teinipojat joille äänenmurros ja kivesten laskeutuminen aiheut-
        taa tämän alfa-uros efektin finneineen,mustapäineen ja vankkoine uskoine
        omiin pojantaitoihin kun autoa ajetaan kuin elokuvissa japanilaisilla ritsoilla
        joitten pakoputkivuodot luovat nuorelle tomppelille kuljettajalle päähän kuvan
        hurjasta menosta vaikka kytkin luistaa ja väljä kone huutaisi hoosiannaa.
        Näille jäärata on oivallinen paikka pätemiseen. Itsekin olen Ahvenlammin
        jäällä kurvaillut nuorna miesnä enkä yhtään väheksy jääratojen tarpeelli-
        suutta niin kaksi- kuin nelipyöräisille.


    • Vetinen

      No,voi mahdoton.Perusta tietämys avaruusasema. Sulla kun on valmiiksi jo avaruus. Laita toiseen korvaan kuu ja toiseen tähti,siinäpä se. Voisit katsoa sinäkin peiliin...jaa mutta eihän peili näytä tyhjää.

    • Elina_Vantaalta

      Vastustan ehdottomasti.

      • Justjajoo

        Niin kuin kaikkea...


      • Tarja_Kalliosta

        Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, ei kaikkea vastusteta.


    • konevetinen

      Konnevesi on metsien ja vesien pitäjä.Siis kaikki järvet hyötykäyttöön ja harrasteluun,ratoja lisää ,moottoriurheilu on hyvä harrastus ja tuonut Konneveden kartalle.Tsemppiä ja turvallista ajoa pojat.Nauttikaa...

    • pilikkiukko

      Poliisit soitettava heti paikalle mikäli ajetaan luvatta. Nämä kaksipyöräiset tuntuvat olevan pahimpia melusaasteen aiheuttajia. Kunnankin olisi syytä toimia.

    • KieltäkääKaikki

      Ai, että voi löytyä ahdasmielistä porukkaa jostain. Luulis, että kun on sitä lääniä ja tonttia vaikka muille jakaa, niin ei tämä nykyään lyhyeen ajanjaksoon rajoittuva harrastus persettä kaivelis. Mutta ei. Koska melu. Ja minä, minä, minä ja ne tyhmät juntit pilaamassa kaiken. Olette pelkureita, kaksinaamaisia paskanjauhajia, ettekä itse osaa ajaa edes polkupyörällä.

      • heikoillajäillä

        Tänävuonna menee varmasti pitkään ennenkuin uskaltaa millään moottoriajoneuvolla mennä jäälle.
        Jäällä rällääminen on ihan mukavaa ja sitä itsekkin tilaisuuden tullen tykkään tehdä, mutta onko niissä peltoautoissa ja pyörissä aina oltava niin tolkuttoman kovat äänet? Renkaiden rapina ei varmasti ketään häiritse, mutta se suora tulta syösevä ja paukkuva pakoputki on melko tympeää kuunneltavaa koko viikonlopun. Myös puomi on hyvä olla radalle vievällä tiellä, ettei ukopuoliset käy rälläämässä keskellä yötä.


    • KieltäkääKaikki

      Millä sitten rälläät, jos vehkeestäsi ei lähde kovaa ääntä? En tiedä mistään teinien jokkis-peltoautorälläyksistä, mutta ammattimaista moottoriurheilua tässä lähinnä ajattelin. Pistäkää vaan puomit tms., mutta pitkät perinteet omaavan moottorikerhon toiminta paikkakunnalla sallittakoon. Onneksi enemmistö nauttii yleisönäkin kisoista. Hyviä, lupaavia nuoria kuskeja. Miksi tätä puolta ei arvosteta ja nuoria kannusteta harrastuksen pariin luvallisilla alueilla? Ainiin, lupia ei haluta antaa!

    • Ainakärsinyt

      Tänne Sirkkamäkeen ei ainakaan niitä rällääjiä kaivata ja piste!

    • Luisuttelijatpois

      Kyllä pieni meteli silloin tällöin mahtuu Sirkkamäkeenkin, kunhan eivät kenenkään pihaan tule. Parempi olisi jos kaaharijuipit saisi yleiseltä tieltä jonnekin harjoittelemaan ja höyryjään päästämään.

      • Ochpappabetalar

        Vaan kun niillä lampiloilla ei ole sitä yleisöä, joille näiden kaaharijuippien pitää saada esittää. Heille on elinehto saada nostattaa egoaan sekoilemalla muun liikenteen seassa, ja saada pikku-kinkkujen päät kääntymään! Nämä nuoret neidit kun eivät nilkat paljaina voi lampien jäille lähteä!


      • haukutväärääpuuta
        Ochpappabetalar kirjoitti:

        Vaan kun niillä lampiloilla ei ole sitä yleisöä, joille näiden kaaharijuippien pitää saada esittää. Heille on elinehto saada nostattaa egoaan sekoilemalla muun liikenteen seassa, ja saada pikku-kinkkujen päät kääntymään! Nämä nuoret neidit kun eivät nilkat paljaina voi lampien jäille lähteä!

