Designtalo loppulasku

Ehkävielävalmistuu

Maksettiin viimeinen erä talon luovutuksen yhteydessä vaikka töitä oli vähän tekemättä, lupasivat hoitaa samalla viikolla. Mutta nyt on soiteltu monta viikkoa että tulkaa tekemään ne hommat. Ei olisi kuin parin päivän suorituksesta kiinni.
Jos olisin tän arvannut niin olisin odottanut sen maksun kanssa kunnes kaikki työt loppuun suoritettu.

133

38410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • projpkö

      Normikusetus kaikilla talotehtailla ja teollisuudessa yleisemminkin.

    • Yxpetetty

      Älkää herran Jumala sentään maksako niitä Lsstafirmojen viimeisin laskuja!!!! Kesken jää jos menee ja maksaa!

    • meeimaksettu

      Me ei maksettu eikä makseta ennen kuin kaikki työt on tehty, maksukehotuksia ja uhkailuja perinnästä design kyllä lähettelee mutta työn loppuun saataminen ei tunnu kiinnostavan

      • projpkö

        Oikein. Talotehtaan on mieletöntä haastaa asiakas oikeuteen maksamattomasta laskusta jos urakka on jätetty kesken. Ei kun julkiseksi vaan kaikki, jos hommat ei kaunopuheella rupea hoitumaan. Kevät on talotehtaille kiihkeintä aikaa tilausten haalimisille. Keväällä se vuoden tili tehdään.


      • pandakarhux

        Jukkatalo meille myös lähettänyt jo kaksi karhulaskua, vaikka sovimme heidän edustajan kanssa, että jätetään osa loppulaskusta maksamatta, kunnes kaikki on tehty mitä sovittu. Ensimmäisen karhun jälkeen tiedustelin asiaa - joo korjataan tämä. No nyt ilmaantui asennusvirheitä ja Jukkatalo hyvitti saman summan kuin oli jätetty maksamatta. Eikös sen jälkeen edelleen tullut karhulasku... Monimutkaista on asioiden hoito.


    • dtvääntää

      On joo ihme vääntämistä Design Talolla, vaikka sopimuksessa lukee ¨ viimeinen erä maksetaan kun kaikki työt on tehty¨.
      Ei mitään rajaa DT:n röyhkeydellä, eivät lainkaan ymmärrä että kaikkia ei voi kiusata rajattomasti.

    • TaloHirrestä

      Jos joku tuote on aidosti design, sitä ei tarvitse mainita nimessä. Vain tyhmiä saa huijattua design- tai premium-sanalla. Ei maailman parhaissa oluissakaan lue "design" tai "premium", joten älkää ostako mitään, missä lukee "design".

    • lammitalostamoi

      Olisi kannattanut itse rakentaa lammitalo, ainakin puolet halvemmaksi olisi tullut. Velattomana on kiva olla ja rakennusaika oli hauskaa ja tuli nukuttua hyvin ilman reklamoinneista yms stressaamisesta. Vuodessa muutimme keskeneräiseen mutta lämpimäan taloon. Vesikattovalmis talo oli paaluttamisesta ja paaluanturoiden valamisesta laskien ontelosokkelilla, -laatoilla ja rannila classicilla 6 viikossa.

      • hahhahahhaa

        Kyllä nyt talomyyjä kertoi niin hauskan jutun että naurattaa vähintään loppupäivän.

        Teidän talonne on tutkitusti 4-6 kertaa kalliimpia kuin vastaavat puuelementtitalot ja hommaa tosissaan niissä riittää ja virheistä olet sinä vastuussa itse.


      • Anonyymi

        No hei lammitalostamoi:

        En taida ihan tajuta tämän kommenttisi pointtia. Kovasti on asiaa, mutta mutta.
        - Eli rakennutit Lammitalon ja kadut nyt, ettet tehnyt sitä itse?
        - "Velattomana on kiva olla"...Eli mitä?
        - "rakennusaika oli hauskaa" ...No kiva. Olisiko pitänyt kestää pidempään?
        - "tuli nukuttua hyvin ilman reklamoinneista yms stressaamisesta." ...Entä jos olisit itse rakentanut?!?
        - "Vuodessa muutimme keskeneräiseen mutta lämpimäan taloon." ...Onko hyvä vai ei?
        - "Vesikattovalmis talo oli paaluttamisesta ja paaluanturoiden valamisesta laskien ontelosokkelilla, -laatoilla ja rannila classicilla 6 viikossa." ...Joten?


    • persleika

      Desingtalon toimitusjohtaja on kova poika uhkaileen.Oikein oikeustoimilla.Oikein lestadiolaista toimintaa.Sunnuntaina rukoillaan synnit anteeksi.Maanantaina saa taas asiakkaita kusettaa.Kuten eräs totesi tehkää talo itse.Desin sana on hieno mut nää talot on aivan alaarvoista paskaa.Kaikki materiaali on kaikkein halvinta puutavara on jo valmiiksi homeessa.Jos ihmettelette huonoa oloa joka jatkuu ja jatkuu.Oisko jokin itiö jo ilmassa uudessa talossa.

      • eiyhtäänukkoatule

        Ja laatupäällikkö julistaa mustan valkoiseksi, meillä oli tarkka vastaavamestari joka ei hyväksynyt laiminlyöntejä. DT uhkasi monta kertaa että työt keskeytetään joko työpäällikön tai laatupäälikön suulla.
        Joutuivat taipumaan ja korjaamaan kaikki virheet pitkin hampain.
        Röyhkeyden huippu koko firma, myyjä oli mukava mutta pahassa välissä eikä uskaltanut puuttua rakentamiseen.


      • jiiteemies

        No jopas on, minun kokemukseni designtalosta on samaan suuntaan. Näiden designtalon päälliköiden kanssa pitää jo päivää sanoessa katsoa ulos ja vielä kellosta tarkastaa valehteleeko se tälläkin kertaa. Laskua ei missään nimessä kannata maksaa jos on kesken pienikin homma. Luokatonta on asioiden hoito sen jälkeen kun rahat on kilahtanut tilille. Varsinkin jos vähänkin isommasta korjauksesta kyse niin menee mahdottomaksi hoitaa. Asia venyy ja venyy ja yrittävät viivytellä ja väsyttää, jos se unohtas tai ei jaksaisi odottaa. 10 vuoden rakennetakuukin on täyttä kusetusta, lähinnä näiden "räätälien" käyttöön tarkoitettu argumentti, joka on vain markkinamiesten sanahelinää. Vai on toimitusjohtaja uhkaillut oikeustoimillakin, oikein oikeustoimitusjohtaja. Miksi uhkasi oikeustoimilla toimitusjohtaja?


      • Setäsmies

        Kaikilla talotehtailla on siinä suhteessa sama toimintatapa että puutteet, myöhästymiset sun muut eivät kuulu talomyyjälle. Talomyyjä on porttitoistimena korkeintaan. Välittää rekkulat tehtaan päällysmiehille. Jopa niissä firmoissa joissa myyjän luvataan olevan tukena kalkkiviivoille asti reklamaatioiden käsittelyn hoitaa aina joku joka istuu pankin päällä.


    • maksapihvi

      hyvä ku maksoit

    • arvioijoita

      Rahat pois ja takavalot näkyy. On varmasti ikävää, sähköposti ralli alkanut..jne...
      Halvalla saa mitä tilaa, ei kai tämä ole uusi asia.
      Kannattaisiko katsoa hyvän maineen omaavia yrityksiä ja laittaa vaikka muutama tonni lisää niin saa paljon muutakin kuin kunnon kodin.

      • kaikki.ne.kalliita.on

        Melko absurdia puhua halvasta omakotitalojen kohdalla.
        Halvalla tehtyä voi saada, mutta ostohinnaltaan edes edullista ei saa miltään valmistajalta, saatika oikein halpaa. Ei edes Älvsbyltä.


    • Entinen_DT_asiakas

      Huonot kokemukset täälläkin Design talosta. Talon ongelmat ratkaisematta ja korjaamatta. Loppulasku onneksi maksamatta ja pysyy vaikka sitä karhuavatkin. Kirjallista valitusta sisään ja asiaa tarvittaessa eteenpäin kuluttajariitalautakuntaan.

      • Mjaj

        Huono kokemus meilläkin...vähätellään joka asiaa...aina syy on asiakkaassa.


      • Hyihyi

        Erittäin huonot kokemukset täälläkin. En olisi ikinä uskonut, että näin mukavasta asiasta kuin talon rakentamisen pitäisi olla,saadaan asiakkaalle semmonen vitutus päälle, että teki jo alkumetreillä mieli heittää bensaa nurkkiin ja tulitikkua perään. Halvemmaksi olisi tullut polttaa tuossa vaiheessa ja olisi säästynyt yöunet ja hermojen menetys. Älkää hyvät ihmiset koskeko pitkällä tikullakaan kyseiseen puljuun.


      • Anonyymi
        Hyihyi kirjoitti:

        Erittäin huonot kokemukset täälläkin. En olisi ikinä uskonut, että näin mukavasta asiasta kuin talon rakentamisen pitäisi olla,saadaan asiakkaalle semmonen vitutus päälle, että teki jo alkumetreillä mieli heittää bensaa nurkkiin ja tulitikkua perään. Halvemmaksi olisi tullut polttaa tuossa vaiheessa ja olisi säästynyt yöunet ja hermojen menetys. Älkää hyvät ihmiset koskeko pitkällä tikullakaan kyseiseen puljuun.

        käy poltaan koko tehtaan tai vittuilee toimitusjohtajalle


    • Älkäähankkikotalopaketia

      Kun allekirjoitatte toimitussopimuksen, vahtikaa että viimeinen maksuerä on riittävän iso eikä vaan 2000...3000e. Pikkuraha ei estä talotoimittajaa jättämästä työtä kesken. Ja vaatikaa lain edellyttämä etumaksuvakuus, jos yrittävät laskuttaa enemmän kuin ovat toimittaneet

    • Perseestä

      Sama homma mulla Designtalon kanssa. Vuosi asuttu ja puutteet korjaamatta, ei mitään vastata sähköposteihin, ei vastata puheluihin yms. Virhe oli maksaa viimeinen osuus.

      • minkälaisia.virheitä

        Minkälaisista virheistä on kysymys?
        Melko erikoiselta kuulostaa, ettei yhtiö hoitaisi pikkujuttuja kuntoon joiden kustannukset eivät olisi vaivannäköä suurempia.
        Toisaalta jos kyse on isoista asioista (kuinka isoja voi olla asuttavassa talossa?) ottaisi riskin päätymisestä käräjille tai vähintään kuluttajaviranomaisten kiusattavaksi.


    • vertailukannattaa

      Tuon yhtiön edustajan asiakkaalle esittämät asiat menee näin.
      Suomen suurin, paras, superlatiiveja.
      Miksikö yritys tekee voittoa ja miksi yrityksellä on paljon negatiivistä somekeskustelua.
      Halvalla yritetään myydä mielikuvia paremmasta tuotteesta ajattelen kirjoittaessani.
      Reglamaatioiden hoito ei ole leikin asia.Työmaalle kun tullaan töihin niin osataan myös käyttäytyä sen mukaan.Asiakas maksaa kaiken.
      Ottakaa monelta toimijalta tarjous ja verratkaa sitten mikä on paras vaihtoehto.Silloin selviää moni asia.

      • minkälaisia.virheitä

        "Miksikö yritys tekee voittoa ja miksi yrityksellä on paljon negatiivistä somekeskustelua."
        Voittoa tuottamaton yritys on ennen pitkää entinen yritys.

        Isolla toimijalla on paljon asiakkaita ja näinollen paljon julkisuutta eikä siltä negatiiviseltakaan julkisuudelta voi välttyä yksikään yritys nykyisessä some-maailmassa. Negatiivisen palautteen määrä suhteutettuna asiakas-/myyntimääriin olisi oleellinen tieto.
        Sellaista ei kuitenkaan ole käytettävissä ilman asiasta tehtävää luotettavaa tutkimusta.

        Itselläni ei ole mitään kokemuksia ao. yrityksestä pl. taloesittelyt, mutta melko hatarasti perustellut julkiset mustamaalaamiset mistä tahansa yrityksestä ovat asiatonta mölinää.
        Mutta täysin mahdollistahan se on, että sutta ja sekundaa tältäkin yritykseltä on voinut lipsahdella, rakentaminenhan on perinteisesti ollut melkein aina vähän sinnepäin tekemistä.


      • yritystarkkailija

        ...rakentaminen on taitopeli. Kaikki netissä olevat keskustelut pitää osata suodattaa oikein, puolesta ja vastaan., on niin paljon huulenheittoa, ja trollaajia puolesta ja vastaan, ota nyt selvää mikä pitää paikkansa? Toki jos shittiä alkaa tulla paljon jostain, se kertoo mielestäni jotain.
        Samaa mieltä noista superlatiiveistä, nettisivuilla ja markkinoinnissa, siellä voi heittää mitä tahansa, isoin toimija, tyytyväisimmät asiakkaat jne. Näiden "kehu"sanojen tarkoitus on uida tuonne takaraivoon, ja saada asiakkaita - ei mitään muuta. Markkinoinnissa kaikki on sallittua.
        Kun tehdään elämän suurinta kauppaa (asunto), kannattaa kysyä, kyllä tietoa löytyy. Ja jos ei ole itse rakentamisen asiantuntija, niin ottaisin jo tarjousvaihekyselyyn, ammattilaisen mukaan ja vertailuun, jokaisen lähipiirissä on useimmiten joku rakentamisesta tietävä, Tärkein homma talopakettia ostaessa on asentajat, itse ennen kauppaa, pitäisi tietää, kuka asentaa, kun sen tietää, sitten kysyy kokemuksia ja mielipiteitä asentajan aikaisemmista kohteista suoraan asiakkaalta (2-3), jos se ei onnistu, unohtaisin kaupat. Nämä "tehdasasennukset" kun tehdään useimmiten aliurakoitsijoiden toimesta ja reklamointitavat kirjavia. Muutaman satasen panostus 200 000-500 000 euron hankkeessa on mitätön.
        Joissakin tapauksissa voi olla niin, että sopimuksissa lukee, reklamoinnit tehdään urakoitsijalle eikä talotehtaalle. Ostotilanteessa ja "ostokiimassa", tuollaiset unohtuu. Ja on ihan liikaa esimerkkejä, että muutaman vuoden päästä alkaa ongelmat näkyä, ja urakoitsijaa ei välttämättä enää olemassa, silloin asiakas on yksin ja sitten kirjoitellaan näillä palstoilla.
        Itse kun olen ollut alalla jo 70-luvulta lähtien, on muutos ollut aika kiivas erityisesti viimeiset 10-vuotta, eikä aina hyvään suuntaan. Jos joku kysyy mua vastaavaksi pientalokohteeseen (sivuhommana), täytyy toteutua kaksi asiaa, mun pitää tuntea oikeasti rakentajat, että ovat oikeasti ammattilaisia ja sanaan voi luottaa, toinen on talotehdas, on talotehtaita, joiden tuotteita en hyväksy ja erityisesti toimintapaa, joidenkin hyväksyn.
        Ja tiedoksi, en pyytämälläkään kerro mitään listaa talotehtaista.
        Itselläni ei ole kokemusta palstalla nimetystä talotehtaasta ja en ota kantaa.
        Kannattaa muistaa, että asiakas on kuningas, ja jos joku myyjä alkaa "hoputtamaan", silloin pitää ottaa etäisyyttä, ostotapahtuma pitää tulla luonnostaan eikä painostettuna.
        Niin, vielä yksi asia, muistakaa tehdä urakoitisijan kanssa sopimus, jossa on selkeä urakkarajaliite, voi olla yksinkertainen. Joskus pelkästä väärinymmäryksestä voidaan parjata hyviäkin rakentajia, kun asiakas ja urakoitisjan oletukset menee ristiin, yleensä silloin, kun kaikki on puheen varassa..


      • Anonyymi
        yritystarkkailija kirjoitti:

        ...rakentaminen on taitopeli. Kaikki netissä olevat keskustelut pitää osata suodattaa oikein, puolesta ja vastaan., on niin paljon huulenheittoa, ja trollaajia puolesta ja vastaan, ota nyt selvää mikä pitää paikkansa? Toki jos shittiä alkaa tulla paljon jostain, se kertoo mielestäni jotain.
        Samaa mieltä noista superlatiiveistä, nettisivuilla ja markkinoinnissa, siellä voi heittää mitä tahansa, isoin toimija, tyytyväisimmät asiakkaat jne. Näiden "kehu"sanojen tarkoitus on uida tuonne takaraivoon, ja saada asiakkaita - ei mitään muuta. Markkinoinnissa kaikki on sallittua.
        Kun tehdään elämän suurinta kauppaa (asunto), kannattaa kysyä, kyllä tietoa löytyy. Ja jos ei ole itse rakentamisen asiantuntija, niin ottaisin jo tarjousvaihekyselyyn, ammattilaisen mukaan ja vertailuun, jokaisen lähipiirissä on useimmiten joku rakentamisesta tietävä, Tärkein homma talopakettia ostaessa on asentajat, itse ennen kauppaa, pitäisi tietää, kuka asentaa, kun sen tietää, sitten kysyy kokemuksia ja mielipiteitä asentajan aikaisemmista kohteista suoraan asiakkaalta (2-3), jos se ei onnistu, unohtaisin kaupat. Nämä "tehdasasennukset" kun tehdään useimmiten aliurakoitsijoiden toimesta ja reklamointitavat kirjavia. Muutaman satasen panostus 200 000-500 000 euron hankkeessa on mitätön.
        Joissakin tapauksissa voi olla niin, että sopimuksissa lukee, reklamoinnit tehdään urakoitsijalle eikä talotehtaalle. Ostotilanteessa ja "ostokiimassa", tuollaiset unohtuu. Ja on ihan liikaa esimerkkejä, että muutaman vuoden päästä alkaa ongelmat näkyä, ja urakoitsijaa ei välttämättä enää olemassa, silloin asiakas on yksin ja sitten kirjoitellaan näillä palstoilla.
        Itse kun olen ollut alalla jo 70-luvulta lähtien, on muutos ollut aika kiivas erityisesti viimeiset 10-vuotta, eikä aina hyvään suuntaan. Jos joku kysyy mua vastaavaksi pientalokohteeseen (sivuhommana), täytyy toteutua kaksi asiaa, mun pitää tuntea oikeasti rakentajat, että ovat oikeasti ammattilaisia ja sanaan voi luottaa, toinen on talotehdas, on talotehtaita, joiden tuotteita en hyväksy ja erityisesti toimintapaa, joidenkin hyväksyn.
        Ja tiedoksi, en pyytämälläkään kerro mitään listaa talotehtaista.
        Itselläni ei ole kokemusta palstalla nimetystä talotehtaasta ja en ota kantaa.
        Kannattaa muistaa, että asiakas on kuningas, ja jos joku myyjä alkaa "hoputtamaan", silloin pitää ottaa etäisyyttä, ostotapahtuma pitää tulla luonnostaan eikä painostettuna.
        Niin, vielä yksi asia, muistakaa tehdä urakoitisijan kanssa sopimus, jossa on selkeä urakkarajaliite, voi olla yksinkertainen. Joskus pelkästä väärinymmäryksestä voidaan parjata hyviäkin rakentajia, kun asiakas ja urakoitisjan oletukset menee ristiin, yleensä silloin, kun kaikki on puheen varassa..

        Mahdatko itse olla jonkun talopaketin myyjä tai ainakin jotenkin kytköksissä?


    • llooiki

      Älkää missään tapauksessa ottako kyseistä talo toimittajaa! Kuinka monta riita tapausta on meneillään? Kysymykseen voi tj vastata? Tiedän että ei ole vara vastata! Kuinka monessa tapauksessa olette olleet oikeudessa? Sitä paikkaa vältätte loppuun saakka! Olis mukava kun oltais käräjillä sais jukaista oikeuden pöytäkirjat!Sitä tässä ootellaan!

    • Pettynyt

      Kokemuksia
      Suunnitelmissa runsaasti virheitä. Kaukana asiakkaan tontista tehdyt suunnitelmat eivät ole ratkaisuiltaan realistisia. Asiakas joutuu tarkistamaan kaikki yksityiskohdat ja informoimaan virheet. Tästä huolimatta virheet toistuvat ja kertautuvat uusissa versioissa. Taloprojektin kokonaishallinta ei ole kenenkään hanskassa. Den Finlandin toiminnasta puuttuu huolellisuus ja laatu. Todella huonot kokemukset. Nykyisillä tiedoilla en enää päätyisi Den Finlandin (Designtalo) talotoimitukseen.

    • Harmia

      Varoitus!
      Uskokaa tai älkää. Miettikää viisi kertaa ennen kuin ostatte Ainoa kotia tai Design taloa. Aivan karmeaa jälkeä. Pääkaupunkiseudulla pystyttää virolais-venäläinen asennusporukka. Rikkovat sen minkä asentavat. Oma talomme on pilattu lukuisilla rakennusvirheillä.

    • Harmia

      Jatkan edelliseen viestiin
      En viitsi tässä mainita virolaista pystytysfirmaa, jota Design talo käyttää ainakin pääkaupunkiseudulla. Kun seurasin oman talon luokatonta pystytystä, niin keskeisin asennustyökalu sorkkaraudan lisäksi oli leka, jolla kaikkia elementtejä nuijittiin väkisin paikalle, kun Perustavan perustukset eivät olleet suorassa. Puuta repesi, rutina kuului eikä mistään välitetty.

    • Taistele

      Ei kannata edes harkita ainoa-koti /design- taloa /den finland.täynnä ongelmia enemmän kuin laki sallii luokatonta rakentamista.täyttä huijausta koko heidän toiminta .eivät hoida edes yksinkertaisia asioita kuntoon.ei taida tällä talo toimittajalla olla muuta kuin ongelmia.

    • Jackson

      Design-Talo = Den. Paska huijarifirma! Kiertäkää kaukaa!

      • risumaja

        Joo täyttä PASKAA!


      • hökkeli

        Yrittäjän kohtelu täysin perseestä.Munatonta porukkaa.


    • Tyttönen87

      2017 keväällä valmistui muutto valmiina designtalo eteläsuomeen.Pystytysporukka oli jotain virolaisia mutta osasivat homman hyvin. Ja Timpuri joka meillä oli niin oli todella hyvä työssään, ei valittamista. Ottaisin uudestaankin designtalon

      • Anonyymi

        Sama kokemus minulla..kaksi Design-taloa perheessä ja kaikki sujui hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama kokemus minulla..kaksi Design-taloa perheessä ja kaikki sujui hyvin.

        Myyjän vedätys


    • kukasammuttaavalot

      Pirkanmaalla ainakin luovuttu jo näköjään toivostakin, huippumyyjä heillä vuosia oli , mutta nimenomaan oli ja lähti pois, ainoa syy meillä aikoinaan miksi otettiin Design, on kuulemma tekijätkin lähteneet nyt muualle kun ensin lähti myyjä ja perään työpäällikkökin lähti

      • S.L

        Kumpikin työpäällikkö saakin lähteä, luokatonta osaamista ja vielä luokattomampaa käytöstä asiakkaille. Näiden työpäälliköiden vuoksi jäi huono maku enkä voi ko firmaa suositella. Ja loput korjaukset edelleen hoitamatta, ei vuosi ole riittänyt odotteluun. Sähköpuoli osasi sentään asiansa, nopeaa ja ystävällistä asioiden hoitamista.


    • Kelvotonta_laatua

      Käytiin talven ja kevään aikana useissa Designtalo-esittelyissä. Työn jälki ja viimeistely oli aivan surkeaa luokka pää. Huonoin talovalmistaja, joiden taloihin olemme tutustuneet. Ainoakoti luonnollisesti samaa huonoa laatua. Päädyimme lopulta Jukkataloon.

      • XXXz

        Kaksi desingtaloa espooseen rakennuttaneena voin kertoa olevani tyytyväinen laatuun ja toimintatapoihinsa :)


    • ongelmatonta

      Meillä on talaotoimittajan valinta tässä edessä ja designtalo ollut ykkösenä tässä mutta ei näiden keskustelujen perusteella kyllä uskalla ko firmaa valita. Kiitos varoittavasta sanasta

    • Susisyntyessä

      Meillä Dt talo vuosim. -05.Kerran tullut vettä yläkerran suihkusta alakertaan virheelisen putkiston takia ja nyt ilmanvaihto kanavien putsauksessa huomattiin että on vetänyt ilmaa väliseinästä (villapölyä). Ihan perse estä sekin tehty..... Älkää ikinä tämmöstä talonrakentajaa ottako

    • alkulasku

      Ei tule meille Designtalolta loppulaskua eikä alkulaskua, onneksi älyttiin maksaa vähän enemmän ja päädyttiin toiseen talotoimittajaan.

    • Valmistaloa_pohtiva

      Mites Helmitalon laita?

    • Projekti
    • Terverakentaminen

      Pitäisikö tehdä ns. joukkokanne?

      Yksin on vaikea pärjätä, mutta yhdessä hyvän asianajajan vetämänä juttu voi kantaa niin hyvin, että moni voisi saada omansa ilman käräjiä. Käräjilläkin ei maksettavaa jää, kun vastapuoli maksaa mikäli tilaaja on hoitanut velvollisuutensa moitteetta. Siinäkin jos kauhuskenaario iskisi salamana taivaalta, niin vakuutus hoitaa kulut jos on oikeusturvavakuutus. Luödäänkö hynttyyt yhteen?

    • sdfghjkl

      Oon saanut 7 vuotta seurata rinnalta talofirman työntekijän töitä. Firma kyllä huolehtii reklamaatioista( denin alaiset työntekijät, timpurifirmoista en tiedä ovat kokonaan aliurakoitsijoita) . Vähän väliä saa käydä asiakkaiden luona tekemässä mitä järjettömimpiä reklamaatioita. ( siis järjettömimpiä asioita mistä asiakkaat ovat vinkuneet.) Jos joku firma hyppii asiakkaan mukaan niin tämä.

    • Oikeastirakentanut

      Taitaan Designin ylivoima ahdistaa muiden tehtaiden myyjiä. Ainoa mahdollisuus vaikuttaa DT:n ylivoimaan on täällä valehteleminen. DT tarjoaa sellaista pakettia, ettei siihen muut pysty. Kokoajan ihmiset haluaa talonsa valmiinpana ja helpomman prosessin kautta mikä tekee muiden toimijoiden tilanteen tukalaksi. Eivät pysty tarjoamaan, kun asiakkaat haluavat kaikrn yhdellä sopimuksella.

      Meille valmistui DT vuosi sitten Espooseen ja ollaan oltu tyytyväisiä. Silloin ei saanut vielä maatöitä DT:n kautta, joten siitä osuudesta ei omakohtaista tietoa. Ehdottomasti olisin halunnut kaikki yhdellä sopimuksella. Se poistaa yllätykset projektista..

    • kypsä

      Design-talossa lumiesteet asennettu aivan liian harvalla kiinnitysvälillä. Tänä talvena vaikka oli pudotettu lumia katolta tuli toinen lumieste alas repien kattopeltiä mennessään. Kun oli asuttu 7 vuotta tässä talossa tuli toiselta puolelta lumieste alas. Molemmilla kerroilla Design-talo ei ottanut mitään vastuuta vaikka kattopeltiasentajien mukaan lumiesteen mukana tulee aina enemmän kiinnitysosia kun tässä talossa on käytetty. Nyt kun toinen tuli alas otin yhteyttä kuluttaja-asiamieheen joka oli sitä mieltä että 7 vuoden kohdalla talofirman olisi tullut korvata kyseinen vaurio. Nyt kun talo on yli kymmenen vuotta vanha firman ei tarvi korvata enää. Harmi kun oli niin tyhmä ettei silloin 7v kohdalla tajunnut kysyä kuluttaja-asiamiehen kantaa. Laitettu siis 15v vanhan design-talon katon korjauksiin nyt 3000e. Vakuutus ei korvaa koska ovat sitä mieltä että katolla ollut jossain vaiheessa liikaa lunta mikä painanut lumiesteen pois paikaltaan. Lumiesteessä peltikatolla ainakin pitää olla 3metrin pätkässä vähintään 4 kiinnityskohtaa. Design-talon kiinnityksessä 7 metrin lumiesteessä 6 kiinnityskohtaa. Laatupäällikkö oli sitä mieltä et ei ota kantaa. Ylläri pylläri!

    • Anonyymi

      Täällä Hiltulanlahdessa on kolme Designtalo kauppaa kaatunut Nilsiäläisen työpäällikön ala arvoiseen käytökseen. Ottaisivat sellaisia miehiä töihin , jotka hoitavat työnsä , niinkuin pitääkin,
      Kävimme monessa Designtalon näyttelyssä ja haastattelimme useita talon omistajia ja aina nousi saman miehen nimi esiin, ihmettelimme tätä asiaa ja tulimme siihen tulokseen , ettei niin useat perheet , toisistaan tietämättömät voi valehdella samaa asiaa, pyysimme tarjousta muista talofirmoista ja päädyimme toiseen , siskoni pyysi myös tarjousta monista talofirmoista ja päätyi myös toiseen , emme samaan ja en näe syytä alkaa mainostaan näitä talofirmoja joihin päädyimme, mutta suurin syy miksi jätimme Designtalon pois kuvioista oli monen perheen kertomus työpäälliköstä , joka ei hoitanut asioita niinkuin oli sovittu ja se kolmas kauppa joka oli tarkoitus tehdä Designtalon kanssa ei ollut meidän tuttava , vaan yhden Designtalon omistajan sukulainen. Jos oikein rehellisiä ollaan , niin emme oikein uskaltaneet lähteä tähän juttuun, negatiivinen palaute oli niin suuri, talossa ei varmaan mitään vikaa ole , mutta....

      • Anonyymi

        KIva kuulla kun itseänikin juuri kiinnostaa hiltulanlahti ja designtalo.. Mihin firmaan päädyitte?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KIva kuulla kun itseänikin juuri kiinnostaa hiltulanlahti ja designtalo.. Mihin firmaan päädyitte?

        Hieno alue Hiltulanlahti, toivottavasti saat tontin sieltä....
        Mieti tarkkaan kannattaako rakentaa Desigtaloa, vaikka se sinua kiinnostaakin. Talofirmoja on muitakin ja voihan sitä itsekkin rakentaa ,jos on riittävästi ammattitaitoa ja aikaa.


    • Anonyymi

      Kiva lukea kun toiset luulee että suomi vielä nousee ja rakentelee taloja....muistakaapas että kun työpaikka putoaa alta niin vouti on nopeasti kylässä ja sitten tippuu kovaa....ja 90% varmuudella monella kaatuu tuore talo voudin syliin...oletteko jo valmistautuneet voudin tuloon velkaiset?

    • Anonyymi

      Älkää missään nimessä maksako viimeistä laskua ennenkuin kaikki työt on tehty.

      • Anonyymi

        Oletko tutustunut maksuerätaulukkoon? Meillä siinä oli selkeesti jätetty osa lopputöihin. T. Juuri rakentanut


      • Anonyymi

        Maksakaa laskunne. DT-T.


    • Anonyymi

      Viestiketju kuvaa hyvin muiden talotoimittajien ahdinkoa, kun joutuvat tuommoista sontaa tänne kirjoittaan.Tulokset puhuvat puolestaan, Designtalolle menee todella hyvin ja muita se harmittaa. Olen tyytyväinen designtalon omistaja ja tutustunut heidän prosessiin ja myyntilukuihin. T. Aika lapsellista trollaamista

      • Anonyymi

        mitä voi maksa noin 150 neliön talo?


      • Anonyymi

        Meillä Ainoa koti/Designtalo. Järkyttävää touhua, Miten yritys suhtautuu reklamaatioihin! Niin huijattu olo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä Ainoa koti/Designtalo. Järkyttävää touhua, Miten yritys suhtautuu reklamaatioihin! Niin huijattu olo.

        Jaa teillä on molemmat :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mitä voi maksa noin 150 neliön talo?

        Ota desing talo saat sädesienitalon.onnittelut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ota desing talo saat sädesienitalon.onnittelut

        Den Finlandin Ainoa koti älkää vain ostako muuttovalmista talopakettia. Järkyttävät kokemukset toimittajasta, laadusta ja asiakaspalvelusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa teillä on molemmat :D

        Etkö tajua, sama paskapaketti eri nimellä.


    • Anonyymi

      Pohjolan designtaloja tehneenä en suosittele, koska jouduin syyttä suotta korvaus vaatimukseen aliurakoitsijana vaikka pääurakoitsija oli vastuussa materiaaleista.
      Onneksi oikeus toteutui ja silloinen pohjolandesig päälikkö H A ei lähtenyt viemään asiaa oikeuteen , olisi hävinnyt.

    • Anonyymi

      Suosittelen kaikkien talotehtaan edustajien kanssa käytyjen puheluiden tallentamista. Voivat käyttäytyä erittäin törkeästi ja uhkaavasti puhelimessa luullen, ettei siitä jää mitään tallennetta.
      Tämä pätee varmasti monien talotehtaiden kohdalla..

    • Anonyymi

      Tää on desingtalon näemmä toimintamalli .

      4 vuotta ja viat korjaamatta , on monet s-posti lupaukset saatu.

      Sitten tulee korjaaja joka pikkasen tekee jotain ja sitten lupaa parin viikon sisällä kaikki kuntoon .

      Sen jälkeen ei näy eikä kuulu mitään.

    • Anonyymi

      Älkää maksako viimeistä laskua ennen kuin talo on tehty.minulle tuli perinnöstä lasku ja päällikkö ei tiennyt että vesivahinkokin oli tullut rakennusvaiheessa ja 2 kuukautta oli viivästynyt rakennus.tyly oli omistaja kun soitin mutta taipumaan joutui.jos muutamalla sanalla niin mafioosot ovat sutkeja.olkaa tarkkoina ja kaikki paperille muuten maksatta ja jos avaimet käteen talon homma että niin joka päivä käykää tarkistamassa.monta on aliurakoitsiaa viemässä.terveisin koulun käynyt

      • Anonyymi

        Aika sekava kommentti.
        - "tuli perinnöstä lasku" ...Jonkunhan ne perinnön asianhoitamisesta koituvat kulut ja palkkiot tosiaan pitää laskuttaa. Yleensä se on joku lakimies. En vaan tiedä, miten se perintöhässäkkä liittyy tähän.
        - Siis päällikkö ei tiennyt vesivahingosta eikä 2 kk:n viivästyksestä?
        - Minkä omistaja oli tyly?
        - "jos muutamalla sanalla niin mafioosot ovat sutkeja" ...Siis mitä? Muutamalla sanalla? Sutkeja?
        - "jos avaimet käteen talon homma että niin joka päivä käykää tarkistamassa." ...Ihan sekavaa tekstiä...
        - "monta on aliurakoitsiaa viemässä" ...Viemässä mitä? Sinun aivoja?


    • Anonyymi

      Onneksi me saatiin purettua kauppa kyseisen firman kanssa. Alkoi tulemaan ihan hirveää tekstiä ja uhkailua. En voi kyllä kenellekään suositella Desingtaloa. Mainospuheet on kovat aikataulusta ja muusta mut toteutus erittäin heikkoa.

      • Anonyymi

        Meillä muutto uuteen Design-taloon reilun kuukauden päästä ja asiat edenneet kokoajan mallikkaasti. Työn jälkeen oltu myös erittäin tyytyväisiä. Toivottavasti menee loppuun saakka hyvin ja ei tule jälkikäteen virheitä ilmi. Mutta jos nyt kysyttäisiin, niin ehdottomasti ottaisin saman firman uudestaan. Kohde Etelä-Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä muutto uuteen Design-taloon reilun kuukauden päästä ja asiat edenneet kokoajan mallikkaasti. Työn jälkeen oltu myös erittäin tyytyväisiä. Toivottavasti menee loppuun saakka hyvin ja ei tule jälkikäteen virheitä ilmi. Mutta jos nyt kysyttäisiin, niin ehdottomasti ottaisin saman firman uudestaan. Kohde Etelä-Suomessa.

        Olisi mukava päästä katsomaan tätä kyseistä kohdetta ja keskustella lisää.


    • Anonyymi

      Voi paska. Me maksettiin loppuerä ja nyt ollaan asuttu kaksi kuukautta Ainoakodin asunnossa eli den Finlandin eli design talon asunnossa.

      Vielä puuttuu jos mitä. Naapuria olivat uhkailleet lakimiehillä kun ei ollut maksanut ennenkuin kaikki on kunnossa.

      Älkää ottako Den Finlandin taloa! Olen normaali ihminen, enkä mikään riitaherkkä eli kusettavat normaali asiakasta.

      • Anonyymi

        Meillä meni ainakin kaikki just niin kuin piti. Jos joskus vielä rakennan on se desingtalo tietävät mitä tekevät ja kaikki on ammattilaisia. Voin suositella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä meni ainakin kaikki just niin kuin piti. Jos joskus vielä rakennan on se desingtalo tietävät mitä tekevät ja kaikki on ammattilaisia. Voin suositella.

        Herra mun vereni!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä meni ainakin kaikki just niin kuin piti. Jos joskus vielä rakennan on se desingtalo tietävät mitä tekevät ja kaikki on ammattilaisia. Voin suositella.

        Hei!
        DEN Finlandilta talon tilanneena en usko noita puheitasi. Mikäli olisit selvillä hyvän rakennustavan vaatimuksista ja talosi rakenteista, väittäisit muuta. Pääsääntöisesti DEN Finlandin Designtalot ja Ainoakodit eivät täytä hyvän rakennustavan vaatimuksia. Uskallan näin väittää, koska olen muutaman vuoden noissa taloesittelyissä kierrellyt. Löytäisin heti useita rakennusvirhettä talostasi mm. ulkolaudoituksen osalta.


    • Anonyymi

      Ollaan muutama kuukausi nyt asuttu Designtalossa ja mitä naapureiden kanssa keskusteltu, niin meillä ollut vähiten vastoinkäymisiä! Rakentamisessa sattuu ja tapahtuu, mutta meillä ainakin kaikki hoidettu mallikkaasti kuntoon. Yleensä yksi puhelu tai sähköposti riittänyt ja hommat on jatkuneet kuten sovittu. Mikäli joskus vielä rakennetaan, niin ei tarvitse enää talotoimittajaa miettiä, siihen rumbaan en enää lähde

      • Anonyymi

        Teillä ollut suhteet kohdillaan. Liekkö ollut samainen ajatusmaailma.
        Meillä mikään asia ei oikein toiminut. Ei suunnittelu, ei rakentaminen eikä vikojen korjaus. Yksi asia sentään toimi, myynti ja kauppakirjojen allekirjoittaminen.
        Eli ei voida kyllä suositella Desingtaloa edes pahimmalle vihamiehelle. Pari vuotta asumista tässä ja sitten vahinko kiertoon. Jos joskus vielä rakennetaan niin paljoa ei voi huonompaan suuntaan mennä talotoimittajaa valittaessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teillä ollut suhteet kohdillaan. Liekkö ollut samainen ajatusmaailma.
        Meillä mikään asia ei oikein toiminut. Ei suunnittelu, ei rakentaminen eikä vikojen korjaus. Yksi asia sentään toimi, myynti ja kauppakirjojen allekirjoittaminen.
        Eli ei voida kyllä suositella Desingtaloa edes pahimmalle vihamiehelle. Pari vuotta asumista tässä ja sitten vahinko kiertoon. Jos joskus vielä rakennetaan niin paljoa ei voi huonompaan suuntaan mennä talotoimittajaa valittaessa.

        Meillä ei DEN-talojen osalta toiminut mikään muu kuin laskutus. Yhtiö on vailla mitään ammattiylpeyttä toimiva lafka, Ollaan rakennettu ennenkin, ja avaimet käteen projekti DENin kanssa oli tuskien taival alusta loppuun saakka, sekä laadun että hinnan osalta. Jos haluat taloprojekistasi pettymyksiä ja pahan mielen, valitse ko yhtiö. Jos taas haluat kivan talon ja mukavan, mutta haastavan projektin, pysy kaukana DEN-taloista. Meille jäi erittäin huono kuva ko. yhtiöstä. Pysykää erossa, jos suinkin voitte.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä ei DEN-talojen osalta toiminut mikään muu kuin laskutus. Yhtiö on vailla mitään ammattiylpeyttä toimiva lafka, Ollaan rakennettu ennenkin, ja avaimet käteen projekti DENin kanssa oli tuskien taival alusta loppuun saakka, sekä laadun että hinnan osalta. Jos haluat taloprojekistasi pettymyksiä ja pahan mielen, valitse ko yhtiö. Jos taas haluat kivan talon ja mukavan, mutta haastavan projektin, pysy kaukana DEN-taloista. Meille jäi erittäin huono kuva ko. yhtiöstä. Pysykää erossa, jos suinkin voitte.

        Tähän kommenttiin ei ole juurikaan lisättävää. Omaa henkistä painolastia epäonnistuneesta DEN Finlandin taloprojektista keventää tietoisuus , että on muitakin kohtalontovereita.


      • Anonyymi

        Meillä ei ainakaan ole hoitunut mikään asia. Onnittelut teille, olette olleet onnekkaita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän kommenttiin ei ole juurikaan lisättävää. Omaa henkistä painolastia epäonnistuneesta DEN Finlandin taloprojektista keventää tietoisuus , että on muitakin kohtalontovereita.

        Täysin samat kokemukset. Väittävät että ainutlaatuinen tapaus, mutta ei tarvitse kauaa selata niin löytyy samaa meininkiä vaikka miten paljon.


    • Anonyymi

      En voi suositella ko. firmaa. Meillä ollut paljon ongelmia ja sitten ei oteta vastuuta enää omista virheistä ja lopetetaan puhelimeen vastaaminen. Uskomatonta paskaa kyllä. Timpuri oli meillä tosi hyvä ja sen työn jälki hyvää mutta lvi puoli ihan hanurista, kytkentöjä tehty väärin. Jos tekisin uuden talon, firma olisi todellakin aivan eri.

    • Anonyymi

      Täällä kans LVI porukka sössi hommansa urakalla ja toistuvasti. Valvomalla ja reklamoimalla tuli hyvä

    • Anonyymi

      Laskuttaa kyllä osasivat.
      Maaliskuusta asuttu ja monta asiaa on päin persettä. Muun muassa katto vuotaa. Hienoa jälkeä. Älkää nyt ihmiset vaan ostako tältä konsernilta yhtään mitään.

    • Anonyymi

      Aivan paskoja taloja rakentavat. Kokemusta on.

    • Anonyymi

      Täältä kanssa varoitus tästä firmasta. Ehkä elämäni pahimpia virheitä oli valita tämä talotoimittaja. Joka osa-alueella suuria ongelmia. Suosittelen todellakin valitsemaan jonkun muun toimittajan.

      • Anonyymi

        Kiitos, tässä juuri suunnitellut kyseiseltä talo firmalta taloa, mut nämä kaikki kommentit nähneenäni taidan vaihtaa firmaa heti 🤭


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Vaan mistä löytäisi reilun talofirman?
      Onko yksikään isoista toimijoista sellainen?

    • Anonyymi

      Olisiko Honkarakenne reilu. Ainakin sellainen kuva on.

      • Anonyymi

        Den Finland Oy:llä jopa käyttökate oli miinuksella jo ennen koronaa, eli vuonna 2019. 2019 tilikauden tulos oli -11,465 miljoonaa euroa.


    • Anonyymi

      Heikosti taitaa Designtaloilla mennä kun ei myyjä ole pariin päivään vaivautunut vastaamaan puhelimeen. Edes myynti ei siis nykyään enää pelaa. Hyvä että eksyin tänne niin ei tarvitse viedä prosessia heidän kanssaan enää yhtään eteenpäin.

    • Anonyymi

      Kokemukseni mukaan reiluja talofirmoja ovat Ainoa, Honka, Jämerä ja Lammi. Huonot kokemukset Passiivikivitalot ja Mammutti.

      • Anonyymi

        Ei kai tarkoita Ainoakotia, joka on ihan paska talo.


      • Anonyymi

        Ainoa=Design talo


    • Anonyymi

      Paska pulju!

      • Anonyymi

        Aliurakoitsijan kohtelu tosi alaarvoista.
        Pohjois-suomen työpäällikkö vaihtoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aliurakoitsijan kohtelu tosi alaarvoista.
        Pohjois-suomen työpäällikkö vaihtoon!

        Kannatetaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aliurakoitsijan kohtelu tosi alaarvoista.
        Pohjois-suomen työpäällikkö vaihtoon!

        Joo Työpäällikkö vaihtoon heti!Täys pölhö!


    • Anonyymi

      Kävin vaimon kanssa Ainoakodin taloesittelyssä. Se mitä päältä katsoen pystyin toteamaan oli vaikutelma hutiloidusti tehdystä talosta. Huono viimeistely ykistyiskohdissa ja ulkoasussa oli silmiin pistävää ja jätti paljon toivomisen varaa. Levyseinien maalaaus ja lattioiden epätasaisuus kiinnitti heti huomioni. Päätös oli helppo. DE Finlandin kanssa emme ryhdy talokauppoihin.

    • Anonyymi

      En ostaisi uutena enkä käytettynä. Pelkkiä ongelmia

    • Anonyymi

      Maksat tai oot maksamatta.. miksi maksaisit maksun mukisematta? Mukisematta maksettu maksu on mutkaton yhtälö...

    • Anonyymi

      Design talo kusetusfirman yksi lestapikkupomo on Janne Kivioja. Leuhka ja tyhmä jonka valehtelu paistaa läpi

    • Anonyymi

      Denin rakennuspäälliköt ja sitä suuremmat pomot johtoon saakka kusettavat asiakkaita. Kristillisestä eetttisyysajattelusta ei ole jälkeäkään. Hullua hankkia talo tästä firmasta.

    • Anonyymi

      Moi.
      Asiat menevät kissoille, työt eivät alkaa kun sovittu, sitten tulee joku porukka pihalle, ja yhtäkkiä stoppa koko rakennusojelma. Urakoitsija joku teki sisätöitä sanoi ettei rahoista riittää,hinnat annettu toimistolta,urakka tarjous n 11600eur, meiltä ostajilta kaikkien laskentojen myöten veloitetaan 48964,82. Porukka mennyt,tuntimies paikalla. Työnjohtaja sanoi että veloitetaan edelliseltä urakkoitsialta.
      Eli miten se rahankierto Desingtalon kanssa?
      Urakkoitsialta otettaan rahat jos joku tuntimies jatkaa ja ostaja maksaa sen tarjouksen myöten.
      Onko joku kysynyt kirvesmiehiltä näiden urakkan summan?
      Tässä hässäkkässä pitäis nyt kyllä olla joku viranomainen mukana, ihmetellyt tätä touhua.
      Eli kirvestyönurakasta maksettavaksi aliurakkoitsijoile vaan TES mukaiset palkat,ei ansiopäivänraha eikä lomaraha,aivan perseestä vaikka olisin näillä palkkalistoilla.
      Miten joku aliurakkoitsia pärjää? Se etsii toisen työpaikan!

    • Anonyymi

      Lohjan asuntomessualueen Ainoakoti Lankkukatu 3:ssa on Denille tyypillistä sutta. Kukaan ei halua ostaa taloa.

    • Anonyymi

      Vantaalla meillä Desingtalo jossa kaikissa vaiheissa tehty virheitä perustuksista lähtien, yksinkertaisimmatkin asiat tehdään yleensä vähintään kolme kertaa ennen kuin menee oikein. Aliurakoitsijana toimivat timpurit eivät osaa lukea piirustuksia ja tekevät asioita omasta päästä ja tulos on sen näköistä. Tällä hetkellä tekevät työvaiheita joita heidän olisi alkuperäisen aikataulun mukaan pitänyt tehdä elokuussa. Luovutus tulee viivästymään varmasti ainakin kaksi kuukautta. Kokonaisuudessaan Den Finlandin toiminta vaikuttaa välinpitämättömältä ja asiakasta arvostamattomalta. Positiivinen asia koko projektissa on ollut Desingtalon myyjän ammattitaitoinen työ, joten odotukset oli sen mukaiset koko projektille, mutta toisin kävi. Samaa olen kuullut myös muista talotehtaista, joten tämä ei ole varmaan mikään poikkeus.

    • Anonyymi

      Designtalossa asuttu talossa vuoden verran. Korjaustarvetta on ilmennyt paljon myös rakenteissa. Takuukorjauksia ei suostuttu tekemään, muutamia naarmujen korjauksia lukuun ottamatta. Aivan ala-arvoinen tämä talotoimittaja. Myyjät lupailevat liikoja ja muu henkilökunta käyttäytyy ylimielisesti päästäen suustaan luokattomia sanoja. Ainoa mahdollinen neuvo on varoa tätä yritystä.

    • Anonyymi

      Meitä K-Raudan myyjä yritti kusettaa talokaupassa oikein kunnolla. Meni hermot heti kättelyssä. Vieläkin vituttaa K-Rauta. Ostimme lopulta Kiiruna-talopaketin.

    • Anonyymi

      Paljon näitä desigtaloja kuiteskin rakennetaan? Eikai se ihan sutta ja sekundaa voi kaikilla kummiskaan olla kun ei tän enenpää julkisuutta saa?

      • Anonyymi

        Sinua on ainakin varoitettu.


    • Anonyymi

      Meillä muutaman vuoden vanha designtalo nyt homeessa....

      • Anonyymi

        Homeen ilmaantumista pelätään myös meidän Sievitalon kanssa kun projekti oli aikanaan niin käsittämättömän vaikea. villat ja levyt kastui pihalla jos ei itse peitellyt niitä. jos ukot käytti jotain niin varmasti eivät jaksaneet uudestaan suojata sateilta materiaaleja. projektipäällikkö oli täys k*rpä. Outoa touhua oli. Onneksi terveys kesti minulla ja vaimollani sen savotan. Tuttava on nyt ihastunut designtalon johonkin malliin ja lupasin penkasta. Kaikilla näyttää jälki olevan täyttä kuraa palautteen perusteella. Pitkästä vaan rakentamaan parin kunnon timpurin kanssa on minun ohjeeni hänelle.


    • Anonyymi

      Den Finland Oy:n vuoden 2022 liiketulos oli 0,4 M€ (1,2 M€). Tilikauden tulos näytti tappiota -2,3 miljoonaa euroa, vaikka taloja toimitettiin 1014 kappaletta. Näistä Tontti + Talo -toteutuksia oli 46 kappaletta. Vuonna 2021 talotoimituksia oli 791 kpl.

    • Anonyymi

      Näitä taloja ostaa vain rakentamisesta ja laadusta tietämättömät ihmiset

    • Anonyymi

      Maksupostit kannattaa neuvotella uusiksi, muuttavat kyllä että saavat kaupan ja aina pankkitakaus mukaan, muuten en allekirjoittaisi mitään enää

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Den Finland Oy:n kassa tyhjä. Lopettanut maksut tavarantoimittajille.

      • Anonyymi

        Muistakaa että aina saatava pankkivakuus koko urakkasummalle ennenkuin allekirjoitatte sopimuksia kenenkään kanssa tässä markkinassa.
        Ja hintaa kannattaa huudattaa den ja ainoakoti välillä, laskevat kyllä reilusti hintaa nyt ja tuotehan on siis sama.


    • Anonyymi

      Meille valmistui juuri Designtalo. Aivan paska projekti. Surkeaa jälkeä. Ei voi missään tapauksesssa suositella. Rakentaminen täysin syvältä. Eivät tiedä mistään mitään. Puhuvat täyttä paskaa ja kaikin puolin hävytöntä toimintaa.

    • Anonyymi

      Onko tosi että Designtalo ja Ainoakoti on samaa firmaa? mitä järkeä siinä on?

      • Anonyymi

        Eikait se ole sen kummempaa kuin että tietämätön asiakas kilpailuttaa nämä firmat keskenään, lopputuloksena aina Den voittaa koska rahat menevät heille. Yksinkertaista.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen on tullut kesäkuussa 2024 vireille kanne, jossa ostaja vaatii vastaajaa DEN Finland Oy:tä purkamaan talokauppa lukuisten olennaisten rakennusvirheiden johdosta.

    • Anonyymi

      Harkitsemme myös oikeuskannetta. Liikaa reklamaatioita. Ala-arvoista rakentamista ja asiakaspalvelua deniltä.

    • Anonyymi

      ÄLKÄÄ IKINÄ OSTAKO LESTAFIRMOILTA MITÄÄN.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 34 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe