Entäs jos?

Suomen Marsalkka Mannerheim sai sotilaskoulutuksen Venäjällä ja kun Leninin sosialidemokraattisen puolueen jäsenet, bolsevikit, kaatoivat tsaarin vallan Venäjällä, oli Mannerheimillä salainen haave kaataa bolsevikit vallasta.

Bolsevikien vallankumousarmeija lienee ollut heikko ja huonosti varustettu eikä sen kaatamisajatus ollut niinkään tuulesta temmattu.

Jos tsaarin valta olisi pysynyt pystyssä, olisimme siis edelleen Venäjän vallan alaisia, Mannerheimin suomalaisuuden kautta arvostettuja ja ties mitä. Olisi siinä meillä kotilääniä.

Kertokaa tarkemmin te, jotka olette historianne kunnolla lukeneet!

11

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • irma-armas

      Mannerheim palveli venäjän armeijassa n 30v.

    • kertausta

      Ei siitä ole kouluhistoriassa luettu. Suomen ollessa Venäjän Suurruhtinaskunta, koulutettiin ainakin upseeristo Venäjällä. Venäläistyminen olisi ollut seurauksena jo parin kolmen sukupolven päästä, eikä kansa ihmettelisi yhdistyneitä läänejä pitäisi niitä jo luonnollisina.
      Mannerheimimme olisi ilmeisesti sulautunut Venäjän historiaan, kansa toki tietäisi oman historiansa, kuten muutkin aikanaan valloitetut maat. Vaan eihän meille nyt niin huonosti käynytkään!

      Suomen Suurruhtinas Aleksanteri toinen oli uudistusmielinen hallitsija, ja hänestä tuli hyvin pidetty suomenystävä maassamme. Ylioppilaat ottivat palavin tervatynnyrein ja kunniaportein hänet vastaan, jossa luki ajan palvovan hengen mukaan: Hän saa pilvet väistymään ja tuo meille auringon takaisin.

      Niinpä Aleksanteri toisen patsaan juurella Helsingin senaatintorilla on kaiverrettuna työtä ,rauhaa ja valoa symboloiva Suomineito.

      Kuvanveistäjät Walter Runebergin ja Johannes Takalan yhteistyönä.

      Varmaan löytyy enemmän tietäviä joukostamme, mutta pidän hyvänä perintönä aikaamme ennen ja jälkeen itsenäisyytemme, jota tosin maailmansodat varjostivat!

    • TyöläsOlisi

      Marski harkitsi yhtyä kumppaneineen valkoisiin.

      Olisi se ollut sitten iso vastuu ja isotöinen meidän suomalaisten hallita niin isoa ja monikansallista valtakuntaa.

      • kuulkaakorpein

        Heko heko, Suursuomi unelmien jälkimaininkeja , juu, hyvä on saada sivusta seurata ison mualiman menoa.


    • TyöläsOlisi

      Sodanjohto ei ollut tekemässä Suur-Suomea. Osa poliitikoista oli nimiä mainitsematta.

      “En tule panemaan miekkaani tuppeen ennen kuin Suomi ja Itä-Karjala ovat vapaat”
      Talvisodassa menetetyt alueet Kannas, Itä-Karjala ja Salla.
      https://historiatieto.files.wordpress.com/2014/04/moskova3.jpg

      Suur-Suomea ei tehty, hyökkäys pysäytettiin Itä-Karjalaan siihen mistä saatiin hieman neuvotteluvaraa vaikka olisi voitu jatkaakin.
      Marski kielsi ( salaa ) kokonaan hyökkäykset Muurmannin radalle, koska se olisi vaikeuttanut huomattavasti Neukun sodankäyntiä täällä ja muualla.
      Samoin Marski kielsi Leningradin pommittamisen saksalaisten takoessa sitä piirityksessä.

      Kartta, jossa näkyy mihin hyökkäys -42 pysäytettiin. Se on reilu 50 km yli vanhan rajan Syvärijoelle Äänisen ja Laatokan väliin. Nykyinen raja – vanha raja – asemasota. 2 vuotta näissä asemissa.
      https://historiatieto.files.wordpress.com/2014/04/sjuomi1942-44.jpg

    • Historia ei tunne sanaa jos. Sitäkin tarkemmin sanan kun.
      Kun Venäjän silloinen ylpeys, Itämeren laivasto oli ollut Tsuhisman salmen taistelussa Japani ja Venäjän sodassa, tarinan mukaan Suomeen sijoitettu venäläissotilas kysyi suomalaiselta aseveljeltään taistelun tulosta. Siihen tänmä vastasi: Japanski pum pum pum, ruski pulp pulp pulp.
      Tarinat sikseen. Tästä sodasta alkoi Venäjän sotilasmahdin alamäki ja sisäiset levottomuudet. Kun korppikotkat ( Saksa ja Englanti) haistoivat tilaisuuden saada osansa Bakun alueen öljystä, luonnollinen menetelmä oli pyrkiä sitomaan Venäjän armeija niin lähelle jäämerta kuin mahdollista. Tässä yhteydessä myös hyödynnettiin orastavaa jääkäriliikettä. Ensimmäinen maailmansota oli Venäjälle nöyryytys. Kasvavien levottomuuksien vuoksi sillä ei ollut voimia vastustaa Suomen itsenäistymisvaatimuksia. Ja vallankumouksen seurauksena suuri osa armeijan upseereista käänsi joko takkinsa tai kuten Mannerheim lähti ulkomaille. Maineikkaanan upseerina hänen oli helppo kohota Suomessa ensin epävirallisen valkoisten armeijan ja sitten Suomen Armeijan ylipäälliköksi.

    • noinhan.siinä.kävi

      Eikö tunnu vähän oudolta, että mies pannaan vanhuusiässä tehtävään, jota hän oli viimeksi hoitanut yli 30 vuotta aikaisemmin? Kyllähän siinä on ala ehtinyt kehittyä.
      Tällaiselta pohjalta maa ryhtyi käymään sotaa marraskuussa 1939.

    • Mitkähän mahtoivar Marskin sotilastaidot olla kun ratsumiehiä ei enää käytetty. Sotilasarvo ja arvovalta tierysti riittivät asemaan ylipäällikkönä.

      Kenraali Airo taisi olla merkittävä sotastrategi.

      • Ei ollut Mannerheimin vika, ettei Suomi ollut varustautunut toiseen maailmansotaan. Eduskunta ja hallitus antoivat kylmää kättä useaan otteeseen Mannerheimin pyytäessä rahaa aseistuksen uusimeen.


      • laivaston.mies
        vaalierkki kirjoitti:

        Ei ollut Mannerheimin vika, ettei Suomi ollut varustautunut toiseen maailmansotaan. Eduskunta ja hallitus antoivat kylmää kättä useaan otteeseen Mannerheimin pyytäessä rahaa aseistuksen uusimeen.

        Älä-älä kuule, saihan maa 30-luvulla mielettömän kalliin panssarilaivan, joka sitten vähin äänin hyödyttömänä piilotettiin Aurajoen varteen ilmatorjuntaan.


      • Suomalaisilla oli talvisotaan joutuessa lähes jokaiselle sotilaalle kivääri ja muutama patruuna ja tykin ammuksiakin noin 3000 kpl, eli ne varustelut. Toiseksi mannerheim puhui ihan oikeutetusti itä-rajan uhasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      441
      9573
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2476
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      56
      1911
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1679
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1442
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1369
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      374
      1278
    8. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      145
      1224
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      20
      1185
    10. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      1062
    Aihe