        Jääradoille hakee lupia ne jotka harjoittelevat vuosittain järjestettäviin Isonlahden sm jäärata-ajoihin moottoripyörillä. Ei mopolla tai autolla revitteliät kylällä. Sama kuin muunkin urheilun kohdalla kiellettäisi harjoittelu ennen varsinaisia kisoja?


    • Hehkuttaja

      Ahvenlampi on mukavan matkan päässä harrastaa jäämoottoriurheilua Konnevedellä eivätkä ne hautuumaan maatuneet kalmot mitään enää tiedä siitä jos lähilammella päristellään huviksi ja harrastukseksi, täynnä elämänriemua!

    • Hehkutulppa5

      Mielestäni kunnan pitäisi tukea jääradan harrastajia jollain tavalla. Esimerkiksi vähintä mitä kunta voisi tarjota on ympäristölupa jollekkin lammelle tai järvelle minne saa harjoituspaikan koko talveksi. Rahaa se ei kunnan kukkarosta vie penniäkään. Tarjoaahan kunta asukkailleen hiihtoladut, jääkiekkokaukalot ja punttisalit yms ja pitävät niitä myös harvoille käyttäjilleen yllä. Silti taitaa Konnevedellä jäärata olla se laji mikä on tuonut koko kyläpahasen maailmankartalle...
      Mahtaa vaan tuo rautalammin puolella oleva "konneveden" luonnonpuisto ja kaupungista maaseudun rauhaan tulevat kaikelle kateelliset KESÄasukkaat pilata toisten talviharrastukset.

    • hiljaa-hyvätulee

      Senkun vaan tekee ratansa ja ajaa. Ihmiset valittaa periaatteesta kun on saanut siihen mahdollisuuden. Mutta kun ei kysy lupaa, niin kuka osaa valittaakkaan? Jos joku mökkiläinen näkee lupahakemuksen netissä, niin hän voi alkaa nillittämään siitä, vaikkei talvella edes kävisi koko paikkakunnalla.

      • kyllä-kuuluu

        kyllä nyt on muuttunut tilanne entisajoista köyhemmätkin saa oikeusturvaa kylän patruunoita/öykkäreiden lapsia vastaan , vapaa-aika on myos muillakin


    • kannatan

      Ehdottomasti jäärata sinne missä sille olisi käyttöä, Sirkkamäestäkin ja ympäristöstä löytyy varmaan kaikenlaista rallikuskia joka haluaisi käydä järvenjäällä ajamassa, kesämökkiläisille ei ole meluhaittaa koska jäätä ei ole enää juhannuksena, jääradalla olisi turvallista painaa menemään tukka suorana koska ei tarvitse pelätä ulosajoa, penkka korkeintaan pölähtää. Elämää pitää saada näille hiljaisille syrjäkylille ja koskaan ei tiedä mihin kaikkeen tuollaiset pikkuasiat voi johtaa, saataisiin vaikka suuretkin kisat Sirkkamäkeen ja uudet koppelit joista voisi myydä grillimakkaraa.

      • enkannata

        Höpö, höpö...eipä noille jäille taida juurikaan olla enää talvisin asiaa, jos yhtään on itsesuojeluvaistoa. Kyllä aina on meluhaittaa jäällä ajosta ja myös ympärisöriski..tämä Uurajärven luvan hakija voisi opetella ajamaan itse ensin maantiellä ojien välissä ja vähentää muutenkin kouhottamista sivuteilläkin..on noita ollut jo tapauksia. Kova vaatimaan muilta täydellisyyttä, oliskohan syytä mennä vähän itseensä?


      • mitätön-uhka
        enkannata kirjoitti:

        Höpö, höpö...eipä noille jäille taida juurikaan olla enää talvisin asiaa, jos yhtään on itsesuojeluvaistoa. Kyllä aina on meluhaittaa jäällä ajosta ja myös ympärisöriski..tämä Uurajärven luvan hakija voisi opetella ajamaan itse ensin maantiellä ojien välissä ja vähentää muutenkin kouhottamista sivuteilläkin..on noita ollut jo tapauksia. Kova vaatimaan muilta täydellisyyttä, oliskohan syytä mennä vähän itseensä?

        Moottoriveneet saastuttaa moninverroin enemmän järviä kuin muutaman auton tai pyörän mahdollinen öljytippa. Et varmaankaan ole niistä valittamassa?


    • suolahtelaine

      Kannataisi harkita tekojäärataa konneveelle kesäksi.

    • Brynebyläinen

      Kannattaisi järjestää jääradalla vappumarssi kirkkovaltuuston johdolla.

    • 8797987

      Voisihan Konneveden keskustaan järjestää mopoille ja jääratamoottoripyörille jonkinlaisen ajoradan, iltaisin kun kaupat menee kiinni, kyllä pojat on taitavia ajamaan ja ajavathan ne nytkin jo moporallia kylällä eikä mitään vaaratilanteita ole juurikaan sattunut.

    • konavetinen

      Menkää pojat jäälle äkkiä ajamaan,keli hyvä,kesti vielä traktoriakin,ja m.kelkkaa.
      Kannatan,harrastakaa pojat ja onhan jo naisiakin ajamassa.Hyväääää

      • kyllä kaikki jäälle turvallisesti mutta ei onnistu kai kilpaa ,maarata tarvitsee kai luvan


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe